WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Dobra myśl, a zakłady będą nie o kasę a o pampersy:p
    No dokladnie pampersow nigdy za wiele swoja droga ciekawe kiedy zacznie sie znow porcja malych slodkich dzieciaczkow :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja dalej masakra jeśli chodzi o przeziębienie :/ nic lepiej
    na szczęście mąż widzi, że fatalnie i czuję i dał mi rano pospać, zajął się Olkiem, potem razem sprzątaliśmy teraz zabrał Olka na zakupy a ja mam chwilę odpocząć.

Acikkk mi też się nigdzie wychodzić nie chce, a tym bardziej zapraszać do siebie i coś szykować. Mieliśmy dziś do znajomych jechać ale wszyscy chorzy więc odwołaliśmy i już zapowiedziałam, że spotkanie dopiero jak dojdę do siebie po porodzie bo teraz mam leżeć i się oszczędzać. A mąż? Pogada, pogada i tyle jego.

Właśnie się zorientowałam, że klapek nie spakowałam do szpitala i teraz się zastanawiam, czy dokupić jeszcze jedne. Mam kapciochy i klapki gumowe. Ile par Wy bierecie?

Pchelkaa, Madzisek lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    O i witam sie w 38tyg ciazy :-D
    W ile pieluch tetrowych sie zaopatrzacie?

Ja mam 10 tetrowych, 5 flanelowych i 2 flanelowe z ceratką :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Gratuluję :-)

Mam tyle ile mi skapnęło, a dwie tylko kupowałam, czyli tetrowych 10, flanelowych 4.

No ja niby mam dostac od szwagierki ale jakos od miesiaca nie moze mi ich ze strych sciagnac. Na pewno beda styrane i tak rozwazam kupic pare na wizyty lekarskie, na wyjscia.

A flanelowe do czego? Mam doswiadczenie tylko z tetrowym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    No dokladnie pampersow nigdy za wiele swoja droga ciekawe kiedy zacznie sie znow porcja malych slodkich dzieciaczkow :)

Ja też tutaj rano wchodzę czuje takie podjaranie, że może znów, któraś z nas się rozpakowala;) a tu narazie ciiiiszaa. Jestem ciekawa ile mój klocuszek już wazy w 34+4 było 2200.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna ja biorę zwykle klapki takie po domu i gumowe pod prysznic czyli 2 pary :-) Wydaje mi się, że więcej nie trzeba :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 ja biore do szpitala tylko jedne klapki gumowe. Kapci nie pakuje. Jak sie namysle to maz zawsze moze dowieźć.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co ja też tak mam, non stop pieprze że chciałabym już rodzic a jak tylko coś mnie jakos dziwnie zaboli to moja jedyna myśl "o nie, tylko nie to" :D

moniek90, Nadulka, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 13 tetrowych(rozne)+ 3 flanelki, myślę jeszcze nad tymi z ceratka

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wody odejda to zawsze można próbować sobie tłumaczyć że to sąsiad z góry nas zalewa :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja biore klapki gumowe i tak jak hashija pisze najwyzej M dowiezie ja zreszta juz nawet nie mam miejsca w torbie ledwo sie zmiescilam a pare rzeczy trzeb a jeszcze dopakowac i zapomnialam M naszykowac ubrania na wyjscie ze szpitala :)

Myszata no dzis weszlam i myslalam ze nasza Alicja napisze ze juz urodzila ale moze to cisza przed burza ja nawet niewiem ile moj maly wazy bo Usg mialam w 32 t i wtedy mial 2 kilo niecale ale czuje ze tluszczyku mu przybylo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ale wiecie co ja też tak mam, non stop pieprze że chciałabym już rodzic a jak tylko coś mnie jakos dziwnie zaboli to moja jedyna myśl "o nie, tylko nie to" :D

Jak przychodzi co do czego to do człowieka dopiero dociera wszystko :p do mnie też powoli dociera ze to tuż tuż a najgorsze jest To ze nie znasz dnia ani godziny

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    A flanelowe do czego? Mam doswiadczenie tylko z tetrowym.

Wiesz co, chyba zamiast tatry będę je używać bo w sumie wtedy ich nie miałam, teraz dostałam od siostry przescieradła z gumką to swoje małe flanelowe przescieradła przerbiałam na pieluchy i tylko dlatego je mam :-)

Hashija lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Jak przychodzi co do czego to do człowieka dopiero dociera wszystko :p do mnie też powoli dociera ze to tuż tuż a najgorsze jest To ze nie znasz dnia ani godziny

No dokładnie, jakby mi ktoś powiedział że tego i tego dnia o tej i o tej godzinie zacznie się akcja to chyba jakos lepiej bym się czuła z tym :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No :D haha to umow się z Antkiem na datę i godzinę może posłucha:)

• moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk to mamy tak samo :-D Ja normalnie to kozaczę ale jak tylko mnie coś gdzieś łupnie, zakłuje to inaczej śpiewam :-D

A z tym zalewaniem przez sąsiada to chyba nie zawsze działa :-D No bo co, jeśli wody Ci odejdą w łóżku jak mąż nad Tobą będzie? :-P Powiesz, że popuścił? :-D

Acikk lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do flanelki wydaje mi się że jest przyjemniejsza od tetry i będę jej używać głównie żeby małemu podłożyć pod główkę w łożeczku czy foteliku.

Hashija lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No dokładnie, jakby mi ktoś powiedział że tego i tego dnia o tej i o tej godzinie zacznie się akcja to chyba jakos lepiej bym się czuła z tym :P

He he to byłoby zbyt piękne. Nawet przy umówionym cc może być suprise :-D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Acikk to mamy tak samo :-D Ja normalnie to kozaczę ale jak tylko mnie coś gdzieś łupnie, zakłuje to inaczej śpiewam :-D

A z tym zalewaniem przez sąsiada to chyba nie zawsze działa :-D No bo co, jeśli wody Ci odejdą w łóżku jak mąż nad Tobą będzie? :-P Powiesz, że popuścił? :-D

A wiesz że mój marzy żeby mi odeszły w łóżku bo mamy matreac taki nie za ciekawy ale ją cały czas mowie że nie kupujemy na razie nowego bo to dużo kasy i stwierdził że jak mi wody w łóżku odejda to kupimu sobie nowy :D

Hashija, Matleena, Pchelkaa, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

A ja właśnie nie wiem czy lepiej bym się z tym czuła :-D Wtedy bym miała za dużo czasu na rozmyślanie :-P a tak natura zadecyduje za mnie i dziękuję :-D

relgh371b3i8nmn1.png
‹‹ 1648 1649 1650 1651 1652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ