Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ale naskrobałyście dziewczyny
Godzinę mi zajęło nadrabianie zaległości.
Acikk mężem się nie przejmuj..swoją drogą u mnie w domu to też znajoma akcja. Zdarzało się, że mąż nie rozumiał, że nie mam ochoty na imprezki. Wkurzało mnie jak wychodził w piątek do kolegi na mecz, mówił że wróci o 22:00 a wracał zalany o 2:00Albo pytał czy jego kumpel może przyjść na kawę a jak się zgodziłam to weszli na chatę z litrową Whisky...chuj mnie strzelał. A potem miał pretensje, że byłam niemiła, no ale jakoś tak inaczej nie umiałam. Teraz odpuścił, nie pije, siedzi ze mną w domu. No ale wiadomo, 39 tydzień to już różnie się może dziać.
Mnie w nocy dopadł nowy dziwny ból...jak zmieniałam bok to w lewej pachwinie poczułam ostry ból a zaraz potem doszedł ból jak na @ który trwał kilka minut. Dwa razy się tak zdarzyło. A co do bóli @ to kilka dni miałam spokoju ale znowu wróciły. Wydaje mi się, że Mała zaczyna cisnąć główkę coraz niżej i się wstawiać.
A z ciekawostek to przejrzałam sobie swoją kartę ciąży i okazało się, że od dwóch wizyt mam wpis, że mam rozwarcie na opuszek..eeeDobrze wiedzieć
Alicja w moim śnie dzisiaj Ty rodziłaśDodałaś wpis na forum, że jak się położyłaś do łóżka to wody Ci odeszły i zaczynasz rodzić
alicja_ lubi tę wiadomość
-
annielica wrote:A ja chyba mam zatrucie po pizzy bo żołądek mnie boli ;(
Dziewczyny tak mnie ciągnie w pachwinach, że szok !!! Ledwo chodze. Czuję jakby cały dół brzucha i pachwiny były jednym wielkim zakwasem ;( tak mi ciężko a do porodu jeszcze 12 dni...
Ja też mam ten sam ból od tygodnia i jest coraz gorzej. Jakby coraz większe zakwasy...Nie wiem, czy to faktycznie zakwasy, bo coraz ciężej mi się wstaje i jakby nie patrzeć uda trochę naprężam czy coś się już przygotowuje do porodu... -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja wczoraj tak się zestresowałam że bałam się że coś się zacznie. Znowu byłam u dentysty z Synkiem, Mąż musiał być w pracy, więc poszliśmy sami, bo nadal go bolało. Dentysta wykrył, że to ból promieniujący od innego zęba i robi się zapalenie, więc znowu bez znieczulenia mu wywiercali dziurę, bo w zębie zbierało się ciśnienie. Trzymałam go ja, dwóch dentystów i dwie pomoce stomatologiczne, ale udało się, teraz ma antybiotyk i pierwszą przespaną noc od kilku dni.
Wieczorem byłam na ktg i wychodzi że mój klusek ma już 3100. Ja jestem z tych niskopiennych i boję się że będzie mi się gorzej rodzić. Misiek miał 3 kilo i było okejNiech już lepiej wychodzi..
Mój Mąż też mi wypomina, że przeze mnie z nikim się teraz nie spotykamy, ale naprawdę nie mam ochoty, za to jak ostatnio wyszedł do kina to wrócił o 3 rano w stanie wskazującym, a ja żeby go zdenerwować udawałam, że mam skurczei od tej pory zapowiedział, że nie ruszy nic, bo faktycznie w każdej chwili może się coś zacząć
Hashija lubi tę wiadomość
-
Hmm misia no chyba rodzic nie bede bo nie mam zadnych skurczow a bol jest bardzo jednostajny ale taki dziwny tak jak moniek pisze chyba sie pcha ta glowa bo oprocz bolu czuje jakbym tam miala za ciasno w srodku no rozpychanie takie dziwne caly dol.
Annielica co do ciagniecia w pachwinach to chyba dwie juz upieczone mamusie o tym wspominaly zanim urodzily -
Acikk wrote:Hmm misia no chyba rodzic nie bede bo nie mam zadnych skurczow a bol jest bardzo jednostajny ale taki dziwny tak jak moniek pisze chyba sie pcha ta glowa bo oprocz bolu czuje jakbym tam miala za ciasno w srodku no rozpychanie takie dziwne caly dol.
Annielica co do ciagniecia w pachwinach to chyba dwie juz upieczone mamusie o tym wspominaly zanim urodzily
No weź nie gadaj, bo mnie ciągnie od tygodnia -
Ha ha dorcia dobry patent
Kurde mi sie juz naprawde nie chce nigdzie lazic jak ciagle mnie cos boli i w sumie juz tak troche siedze na bombie, Ale moj maz stwierdzil "jeszcze masz 3 tyg do terminu, to wiadomo przeciez ze jeszcze nie urodzisz" (dr ginekolog i wrozka w jednym czy jak)
moniek90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
moniek90 wrote:No weź nie gadaj, bo mnie ciągnie od tygodnia
No ej tylko mowie bo jak dziewczynki rodzily to potem czytalam sobie ich wczesniejsze wpisy chyba Evka o tym pisalaa Ty moniek ile bys jeszcze chciala w tej ciazy byc ze sie tak boisz
?
moniek90, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie mam czasu:p a zreszta chyba jeszcze troszeczkę za szybko, zdecydowałam się na taki szpital, że muszę poczekać do 37+ przynajmniej, jeszcze we wtorek idę na wizytę i tak czuje, ze to jeszcze nie czas, pewnie i tak jeszcze sobie poczekam i będę tutaj jeszcze się zalic ze mam dosyć tej ciąży a wy będziecie już ze swoimi maluchami;p
Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
Acikk wrote:No ej tylko mowie bo jak dziewczynki rodzily to potem czytalam sobie ich wczesniejsze wpisy chyba Evka o tym pisala
a Ty moniek ile bys jeszcze chciala w tej ciazy byc ze sie tak boisz
?
A no wieszCzłowiek wie, że go to nie ominie ale jakoś ciągle nie czuje się w 100% gotowy
Poród w moim przypadku zawsze będzie zaskoczeniem
Znając mnie to jak wody mi odejdą to popatrzę na to i powiem: "a co to? ale, że co to znaczy?"Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 11:55
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny. Alez mialam koszmarna noc. Zasnelam o 2 (akurat mialam czas na nadrabianie was), o 3 obudzil nas tajfun za oknem - juz dawno nie bylo takiej ulewy i wichury, o 6 siusiu a o 8 synek juz na nogach i spania nie bylo.
Teraz chedze slaba jak mucha, tempo pracy w domu spadlo do 20% co chwile musze odpoczywac bo sie strasznie mecze a serca lupie mi strasznie.
Balam sie ze bedzie powtorka z rozrywki z porodu syna. Wtedy tez zasnelam dopiero o 2 a o 4 obudzily mnie skurcze. Na szczescie pod tym wzgledem cisza.
Chcialbym wytrzymac do grudnia... -
nick nieaktualnymoniek90 wrote:A no wiesz
Człowiek wie, że go to nie ominie ale jakoś ciągle nie czuje się w 100% gotowy
Poród w moim przypadku zawsze będzie zaskoczeniem
Znając mnie to jak wody mi odejdą to popatrzę na to i powiem: "a co to? ale, że co to znaczy?"
To jest całkiem naturalne co czujeszTak samo miałam. Teraz wiem jak to jest - i co z tego - i tak się boję...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:Mnie boli spojenie lonowe jakby mnie ktos pobil a wieczorem jak sie podnosze na siku to boli jak chodze a moje skurcze ucichly i nic sie nie dzieje zobaczymy co lekarz powie w poniedzialek ;/ Moze zaczniemy robic zaklady ktora urodzi pierwsza
Dobra myśl, a zakłady będą nie o kasę a o pampersy:p
Matleena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny