WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba mam zatrucie po pizzy bo żołądek mnie boli ;(

Dziewczyny tak mnie ciągnie w pachwinach, że szok !!! Ledwo chodze. Czuję jakby cały dół brzucha i pachwiny były jednym wielkim zakwasem ;( tak mi ciężko a do porodu jeszcze 12 dni...

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście dziewczyny :-D Godzinę mi zajęło nadrabianie zaległości.

Acikk mężem się nie przejmuj..swoją drogą u mnie w domu to też znajoma akcja. Zdarzało się, że mąż nie rozumiał, że nie mam ochoty na imprezki. Wkurzało mnie jak wychodził w piątek do kolegi na mecz, mówił że wróci o 22:00 a wracał zalany o 2:00 :-/ Albo pytał czy jego kumpel może przyjść na kawę a jak się zgodziłam to weszli na chatę z litrową Whisky...chuj mnie strzelał. A potem miał pretensje, że byłam niemiła, no ale jakoś tak inaczej nie umiałam. Teraz odpuścił, nie pije, siedzi ze mną w domu. No ale wiadomo, 39 tydzień to już różnie się może dziać.

Mnie w nocy dopadł nowy dziwny ból...jak zmieniałam bok to w lewej pachwinie poczułam ostry ból a zaraz potem doszedł ból jak na @ który trwał kilka minut. Dwa razy się tak zdarzyło. A co do bóli @ to kilka dni miałam spokoju ale znowu wróciły. Wydaje mi się, że Mała zaczyna cisnąć główkę coraz niżej i się wstawiać.
    A z ciekawostek to przejrzałam sobie swoją kartę ciąży i okazało się, że od dwóch wizyt mam wpis, że mam rozwarcie na opuszek..eee :-D Dobrze wiedzieć :-D

Alicja w moim śnie dzisiaj Ty rodziłaś :-D Dodałaś wpis na forum, że jak się położyłaś do łóżka to wody Ci odeszły i zaczynasz rodzić :-D

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    A ja chyba mam zatrucie po pizzy bo żołądek mnie boli ;(

Dziewczyny tak mnie ciągnie w pachwinach, że szok !!! Ledwo chodze. Czuję jakby cały dół brzucha i pachwiny były jednym wielkim zakwasem ;( tak mi ciężko a do porodu jeszcze 12 dni...

Ja też mam ten sam ból od tygodnia i jest coraz gorzej. Jakby coraz większe zakwasy...Nie wiem, czy to faktycznie zakwasy, bo coraz ciężej mi się wstaje i jakby nie patrzeć uda trochę naprężam czy coś się już przygotowuje do porodu...

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja wczoraj tak się zestresowałam że bałam się że coś się zacznie. Znowu byłam u dentysty z Synkiem, Mąż musiał być w pracy, więc poszliśmy sami, bo nadal go bolało. Dentysta wykrył, że to ból promieniujący od innego zęba i robi się zapalenie, więc znowu bez znieczulenia mu wywiercali dziurę, bo w zębie zbierało się ciśnienie. Trzymałam go ja, dwóch dentystów i dwie pomoce stomatologiczne, ale udało się, teraz ma antybiotyk i pierwszą przespaną noc od kilku dni.

Wieczorem byłam na ktg i wychodzi że mój klusek ma już 3100. Ja jestem z tych niskopiennych i boję się że będzie mi się gorzej rodzić. Misiek miał 3 kilo i było okej ;) Niech już lepiej wychodzi..

Mój Mąż też mi wypomina, że przeze mnie z nikim się teraz nie spotykamy, ale naprawdę nie mam ochoty, za to jak ostatnio wyszedł do kina to wrócił o 3 rano w stanie wskazującym, a ja żeby go zdenerwować udawałam, że mam skurcze ;) i od tej pory zapowiedział, że nie ruszy nic, bo faktycznie w każdej chwili może się coś zacząć

Hashija lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm misia no chyba rodzic nie bede bo nie mam zadnych skurczow a bol jest bardzo jednostajny ale taki dziwny tak jak moniek pisze chyba sie pcha ta glowa bo oprocz bolu czuje jakbym tam miala za ciasno w srodku no rozpychanie takie dziwne caly dol.
    Annielica co do ciagniecia w pachwinach to chyba dwie juz upieczone mamusie o tym wspominaly zanim urodzily :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hmm misia no chyba rodzic nie bede bo nie mam zadnych skurczow a bol jest bardzo jednostajny ale taki dziwny tak jak moniek pisze chyba sie pcha ta glowa bo oprocz bolu czuje jakbym tam miala za ciasno w srodku no rozpychanie takie dziwne caly dol.
    Annielica co do ciagniecia w pachwinach to chyba dwie juz upieczone mamusie o tym wspominaly zanim urodzily :P

No weź nie gadaj, bo mnie ciągnie od tygodnia :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha dorcia dobry patent :D
    Kurde mi sie juz naprawde nie chce nigdzie lazic jak ciagle mnie cos boli i w sumie juz tak troche siedze na bombie, Ale moj maz stwierdzil "jeszcze masz 3 tyg do terminu, to wiadomo przeciez ze jeszcze nie urodzisz" (dr ginekolog i wrozka w jednym czy jak :D)

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie dziewczyny, bo też mam od dwóch dni taki nacisk na pachwiny..jakby mnie rozsadzalo:/ i do tego te bóle @ po nocach

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    No weź nie gadaj, bo mnie ciągnie od tygodnia :-D

No ej tylko mowie bo jak dziewczynki rodzily to potem czytalam sobie ich wczesniejsze wpisy chyba Evka o tym pisala :P a Ty moniek ile bys jeszcze chciala w tej ciazy byc ze sie tak boisz :D?

moniek90, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata Ty tez nie chcesz rodzic jeszcze :P? Przeciez juz mozesz ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam czasu:p a zreszta chyba jeszcze troszeczkę za szybko, zdecydowałam się na taki szpital, że muszę poczekać do 37+ przynajmniej, jeszcze we wtorek idę na wizytę i tak czuje, ze to jeszcze nie czas, pewnie i tak jeszcze sobie poczekam i będę tutaj jeszcze się zalic ze mam dosyć tej ciąży a wy będziecie już ze swoimi maluchami;p

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No ej tylko mowie bo jak dziewczynki rodzily to potem czytalam sobie ich wczesniejsze wpisy chyba Evka o tym pisala :P a Ty moniek ile bys jeszcze chciala w tej ciazy byc ze sie tak boisz :D?

A no wiesz :-D Człowiek wie, że go to nie ominie ale jakoś ciągle nie czuje się w 100% gotowy :-D Poród w moim przypadku zawsze będzie zaskoczeniem :-D

Znając mnie to jak wody mi odejdą to popatrzę na to i powiem: "a co to? ale, że co to znaczy?" :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 11:55

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia, a ja tego nie pojmuję, dlaczego leczenie bez znieczulenia. Mojego też trzeba było przytrzymać, ale tylko przy zastrzyku i potem dentysta swoje robił. W mieście obok bawią się w głupiego jasia, znaczy się mają gaz to wogóle bezstresowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mąż mnie nie chce jeszcze ruszać- mówi: założymy panele, posprzatasz, ogarniesz i dopiero mozemy się poseksic... Nie próbuj rodzic wcześniej:o

Matleena lubi tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Alez mialam koszmarna noc. Zasnelam o 2 (akurat mialam czas na nadrabianie was), o 3 obudzil nas tajfun za oknem - juz dawno nie bylo takiej ulewy i wichury, o 6 siusiu a o 8 synek juz na nogach i spania nie bylo.
    Teraz chedze slaba jak mucha, tempo pracy w domu spadlo do 20% co chwile musze odpoczywac bo sie strasznie mecze a serca lupie mi strasznie.

Balam sie ze bedzie powtorka z rozrywki z porodu syna. Wtedy tez zasnelam dopiero o 2 a o 4 obudzily mnie skurcze. Na szczescie pod tym wzgledem cisza.
    Chcialbym wytrzymac do grudnia...

• Hashija Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i witam sie w 38tyg ciazy :-D
    W ile pieluch tetrowych sie zaopatrzacie?

moniek90, lula.91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A no wiesz :-D Człowiek wie, że go to nie ominie ale jakoś ciągle nie czuje się w 100% gotowy :-D Poród w moim przypadku zawsze będzie zaskoczeniem :-D

Znając mnie to jak wody mi odejdą to popatrzę na to i powiem: "a co to? ale, że co to znaczy?" :-P

To jest całkiem naturalne co czujesz :-) Tak samo miałam. Teraz wiem jak to jest - i co z tego - i tak się boję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli spojenie lonowe jakby mnie ktos pobil a wieczorem jak sie podnosze na siku to boli jak chodze a moje skurcze ucichly i nic sie nie dzieje zobaczymy co lekarz powie w poniedzialek ;/ Moze zaczniemy robic zaklady ktora urodzi pierwsza :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Mnie boli spojenie lonowe jakby mnie ktos pobil a wieczorem jak sie podnosze na siku to boli jak chodze a moje skurcze ucichly i nic sie nie dzieje zobaczymy co lekarz powie w poniedzialek ;/ Moze zaczniemy robic zaklady ktora urodzi pierwsza :P

Dobra myśl, a zakłady będą nie o kasę a o pampersy:p

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    O i witam sie w 38tyg ciazy :-D
    W ile pieluch tetrowych sie zaopatrzacie?

Gratuluję :-)

Mam tyle ile mi skapnęło, a dwie tylko kupowałam, czyli tetrowych 10, flanelowych 4.

‹‹ 1647 1648 1649 1650 1651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ