X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Mój zawsze chętny żeby mnie tam chociaż smyrnąć, więc niech się przyda chłop :P

Mi też mąż masuje, ale dopiero zzaczęliśmy, ćwiczę też mięśnie kegla, mam nadzieję że pójdzie bez nacięcia, albo delikatnie :)

Suerte lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznac sie kto pousuwal swoje posty? :P

Dobranoc. Ciekawe czy ktoras rodzi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Haha, Acikk, może razem pójdziemy? Zrobimy naszym chłopakom wspólne foty :D

Ja też się zapisałam :D

Acikk, Matleena lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas byli znajomi i już pomijam fakt że dostalismy prezent dla dziecka którego jeszcze nie ma takie dziwne mi się to wydaje... No to mamy łapki niedrapki i grzechotki - różowe... :P

moniek90, Madzisek lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszała któraś coś lub miała skurcze, bóle z krzyża?

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która mnie zmotywuje, żeby w końcu spakować kosmetyki do torby i wyparzyć smoczek? :-D Bo mnie to się chyba wydaje, że z tym brzuchem będę chodziła wiecznie :-D

kwiatakacji lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Słyszała któraś coś lub miała skurcze, bóle z krzyża?

Ja jak do tej pory nie miałam, ale moja siostra przy porodzie je miała. Nie wspomina tego najlepiej...

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A u nas byli znajomi i już pomijam fakt że dostalismy prezent dla dziecka którego jeszcze nie ma takie dziwne mi się to wydaje... No to mamy łapki niedrapki i grzechotki - różowe... :P

U nas niebieski dla chłopca, ale wiem, że w niektórych rejonach Polski jest odwrotnie:-P Tak na Śląsku to znajomi trafili z tym różem czy nie;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Która mnie zmotywuje, żeby w końcu spakować kosmetyki do torby i wyparzyć smoczek? :-D Bo mnie to się chyba wydaje, że z tym brzuchem będę chodziła wiecznie :-D

He he, mam to samo. Ale jak se pomyśle o rozpakowanych forumowych kobitkach to stoję na baczność :-D Na dniach składam zamówienie z apteki bo tak nie może być...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 22:27

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka nie strawila jedzenia, sonda w żołądku pokazała że ma 14 ml mleka. Mają sprawdzić drugi raz o 24. Równocześnie dostaje kroplowke z glukoza i jonami. Dopiero mogę iść do niej jutro o 12 i dowiedzieć się czegoś więcej od lekarza. Wcześniej nie wypuszczają rodziców na oddział.

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    U nas niebieski dla chłopca, ale wiem, że w niektórych rejonach Polski jest odwrotnie:-P Tak na Śląsku to znajomi trafili z tym różem czy nie;-)

No okazało się że nawet nie wiedzą co będziemy mieć chociaż mowilismy zawsze że chłopca boakurat dawno było wiadomo także ten... Taki szczegół :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No okazało się że nawet nie wiedzą co będziemy mieć chociaż mowilismy zawsze że chłopca boakurat dawno było wiadomo także ten... Taki szczegół :P

No tak. Może gdybyś "Antosiowała" w rozmowach to wtopy by nie było he he. W domu będziesz używać, będzie taki malutki to nie odbije się na jego psychice :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja woombie na bank będę kupować, bo to podbno jest mega dobre i pod każdym względem dobre na maluszka. I z tego, co czytałam nie stosuje się go dopiero jak dziecko ma problem ze snem, ale od pierwszego dnia życia ;) Dziecko dzięki niemu potrafi przespać w nocy nawet 8 godzin, bo czuje się jak w brzuchu u mamy, takie ściśnięte. I stosuje się je do momentu aż dziecko będzie się przekręcać z boku na bok. Jest w 100% zdrowe dla dziecka i wspomaga jego rozwój pod każdym względem ;) Podobno w Stanach jest to używane w szpitalach, na porodówkach od pierwszego dnia życia. ;)

Ciekawa jest historia tego woombie w Polsce, tam na tej stronie można znaleźć, bo sprzedaje to kobieta, która sprowadzila woombie dla swojego dziecka zza granicy i tak była nim zachwycona, że postanowiła pokazać go innym rodzicom ;)

tu jest ich strona internetowa i strona na fb,można poczytać na czym to polega i mnóstwo pozytywnych opinii zachwyconych rodziców, których dzieci jak nie miały woombie nie spały w nocy;)

https://www.facebook.com/profile.php?id=481351408581582&ref=ts&fref=ts

http://otulacz.pl/

• akira Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Madzia. Jest w tym sklepie woombie z ogonem, wiec od razu kupie :-)

Madzia890722 lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:14

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:14

aannkkaa, Dżulia, alisss871, aneczka1983, pati_zuzia, Madzisek, Madzia890722, mnk, Klara87, MeGi2986, rewelka, kwiatakacji, akira, Hashija, Suerte, Mama-julka, dorciamw, m@rzenie, Moniusia89 lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Ja woombie na bank będę kupować, bo to podbno jest mega dobre i pod każdym względem dobre na maluszka. I z tego, co czytałam nie stosuje się go dopiero jak dziecko ma problem ze snem, ale od pierwszego dnia życia ;) Dziecko dzięki niemu potrafi przespać w nocy nawet 8 godzin, bo czuje się jak w brzuchu u mamy, takie ściśnięte. I stosuje się je do momentu aż dziecko będzie się przekręcać z boku na bok. Jest w 100% zdrowe dla dziecka i wspomaga jego rozwój pod każdym względem ;) Podobno w Stanach jest to używane w szpitalach, na porodówkach od pierwszego dnia życia. ;)

no to mnie zachęciłyście i chyba sama kupię...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 00:13

Madzia890722 lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne jest, żeby kupić właśnie u tych, co podałam, bo to są oryginalne woombie, które nie szkodzą dziecku ;) no i nie kupuje się ich według wzrostu dziecka, ale wagi i mogą się wyadawać za małe, ale właśnie takie przyciasne mają być ;) warto poczytać na tej stronie, tam jest zakładka "jak używać" i wszystko fajnie wyjaśnione i najczęściej zadawane pytania rodziców i odpowiedzi na nie ;)

Te woombie, które któraś z Was tu wcześniej wrzuciła to chyba nie jest prawdziwe woombie, tylko otulaczek ;)

Matlena, fajne zdjęcie! też mam taką krzywą tą linię na brzuchu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 00:35

Matleena lubi tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aww wedlug Belly Marcel jest do oszony i zaczynam 9 miesiac dzis :-)

Flakonik, kwiatakacji lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A gdzie są pousuwane posty? Już chyba tu jedna dziewczyna usuwała raz.
    Ale ktos usunal ponad 20postow..bo sie calkiem pozmienial uklad stron. Ja jestem wzrokowcem i pamietam co bylo kto posal na poczatku jakiejsc strony. No np. Te moje zdjecia co wczoraj dodalam byly na 1965 a teraz sa na 1663 czyli latwo policzyc ze gdzies zniknelo ponad 20postow :P

Dagietka. Duzo zdrowka zycze dla malej
    A z druga nie ma problemow przy jedzeniu? Masz ja przy sobie czy jak?

‹‹ 1672 1673 1674 1675 1676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ