Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
alicja_ wrote:Mi tez sie podoba
No chciałabym żeby to był sprawdzian porodowyzobaczymy co powiedzą dziś
Pewnie jak zwykle Ci powiedzą że już prawie i na dniach\godzinach, i ciążę przenosiszpodobno dziewczynki na świat się nie spieszą
alicja_ lubi tę wiadomość
-
Wiecie trzeba bedzie zapytac juz te co porodzily jak u nich bylo na @ i przy porodzie, napewno wymyslimy jakas nowa teorie a szczegolnie zeby sie pocieszyc:D
Widzisz rewelka u mnie znowu gadaja ze chlopcy sie na swiat nie spiesza haha. A najczesciej slyszane ze pierwsza ciaza sie zazwyczaj przenosi:D i wez tu komus uwierz!alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mnk wrote:
Widzisz rewelka u mnie znowu gadaja ze chlopcy sie na swiat nie spiesza haha. A najczesciej slyszane ze pierwsza ciaza sie zazwyczaj przenosi:D i wez tu komus uwierz!
Co rejon to teorię, Ja się trzymam swojej, bo chciałabym w pierwszym tygodniu grudnia urodzićtakie mam marzenie :p w sumie brzuchal mi już opadł, ale więcej nic się nie dzieje, no chyba że jutro doktorek mi powie coś więcej
-
Ja twardo czekam conajmniej do polowy grudnia:D
I tak w sumie pomyslalam i kurde teoria alicji o nasileniu bolow zaleznych od @ juz mi sie nie podoba bo ja to przewaznie zdychalam ze az mnie mdlilo i zdarzylo mi sie nawet raz wymiotowac ale nie wiem czy od nadmiaru tabletek czy z bolu bo nie przechodzil:D jak mialam 14 lat to pol wigili spedzilam w kibelku bo tez nie wiedzialam jak bedzie leciec haha.
I w ogole taki stres mam jak czytalam ze niektore zwracaja zawartosc zoladka przy porodzie! Ja mam emetofobie na sama mysl o wydalaniu buzia mam ciarki i gesia skorke i mnie skreca, ze az szok. Jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to pierwsze co to stres 'a co jak bede rzygac!' -
Flakonik wrote:Ale ktos usunal ponad 20postow..bo sie calkiem pozmienial uklad stron. Ja jestem wzrokowcem i pamietam co bylo kto posal na poczatku jakiejsc strony.
dzien dobry wszystkim!Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
mnk wrote:Ja twardo czekam conajmniej do polowy grudnia:D
I tak w sumie pomyslalam i kurde teoria alicji o nasileniu bolow zaleznych od @ juz mi sie nie podoba bo ja to przewaznie zdychalam ze az mnie mdlilo i zdarzylo mi sie nawet raz wymiotowac ale nie wiem czy od nadmiaru tabletek czy z bolu bo nie przechodzil:D jak mialam 14 lat to pol wigili spedzilam w kibelku bo tez nie wiedzialam jak bedzie leciec haha.
A może przyjmijmy że w Twoim rejonie jest odwrotnie i jak ktoś miał bolesne @ to poród będzie łatwy?
Ja się zastanawiam czy brać znieczulenie zzoogólnie beznadziejnie przechodzę znieczulenia i się obawiam, w szpitalu jest jeszcze gaz i tensy, może wystarczy
-
nick nieaktualnyDagietka - trzymam kciuki za Twoją córunię
na pewno będzie wszystko dobrze
Ja córcię przenosiłam dwa tygodnie i to była moja pierwsza ciąża, więc teraz liczę że urodzę dwa tygodnie przed terminem żeby było sprawiedliwiehehehehe
Co do kolejnych teorii z córcią miałam bóle z brzucha, teraz zobaczymy jak będzie ale te przepowiadające mam i z brzucha i z krzyża.
Bóle okresowe u mnie zawsze były odczuwalne ale znośne, porodowe też znośne, wiec tą teorię mogę potwierdzić.
Ja tak doczytuję i piszę na raty, u mnie córcia też była naświetlana non stop przez 3 bądź 4 dni,wyjmowałam ją tylko na karmienie i zmianę pieluszki, była cały czas ze mną razem na sali. Ona miała te lampy tylko od dołu i była ubrana w takie ubranko specjalne do tego naświetlanie, i raz ją kładłam na brzuszku a po karmieniu na plecki i tak na zmianę. Wypisali nas po 6 dniach ze szpitala, dostawała też antybiotyk przez ten czas. Później w domu jeszcze długo była żółta, ale wszystko przeszło. -
O widzisz od razu lepiej mi sie zrobilo:D wiesz jak ktos ci powie to calkiem inaczej to odbierasz niz jak sama sobie cos bedziesz mowic:D haha
Ja chcialam w wodzie i mysle ze znieczulenie to ostatecznosc bedzie u mnie:D chcialabym sprobowac bez.
Azande a przy @ bole z krzyza czy brzucha:D -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
alicja_ wrote:Kurde mam jakieś takie uczucie dziś w brzuchu jak przed jakimś ważnym sprawdzianem
nie wiem o co chodzi
Ja tak mialam i mówiłam, ze fasolka jezdzi mi po brzuchu, bo na obiad mialam a nad ranem skurcze rególarne a o12:20 synek przyszedl na swiat.
Alicja życze Ci aby też wyszedł Ci taki sprawdzian w postaci Sarkialicja_ lubi tę wiadomość
-
Wczoraj od popoludnia zaczelo mnie bolec podbrzusze, takie skorcze podbrzusza ale tylko 1 czy 2 mialam takie rasowe skurcze z twardnieniem brzucha. Mojego to tak zmotywowalo, ze poprzesuwal meble, poskladal glosniki 5.1 i bedzie je sprzedawac, wiec miejsce na lozeczko jest przyszykowane.
Jednak dzis zamówiłam materac, bo zanim dojdzie to Gabrysia może postanowić nas zaskoczyć.
Zamówiłam tez mufki do wozka na zime, bo jak zima wozilam synka to strasznie marzlam w rece i nawet skórzane rekawiczki nie pomagaly.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 09:14
-
nick nieaktualny
-
A mnie tez dzis w nocy tak brzuch bolal jak na okres, do tego stopnia ze snilo mi sie ze dostalam okres i zdziwiona bylam ze kokres w 9tym mcu ciazy i pisalam do Was na forum czy tez macie okres.. A potem sie obudzilam i mnie tak bolalo wlasnie
A teraz tez jakos tak dziwnie niefajnie sie czuje