X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Po takiej abstynencji co tu się dziwić :D

Dobrze, że narząd nieużywany nie zanikł :D to by dopiero był problem :D

Suerte lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 17go. Ostatnia przed porodem :)

Dziewczyny siedzę i oglądam letnie ciuszki na necie. Normalnie nie mogę się doczekać kiedy zrzucę brzuszek. Myślicie, że jest szansa by po porodzie mieć bardziej płaski brzuszek niż przed porodem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

Dziewczyny siedzę i oglądam letnie ciuszki na necie. Normalnie nie mogę się doczekać kiedy zrzucę brzuszek. Myślicie, że jest szansa by po porodzie mieć bardziej płaski brzuszek niż przed porodem?

Oczywiście, że jest. Czemu miałoby nie być? Tym bardziej, że chcesz karmić piersią!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 21:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba było mówić, że czekasz na spektakularny poród ;) Faktycznie fajna data piątek 13, chętnie przygarnę ten termin

alicja_ lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

Tak, zdecydowanie, moja siostra tak miała i to dwa razy, po drugiej ciąży również, ma dwoje dzieci a wygląda jeszcze lepiej niż przed ciążami, totalnie nie widać że ma dwoje dzieci :-) Więc jest możliwe zdecydowanie :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica też mam 17 wizytę :-) liczę na to że lekarz powie ze juz zaczęło się coś dziać :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam, czy nie nosić ze sobą teraz dodatkowej pary spodni, no bo jak by mi miały te wody odejść gdzieś w miejscu publicznym,to co, będę wracać mokra ,sama nie wiem, przy pierwszym porodzie musieli mi przebijać.

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano pisałam, że od 5 boli mnie jak na okres i w pachwinach. Ból nie ustał, nie nasila się ale też nie maleje. W dodatku zaczęło ćmić mnie w plecach na dole i spojenie. Pocieszcie, i powiedzcie ze nie mam czym się martwić.

aannkkaa lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Rano pisałam, że od 5 boli mnie jak na okres i w pachwinach. Ból nie ustał, nie nasila się ale też nie maleje. W dodatku zaczęło ćmić mnie w plecach na dole i spojenie. Pocieszcie, i powiedzcie ze nie mam czym się martwić.

Nie masz się czym martwić :D najwyżej urodzisz :PP
    A takserioo weź kąpiel i no spe :) napewno nie zaszkodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 22:02

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    przypadkiem polubiłam. Masz te bóle regularne?

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka nie uwierzycie. Komar mnie pogryzł mam trzy bąble na ramieniu a teraz menda mi Gdzieś lata nad uchem. Nosz kur... w listopadzie?

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka to pocieszające :) a dużo ćwiczyła? Czy sam zszedł?

Alicja Tobie łatwo mówić:P Twój brzuszek jest obiektem pożądania chyba wszystkich kobiet :P ale ja zawsze odkąd pamiętam miałam oponkę w tym miejscu. Wszystko szczupłe tylko brzuszek wystający flaczek. Nieraz się mnie pytali ludzie czy w ciąży nie jestem i doprowadzali mnie tym do szału...

• Dżulia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    przypadkiem polubiłam. Masz te bóle regularne?
    Ból raczej ciągły. Jak ustał to na godzinę, dwie.
    Acikk, ja dopiero 34 tydzień! :-P nie chce rezerwować sobie jutrzejszej daty. Brałam kąpiel, brałam nospe. I powiem że chu.nia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 22:04

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia, ciepła kąpiel, nospa i magnez. Jak nie pomoże to znaczy że rodzisz :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Kurka nie uwierzycie. Komar mnie pogryzł mam trzy bąble na ramieniu a teraz menda mi Gdzieś lata nad uchem. Nosz kur... w listopadzie?
    a to na pewno komar bzyczy? :D

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Poziomka to pocieszające :) a dużo ćwiczyła? Czy sam zszedł?

Alicja Tobie łatwo mówić:P Twój brzuszek jest obiektem pożądania chyba wszystkich kobiet :P ale ja zawsze odkąd pamiętam miałam oponkę w tym miejscu. Wszystko szczupłe tylko brzuszek wystający flaczek. Nieraz się mnie pytali ludzie czy w ciąży nie jestem i doprowadzali mnie tym do szału...
    Nosiła pas na brzuch po porodowy na początku, pozniej nosiła taki jak na siłownie i przy domowych czynnościach tez spalał się brzuszek dzięki temu :P Pozniej dopiero dwa razy w tyg na siłownie chodziła, ale głównie gubiła kg w domu przy dziecku, wspomagając sie tym pasem na brzuchu :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:44

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, dziś mój Synek się nie budzi z bólem ząbka może prześpi cala noc. Tak ciężko było patrzeć, jak nawet syropy przeciwbólowe nie pomagały, dopiero jak zdecydowaliśmy się pojechać na pogotowie dentystyczne o 1 w nocy to usnął w samochodzie, i koniec końców już go nie budziliśmy tylko wróciliśmy do domu.

Od małego działa na niego samochód, pamiętam jak go męczyły kolki i o 5 rano wpakowaliśmy go fotelik i mąż z nim jeździł po okolicy , żebym ja się trochę przespała. Oby Nikodem był spokojniutki

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    nie jesteś sama :( ja od tygodnia walczę z komarami codziennie rano zabijam jakiegoś i zostają ślady krwi którą w nocy z nas wypija :/
    kurde, mi ostatniego komara chyba we wrześniu mąż rozmaślił na firance ;>
    Ostatnio tylko wysyp biedronek miałam.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    a to na pewno komar bzyczy? :D
    No wlasnie jednego upolowałam a teraz jeszcze jeden dziad lata. Masakra.

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 1623 1624 1625 1626 1627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ