X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też ide spać :( kurde, nawet zła nie jestem tylko mi strasznie smutno :( Antoni strasznie kopie :) chyba mnie pociesza :) <3

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jeszcze coś śmiesznego na koniec :D bo oczywiście wymieklam i stwierdzilam że będę obrażona na meza ale zaprosze tych znajomych co chcial no i napisalam do nich żeby przyszli oczywiście mąż krzyczał że teraz to już ma to w dupie bla bla i mam nie pisać. No ale napisalam.
    A oni teraz że im nie pasuje jutro... Hahaha i oto cala haja :D aż się usmialam teraz :P

kwiatakacji, Matleena, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wlasnie wróciliśmy z knajpy. Znajomi byli zdziwieni, że daję radę tak siedzieć. Wypiłam 2 razy kakao z bitą śmietaną i poprawiłam czekoladą też z bitą śmietaną. Słodko mi teraz jak cholera i mała szaleje w brzuchu. Mam nadzieję, że zasnę.

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:49

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spać nie mogę bo męczą mnie skurcze. Wczoraj cały dzień cierpiałam i teraz prawie całą noc. Spalam 2h i znów ból. Jestem na nospie i paracetamolu, ale niewiele to daje. Skurcze nieregularne co 3-5 min itrwaja od 30sek do ponad minuty, w miarę znosny ból, ale nie na tyle aby spać. Jak do rana nie przejdzie to jadę na ktg do szpitala, niech sprawdzą czy wszystko ok i czy to te oszukance tak mnie bolą. Prysznic pomógł tylko jak go brałam, po wyjściu z wody powrót skurczy.

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• ola25 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka i jak sytuacja???????

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    A my wlasnie wróciliśmy z knajpy. Znajomi byli zdziwieni, że daję radę tak siedzieć. Wypiłam 2 razy kakao z bitą śmietaną i poprawiłam czekoladą też z bitą śmietaną. Słodko mi teraz jak cholera i mała szaleje w brzuchu. Mam nadzieję, że zasnę.

Ale kalori przyjelas oooooo ;););)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    O Dagietka to coa sie dzieje :)
    Jaka cisza w nocy na forum. Jak ja mialam bezsenne noce byl wiekszy ruch :p
    Ja mialam mala w nocy do karmienia i o 5 tez. Zawsze godzina przy cycu i z powrotem na lampy. Dzisiaj znow ma mniej na wadze. Wczoraj po tej zoltaczce byla leniwa i nie jadła regularnie mam nadzieje ze mi dziś nie powiedza ze to niepokojace :(
    Ale.mnie sutki bola... ale mam taka straszna radość jak mi ja przynosza na karmienie ze ze wszystko bym dla niej zniosla <3 smaruje sutki ziajka i naprawde pomaga i nie wycieram przed nastepnym karmieniem

Godzina przy cycu??? Ckekawe kiedy bedziesz ja miala juz przy sobie. Sutki bola ale niby mowia ,ze to pozniej mija. Oby bo ja z calego porodu boje sie wlasnie tego.

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    My w sobotę tydzien temu jedlismy kebeb na obiad
    Poprosilam męża zeby jechal kupic bo pewnie to ostatni na dlugoooo ale nie myslalam ze juz we wtorek :p
    Takze teraz jedzcie do pełna tego co później na pewno nie mozna ( te co chca karmic ) :)

Ja mam troche lipe bo jestem na insulinie. Dzis w nocy moj grzech (otwieram lodowke,patrze oooo monteee i co i zjadlam dwa kubeczki , az boje sie cukier sprawdzic. A najlepsze jest to ,ze taka bylam podjaranz ze nie zrobilam zastrzyku)
    Ale na kebab przed porodem ide i na pizze. Cesarke mam 25.11 i musze sie najesc

8p3onafaaetblgsa.png

• Matleena Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:45

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze są ale albo się do nich przyzwyczailam, albo sa trochę słabsze. Do 7mej były bolesne, teraz jest trochę lepiej, ale chyba i tak pojadę na ktg, bo jestem wymeczona tymi skurczami. Niech sprawdzą i mi coś ewentualnie dadzą żebym mogła odespac noc. Dam znać po południu chyba że zacznie się coś dziać wcześniej.

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• rewelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    My w sobotę tydzien temu jedlismy kebeb na obiad
    Poprosilam męża zeby jechal kupic bo pewnie to ostatni na dlugoooo ale nie myslalam ze juz we wtorek :p
    Takze teraz jedzcie do pełna tego co później na pewno nie mozna ( te co chca karmic ) :)

Ania teraz zalecają żeby wszystko jeść normalnie jak się karmi, nam położna mówiła żeby tylko na czas połogu nie jeść rzeczy wzdymajacych, a tak to wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 07:44

ania14 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:45

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk!
    Mam to samo z mężem. Też mamy często afery o takie rzeczy. Słysze, że się wyalienowałam, że już nic nie chce robić, że strace wszystkich znajomych przez tą ciąże.. Oni naprawdę nie rozumieją że w 9 miesiącu ciąży nie zawsze mamy ochote na pełną chate ludzi... -,-

Acikk bez Was bym nie urodziła no co Ty:)
    Nie martw się – jak będę jechać na porodówke to napisze, żebyście też się zebrały :D haha.
    Nie pisałam wczoraj bo poszłam o 21 spać po tych wykładach...

Dagietka, jak tam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy coraz wiecej skrobiecie;-)
    Dagietka czekamy na wiesci.

Ja dzis jase do szpitala na badanie moczu i krwi i na ktg. Noc mialam taka tragiczna, skurcze od 2 w nocy czulam, ale nieregularne co 12, 14, 10, 8, 11, itd :-S ale meczace. Mam nadzieje ze w dzien bede mogla odespac.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14 gratuluje Malenstwa!:))

Dagietka dawaj znac.

Kirde tyle stron,ze nie nadrobie nawet. Ja wstalam dopiero po dobrze przespanej nocy a sen mialam zabojczy hhahaa wstalam i sama do siebie sie smialam:p snilo mi sie,ze lezymy z Malzem w lozku,obok wiem,ze bylo po mojej stronie okno a za oknem ciemno bo noc,jeszcze rolety zaciagalam pamietam. Po chwili Lena zaczela wariacje w brzuchu wiec zaczelam sie z Nia bawic,nagle jedna nozka bardziej sie pokazala tzn widac bylo stopke przez skore brzucha i pokazywalam dla Malza Jej paluszki na stopce,a potem juz cala noga wylazla jak sie rozszalala hahaa az do uda,potem dwie zaczely sie machac mi z brucha to ja zaczelam je delikatnie lapac zeby czasem odwracajac sie nie polamac:pp i takie chude i dlugie byly hahahaha durny sen:D

alicja_, ania14, moniek90, Matleena, genoweffa lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 - gratulacje, kolejny dzieciaczek już się urodził, moja córcia właśnie też była taka osowiała jak miała tą żółtaczkę fizjologiczną, jak tylko bilirubina zaczęła jej spadać to zrobiła się od razu żywsza, a długie karmienie to norma na początku, dziecko jeszcze nie ma tak siły ciągnąć a to jednak jest dla niego męczące, dobrze pamiętam te godzinne karmienia jak córcia była mała, bo potem to się najadała w 15 min :)

Dziewczyny jakiś czas temu o żylakach sromu, stwierdziłam wczoraj wieczorem że i mnie to się przytrafiło. W pierwszej ciąży nie miałam tego problemu, w czwartek mam wizytę to się zapytam o to mojej Pani ginekolog. Ale z tego co czytałam to znikną po porodzie, prawda?

Mi się wyciszyły skurcze, spokój od 3 dni.

ania14, Matleena lubią tę wiadomość

• MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Drogie Mamy i Przyszłe Mamy :)

Szukam tych właśnie - przyszłych, które rodzą "na dniach" :)

Do darmowej sesji noworodkowej.

Założenie jest takie, żeby takich darmowych sesji zrobić po 1-2 w każym miesiącu od lisopada aż do czerwca/lipca. Na dalsze miesiące (luty, marzec, kwiecień, maj) zainteresowanie i obłożenie mam aż za duże :) Brakuje Was - listopadowe i grudniowe Mamusie :)

Jeżeli jesteście ze Śląska (albo jesteście w stanie dojechać, by zrobić sesję studyjną Waszemu Maleństwu w okolice Gliwic) to zapraszam serdecznie do kontaktu priv:)

A póki co - życzę Wam wszystkim szczęśliwych rozwiązań :)

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co z ciekawosci policzylam w ktorym t i d urodzilam Laure,gin mi wyznaczyla termin z OM wtedy na 12.02 i tak tez urodzilam ale to byl 40t4d.. :p takze slabo to w terminie:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Wiecie co z ciekawosci policzylam w ktorym t i d urodzilam Laure,gin mi wyznaczyla termin z OM wtedy na 12.02 i tak tez urodzilam ale to byl 40t4d.. :p takze slabo to w terminie:p
    ja Olka w 38t3d :) ciekawe jak będzie teraz :)

7w3d 💔
‹‹ 1645 1646 1647 1648 1649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ