X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kolejnym mamusiom! Ale cudownie macie ;)

Jeśli chodzi o laktator to mam medela swing. Ma rewelacyjne opinie.

Tyle się dzieje na forum od rana, że nieogarniam. Też czekam na wieści od Kate. No i na kolejne dzieciaczki.
    Alicja myślałam, że Ty się zameldujesz z rana jako szczęśliwa mamusia:)

Aha Flakonik prześliczne te Twoje córeczki;) oj będzie musiał tatuś pilnować;)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Gratulacje kolejnym mamusiom! Ale cudownie macie ;)

Jeśli chodzi o laktator to mam medela swing. Ma rewelacyjne opinie.

Tyle się dzieje na forum od rana, że nieogarniam. Też czekam na wieści od Kate. No i na kolejne dzieciaczki.
    Alicja myślałam, że Ty się zameldujesz z rana jako szczęśliwa mamusia:)

Aha Flakonik prześliczne te Twoje córeczki;) oj będzie musiał tatuś pilnować;)

ja też tak myślałam :D
    Bylśmy dziś z mężem w Wiśle na spacerze, ale nic oprócz kolejnej partii czopa się nie wydarzyło :D
    Nie wiem ile tam jeszcze jest tego czopa i gdzie go się tyle mieści, ale mam nadzieje, że to już ostatnia partia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik - zdjęcie malutkiej z tymi ułożonymi rączkami nadaje się do magazynu!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja tak czy siak w każdej chwili może się zacząć, więc kto wie może już jutro rano przeczytam radosną nowinę;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    U Kasi jest zoltaczka fizjologiczna. Jesli bedzie bilirubina rosnac to bedzie naswietlana. I ma juz zalozona sonde.
    Plakac mi sie chce. :( Z Julka zadnych problemow a mojej Kasienki mi tak zal jak widze ja z ta rurka. Lekarze mnie uspokajaja i mowia ze to nie boli,bo jest bardzo cieniutka i gietka ta rurka. Ale i tak sie martwie. Robili usg brzuszka i jest wszystko w porzadku. Ale za bardzo juz spadla na wadze. Juz powyzej normy. I musza ja dokarmiac w ten sposob. Wychodzi ze jest takim niejadkiem :/

Weszlam na wage po porodzie i mam -6kg. A przybralam +10 w czasie ciazy

Flakonik, będzie dobrze z Kasieńką. Na pewno szybko nadrobi wagę, a żółtaczka minie.

• Madzisek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik bedzie dobrze wszystko z kasią zobaczysz. Znajomen corcia tez miala zalozoną sondę, raptem na dwa dni, lekarze zalozyli zeby mala nie spadla jeszcze bardziej z wagi a potem juz nauczyla sie sama jesc i sondę mogli pozegnac. Trzymam kciuki zeby szybko wszystko sie unormowało. Lezysz w ujastku?

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja no trzeba przyznać że Twoja corcia jest wyjątkowo niezdecydowana :D ale z drugiej strony ostatnio pisałas że chcialabys wytrzymac do 11-go więc może wzięła sobie do serca :)?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk- dzięki:) w takim razię będę atakować moją kadrową;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja no trzeba przyznać że Twoja corcia jest wyjątkowo niezdecydowana :D ale z drugiej strony ostatnio pisałas że chcialabys wytrzymac do 11-go więc może wzięła sobie do serca :)?

Do 10tego - do donoszonej ciąży :D
    Wczoraj gadałam z koleżanką która urodziła pół roku temu i mówi, że czop odchodził jej przez 3 tygodnie..
    No to mnie pocieszyła :D
    Tak czy inaczej - z tym czopem na prawdę jest różnie - nie ma co się sugerować. Jednym odchodzi przy samym porodzie, innym miesiąc wczesniej, inne rodzą na drugi dzień po odejściu. Wychodzi na to, że czop to żaden wyznacznik porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 17:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O godz 12.05 i 12.06 przyszły na świat Nikola (2750g, 53cm) i Dominik (2850g, 54 cm). Dzieciaczki są zdrowe dostały po 10 pkt ale narazie nie mam ich przy sobie bo muszę dojść do siebie po CC;) jestem najszczesliwsza;)
    Dziękuje za kciuki wszystkim;)

alicja_, Asiowa, Madzisek, rewelka, Tinusia, aannkkaa, Paula1991, pati_zuzia, Acikk, MeGi2986, Matleena, mnk, gosia mmr, m@rzenie, Hashija, lula.91, Moniusia89, bella88, Mama-julka, kasiakasia11, Flakonik, iNso87, ola25, kwiatakacji, emilka24, akira, revvelka, dorciamw, Ola_45, Karola1990, _nick00, justyna14, Dżulia, KASIA XXXX, Pola_27, Suerte, Eve_84, amos, Madzia890722, Piegus, ZieloneOliwki, moniek90, genoweffa, Klara87, Nadulka, Dagietka, Nazja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    O godz 12.05 i 12.06 przyszły na świat Nikola (2750g, 53cm) i Dominik (2850g, 54 cm). Dzieciaczki są zdrowe dostały po 10 pkt ale narazie nie mam ich przy sobie bo muszę dojść do siebie po CC;) jestem najszczesliwsza;)
    Dziękuje za kciuki wszystkim;)

Gratulacje!!!

Kate4 lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 gratulacje!

Kate4 lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate wielkie gratulacje. Cztli malyszki nke az takie duze jak pokazywalo usg

Kate4 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 gratulacje !!!! :*

______
    Flakonik będzie wszystko dobrze Kaśka to twarda kobietka i da rade :*

Kate4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gratulacje i mamy pierwszego malego mezczyzne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 17:17

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gratulacje mamusiu :)
    No to mamy pierwszego kawalera :D chyba że któras się nie przyznała ;)
    Zdrowka dla Was :*

Kate4 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Do 10tego - do donoszonej ciąży :D
    Wczoraj gadałam z koleżanką która urodziła pół roku temu i mówi, że czop odchodził jej przez 3 tygodnie..
    No to mnie pocieszyła :D
    Tak czy inaczej - z tym czopem na prawdę jest różnie - nie ma co się sugerować. Jednym odchodzi przy samym porodzie, innym miesiąc wczesniej, inne rodzą na drugi dzień po odejściu. Wychodzi na to, że czop to żaden wyznacznik porodu.

Noo flakonik pisała że wogole jej nie odchodził a przynajmniej nie zauważyła :P także ten :) spoko najwyżej urodzisz w terminie :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:38

Kate4 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • mnk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gratulacje!!:-*

Kate4 lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny więcej się u nas dzieje niż na listopadowkach :D ale podejrzewam że jak wszystkie już "rozpoczęte" akcje się zakończą to będzie chwila przerwy ;) a potem znowu fala porodów mam nadzieję że się zalapie na następną :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1589 1590 1591 1592 1593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ