WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica pokoik przepiękny !! <3 super mieć taką dużą przestrzeń :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka znajoma też miała taka sytuację i niestety skończyło się zabiegiem bo okazało się że maly ma jakos krążek na żołądku czy coś że nie puszczał dalej jedzenia :/ na szczęście zabieg nie groźny ponoć rutynowy i mały ma już 2 latka i wszystko super z nim :) będzie dobrze :*

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Annielica cudowny pokój :) chichibi u Was też śliczny kącik :)

Moniek, jak tam Zdrówko??

Alicja jak sytuacja??

No ja byłam u lekarza na całodobowym dyżurze pokazać tą wysypkę. Dostałam wapno do picia 2 razy dziennie i dwa razy dziennie mam smarować maścią. Przyznam, że pomogło. Co do przyczyny wysypki to niestety się nie dowiedziałam...:-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to najważniejsze że pomogło ;)

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi to prawda, ale człowiek szybko się przyzwyczaja do takiej przestrzeni :P kiedyś jak mieszkaliśmy w kawalerce wielkości pokoiku była nasza "salono-sypialnia" czyli prawie całe mieszkanie :P

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale katar dokucza cały czas :-( Mam nadzieję, że nie przyjdzie mi rodzić z zatkanym nosem :-/

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś coś wie co u Alicji?

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka wrote:
    Dziewczyny jedna z moich córeczek jest na patologii noworodka bo wymiotuje wszystkim co zje. Sonda nie pomaga, będą ja teraz nawadniac kroplowka. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.

Może to refluks żołądka? Napewno coś zaradzą, będzie dobrze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka wrote:
    Dziewczyny jedna z moich córeczek jest na patologii noworodka bo wymiotuje wszystkim co zje. Sonda nie pomaga, będą ja teraz nawadniac kroplowka. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.

Mój najmłodszy synek, ur. w 36 tc też tak miał. Poprosiłam, żeby dały mi go nakarmić piersią i dopiero po piersi było dobrze.
    Karmisz dziewczynki piersią?

Dziewczyny, nie pamiętam która, ale któraś z Was pisała o ciągnięciu w pachwinach przed porodem. No mnie ciągnie cały czas, obolałe mam pachwiny i okolice, że szok.

Wizytę mam jutro rano...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    No ja byłam u lekarza na całodobowym dyżurze pokazać tą wysypkę. Dostałam wapno do picia 2 razy dziennie i dwa razy dziennie mam smarować maścią. Przyznam, że pomogło. Co do przyczyny wysypki to niestety się nie dowiedziałam...:-)

Co przepraszam? Zobaczyli kobietę w c. i nie zrobili prób watrobowych?. Ja jak zwykle panikowałabym i bym się wkurzyla, że leczą objawy, a nie skutki.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Co przepraszam? Zobaczyli kobietę w c. i nie zrobili prób watrobowych?. Ja jak zwykle panikowałabym i bym się wkurzyla, że leczą objawy, a nie skutki.

No w sumie to też się zdziwiłam. Zapytała tylko który miesiąc ciąży. Ale tak to niestety wygląda na weekendowych dyżurach.
    Wyniki prób wątrobowych mam sprzed dwóch tygodni i były w normie, łożysko też sprawne, przepływy w porządku, więc może dlatego się aż tak nie przejęłam.

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Mój najmłodszy synek, ur. w 36 tc też tak miał. Poprosiłam, żeby dały mi go nakarmić piersią i dopiero po piersi było dobrze.
    Karmisz dziewczynki piersią?

Dziewczyny, nie pamiętam która, ale któraś z Was pisała o ciągnięciu w pachwinach przed porodem. No mnie ciągnie cały czas, obolałe mam pachwiny i okolice, że szok.

Wizytę mam jutro rano...

Ja mam taki okropny ból. Wizytuję we wtorek. Już ledwo żyję...

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam te ciągnięcia w pachwinach. Ale bardziej przypomina to zakwasy, boli jak napinam ścięgna, da się przeżyć...

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka trzymam kciuki zeby bylo wszystko w porzadku. Moze ma taki duzy refluks?
    U nas jest maly wzrost wagi ale ciagle sonda . jutro beda prawdopodobnie odlaczac i bedziemy probowac juz tylko butla

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ja mam taki okropny ból. Wizytuję we wtorek. Już ledwo żyję...

Boli przy każdym kroku i ruchu :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Boli przy każdym kroku i ruchu :-(

Dokładnie i serio jak mocne zakwasy ale obejmuje cały dół brzucha i pachwiny. Jak siedzę ok, ale jak wstanę masakra, piszczę, stękam, prawie płaczę. Dojście gdziekolwiek to tragedia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dokładnie i serio jak mocne zakwasy ale obejmuje cały dół brzucha i pachwiny. Jak siedzę ok, ale jak wstanę masakra, piszczę, stękam, prawie płaczę. Dojście gdziekolwiek to tragedia.

Mam identyczne odczucie mega zakwasów. I też jak wstanę to aż wyć się chce

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Mam identyczne odczucie mega zakwasów. I też jak wstanę to aż wyć się chce

Cholerka jak zaczniesz rodzić przy tych objawach to i ja zacznę panikować:P
    Ten ból jest tak dobijający, że zaczynam marzyć o porodzie. A tutaj jeszcze 11 dni !!!

• Matleena Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:48

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1668 1669 1670 1671 1672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ