X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie woerze ze to juz 5 dni razem :)
    http://iv.pl/images/21400790490768943167.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 08:48

aannkkaa, pati_zuzia, m@rzenie, Nadulka, Madzisek, lula.91, Pchełka, emilka24, Dżulia, myszata92, puli27, iNso87, Hashija, Mama-julka, ania14, akira, ZieloneOliwki, bella88, Dagietka, rewelka, justyna14, kwiatakacji, annielica, revvelka, MeGi2986, amos, cytrynówka, KASIAG24, Karola1990, lilianna, Suerte, genoweffa, Pchelkaa, moniek90, dorciamw, Moniusia89, Matleena, Madzia890722, mnk, ola25, Klara87, gosia mmr, Piegus, Ola_45 lubią tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate14 a ja mam do Ciebie pytanie odnośnie nacięcia krocza bo mówisz że cie dość mocno nacieli. Robiłaś sobie masaż krocza przed porodem ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik cudne zdjęcie :-) jak tam Kasia, je już sama, czy nadal ma sondę?

Czyżby nikt się nie rozpakował 13 w piątek? ;-)

alicja_ lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Zgłaszam nierozpakowanie w dniu 13.11.2015 :D

Moje noce też zaczynają wyglądać kiepsko- bolesne skurcze, a w dzień tylko skurcze, ale bezbolesne..dziwne. I mały mi się ostatnio zrobił leniwy:(

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jestescie piekne!

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja Olka w 38t3d :) ciekawe jak będzie teraz :)
    Śniło mi się, że urodziłas w nocy. Wchodzę na forum, a Ty nadal w dwupaku.

justyna14, genoweffa lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja Olka w 38t3d :) ciekawe jak będzie teraz :)
    no ja mam nadzieje,ze znowu tak nie urodze bo wypadaloby to az 5.12 i znowu kluseczka by byla:D chociaż majac taka 4kg i dluga to wiedziałam co trzymam ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa wstaje z łóżka zaspana patrzę w lustro, a tam na brzuchu pregi..łzy w oczach i myśl, ze to rozstępy, ale przetarlam oczy i okazało się, ze to tylko brzuch mi się wygniotl:p

Dagietka, ZieloneOliwki, rewelka, moniek90, genoweffa lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie snilo dzis ze Moniek urodzila :P
    I snilo mi sie ze tak kurwenie bolal mnie brzuch ale jak sie obudzilam to dalej m ie tak bolal wiec chyba po prostu bol mi sie wplotl w sen az sie wystraszylam w nocy, teraz tez mnie boli ale tak nisko jak przy okresie i do tego jeszcze krzyz tak jakby rozpychanie:/

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Kate14 a ja mam do Ciebie pytanie odnośnie nacięcia krocza bo mówisz że cie dość mocno nacieli. Robiłaś sobie masaż krocza przed porodem ?
    To nie Kate, tylko ania14 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd dowiedziałąm się że jestem w ciąży oznajmiłam mężowi że dla mnie kończy się wychodzenie do znajomych co sobotę bo zwyczajnie nie mam ochoty. I powiedziałam też że jeśli ma ochotę to niech chodzi sam, ja zostanę w domu. Jak mnie nachodzi chęć to idę z nim. Ale generalnie raczej specjalnie nie marudzi, czasem mnie prosi żebym mu dotrzymała towarzystwa, znajomi rozumieją bo wszystkie mamusie raczej młode- z dzieciaczkami do 5 r.ż :) Do nas nie przychodzą od maja z racji tego że mieszkamy w kawalerce i w eazie czego nie mam się gdzie położyć.

noc miałam dziś tragiczną, bolą mnie nogi jak śpię na boku- od biodra aż do kostki... Magnez nie pomaga, a to ból taki dziwny jakby skurcz łapał. Jak się położę na plecach z poduszką pod tyłkiem z jednej strony to Mały kopie niemiłosiernie... Spałam dziś może ze 4 godziny a o 3 wstałam zrobić sobie kakao :D

W Auchan są ubranka świąteczne dla maluszków. Niektóre bardzo fajne, już od rozmiaru 56 były. Pajacyki, body i śpiochy- elfy, mikołaje i inne takie ;) Niektóre cieplutkie, grubsze :) I fajne ceny mają a jakościowo wyglądają na dobre. Kupiłąm Kubusiowi pajacyk do szpitala- akurat nie z serii świątecznej, ale biały w samochodziki. Ekstra bawełna w dotyku a całe 13 zł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:53

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na ktg. Dam znać co i jak. Skurcze nie opuszczają ale chyba są nieregularne. Ktg wszystko pokaże.

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka, powodzenia, daj znać! Trzymamy kciuki! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, piękne to ostatnie zdjęcie!!! <3 <3 <3
    aaa, w nocy z bezsenności przeglądałam forum i jeśli się nie mylę to pisałaś o zmianie mleka bo dziewczynki nie mogą się załatwić. A dawałaś im wodę? Bo z tego co wiem, to przy mm często się tak zdarza i dobrze jest przepajać właśnie przegotowaną wodą.

Ja miałam wczoraj kupić mleko NESTLE NAN PRO ale przy kasie okazało się że termin ważności do grudnia i nie kupiłam... :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:

Czyżby nikt się nie rozpakował 13 w piątek? ;-)
    wszystkie zaciskały nogi :D

m@rzenie lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Śniło mi się, że urodziłas w nocy. Wchodzę na forum, a Ty nadal w dwupaku.
    nie strasz kobieto! mój ginek jest teraz na urlopie, muszę się trzymać. Zresztą katar nie ustępuje, a wręcz jest coraz gorzej :/ także ja na pewno urodzę po przeziębieniu :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się dziwię, że nie było chętnego obywatela( ki) na urodzenie się 13-ego ;-)

Może będziemy mieć tygodniowy przestój he he.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobilam was :)

Flakonik cudne zdjecie jak Kasia lepiej ?

Dagietka daj znac i trzymamy kciuki zeby to byly te choerne straszaki :)

Widze ze coraz wiecej osob ma sny o porodzie koezanek z forum a mnie sie snilo ze moje dziecko bylo tak leniwe ze nie chcialo jesc z piersi nawet buzi nie otwieral ;/

Acikk no nie pierdziel ze rodzisz ja mialam byc przed Toba nie wpychaj sie w kolejke :)

Alicja ty tk nas nie strasz bo ja juz myslalam ze wejde na forum a ty bedziesz sie chwalic Sarka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 10:52

alicja_ lubi tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    To nie Kate, tylko ania14 :)
    no tak :) dzięki za korekte :)

Więc ponawiam pytanie do Ani14 :) Czy robiłaś wcześniej masaż krocza albo jakieś nawilżanie oliwkami itd?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero wstawiłam gulasz i probuje zabrać sie za sprzatanie chaty...i nie moge sie zebrac ale dzis len :p masakra. A sama jak 7 nieszczesc wyglądam ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 1646 1647 1648 1649 1650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ