X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba mam zatrucie po pizzy bo żołądek mnie boli ;(

Dziewczyny tak mnie ciągnie w pachwinach, że szok !!! Ledwo chodze. Czuję jakby cały dół brzucha i pachwiny były jednym wielkim zakwasem ;( tak mi ciężko a do porodu jeszcze 12 dni...

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście dziewczyny :-D Godzinę mi zajęło nadrabianie zaległości.

Acikk mężem się nie przejmuj..swoją drogą u mnie w domu to też znajoma akcja. Zdarzało się, że mąż nie rozumiał, że nie mam ochoty na imprezki. Wkurzało mnie jak wychodził w piątek do kolegi na mecz, mówił że wróci o 22:00 a wracał zalany o 2:00 :-/ Albo pytał czy jego kumpel może przyjść na kawę a jak się zgodziłam to weszli na chatę z litrową Whisky...chuj mnie strzelał. A potem miał pretensje, że byłam niemiła, no ale jakoś tak inaczej nie umiałam. Teraz odpuścił, nie pije, siedzi ze mną w domu. No ale wiadomo, 39 tydzień to już różnie się może dziać.

Mnie w nocy dopadł nowy dziwny ból...jak zmieniałam bok to w lewej pachwinie poczułam ostry ból a zaraz potem doszedł ból jak na @ który trwał kilka minut. Dwa razy się tak zdarzyło. A co do bóli @ to kilka dni miałam spokoju ale znowu wróciły. Wydaje mi się, że Mała zaczyna cisnąć główkę coraz niżej i się wstawiać.
    A z ciekawostek to przejrzałam sobie swoją kartę ciąży i okazało się, że od dwóch wizyt mam wpis, że mam rozwarcie na opuszek..eee :-D Dobrze wiedzieć :-D

Alicja w moim śnie dzisiaj Ty rodziłaś :-D Dodałaś wpis na forum, że jak się położyłaś do łóżka to wody Ci odeszły i zaczynasz rodzić :-D

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    A ja chyba mam zatrucie po pizzy bo żołądek mnie boli ;(

Dziewczyny tak mnie ciągnie w pachwinach, że szok !!! Ledwo chodze. Czuję jakby cały dół brzucha i pachwiny były jednym wielkim zakwasem ;( tak mi ciężko a do porodu jeszcze 12 dni...

Ja też mam ten sam ból od tygodnia i jest coraz gorzej. Jakby coraz większe zakwasy...Nie wiem, czy to faktycznie zakwasy, bo coraz ciężej mi się wstaje i jakby nie patrzeć uda trochę naprężam czy coś się już przygotowuje do porodu...

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja wczoraj tak się zestresowałam że bałam się że coś się zacznie. Znowu byłam u dentysty z Synkiem, Mąż musiał być w pracy, więc poszliśmy sami, bo nadal go bolało. Dentysta wykrył, że to ból promieniujący od innego zęba i robi się zapalenie, więc znowu bez znieczulenia mu wywiercali dziurę, bo w zębie zbierało się ciśnienie. Trzymałam go ja, dwóch dentystów i dwie pomoce stomatologiczne, ale udało się, teraz ma antybiotyk i pierwszą przespaną noc od kilku dni.

Wieczorem byłam na ktg i wychodzi że mój klusek ma już 3100. Ja jestem z tych niskopiennych i boję się że będzie mi się gorzej rodzić. Misiek miał 3 kilo i było okej ;) Niech już lepiej wychodzi..

Mój Mąż też mi wypomina, że przeze mnie z nikim się teraz nie spotykamy, ale naprawdę nie mam ochoty, za to jak ostatnio wyszedł do kina to wrócił o 3 rano w stanie wskazującym, a ja żeby go zdenerwować udawałam, że mam skurcze ;) i od tej pory zapowiedział, że nie ruszy nic, bo faktycznie w każdej chwili może się coś zacząć

Hashija lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm misia no chyba rodzic nie bede bo nie mam zadnych skurczow a bol jest bardzo jednostajny ale taki dziwny tak jak moniek pisze chyba sie pcha ta glowa bo oprocz bolu czuje jakbym tam miala za ciasno w srodku no rozpychanie takie dziwne caly dol.
    Annielica co do ciagniecia w pachwinach to chyba dwie juz upieczone mamusie o tym wspominaly zanim urodzily :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hmm misia no chyba rodzic nie bede bo nie mam zadnych skurczow a bol jest bardzo jednostajny ale taki dziwny tak jak moniek pisze chyba sie pcha ta glowa bo oprocz bolu czuje jakbym tam miala za ciasno w srodku no rozpychanie takie dziwne caly dol.
    Annielica co do ciagniecia w pachwinach to chyba dwie juz upieczone mamusie o tym wspominaly zanim urodzily :P

No weź nie gadaj, bo mnie ciągnie od tygodnia :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha dorcia dobry patent :D
    Kurde mi sie juz naprawde nie chce nigdzie lazic jak ciagle mnie cos boli i w sumie juz tak troche siedze na bombie, Ale moj maz stwierdzil "jeszcze masz 3 tyg do terminu, to wiadomo przeciez ze jeszcze nie urodzisz" (dr ginekolog i wrozka w jednym czy jak :D)

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie dziewczyny, bo też mam od dwóch dni taki nacisk na pachwiny..jakby mnie rozsadzalo:/ i do tego te bóle @ po nocach

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    No weź nie gadaj, bo mnie ciągnie od tygodnia :-D

No ej tylko mowie bo jak dziewczynki rodzily to potem czytalam sobie ich wczesniejsze wpisy chyba Evka o tym pisala :P a Ty moniek ile bys jeszcze chciala w tej ciazy byc ze sie tak boisz :D?

moniek90, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata Ty tez nie chcesz rodzic jeszcze :P? Przeciez juz mozesz ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam czasu:p a zreszta chyba jeszcze troszeczkę za szybko, zdecydowałam się na taki szpital, że muszę poczekać do 37+ przynajmniej, jeszcze we wtorek idę na wizytę i tak czuje, ze to jeszcze nie czas, pewnie i tak jeszcze sobie poczekam i będę tutaj jeszcze się zalic ze mam dosyć tej ciąży a wy będziecie już ze swoimi maluchami;p

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No ej tylko mowie bo jak dziewczynki rodzily to potem czytalam sobie ich wczesniejsze wpisy chyba Evka o tym pisala :P a Ty moniek ile bys jeszcze chciala w tej ciazy byc ze sie tak boisz :D?

A no wiesz :-D Człowiek wie, że go to nie ominie ale jakoś ciągle nie czuje się w 100% gotowy :-D Poród w moim przypadku zawsze będzie zaskoczeniem :-D

Znając mnie to jak wody mi odejdą to popatrzę na to i powiem: "a co to? ale, że co to znaczy?" :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 11:55

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia, a ja tego nie pojmuję, dlaczego leczenie bez znieczulenia. Mojego też trzeba było przytrzymać, ale tylko przy zastrzyku i potem dentysta swoje robił. W mieście obok bawią się w głupiego jasia, znaczy się mają gaz to wogóle bezstresowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mąż mnie nie chce jeszcze ruszać- mówi: założymy panele, posprzatasz, ogarniesz i dopiero mozemy się poseksic... Nie próbuj rodzic wcześniej:o

Matleena lubi tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Alez mialam koszmarna noc. Zasnelam o 2 (akurat mialam czas na nadrabianie was), o 3 obudzil nas tajfun za oknem - juz dawno nie bylo takiej ulewy i wichury, o 6 siusiu a o 8 synek juz na nogach i spania nie bylo.
    Teraz chedze slaba jak mucha, tempo pracy w domu spadlo do 20% co chwile musze odpoczywac bo sie strasznie mecze a serca lupie mi strasznie.

Balam sie ze bedzie powtorka z rozrywki z porodu syna. Wtedy tez zasnelam dopiero o 2 a o 4 obudzily mnie skurcze. Na szczescie pod tym wzgledem cisza.
    Chcialbym wytrzymac do grudnia...

• Hashija Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i witam sie w 38tyg ciazy :-D
    W ile pieluch tetrowych sie zaopatrzacie?

moniek90, lula.91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A no wiesz :-D Człowiek wie, że go to nie ominie ale jakoś ciągle nie czuje się w 100% gotowy :-D Poród w moim przypadku zawsze będzie zaskoczeniem :-D

Znając mnie to jak wody mi odejdą to popatrzę na to i powiem: "a co to? ale, że co to znaczy?" :-P

To jest całkiem naturalne co czujesz :-) Tak samo miałam. Teraz wiem jak to jest - i co z tego - i tak się boję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli spojenie lonowe jakby mnie ktos pobil a wieczorem jak sie podnosze na siku to boli jak chodze a moje skurcze ucichly i nic sie nie dzieje zobaczymy co lekarz powie w poniedzialek ;/ Moze zaczniemy robic zaklady ktora urodzi pierwsza :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Mnie boli spojenie lonowe jakby mnie ktos pobil a wieczorem jak sie podnosze na siku to boli jak chodze a moje skurcze ucichly i nic sie nie dzieje zobaczymy co lekarz powie w poniedzialek ;/ Moze zaczniemy robic zaklady ktora urodzi pierwsza :P

Dobra myśl, a zakłady będą nie o kasę a o pampersy:p

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    O i witam sie w 38tyg ciazy :-D
    W ile pieluch tetrowych sie zaopatrzacie?

Gratuluję :-)

Mam tyle ile mi skapnęło, a dwie tylko kupowałam, czyli tetrowych 10, flanelowych 4.

‹‹ 1647 1648 1649 1650 1651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ