X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Dobra myśl, a zakłady będą nie o kasę a o pampersy:p
    No dokladnie pampersow nigdy za wiele swoja droga ciekawe kiedy zacznie sie znow porcja malych slodkich dzieciaczkow :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja dalej masakra jeśli chodzi o przeziębienie :/ nic lepiej
    na szczęście mąż widzi, że fatalnie i czuję i dał mi rano pospać, zajął się Olkiem, potem razem sprzątaliśmy teraz zabrał Olka na zakupy a ja mam chwilę odpocząć.

Acikkk mi też się nigdzie wychodzić nie chce, a tym bardziej zapraszać do siebie i coś szykować. Mieliśmy dziś do znajomych jechać ale wszyscy chorzy więc odwołaliśmy i już zapowiedziałam, że spotkanie dopiero jak dojdę do siebie po porodzie bo teraz mam leżeć i się oszczędzać. A mąż? Pogada, pogada i tyle jego.

Właśnie się zorientowałam, że klapek nie spakowałam do szpitala i teraz się zastanawiam, czy dokupić jeszcze jedne. Mam kapciochy i klapki gumowe. Ile par Wy bierecie?

Pchelkaa, Madzisek lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    O i witam sie w 38tyg ciazy :-D
    W ile pieluch tetrowych sie zaopatrzacie?

Ja mam 10 tetrowych, 5 flanelowych i 2 flanelowe z ceratką :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Gratuluję :-)

Mam tyle ile mi skapnęło, a dwie tylko kupowałam, czyli tetrowych 10, flanelowych 4.

No ja niby mam dostac od szwagierki ale jakos od miesiaca nie moze mi ich ze strych sciagnac. Na pewno beda styrane i tak rozwazam kupic pare na wizyty lekarskie, na wyjscia.

A flanelowe do czego? Mam doswiadczenie tylko z tetrowym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    No dokladnie pampersow nigdy za wiele swoja droga ciekawe kiedy zacznie sie znow porcja malych slodkich dzieciaczkow :)

Ja też tutaj rano wchodzę czuje takie podjaranie, że może znów, któraś z nas się rozpakowala;) a tu narazie ciiiiszaa. Jestem ciekawa ile mój klocuszek już wazy w 34+4 było 2200.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna ja biorę zwykle klapki takie po domu i gumowe pod prysznic czyli 2 pary :-) Wydaje mi się, że więcej nie trzeba :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 ja biore do szpitala tylko jedne klapki gumowe. Kapci nie pakuje. Jak sie namysle to maz zawsze moze dowieźć.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co ja też tak mam, non stop pieprze że chciałabym już rodzic a jak tylko coś mnie jakos dziwnie zaboli to moja jedyna myśl "o nie, tylko nie to" :D

moniek90, Nadulka, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 13 tetrowych(rozne)+ 3 flanelki, myślę jeszcze nad tymi z ceratka

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wody odejda to zawsze można próbować sobie tłumaczyć że to sąsiad z góry nas zalewa :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja biore klapki gumowe i tak jak hashija pisze najwyzej M dowiezie ja zreszta juz nawet nie mam miejsca w torbie ledwo sie zmiescilam a pare rzeczy trzeb a jeszcze dopakowac i zapomnialam M naszykowac ubrania na wyjscie ze szpitala :)

Myszata no dzis weszlam i myslalam ze nasza Alicja napisze ze juz urodzila ale moze to cisza przed burza ja nawet niewiem ile moj maly wazy bo Usg mialam w 32 t i wtedy mial 2 kilo niecale ale czuje ze tluszczyku mu przybylo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ale wiecie co ja też tak mam, non stop pieprze że chciałabym już rodzic a jak tylko coś mnie jakos dziwnie zaboli to moja jedyna myśl "o nie, tylko nie to" :D

Jak przychodzi co do czego to do człowieka dopiero dociera wszystko :p do mnie też powoli dociera ze to tuż tuż a najgorsze jest To ze nie znasz dnia ani godziny

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    A flanelowe do czego? Mam doswiadczenie tylko z tetrowym.

Wiesz co, chyba zamiast tatry będę je używać bo w sumie wtedy ich nie miałam, teraz dostałam od siostry przescieradła z gumką to swoje małe flanelowe przescieradła przerbiałam na pieluchy i tylko dlatego je mam :-)

Hashija lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Jak przychodzi co do czego to do człowieka dopiero dociera wszystko :p do mnie też powoli dociera ze to tuż tuż a najgorsze jest To ze nie znasz dnia ani godziny

No dokładnie, jakby mi ktoś powiedział że tego i tego dnia o tej i o tej godzinie zacznie się akcja to chyba jakos lepiej bym się czuła z tym :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No :D haha to umow się z Antkiem na datę i godzinę może posłucha:)

• moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk to mamy tak samo :-D Ja normalnie to kozaczę ale jak tylko mnie coś gdzieś łupnie, zakłuje to inaczej śpiewam :-D

A z tym zalewaniem przez sąsiada to chyba nie zawsze działa :-D No bo co, jeśli wody Ci odejdą w łóżku jak mąż nad Tobą będzie? :-P Powiesz, że popuścił? :-D

Acikk lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do flanelki wydaje mi się że jest przyjemniejsza od tetry i będę jej używać głównie żeby małemu podłożyć pod główkę w łożeczku czy foteliku.

Hashija lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No dokładnie, jakby mi ktoś powiedział że tego i tego dnia o tej i o tej godzinie zacznie się akcja to chyba jakos lepiej bym się czuła z tym :P

He he to byłoby zbyt piękne. Nawet przy umówionym cc może być suprise :-D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Acikk to mamy tak samo :-D Ja normalnie to kozaczę ale jak tylko mnie coś gdzieś łupnie, zakłuje to inaczej śpiewam :-D

A z tym zalewaniem przez sąsiada to chyba nie zawsze działa :-D No bo co, jeśli wody Ci odejdą w łóżku jak mąż nad Tobą będzie? :-P Powiesz, że popuścił? :-D

A wiesz że mój marzy żeby mi odeszły w łóżku bo mamy matreac taki nie za ciekawy ale ją cały czas mowie że nie kupujemy na razie nowego bo to dużo kasy i stwierdził że jak mi wody w łóżku odejda to kupimu sobie nowy :D

Hashija, Matleena, Pchelkaa, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

A ja właśnie nie wiem czy lepiej bym się z tym czuła :-D Wtedy bym miała za dużo czasu na rozmyślanie :-P a tak natura zadecyduje za mnie i dziękuję :-D

relgh371b3i8nmn1.png
‹‹ 1648 1649 1650 1651 1652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ