X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Wielkie dzięki :) ciekawa jestem jak u mnie będzie z ćwiczeniami. Podobno po cc pół roku powinno się wstrzymać hmm... no ale zobaczymy.
    Mojej kuzynce po cesarce mówili że 3 miesiące.
    Kurde chyba idę spać bo ostatnio zasypiam koło pierwszej a potem snuje się jak zombie. Ciekawe czy rano pojawia się informacje o nowych dzieciaczkach :-) dobranoc laski ;-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a co z Pola , rodzi :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Wielkie dzięki :) ciekawa jestem jak u mnie będzie z ćwiczeniami. Podobno po cc pół roku powinno się wstrzymać hmm... no ale zobaczymy.
    U mnie też cc prawdopodobnie i najbardziej jestem zaciekawiona myciem włosów bo takim zabiegu :D kiedy najprędzej można je umyć i w jakiej pozycji :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaMia2016 wrote:
    Czy są tu jakieś Śląskie Przyszłe Mamusie?

szukam Was :)

Zapraszam przyszłe Mamy ze Śląska chętne zrobić swojemu Maleństwu DARMOWĄ sesję noworodkową (w zamian za zgodę na udostępnienie zdjęć w portfolio fotografa).
    Więcej szczegółów mogę podać po kontakcie priv :)

Zapraszam serdecznie. Myślę, że jeszcze 2-3 miejsca na taką darmową sesję się znajdą :)
    To ja to ja :)

MammaMia2016 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    a co ja na to poradzę że mi się tak chce, nie moja wina a szczera chociaż jestem :P
    Mój tata ostatnio stwierdził: no słodycze to na dziewczynkę, kwaśne na chłopca, ale wódka to ja nie wiem co to wyrośnie :D

To już wiadomo po kim masz poczucie humoru :-D

Miałam pisać, że czytałam dialog z Acikk i o mało co się nie posr... am ze śmiechu.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:

Miałam pisać, że czytałam dialog z Acikk i o mało co się nie posr... am ze śmiechu.

Serwujemy z zieloneoliwki darmowa lewatywke :D

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczynki a co z Pola , rodzi :D?

Sama jestem ciekawa. Czy była na wizycie, czy nie dotrwała, chyba że zajmuje się teściową.

• Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu tj jakas tragedia no przecież mi się nawet nie chce tylka ruszyć by iść się umyc... Co za len !!!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Dagietka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc prysznic po 12h brałam, a włosy mylam w domu po 3 dobach od cc, z tym że pod prysznicem w pozycji stojącej.
    Co do ćwiczeń zaczęłam za zgodą lekarza po ok 8 tyg od cc, ale to wszystko zależy od tego jak będzie się goic rana w środku. Mam nadzieję, że teraz po cc też szybko wrócę do formy.

Poz!omka. lubi tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

W dniu mojego porodu proszę drogie koleżanki o równie rozwalajacy i rozluźniający zwieracze dialog :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    U mnie też cc prawdopodobnie i najbardziej jestem zaciekawiona myciem włosów bo takim zabiegu :D kiedy najprędzej można je umyć i w jakiej pozycji :D

Myślę, że normalnie pod prysznicem albo w wannie przy kąpieli. Ważne by po myciu dokładnie ją osuszyć. Tak samo jak pępuszek u maluszka. Zamoczyć można tylko trzeba dokładnie osuszyć. Schylić się w pół na poczatku raczej jest trudno ale po tygodniu czy 2 raczej bez problemu.

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:

Żeby to jeszcze moje poczucie humoru było to uznałabym za komplement, jednak to niestety wszystkie historie z mojego życia wzięte więc raczej powiedziałabym że mam przeje..ne :P

Bo ja wiem że tu większość z Was myśli o alkoholu tylko przyznać się nie chcą, są skrytymi alkoholiczkami grudniowymi i tyle :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    tylko proszę wybrać opcję czy ma mocno przeczyścić, czy delikatnie :P

Acikk, ja umyłam tylko zęby na razie, wszystko na raty robię :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 23:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Nie jestem z waszego wątku, ale chciałabym pogratulować rozpakowanym Mamuśkom i życzyć powodzenia wszystkim gotowym do boju na porodówce :)

I coś na poprawę humoru https://www.facebook.com/primacool/videos/10153300961726245/ (zwłaszcza dla Flakonik i Kate84:))

ZieloneOliwki, Nadulka, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    tylko proszę decydować czy ma mocno przeczyścić, czy delikatnie :P

Do porodu to na maxa. Przełączyłam na Tv Puls. Chętnie drugi raz obejrzę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 23:14

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio się interesuje programami na TVN turbo ha ha :D
    Ale mój Antek ma fajny fotelik kurwa chyba przez całe życie tyle kasy nie wydalam na siebie co na niego do tej pory :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    tylko proszę wybrać opcję czy ma mocno przeczyścić, czy delikatnie :P

Acikk, ja umyłam tylko zęby na razie, wszystko na raty robię :D

Ja postęp wzielam prysznic chociaż ostatnio jakos nie widzę celowości tych prysznicow bo w nocy tak się poce że wstaje i pierwsze co zaś pod prysznic więc trochę bez sensu biorę prysznic po to by się ładnie spocic :P i znowu okupuje moje stanowisko kanapa kocyk i piloty od TV :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja ostatnio się interesuje programami na TVN turbo ha ha :D
    Ale mój Antek ma fajny fotelik kurwa chyba przez całe życie tyle kasy nie wydalam na siebie co na niego do tej pory :D

Bo na dzieciach się nie oszczędza...
    Bo dzieci to skarbonka...

Co tam się jeszcze mówi :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak rano wstaję to śmierdzę jak wieprzyk, a włosy mam tak upocone jakbym nie myła z tydzień.
    W sumie taaak, po co prać majtki jak przy następnym założeniu i tak się je obsra albo co :D To lepiej wywijać na drug ą stronę :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ja też jak rano wstaję to śmierdzę jak wieprzyk, a włosy mam tak upocone jakbym nie myła z tydzień.
    W sumie taaak, po co prać majtki jak przy następnym założeniu i tak się je obsra albo co :D To lepiej wywijać na drug ą stronę :D

Srasz do majtek... o.O :D o matko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 23:20

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1625 1626 1627 1628 1629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ