X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    No wlasnie jednego upolowałam a teraz jeszcze jeden dziad lata. Masakra.
    na kolację go!! :D Ahh, te komary. Już się lata nie mogę doczekać... :P Tego lata bez mdłości, bez brzucha, bez pocenia się jak świnia i z piwem w ręku :D

Acikk, Madzisek, Suerte, moniek90 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama do mnie dzwoni i mi gada że mam jutro leżec nie oddychać i zawiązać nogi by czasem nie urodzić. A mi ta data jakos zupełnie nie przeszkadza :)

Madzisek, pati_zuzia, alicja_, Hashija, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Nosiła pas na brzuch po porodowy na początku, pozniej nosiła taki jak na siłownie i przy domowych czynnościach tez spalał się brzuszek dzięki temu :P Pozniej dopiero dwa razy w tyg na siłownie chodziła, ale głównie gubiła kg w domu przy dziecku, wspomagając sie tym pasem na brzuchu :P

A wiesz jaki konkretnie pas nosiła? Bo wiem, ze nie wszystkie są fajne. A ja chętnie bym zamówiła. Tylko taki co serio uciska a nie za atrapę robi.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    na kolację go!! :D Ahh, te komary. Już się lata nie mogę doczekać... :P Tego lata bez mdłości, bez brzucha, bez pocenia się jak świnia i z piwem w ręku :D

Zapomniałas chyba o wozeczku i bobasie :D myślę że też się przy nich nieźle napocimy :P

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:45

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Zapomniałas chyba o wozeczku i bobasie :D myślę że też się przy nich nieźle napocimy :P
    akurat w tym przypadku miałam wizję męża z wózkiem, a swoją moczącą nogi w basenie :D a Ty mi musiałaś wszystko zepsuć, a było taaaak pięknie!!!
    mi też się chyba coś należy po tych 9 miesiącach, nie? :D w to lato tylko się śliniłam i nic więcej, a on sobie grillował w najlepsze :P

Drugi trymestr wspominam najgorzej... W końcu nie codziennie puszczam pawia w wannie i przewracam się na tym co zwróciłam na płytkach biegnąc do WC i haftując na ścianę w przedpokoju... :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 22:17

Mama-julka, pati_zuzia, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Moja mama do mnie dzwoni i mi gada że mam jutro leżec nie oddychać i zawiązać nogi by czasem nie urodzić. A mi ta data jakos zupełnie nie przeszkadza :)
    no jak nie będziesz oddychać to ciężko będzie z tym porodem :P
    też nie jestem przesądna ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

Drugi trymestr wspominam najgorzej... W końcu nie codziennie puszczam pawia w wannie i przewracam się na tym co zwróciłam na płytkach biegnąc do WC i haftując na ścianę w przedpokoju... :D <3

Czy to opis tego co robilas po jakiejś ostro zakrapianej imprezie :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna komedia na TV PULS :)

aannkkaa lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    no jak nie będziesz oddychać to ciężko będzie z tym porodem :P
    też nie jestem przesądna ;)

Chociaż w sumie kiedyś 13go wjechalismy w drzewo z mężem bo mnie całował zamiast patrzec na drogę a innego 13go puscilismy z dymem kawałek chaty w gorach :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Czy to opis tego co robilas po jakiejś ostro zakrapianej imprezie :D?
    Niestety nie, to mdłości w drugim trymestrze:P Mąż musiał przedpokój malować po tej akcji :D chciałam dobiec z łazienki z wanny do WC, ale zanim wylazłam to wszystko przeleciało przez palce i jak dobiegłam do kibelka to już nic nie było :D

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    A wiesz jaki konkretnie pas nosiła? Bo wiem, ze nie wszystkie są fajne. A ja chętnie bym zamówiła. Tylko taki co serio uciska a nie za atrapę robi.
    Nie pamiętam, ale pamiętam gdzie kupowała w Akpolu, Akpolbaby.pl :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Chociaż w sumie kiedyś 13go wjechalismy w drzewo z mężem bo mnie całował zamiast patrzec na drogę a innego 13go puscilismy z dymem kawałek chaty w gorach :P
    no taaa, nie zwalaj na datę tylko w pierwszym przypadku było nie gruchać a w drugim nie chlać :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    no taaa, nie zwalaj na datę tylko w pierwszym przypadku było nie gruchać a w drugim nie chlać :D
    W obydwóch gruchalismy, to było w czasach kiedy jeszcze nie chlalam :D

Widzisz teraz już by nie było tego problemu bo byś się nie zdążyła z wanny wygrzebac ... :P

Madzisek, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

Padłem i nie mogę się podnieść :-) kolorowy opis :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

Jeeenyyy czy każdy Twój post musi się.kończyć o alkoholu? No normalnie ryję :-D
    Bym wypila teraz kieliszek wina... na dobry początek ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Nie pamiętam, ale pamiętam gdzie kupowała w Akpolu, Akpolbaby.pl :-)

Wielkie dzięki :) ciekawa jestem jak u mnie będzie z ćwiczeniami. Podobno po cc pół roku powinno się wstrzymać hmm... no ale zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Z ciekawości patrzalam kto się urodził tego dnia, np. Gosia Baczyńska, siostry Olsen. Dla urodzonych nie jest to pechowa data.

• MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu jakieś Śląskie Przyszłe Mamusie?

szukam Was :)

Zapraszam przyszłe Mamy ze Śląska chętne zrobić swojemu Maleństwu DARMOWĄ sesję noworodkową (w zamian za zgodę na udostępnienie zdjęć w portfolio fotografa).
    Więcej szczegółów mogę podać po kontakcie priv :)

Zapraszam serdecznie. Myślę, że jeszcze 2-3 miejsca na taką darmową sesję się znajdą :)

Acikk, Matleena, alicja_, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Jeeenyyy czy każdy Twój post musi się.kończyć o alkoholu? No normalnie ryję :-D
    Bym wypila teraz kieliszek wina... na dobry początek ;-)
    a co ja na to poradzę że mi się tak chce, nie moja wina a szczera chociaż jestem :P
    Mój tata ostatnio stwierdził: no słodycze to na dziewczynkę, kwaśne na chłopca, ale wódka to ja nie wiem co to wyrośnie :D

‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ