X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ale wiesz, by nie pasowało gdybyś pod tym ładnym serduchem umieściła nick: z koziej dupy trąba he he.
    Acikk, żabka pasuje, chociaż już dawno skrzek w stawie powinnaś złożyć ;-)
    Sugerujesz że powinnam już wypędzic Antoniego :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Nie, byś poszła nad staw po niego po 9 miesiącach.
    Mama mi i siostrze mówiła że znalazła nas w kapuście :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    He he he
    Myślisz że mieszanka wybuchowa! To lepsze od czopka glocerynowego bo doznania smakowe.

no! też bym sobie jakieś chipeski zjadła...ale niekoniecznie z mlekiem :D chyba, że fromage :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Ja już mojego Antoniego chcę wypędzić!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    no! też bym sobie jakieś chipeski zjadła...ale niekoniecznie z mlekiem :D chyba, że fromage :P

Miałam wczoraj w Biedrze se kupić, ale tak się obżarłam u mamy, że szkoda gadać. Niby na zdrowie wyszło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Miałam wczoraj w Biedrze se kupić, ale tak się obżarłam u mamy, że szkoda gadać. Niby na zdrowie wyszło...

Ja lubię paprykowe karbowane z Lidla <3 ale te z Biedry też są dobre! i do tego sos czosnkowy <3

• Matleena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:37

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już tak o chrupkach to u mnie w szafce lays papryka i tzw."duszki". Ktoś chętny? Chętnie oddam w dobre ręce zanim ją się dorwe ;)

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:40

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ochotę robicie. To ja idę podwoje laysy zielona cebulka do szafki i kawałek czekolady :-D
    A już się cieszyłam że moja waga stoi w miejscu :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 13:30

1usap07w9hybl9h9.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam do osób ogarniających sprawy ZUS. Jestem na umowie na czas określony automatycznie przedłużonej do dnia porodu. Jakie dokumenty i do kiedy muszę złożyć do ZUSu aby dostać macierzyński? Wiem, że najlepiej tam zadzwonić ale i tak im nie ufam:D

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Dżulia w zamian oddam obiadek sos jogurtowo-grzybowy z makaronem i mięskiem mielonym, na deser babeczki z bakaliami :D
    Oddam za darmo! Oby moja waga tylko nie ucierpiała.
    Będę miała misję i nie wiem jak to zrobię, bo mamy w planach po porodzie w marcu wziąć ślub. I trzeba schudnąć..

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:04

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Uwaga, uwaga! Worki rozpakowane. Zostały 4 kartony i burdel w domu do ogarnięcia. Łazienka wygląda jakby nigdy myta nie była a on pokoju nawet nie wspomnę. Kuchnia chyba w najlepszym stanie. Mój plan jest taki, że do końca tygodnia ma być praktycznie ogarnięte. No i mogę zapraszać teściową. Mam nadzieję, że jakoś to przeżyję.
    Swoją drogą wczoraj jeszcze wieczorem dzwoniła, żeby mąż do niej dziś przyjechał. I nie słuchała jak jej mówił, że przejechać 400km w jeden dzień to żaden odpoczynek dla niego. W dodatku powiedziała mu podobno, że on nie musi odpoczywać :/

Porządki jakoś idą, jak się zaprzerz to do końca tygodnia skonczysz, tylko jak się będziesz źle czuła to przystopuj.
    A przepraszam, nic nie wspominałaś, że masz męża robota co odpoczynku nie potrzebuje. Takie kwiatki tu nam sadzisz dzięki teściowej :-D Mam propozycje, jak ogarniesz prezentacje, skrobnij biografię o teściowej, bestseller z tego murowany ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Looo świnio! A jaki smak chipsów się tak dobrze z mleczkiem komponuje :D?

Paprykowe:-D

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowym świeżo upieczonym mamusiom! Co rano tu zaglądam to jakieś nowe dzieciaczki przybywają. Teraz czekamy na jakiegoś małego mężczyznę bo widzę, że kobitki tu są górą. Mimo,że mam trochę czasu do porodu to przez te Wasze porody zaczęłam się brać za kończenie wyprawki żeby się nie obudzić z ręką w nocniku za chwilę ;D wczoraj kupiłam kosmetyki dla małej i pierwszą pakę pampersów ;D Jak tak patrzę na tą moją listę to normalnie końca nie widzę.
    Mój plan na dziś obeżreć się barszczem ukraińskim do nieprzytomności i lenistwo cały dzień ;D

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    ok to biorę :D
    a ja kg zrzucę później :P
    będziemy dopingować żeby misja zakończyła się pomyślnie :) ile kg chcesz zrzucić do ślubu ? :)
    Mam aktualnie +14. Zrzucenie tego do marca będzie graniczylo z cudem. Ale marzec jest jeszcze "ruchomy". Chcieliśmy ochrzcic mała i od razu wziąć ślub. Ja myślałam o kwietniu lub maju, a mój zgadza się tylko na marzec lub czerwiec, bo tam zabobonnie jest literka "r":/.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich mamusiek :*
    Jak ja wam zazdroszcze!:o
    Czekamy na relacje z porodów i zdjęcia robaczków :*

Zastanawiam się kiedy ubrać łózeczko , kurde już bym chciała żeby było takie wszystko gotowe. Jutro muszę jechać kupić resztę rzeczy brakujących, i trochę posprzatac tak porządnie, tylko jak to robić kiedy przy każdym kroku jest ból..
    Mam nadzieje że to nie młody schodzący główką coraz niżej ani nie skracajaca szyjka :<
    Jeszcze równe dwa tygodnie do wizyty.:/
    Która chętna na poród jutro:D?

‹‹ 1587 1588 1589 1590 1591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ