Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Suerte wrote:Mój zawsze chętny żeby mnie tam chociaż smyrnąć, więc niech się przyda chłop
Mi też mąż masuje, ale dopiero zzaczęliśmy, ćwiczę też mięśnie kegla, mam nadzieję że pójdzie bez nacięcia, albo delikatnieSuerte lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:A u nas byli znajomi i już pomijam fakt że dostalismy prezent dla dziecka którego jeszcze nie ma takie dziwne mi się to wydaje... No to mamy łapki niedrapki i grzechotki - różowe...
U nas niebieski dla chłopca, ale wiem, że w niektórych rejonach Polski jest odwrotnie:-P Tak na Śląsku to znajomi trafili z tym różem czy nie;-) -
nick nieaktualnymoniek90 wrote:Która mnie zmotywuje, żeby w końcu spakować kosmetyki do torby i wyparzyć smoczek?
Bo mnie to się chyba wydaje, że z tym brzuchem będę chodziła wiecznie
He he, mam to samo. Ale jak se pomyśle o rozpakowanych forumowych kobitkach to stoję na bacznośćNa dniach składam zamówienie z apteki bo tak nie może być...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 22:27
-
Oleńka nie strawila jedzenia, sonda w żołądku pokazała że ma 14 ml mleka. Mają sprawdzić drugi raz o 24. Równocześnie dostaje kroplowke z glukoza i jonami. Dopiero mogę iść do niej jutro o 12 i dowiedzieć się czegoś więcej od lekarza. Wcześniej nie wypuszczają rodziców na oddział.
[/url]
-
Mama-julka wrote:U nas niebieski dla chłopca, ale wiem, że w niektórych rejonach Polski jest odwrotnie:-P Tak na Śląsku to znajomi trafili z tym różem czy nie;-)
No okazało się że nawet nie wiedzą co będziemy mieć chociaż mowilismy zawsze że chłopca boakurat dawno było wiadomo także ten... Taki szczegół -
nick nieaktualnyAcikk wrote:No okazało się że nawet nie wiedzą co będziemy mieć chociaż mowilismy zawsze że chłopca boakurat dawno było wiadomo także ten... Taki szczegół
No tak. Może gdybyś "Antosiowała" w rozmowach to wtopy by nie było he he. W domu będziesz używać, będzie taki malutki to nie odbije się na jego psychice -
nick nieaktualnyJa woombie na bank będę kupować, bo to podbno jest mega dobre i pod każdym względem dobre na maluszka. I z tego, co czytałam nie stosuje się go dopiero jak dziecko ma problem ze snem, ale od pierwszego dnia życia
Dziecko dzięki niemu potrafi przespać w nocy nawet 8 godzin, bo czuje się jak w brzuchu u mamy, takie ściśnięte. I stosuje się je do momentu aż dziecko będzie się przekręcać z boku na bok. Jest w 100% zdrowe dla dziecka i wspomaga jego rozwój pod każdym względem
Podobno w Stanach jest to używane w szpitalach, na porodówkach od pierwszego dnia życia.
Ciekawa jest historia tego woombie w Polsce, tam na tej stronie można znaleźć, bo sprzedaje to kobieta, która sprowadzila woombie dla swojego dziecka zza granicy i tak była nim zachwycona, że postanowiła pokazać go innym rodzicom
tu jest ich strona internetowa i strona na fb,można poczytać na czym to polega i mnóstwo pozytywnych opinii zachwyconych rodziców, których dzieci jak nie miały woombie nie spały w nocy;)
https://www.facebook.com/profile.php?id=481351408581582&ref=ts&fref=ts
http://otulacz.pl/ -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:14
aannkkaa, Dżulia, alisss871, aneczka1983, pati_zuzia, Madzisek, Madzia890722, mnk, Klara87, MeGi2986, rewelka, kwiatakacji, akira, Hashija, Suerte, Mama-julka, dorciamw, m@rzenie, Moniusia89 lubią tę wiadomość
-
Madzia890722 wrote:Ja woombie na bank będę kupować, bo to podbno jest mega dobre i pod każdym względem dobre na maluszka. I z tego, co czytałam nie stosuje się go dopiero jak dziecko ma problem ze snem, ale od pierwszego dnia życia
Dziecko dzięki niemu potrafi przespać w nocy nawet 8 godzin, bo czuje się jak w brzuchu u mamy, takie ściśnięte. I stosuje się je do momentu aż dziecko będzie się przekręcać z boku na bok. Jest w 100% zdrowe dla dziecka i wspomaga jego rozwój pod każdym względem
Podobno w Stanach jest to używane w szpitalach, na porodówkach od pierwszego dnia życia.
no to mnie zachęciłyście i chyba sama kupię...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 00:13
Madzia890722 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWażne jest, żeby kupić właśnie u tych, co podałam, bo to są oryginalne woombie, które nie szkodzą dziecku
no i nie kupuje się ich według wzrostu dziecka, ale wagi i mogą się wyadawać za małe, ale właśnie takie przyciasne mają być
warto poczytać na tej stronie, tam jest zakładka "jak używać" i wszystko fajnie wyjaśnione i najczęściej zadawane pytania rodziców i odpowiedzi na nie
Te woombie, które któraś z Was tu wcześniej wrzuciła to chyba nie jest prawdziwe woombie, tylko otulaczek
Matlena, fajne zdjęcie! też mam taką krzywą tą linię na brzuchuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 00:35
Matleena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:A gdzie są pousuwane posty? Już chyba tu jedna dziewczyna usuwała raz.
Dagietka. Duzo zdrowka zycze dla malej
A z druga nie ma problemow przy jedzeniu? Masz ja przy sobie czy jak?