X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, przede wszystkim Kubuś marchwiowy, bez innych dodatków i zagotowany. To do picia.
    Oprócz tego herbata zwykła, lekko osłodzona, chrupki kukurydziane jak masz...
    Najlepsza jest smecta lub węgiel, ale to już apteczne a nie domowe :-/

Kate, gratulacje!!!

Kate4, justyna14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 4 gratulacje kochana!!!
    Pchelkaa wrote:
    Hehe Acik tez tak mysle:-) czelamy jeszcze na wiesci od Megi i Ani i pozniej pewnie cisza.
    Kochana u mnie narazie sie wyciszylo, wiec czekamy, kazdy dzien w brzuszku dluzej jest tylko na korzysc :) ze szpitala raczej mnie nie wypisza ale przynajmniej bede pod stala kontrola :).

Dziewczyny piekne macie kaciki dla dzieciaczkow :) moj maz wczoraj wypral reszte pieluch, dzis poprasowal i ubral juz posciel w lozeczku, takze wszystko gotowe czeka na Franusia :)

alicja_, Kate4, Mama-julka, kwiatakacji, Madzisek, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    dzięki, kleik ani płatki ryżowe nic nie dają, u Olka to chyba taka reakcja na antybiotyk, pediatra kazała się nie martwić, ale mimo wszystko dla mnie to dziwne, dziś już 6 kup luźnych było :/ dam mu zaraz banan.

Co Ty masz za przeboje. Syn też miał co chwilę anginy, a od czasu przycięcia migdalow jak ręką odjął, ani jednej, puk puk odpukać.
    Może coś slodkiego co dzieci lubią - kisiel. Bo mój to ma fobie na gotowaną marchew, to po mamusi i pewnie mu przejdzie.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi ale to dobrze. Jak może jeszcze siedzieć to niech siedzi :) najważniejsze że wszystko OK u Was :* nie nudzi Ci się tam ;)?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate moje gratulacje:) ja to jak ogladam porody to becze jak glupia a co dopiero jak sama urodze, zaleje lzami porodowke hehe ja dzisiaj bylam na wycieczce, zeby szpital obczaic i wybrac najlepsza droge bo jednak do Warszawy 60 km a stolica lubi sie korkowac. Takze jestem spokojniejsza bo torbetez juz spakowalam:) jutro ogarne Madzi pokoj i moge czekac na rozwoj sytuacji:)

Kate4 lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:38

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie kilka dni na forum a tu takie wieści. Wszystkim mamusiom bardzo gratuluję i życzymy wraz z mężem i Wiktorkiem dużo dużo zdrówka ;-)
    Zazdroszczę po cichu Wam troszkę, mimo końcówki 38tc nic się nie rusza w sprawie porodu :-P dziś idziemy na przedpremiere listów do M 2, a u nas w rodzinie zazwyczaj jest tak, że na drugi dzień po seansie się rodzi hehehe :-D

Czekam na kolejne wieści o porodach ;-)

Marta0912, genoweffa lubią tę wiadomość

74863f63c6.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka odezwij się do nas, jak poród jak się czujecie i co u Was :)

Ania14 co z Wami??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate to dobrze ze dobrze sie czujesz:-) a bedziesz probowala kp czy od razu mm?

Super pokoiki dla Maluszkow macie:-) ja musze jeszcze firanke kupic i zaslonke i czekam na przeklety dywan bo szwagier jeszcze nie upral :@ a no i posciel ubrac ale to chyba po szpitalu zeby sie nie zakurzylo.

Tez chcialabym zeby wody mi odeszly, byle gdzie moze to buc w sklepie czy w kosciele, ale wiedzialabym ze to juz. A te skurcze to ciezko powiedziec :-S boje sie ze pojade za wczesnie i bede dlugo czekala w szpitalu na porod. Wolalabym w domu przeczekac. 18.11 mam wizyte- za rowny tydzien, bedzie to 38t5d ciekawe czy dotrwam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Moja kuzynka twierdzi, że nic ja nie bolało, przyszła na KTG a tam skurcze regularne, rozwarcie i zostawili ja do porodu. 4h później urodziła.

Moja siostra też taki prawie bezobjawowy miała drugi poród. Niby przyjechała ze skurczami, podali nawet w międzyczasie oxy i nic, podłączyli do KTG i serca nie było słychać. Położona zajrzala, a tu rozwarcie na dyche, główka w kanale i hajda po lekarza. Chyba była 10 min. na porodówce :-D

Pchelkaa, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Tez chcialabym zeby wody mi odeszly, byle gdzie moze to buc w sklepie czy w kosciele, ale wiedzialabym ze to juz. A te skurcze to ciezko powiedziec :-S boje sie ze pojade za wczesnie i bede dlugo czekala w szpitalu na porod. Wolalabym w domu przeczekac. 18.11 mam wizyte- za rowny tydzien, bedzie to 38t5d ciekawe czy dotrwam.

Ja też właśnie boje się, że pojade do szpitala a okaze się, że to fałszywy alarm i uznają mnie za panikarę.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja też właśnie boje się, że pojade do szpitala a okaze się, że to fałszywy alarm i uznają mnie za panikarę.

No a to masz te skurcze czy nie :P?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No a to masz te skurcze czy nie :P?

No mam, ale nie są bolesne, więc nie chce znów siać paniki.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No mam, ale nie są bolesne, więc nie chce znów siać paniki.
    A regularne?

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a co ile masz skurcze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Megi ale to dobrze. Jak może jeszcze siedzieć to niech siedzi :) najważniejsze że wszystko OK u Was :* nie nudzi Ci się tam ;)?
    Kochana na sali lezymy w 7 bab, wszystkie mlode i wesole wiec tyle dobrego ;) maz po pracy przyjezdza, stara sie jak moze wiec jestem spokojna :) poza tym nie mam na co narzekac bo jestem nawet mile zaskoczona opieka pielegniarek. No i tyle ze maz musi jedzenie przywozic bo tym co tu daja nie idzie sie najesc ;) dzis na sniadanie byl ryz na mleku do tego bylka i galareta taka z miesem :/ hehehe sranie murowane :P

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    A regularne?

Właśnie różnie.
    Co 5min, 4 min, 3 min, 5 min, 6 min.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem miałam co 10min, 8min, 9 min, 10min i po godzinie przeszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:39

aannkkaa, alicja_, Pola_27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala to jest bardzo podejrzana sprawa, maszeruj do kąpieli zobacz czy dalej będą :D

alicja_ lubi tę wiadomość

‹‹ 1593 1594 1595 1596 1597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ