X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też ide spać :( kurde, nawet zła nie jestem tylko mi strasznie smutno :( Antoni strasznie kopie :) chyba mnie pociesza :) <3

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jeszcze coś śmiesznego na koniec :D bo oczywiście wymieklam i stwierdzilam że będę obrażona na meza ale zaprosze tych znajomych co chcial no i napisalam do nich żeby przyszli oczywiście mąż krzyczał że teraz to już ma to w dupie bla bla i mam nie pisać. No ale napisalam.
    A oni teraz że im nie pasuje jutro... Hahaha i oto cala haja :D aż się usmialam teraz :P

nick nieaktualny, Matleena, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wlasnie wróciliśmy z knajpy. Znajomi byli zdziwieni, że daję radę tak siedzieć. Wypiłam 2 razy kakao z bitą śmietaną i poprawiłam czekoladą też z bitą śmietaną. Słodko mi teraz jak cholera i mała szaleje w brzuchu. Mam nadzieję, że zasnę.

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:49

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spać nie mogę bo męczą mnie skurcze. Wczoraj cały dzień cierpiałam i teraz prawie całą noc. Spalam 2h i znów ból. Jestem na nospie i paracetamolu, ale niewiele to daje. Skurcze nieregularne co 3-5 min itrwaja od 30sek do ponad minuty, w miarę znosny ból, ale nie na tyle aby spać. Jak do rana nie przejdzie to jadę na ktg do szpitala, niech sprawdzą czy wszystko ok i czy to te oszukance tak mnie bolą. Prysznic pomógł tylko jak go brałam, po wyjściu z wody powrót skurczy.

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• ola25 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka i jak sytuacja???????

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    A my wlasnie wróciliśmy z knajpy. Znajomi byli zdziwieni, że daję radę tak siedzieć. Wypiłam 2 razy kakao z bitą śmietaną i poprawiłam czekoladą też z bitą śmietaną. Słodko mi teraz jak cholera i mała szaleje w brzuchu. Mam nadzieję, że zasnę.

Ale kalori przyjelas oooooo ;););)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    O Dagietka to coa sie dzieje :)
    Jaka cisza w nocy na forum. Jak ja mialam bezsenne noce byl wiekszy ruch :p
    Ja mialam mala w nocy do karmienia i o 5 tez. Zawsze godzina przy cycu i z powrotem na lampy. Dzisiaj znow ma mniej na wadze. Wczoraj po tej zoltaczce byla leniwa i nie jadła regularnie mam nadzieje ze mi dziś nie powiedza ze to niepokojace :(
    Ale.mnie sutki bola... ale mam taka straszna radość jak mi ja przynosza na karmienie ze ze wszystko bym dla niej zniosla <3 smaruje sutki ziajka i naprawde pomaga i nie wycieram przed nastepnym karmieniem

Godzina przy cycu??? Ckekawe kiedy bedziesz ja miala juz przy sobie. Sutki bola ale niby mowia ,ze to pozniej mija. Oby bo ja z calego porodu boje sie wlasnie tego.

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    My w sobotę tydzien temu jedlismy kebeb na obiad
    Poprosilam męża zeby jechal kupic bo pewnie to ostatni na dlugoooo ale nie myslalam ze juz we wtorek :p
    Takze teraz jedzcie do pełna tego co później na pewno nie mozna ( te co chca karmic ) :)

Ja mam troche lipe bo jestem na insulinie. Dzis w nocy moj grzech (otwieram lodowke,patrze oooo monteee i co i zjadlam dwa kubeczki , az boje sie cukier sprawdzic. A najlepsze jest to ,ze taka bylam podjaranz ze nie zrobilam zastrzyku)
    Ale na kebab przed porodem ide i na pizze. Cesarke mam 25.11 i musze sie najesc

8p3onafaaetblgsa.png

• Matleena Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:45

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze są ale albo się do nich przyzwyczailam, albo sa trochę słabsze. Do 7mej były bolesne, teraz jest trochę lepiej, ale chyba i tak pojadę na ktg, bo jestem wymeczona tymi skurczami. Niech sprawdzą i mi coś ewentualnie dadzą żebym mogła odespac noc. Dam znać po południu chyba że zacznie się coś dziać wcześniej.

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• rewelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    My w sobotę tydzien temu jedlismy kebeb na obiad
    Poprosilam męża zeby jechal kupic bo pewnie to ostatni na dlugoooo ale nie myslalam ze juz we wtorek :p
    Takze teraz jedzcie do pełna tego co później na pewno nie mozna ( te co chca karmic ) :)

Ania teraz zalecają żeby wszystko jeść normalnie jak się karmi, nam położna mówiła żeby tylko na czas połogu nie jeść rzeczy wzdymajacych, a tak to wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 07:44

ania14 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:45

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk!
    Mam to samo z mężem. Też mamy często afery o takie rzeczy. Słysze, że się wyalienowałam, że już nic nie chce robić, że strace wszystkich znajomych przez tą ciąże.. Oni naprawdę nie rozumieją że w 9 miesiącu ciąży nie zawsze mamy ochote na pełną chate ludzi... -,-

Acikk bez Was bym nie urodziła no co Ty:)
    Nie martw się – jak będę jechać na porodówke to napisze, żebyście też się zebrały :D haha.
    Nie pisałam wczoraj bo poszłam o 21 spać po tych wykładach...

Dagietka, jak tam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy coraz wiecej skrobiecie;-)
    Dagietka czekamy na wiesci.

Ja dzis jase do szpitala na badanie moczu i krwi i na ktg. Noc mialam taka tragiczna, skurcze od 2 w nocy czulam, ale nieregularne co 12, 14, 10, 8, 11, itd :-S ale meczace. Mam nadzieje ze w dzien bede mogla odespac.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14 gratuluje Malenstwa!:))

Dagietka dawaj znac.

Kirde tyle stron,ze nie nadrobie nawet. Ja wstalam dopiero po dobrze przespanej nocy a sen mialam zabojczy hhahaa wstalam i sama do siebie sie smialam:p snilo mi sie,ze lezymy z Malzem w lozku,obok wiem,ze bylo po mojej stronie okno a za oknem ciemno bo noc,jeszcze rolety zaciagalam pamietam. Po chwili Lena zaczela wariacje w brzuchu wiec zaczelam sie z Nia bawic,nagle jedna nozka bardziej sie pokazala tzn widac bylo stopke przez skore brzucha i pokazywalam dla Malza Jej paluszki na stopce,a potem juz cala noga wylazla jak sie rozszalala hahaa az do uda,potem dwie zaczely sie machac mi z brucha to ja zaczelam je delikatnie lapac zeby czasem odwracajac sie nie polamac:pp i takie chude i dlugie byly hahahaha durny sen:D

nick nieaktualny, ania14, moniek90, Matleena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 - gratulacje, kolejny dzieciaczek już się urodził, moja córcia właśnie też była taka osowiała jak miała tą żółtaczkę fizjologiczną, jak tylko bilirubina zaczęła jej spadać to zrobiła się od razu żywsza, a długie karmienie to norma na początku, dziecko jeszcze nie ma tak siły ciągnąć a to jednak jest dla niego męczące, dobrze pamiętam te godzinne karmienia jak córcia była mała, bo potem to się najadała w 15 min :)

Dziewczyny jakiś czas temu o żylakach sromu, stwierdziłam wczoraj wieczorem że i mnie to się przytrafiło. W pierwszej ciąży nie miałam tego problemu, w czwartek mam wizytę to się zapytam o to mojej Pani ginekolog. Ale z tego co czytałam to znikną po porodzie, prawda?

Mi się wyciszyły skurcze, spokój od 3 dni.

ania14, Matleena lubią tę wiadomość

• MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Drogie Mamy i Przyszłe Mamy :)

Szukam tych właśnie - przyszłych, które rodzą "na dniach" :)

Do darmowej sesji noworodkowej.

Założenie jest takie, żeby takich darmowych sesji zrobić po 1-2 w każym miesiącu od lisopada aż do czerwca/lipca. Na dalsze miesiące (luty, marzec, kwiecień, maj) zainteresowanie i obłożenie mam aż za duże :) Brakuje Was - listopadowe i grudniowe Mamusie :)

Jeżeli jesteście ze Śląska (albo jesteście w stanie dojechać, by zrobić sesję studyjną Waszemu Maleństwu w okolice Gliwic) to zapraszam serdecznie do kontaktu priv:)

A póki co - życzę Wam wszystkim szczęśliwych rozwiązań :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co z ciekawosci policzylam w ktorym t i d urodzilam Laure,gin mi wyznaczyla termin z OM wtedy na 12.02 i tak tez urodzilam ale to byl 40t4d.. :p takze slabo to w terminie:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Wiecie co z ciekawosci policzylam w ktorym t i d urodzilam Laure,gin mi wyznaczyla termin z OM wtedy na 12.02 i tak tez urodzilam ale to byl 40t4d.. :p takze slabo to w terminie:p
    ja Olka w 38t3d :) ciekawe jak będzie teraz :)

7w3d 💔
‹‹ 1645 1646 1647 1648 1649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ