X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, przede wszystkim Kubuś marchwiowy, bez innych dodatków i zagotowany. To do picia.
    Oprócz tego herbata zwykła, lekko osłodzona, chrupki kukurydziane jak masz...
    Najlepsza jest smecta lub węgiel, ale to już apteczne a nie domowe :-/

Kate, gratulacje!!!

Kate4, justyna14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 4 gratulacje kochana!!!
    Pchelkaa wrote:
    Hehe Acik tez tak mysle:-) czelamy jeszcze na wiesci od Megi i Ani i pozniej pewnie cisza.
    Kochana u mnie narazie sie wyciszylo, wiec czekamy, kazdy dzien w brzuszku dluzej jest tylko na korzysc :) ze szpitala raczej mnie nie wypisza ale przynajmniej bede pod stala kontrola :).

Dziewczyny piekne macie kaciki dla dzieciaczkow :) moj maz wczoraj wypral reszte pieluch, dzis poprasowal i ubral juz posciel w lozeczku, takze wszystko gotowe czeka na Franusia :)

alicja_, Kate4, Mama-julka, kwiatakacji, Madzisek, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    dzięki, kleik ani płatki ryżowe nic nie dają, u Olka to chyba taka reakcja na antybiotyk, pediatra kazała się nie martwić, ale mimo wszystko dla mnie to dziwne, dziś już 6 kup luźnych było :/ dam mu zaraz banan.

Co Ty masz za przeboje. Syn też miał co chwilę anginy, a od czasu przycięcia migdalow jak ręką odjął, ani jednej, puk puk odpukać.
    Może coś slodkiego co dzieci lubią - kisiel. Bo mój to ma fobie na gotowaną marchew, to po mamusi i pewnie mu przejdzie.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi ale to dobrze. Jak może jeszcze siedzieć to niech siedzi :) najważniejsze że wszystko OK u Was :* nie nudzi Ci się tam ;)?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate moje gratulacje:) ja to jak ogladam porody to becze jak glupia a co dopiero jak sama urodze, zaleje lzami porodowke hehe ja dzisiaj bylam na wycieczce, zeby szpital obczaic i wybrac najlepsza droge bo jednak do Warszawy 60 km a stolica lubi sie korkowac. Takze jestem spokojniejsza bo torbetez juz spakowalam:) jutro ogarne Madzi pokoj i moge czekac na rozwoj sytuacji:)

Kate4 lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:38

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie kilka dni na forum a tu takie wieści. Wszystkim mamusiom bardzo gratuluję i życzymy wraz z mężem i Wiktorkiem dużo dużo zdrówka ;-)
    Zazdroszczę po cichu Wam troszkę, mimo końcówki 38tc nic się nie rusza w sprawie porodu :-P dziś idziemy na przedpremiere listów do M 2, a u nas w rodzinie zazwyczaj jest tak, że na drugi dzień po seansie się rodzi hehehe :-D

Czekam na kolejne wieści o porodach ;-)

Marta0912, genoweffa lubią tę wiadomość

74863f63c6.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka odezwij się do nas, jak poród jak się czujecie i co u Was :)

Ania14 co z Wami??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate to dobrze ze dobrze sie czujesz:-) a bedziesz probowala kp czy od razu mm?

Super pokoiki dla Maluszkow macie:-) ja musze jeszcze firanke kupic i zaslonke i czekam na przeklety dywan bo szwagier jeszcze nie upral :@ a no i posciel ubrac ale to chyba po szpitalu zeby sie nie zakurzylo.

Tez chcialabym zeby wody mi odeszly, byle gdzie moze to buc w sklepie czy w kosciele, ale wiedzialabym ze to juz. A te skurcze to ciezko powiedziec :-S boje sie ze pojade za wczesnie i bede dlugo czekala w szpitalu na porod. Wolalabym w domu przeczekac. 18.11 mam wizyte- za rowny tydzien, bedzie to 38t5d ciekawe czy dotrwam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Moja kuzynka twierdzi, że nic ja nie bolało, przyszła na KTG a tam skurcze regularne, rozwarcie i zostawili ja do porodu. 4h później urodziła.

Moja siostra też taki prawie bezobjawowy miała drugi poród. Niby przyjechała ze skurczami, podali nawet w międzyczasie oxy i nic, podłączyli do KTG i serca nie było słychać. Położona zajrzala, a tu rozwarcie na dyche, główka w kanale i hajda po lekarza. Chyba była 10 min. na porodówce :-D

Pchelkaa, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Tez chcialabym zeby wody mi odeszly, byle gdzie moze to buc w sklepie czy w kosciele, ale wiedzialabym ze to juz. A te skurcze to ciezko powiedziec :-S boje sie ze pojade za wczesnie i bede dlugo czekala w szpitalu na porod. Wolalabym w domu przeczekac. 18.11 mam wizyte- za rowny tydzien, bedzie to 38t5d ciekawe czy dotrwam.

Ja też właśnie boje się, że pojade do szpitala a okaze się, że to fałszywy alarm i uznają mnie za panikarę.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja też właśnie boje się, że pojade do szpitala a okaze się, że to fałszywy alarm i uznają mnie za panikarę.

No a to masz te skurcze czy nie :P?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No a to masz te skurcze czy nie :P?

No mam, ale nie są bolesne, więc nie chce znów siać paniki.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No mam, ale nie są bolesne, więc nie chce znów siać paniki.
    A regularne?

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a co ile masz skurcze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Megi ale to dobrze. Jak może jeszcze siedzieć to niech siedzi :) najważniejsze że wszystko OK u Was :* nie nudzi Ci się tam ;)?
    Kochana na sali lezymy w 7 bab, wszystkie mlode i wesole wiec tyle dobrego ;) maz po pracy przyjezdza, stara sie jak moze wiec jestem spokojna :) poza tym nie mam na co narzekac bo jestem nawet mile zaskoczona opieka pielegniarek. No i tyle ze maz musi jedzenie przywozic bo tym co tu daja nie idzie sie najesc ;) dzis na sniadanie byl ryz na mleku do tego bylka i galareta taka z miesem :/ hehehe sranie murowane :P

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    A regularne?

Właśnie różnie.
    Co 5min, 4 min, 3 min, 5 min, 6 min.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem miałam co 10min, 8min, 9 min, 10min i po godzinie przeszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:39

aannkkaa, alicja_, Pola_27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala to jest bardzo podejrzana sprawa, maszeruj do kąpieli zobacz czy dalej będą :D

alicja_ lubi tę wiadomość

‹‹ 1593 1594 1595 1596 1597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ