WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dokładnie i serio jak mocne zakwasy ale obejmuje cały dół brzucha i pachwiny. Jak siedzę ok, ale jak wstanę masakra, piszczę, stękam, prawie płaczę. Dojście gdziekolwiek to tragedia.

Myślałam, że odczucie zakwasów w kroczu to od za długich spacerów czy zbyt intensywnych ruchów... Ale widzę, że nie tylko ja mam takie bóle.. to jest straszne bo aż mnie momentami zwija z bólu

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi w pierwszej chwili też tak myślałam ale to już kolejny dzień trwa. No i tak mocno boli...

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam tak od tygodnia... i nie wiem co to oznacza.

Czy któraś z was pije albo piła herbatę z liści malin? ja od 32 tygodnia piję i się zastanawiam czy naprawdę pomaga przy rozwarciu

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:48

Hashija lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli chodzi o Alicję nie odzywała się bo była w kinie także spokojnie :P

Chichibi ja liczę, że to nic poważnego. Najprędzej przygotowanie do porodu. Tylko kiedy on nastąpi :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie jak wasze somopoczucie?Kate,ania,evka i reszta?
    Was tez tak boli brzuch? ja codziennie biore po pare rabletek przeciwbolowych bo strasznie boli jak na mocny okres. Krawienie na szczescie juz triche mniejsze
    Mi mleko chyba samo zniklo. Nie bralam wcale tabletek a laktacji nie pobudzilam i mleka nie ma .

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik tak mysle ze jak nie dawalas cyca to nie bedziesz potrzebowac tabletek na zanik pokarmu. Przynajmniej piersi Cie nie bola ;) i szybko hormony Ci wroca do stanu normal:)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że picie 2 szklanek szałwii już potygodniu znacznie zmniejsza laktacje? Jest również pomocna w nawałach pokarmu.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Wiecie, że picie 2 szklanek szałwii już potygodniu znacznie zmniejsza laktacje? Jest również pomocna w nawałach pokarmu.
    ja raczej szukam czegoś co zwiększa.... ponoć karmi :) przy Olku piłam troche karmi na laktację, bo zawartość alkoholu taka, że do mleka nie przejdzie a zawsze to piwko i coś tam na tą lakacje może dawało. Generalnie laktacja jest w głowie.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Megi, a ile planują Was potrzymać?
    Kochana nie wiem, mnie moze jutro wypisza bo sie na nic nie uskarzam , licze ze zrobia badania kontrolne i ze po zakazeniu nie bedzie juz sladu. A Franus to na pewno zostamie bo mowili ze 7 dni antybiotyk ma dostawac, czyli jwszcze 4 dni. Jutro bedzie obchod wiec dowiem sie od jego lekarki co i jak.

Dziewczyny piszecie o naswietlaniu, u mnie Franus caly czas pod lampami lezy. Nie wiem czy na noc wylaczaja ale w dzien caly czas swieca.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Mamusie jak wasze somopoczucie?Kate,ania,evka i reszta?
    Was tez tak boli brzuch? ja codziennie biore po pare rabletek przeciwbolowych bo strasznie boli jak na mocny okres. Krawienie na szczescie juz triche mniejsze
    Mi mleko chyba samo zniklo. Nie bralam wcale tabletek a laktacji nie pobudzilam i mleka nie ma .
    ból brzucha jest normalny, to obkurcza się macica, przy kp szybciej się obkurcza ale też boli. A z pokarmem to nie wiem jak jest jak się nie karmi, ale wątpie, żeby Ci tak szybko zaniknął, bo prokukcja rusza jak tylko w ciąże się zajdzie, zanika po karmieniu też długo więc jak się nie karmi to chyba też tak szybko nie zanika. A jak naciska na sutka to nic nie leci? Najlepiej dopytaj doradcę laktacyjnego co w takiej sytuacji będzie najlepsze, żeby Ci się jakieś zastoje nie porobiły czy coś.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    INso87, ale jak do pamiętnika? Że na pamiątkę zostawiłaś jej pępek?
    Tak,wsadzilam do takiego Pamietnika Moje pierwsze 5 lat. Wogole moja Mama w zabobony takie rozne wierzy i mowila,ze zatrzymuje sie pepuszek,zeby potem jak dziecko idzie do szkoly to sie on rozwiazuje czy cos,zeby dziecko dobrze sie uczylo. On taki zasuszony jest teraz:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Kochana nie wiem, mnie moze jutro wypisza bo sie na nic nie uskarzam , licze ze zrobia badania kontrolne i ze po zakazeniu nie bedzie juz sladu. A Franus to na pewno zostamie bo mowili ze 7 dni antybiotyk ma dostawac, czyli jwszcze 4 dni. Jutro bedzie obchod wiec dowiem sie od jego lekarki co i jak.

Dziewczyny piszecie o naswietlaniu, u mnie Franus caly czas pod lampami lezy. Nie wiem czy na noc wylaczaja ale w dzien caly czas swieca.
    raczej nie wypisuje się matki bez dziecka, chyba że na własne życzenie. A Olek jak był na "solarium" bo miał żółtaczkę to dzień i noc, przerwy były co 3 godziny na karmienie i zmianę pieluszki i dalej. Więc u Was pewnie też dzień i noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 19:18

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Ja kikuta pępowiny nie zostawialam. Ale za to wbrew przesądom ściełam włosy synkowi przed ukończeniem roczku i pukielek zachowałam.
    Kochana u mnie Laura nigdy wlosow nie miala scinanych,tylko grzywke na bok i to teraz w opaske juz Ja do gory robi to tez nie scinam;) ma grube geste wlosy po mnie to nie ma lipy;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso my nasz pępuszek spaliliśmy :) nie wygląda to zbyt dobrze, a u Olka trzymał się uwaga aż 7 tygodni!

7w3d 💔
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wam też się zdarza że z całkiem niezrozumiałych powód trafia się ten jeden dzień że trafia was szlag w każdym aspekcie? Ją dziś cudem nie pomordowałam rodziny. Wszystko mnie wkurza, byłe błachostka wydaje wielką nie kompetencją. Wściekam się na wszystko i niby mam powód tylko szkoda że taki marny...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Kasia tez lezala caly dzien jedynie przerwy na karmienie.
    Jak odciagalam siare to bylo tego tyle co kot naplakal. Tak malo..
    Mi mowo lekarka ze poki nic nie boli i nie czuje ze mam mleko to nie brac tabletek bo laktacja sama powinna ustapic zwlaszcza ze jej nie pobudzalam juz pozniej. A jak tylko zacznie sie cos dziac to tabletki

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie samopoczucie coraz lepsze. Wiadomo szwy ciagna, podbrzusze troszke pobolewa ale z kazdym dniem coraz lepiej. Marze o tym zeby jutro mnie wypuscili do domu. Bedziemy przyjezdzac do Franusia codziennie.

Dzis na wieczor jak karmilam Franusia, to po jedzonku przez sen złapał mnie mocno za palec i sie usmiechnal slodko :) pomalutku dociera do mnie że jestem mama <3 kocham moich mężczyzn :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 19:25

Flakonik, annielica, Madzisek, Moniusia89, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje tez robia takie cudowne smieszne minki jak spia :D one sie potrafia tak do siebie przytulic jak spia ze to wyglada po prostu oblednie <3
    Tu jeszcze moja slodka Juleczka
    http://iv.pl/images/64772912336535239569.jpg
    A jutro pierwszy raz przyjezdzaja moi rodzice zobaczyc wnuczki na zywo. Na razie widzieli tylko na zdjeciach. Chcielismy taki tydzien miec tylko dla siebie. Znajomych wszystkich tez nie bedzie od razu zapraszac do domu. Dopiero jak sie oswoimy w donku na spokojnke z nowa sytuacja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 19:31

MeGi2986, Nadulka, Karola1990, Madzisek, kwiatakacji, Dżulia, akira, Suerte, Ola_45, pati_zuzia, m@rzenie, lula.91, moniek90, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Dziewczyny, czy wam też się zdarza że z całkiem niezrozumiałych powód trafia się ten jeden dzień że trafia was szlag w każdym aspekcie? Ją dziś cudem nie pomordowałam rodziny. Wszystko mnie wkurza, byłe błachostka wydaje wielką nie kompetencją. Wściekam się na wszystko i niby mam powód tylko szkoda że taki marny...

Miałam przez lato fazę - bez kija nie podchodź. Wszystko mnie wkurzalo i z łaską odpowiadałam ;-)

‹‹ 1669 1670 1671 1672 1673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ