X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto nasz skarb <3 Franuś ur przez cc o 18.18,waga 2130g i dl 50 cm.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2127672c7d93.jpg

Po 14 zaczelam miec regularne skurcze, o 17 miałam już pełne rozwarcie, niestety tetno zaczelo zanikac i musieli zrobic cc. Malły oddycha sam, wstepnie zdrowiutki, dogrzewa sie w inkubatorku. Maz byl caly czas przy nas. Jestem mu za to wdzieczna:*

rewelka, ZieloneOliwki, Karola1990, Suerte, Flakonik, Nadulka, aannkkaa, annielica, Pchełka, Mama-julka, stars2345, Pchelkaa, Acikk, lilianna, Madzia890722, Poz!omka., Ola_45, Dżulia, Madzisek, Marik, iNso87, pati_zuzia, genoweffa, alicja_, Moniusia89, Piegus, Dagietka, dorciamw, Kate4, akira, amos, emilka24, kwiatakacji, lula.91, ola25, Matleena, alisss871, Klara87, moniek90, Nazja, m@rzenie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Mała kopie jak szalona, z pipki ciągle mi coś cieknie, szukam spodenek i półśpiochów w internecie.
    {pwoedzcie mi czy kupujecie maluchom rajstopy>
    Nigdy nie lubiłam rajstop i nie chciałam dziecka nimi krzywdzić, ale pomyślałam, że jak będzie zima, a ja załoze małej tylko jakiś pajac to moje jej być chłodno... I w ogole do szpitala bierzecie tylko ciuszki z długimi rękawkami czy krótkie też mogą być?
    U mnie "Kubuś też strasznie kopie dzisiaj, ale zjadłam czekoladę, może dlatego. I też mi cieknie od trzech dni i już nie wiem co, a może i wszystko naraz :P
    Mam trzy pary malutkich rajstopek, ale akurat dostałam nowiutkie. Takto bym nie kupowała.
    A do szpitala biorę jeden komplet: body z długim rękawem + półśpiochy i dwa pajacyki. Do tego dwie czapeczki i dwie pary rękawiczki niedrapki :)

• Karola1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, Kika moje gratulacje:) ale Grudniowki maja ekspresowe tempo, szok normalnie.
    Ja juz podawalam nr telefonu wiec nie wiem czy to jest ta sama lista czy inna ale z chcecia bede na biezaco z Wami:)

alicja_ lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, Franus na zdjeciu wydaje sie taki duzy:) ja sobie wyobraze, ze moja Madzia na ostatniej wizycie wazyla 2800 to sie zastanawiam gdzie ona sie miesci:)
    Slodki kawaler, zdrowka dla Was:*

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi jaki on slodki no cudny najwazniejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo i maly jest zdrowiutki :)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    U mnie "Kubuś też strasznie kopie dzisiaj, ale zjadłam czekoladę, może dlatego. I też mi cieknie od trzech dni i już nie wiem co, a może i wszystko naraz :P
    Mam trzy pary malutkich rajstopek, ale akurat dostałam nowiutkie. Takto bym nie kupowała.
    A do szpitala biorę jeden komplet: body z długim rękawem + półśpiochy i dwa pajacyki. Do tego dwie czapeczki i dwie pary rękawiczki niedrapki :)

Na liście do mojego szpitala każą zabrać 5 kompletów ubrań dla malucha. nie wiem czy to na wypadek dłuższego pobytu czy planują przebieranie 2 razy dziennie:D

MeGi- moja jest dzień starsza, gdy patrzę na Twojego synka i wyobrażam sobie, że ta mała istotka u mnie w brzuchu wygląda już całkiem podobnie nie mogę w to wręcz uwierzyć! Gratuluję! Zdrówka życzę!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi cudowny maluszek. Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło. Jak się czujesz? Długo maluch będzie musiał być w inkubatorze?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, gartulacje mały przesłodki <3

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi jaki kochany slodziaczek <3 A jak ty sie czujesz?

• Nadulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:44

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, ślicznotek z niego. Czyli tylko się dogrzewa? no to super, że wszystko jest dobrze :-D
    Jeszcze raz gratuluje!!!!!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi sliczny synus! Musialas bardzo przestraszyc sie tym spadkiem tetna, dobrze ze tak sie skonczylo:-)

Ja ide spac dziewczynki, mam nadzieje ze rano nie bede miala za duzo do nadrabiania i ze beda czekaly jakies nowe bobaski;-) dobrej nocki ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czuje sie szczesliwa :) troche sie pomeczylam przy bolach porodowych, no a teraz odpoczywam po cc, ale to nie ma znaczenia, wazne ze Franus juz z nami. Pediatra mowi ze wszystko u niego ok, podziwia swiat, ja dostane go dopiero jutro. Kocham tego małego lobuza nad zycie !!! :)

aannkkaa, Suerte, ZieloneOliwki, pati_zuzia, Piegus, Ola_45, Pchelkaa, Klara87, moniek90 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi Franus wygląda na duzo większego niż 2 kg :) no i jest przeslodki :* odpoczywaj i dochodz do siebie zdrowka dla Was :*

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Kochane czuje sie szczesliwa :) troche sie pomeczylam przy bolach porodowych, no a teraz odpoczywam po cc, ale to nie ma znaczenia, wazne ze Franus juz z nami. Pediatra mowi ze wszystko u niego ok, podziwia swiat, ja dostane go dopiero jutro. Kocham tego małego lobuza nad zycie !!! :)

Łobuz prawdziwy, tak Was nastraszył :-D Odpoczywaj ładnie, dobrze że po wszystkim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi- synuś jest śliczny!

Alicja- wysłałam :)

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Maksio oddycha sam właściwie czeka na mnie poki mi cisnienie nie spadnie, jest bardzo malutki ale kochaniutki nie wiem jak z telefonu dodać zdjęcie ale jak sie dowiem cos dodam :)

Flakonik, Suerte, ZieloneOliwki, pati_zuzia, Nadulka, akira, Ola_45, kwiatakacji, Matleena, Pchelkaa, Klara87, moniek90, m@rzenie lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi wielkie gratulacje !!! :-) :-) I dużo zdrówka ! :-)

Dziewczyny w jakim czasie po cc można brać prysznic ? I jak wgl umyć włosy? bo tak się zastanawiam, skoro tak trzeba uważać na ten brzuch to jak tu sie schylić do mycia włosów i wgl :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, zerkam na pierwszą stronę i jest super :-D Respekt, że ją tak szybko aktualizujesz.

Wychodzą dwa porody na dzień, to która sprawi, że tradycji stanie się zadość i będzie dziś rodzić?

Chłopaki gonią: jest 6 dz. i 3 ch. :-D

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła dzisiaj moja babcia... Wymyśliła, że mam zamówić dla jej wnuczki łóżeczko. Bo dziecko nie ma w czym spać, ma już prawie 8 miesiecy, więc jak zacznie raczkować to trzeba będzie je gdzieś wkładać itd. WTF? Gdzie są rodzice? Babcia ma 73 lata, marną emeryturę, nie dość, że się opiekuje dzieciakami bez jakiegokolwiek dziękuje (jej zięć ojciec dzieci uważa, że taka jest rola babci, on spłodził i wystarczy) to ma jeszcze łóżeczko kupować do ich domu, albo do siebie na czas gdy dziecko jest u niej...

Jak znam życie to znowu się skończy tak, że ja się namęcze, znjadę coś fajnego w okazyjnej cenie a potem będę oddawać i świecić oczami bo się coś komuś nie spodoba...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 1621 1622 1623 1624 1625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ