X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Kate to dobrze ze dobrze sie czujesz:-) a bedziesz probowala kp czy od razu mm?
    .
    Bardzo chce karmić piersią ale narazie nie mam pokarmu a dzieci są karmione mm i dokarmianie kroplowke glukoza! Położne mówią że ok 4 doby powinien mi przyjść pokarm oby;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acga zapomniała pogratulować kolejnej mamusia;) Maya moje gratulacje;)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Kochana cos czuje ze 12listopada bedzie twoj ;)

Jejku . Naprawde macierzynstwo to najlepsze co moze spotkac kobiete. Cos pieknego ;) Jestem zachwycona moimi kruszynkami. Teraz sobie pieknie spia. Caly czas prawie spia ;) Mam naszieje ze u Kasi sie szybko poprawi i w przyszlym tyg bedziemy juz w domku. Jutro czeka ja opalanko w solarium.
    Piekne są! <3 <3

Kate a ty mialas cc w pol znieczuleniu ze slyszalas pierwszy krzyk?
    Potwierdzam co napisalas. To niesamowite uczucie :)
    Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze że dziewczynki są z Toba, możesz wycałowac te małe syrki co Cie kopały po żebrach :D
    Kasia da rade, a na "solarium" odpocznie się zrelaksuje i będzie gotowa do wyjścia do domu :*

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Kochana cos czuje ze 12listopada bedzie twoj ;)

Jejku . Naprawde macierzynstwo to najlepsze co moze spotkac kobiete. Cos pieknego ;) Jestem zachwycona moimi kruszynkami. Teraz sobie pieknie spia. Caly czas prawie spia ;) Mam naszieje ze u Kasi sie szybko poprawi i w przyszlym tyg bedziemy juz w domku. Jutro czeka ja opalanko w solarium.
    Piekne są! <3 <3

Kate a ty mialas cc w pol znieczuleniu ze slyszalas pierwszy krzyk? Widzialas juz swoje dzieci?
    Potwierdzam co napisalas. To niesamowite uczucie :)
    ta w pół znieczuleniu miałam więc wszystko słyszała;) a jak mi dali dzieci do pożałowania to piękne chwilę;) dzieci widziałam zaraz po porodzie i na zdj bo mąż robił;)
    Narazie nie wrzuce zdj bo nawet nie wiem jak to zrobić na tablecie więc pewnie dopiero jak będę w domu;) myślę że z tydzień tu posiedzimy w końcu to wcześniaki;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gratuluję. Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie i będziesz się cieszyć dzieciaczkami.

Kate4 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie Alicja :) to do kąpieli i polez trochę i zobaczysz :)

Flakonik ją też Ci zazdroszcze że masz już swoje dziewczynki :) i możesz się nimi cieszyć i calowac :) ciekawe jak to będzie u nas :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 2800 to takie spore wczesniaki :P ja się taka urodziłam a wczesniakiem nie byłam :) czekamy na fotki odpoczywaj i ciesz się :)

Kate4 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze że dziewczynki są z Toba, możesz wycałowac te małe syrki co Cie kopały po żebrach :D

He he, a już myślałam, że ja mam tylko taki fetysz ze stopami ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha:-) Mama Julka rozwalilas mnie:-)

Flakonik ja Tobie tez zadroszcze :-) i to bardzo:-) chcialabym juz tulic to Nasze malenstwo

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    He he, a już myślałam, że ja mam tylko taki fetysz ze stopami ;-)
    Haha nie, nie jesteś sama :D każdego paluszka wycałuje haha :D uwielbiam taki malusie stopki, tak zdjęcia tez są slodkie samych syrek :D

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i nadrabiam! :D
    Madzia890722 wrote:
    G

Co na opuchnięte stopy? oprócz okładów z kapuchy?

moczenie stóp w jakiejś fajnej soli w letniej wodzie, a później poduszki pod nogi żeby były wyżej i odpoczywać :)

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Julka ja również :D te małe stopki sa takie cudowne i mieciutkie :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Mam aktualnie +14. Zrzucenie tego do marca będzie graniczylo z cudem. Ale marzec jest jeszcze "ruchomy". Chcieliśmy ochrzcic mała i od razu wziąć ślub. Ja myślałam o kwietniu lub maju, a mój zgadza się tylko na marzec lub czerwiec, bo tam zabobonnie jest literka "r":/.
    Może się okazać że jakieś 10 kg "zostawisz" na porodówce, także całkiem możliwe to będzie :) My braliśmy ślub w maju, cywilny. Stwierdziliśmy że maj to piękny miesiąc, wszystko kwitnie no i mówi się że miesiąc zakochanych ;)

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    O godz 12.05 i 12.06 przyszły na świat Nikola (2750g, 53cm) i Dominik (2850g, 54 cm). Dzieciaczki są zdrowe dostały po 10 pkt ale narazie nie mam ich przy sobie bo muszę dojść do siebie po CC;) jestem najszczesliwsza;)
    Dziękuje za kciuki wszystkim;)

Gratulacje!! Odpoczywaj!!

Kate4 lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo jak sytuacja ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Alicjo jak sytuacja ?

Po prysznicu ulga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, gratulacje!!
    Ale na tym etapie to nie jest już wcześniactwo, tylko poród przedwczesny :) To dwie różne rzeczy, gdyby to były wcześniaki to leżelibyście z miesiąc w szpitalu :)

Flakonik, Kasia się poopala, zacznie jeść i na dniach wyjdziecie. Wszystko będzie dobrze Kochana :)

Kate4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Po prysznicu ulga.
    No to chyba jeszcze nie Sarka, kiedy masz wizytę u ginka ?:D

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Może się okazać że jakieś 10 kg "zostawisz" na porodówce, także całkiem możliwe to będzie :) My braliśmy ślub w maju, cywilny. Stwierdziliśmy że maj to piękny miesiąc, wszystko kwitnie no i mówi się że miesiąc zakochanych ;)
    Oj chciałabym, ale nie nastawiam się na to. Wole być później mile zaskoczona.
    Mój się nie zgodzi na maj. A teściowa... Chyba nie muszę nic więcej dodawać.

‹‹ 1594 1595 1596 1597 1598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ