X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik a coreczki maja bujne fryzurki po tatusiu

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrazenie ze nigdy nie urodze hmm :P

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzimy sobie właśnie w rogalu słuchamy Kołysanek-utulanek - Umer,Turnau - polecam :)

Nie sadzę, że nadrobię tyle dni nieobecności. Więc napiszcie proszę jak się czujecie dziewczyny. Która szykuje się następna do porodu? :)

Jak tam wgl Alicja sytuacja - widzę, że jak mała się spieszyła, tak stwierdziła, że posiedzi w hotelu jeszcze :)

Ania14 - wyszłyście do domku? Mam nadzieję, że tak, bo w domu można odnaleźć spokój.

Kate, Falakonik i Dagietka - jak się odnajdujecie przy dwójce małych bąbli? Dostałyście już mocy Supermena, Hulka i Batmana? Podziwiam zajmowanie się podwójnym szczęściem, bo dla mnie jedno to dużo niewiadomych jak narazie :)

Megi - jak się czuje Franuś?

Moja mała przy wadze 2250, jest taka malutka, w porównaniu do 3,5 kg dzieci, że rozczula mnie jej widok strasznie, jest taka drobna - jak mamusia;) A na serio, to karmimy się dużo i mam nadzieję, że szybko nadrobi. Po tych 5 dniach od porodu widzę już jak się zmieniła:) A jak na nią patrze to łzy stają mi w oczach - ze szczęścia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 10:33

alicja_, Ola_45, bella88, kwiatakacji lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, jak zwykle piękne zdjęcia, masz cudowne córeczki :)

Evka, śliczna córcia, fajnie, że już jesteście w domu :)

Ja też ostatnio mam bóle brzucha jak na okres, ale nie bardzo silne, pobolewa mnie też spojenie i czasami czuję nacisk na szyjkę. Chciałbym urodzić ok. 10.12. :)

Dzisiaj mam wizytę o 17.

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Dzisiaj o 4:30 obudził mnie straszny ból krzyża, taki jak na okres. Myślałam ze umrę... Przeszło dopiero po dwóch godzinach. Od kilku dni bardzo bolą mnie piersi i więcej siary leci z jednej. Brzuch mi juz leży na kolanach. Jak mnie ten krzyż bolał to pomyslałam "o kur** to juz?!", a jak nic mnie nie boli to sie nie moge doczekać kiedy sie zacznie :) cos czuje że to juz niedługo.

Coś sie święci!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    pochwal się zdjęciem jak już wózek dotrze:)

Juz jest, ale ma musi zlozyc go, wiec wrzuce fotke jutro bo dzis pracuje caly dzien :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik - cudowne zdjęcia!
    Strasznie zazdroszczę Wam tych chwil!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka, śliczności :)
    Chciałabym już w tym tygodniu urodzić!

Pchelkaa, Evka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka piekna corcia! Ale Ci zazdro ze jestescie juz w domu :-) a jak maż odnajduje sie w roli Taty? :-)

Evka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, dziewczynki są Cudowne
    Alicja powodzenia.

Ja dziś pierwszy raz od dawna przespałam całą noc, nawet na siku nie musiałam iść. Za to w sobotę skurcze nieregularne do 3 w nocy, ale później usnęłam, myślałam, że już coś się rusza, dlatego wczoraj wieczorem złapał mnie jakiś dół, że już bym chciała, a pewnie przenoszę, poza tym cała rodzina też już czeka, każdy ma wrażenie że urodzę wcześniej, ędziś też nic kompletnie mi nie doskwiera, zobaczymy co lekarz powie jutro na wizycie. Synek poszedł dziś do przedszkola, więc od rana działam, kupiłam już prezenty dla siostrzenic na Mikołaja, ugotowałam zupę, teraz trochę posprzątam, a potem pójdę po Synka do przedszkola, odstawiam samochód, może wychodzę Nikodema ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik któraś wczoraj też usunęła post. Mój był pierwszy, a po chwili ostatni na poprzedniej stronie.

Rewelka - życzę żeby się okazało, że mąż dostał dobrą pracę.

Azande - trzymam kciuki.

Miałam zawsze nieciekawy pierwszy dzień okresu, często nie odbywało się bez tabletek i to kilku. Przy porodzie syna miałam ból brzucha, z krzyża było mi oszczędzone.

Rodzilam w 40 i 2. Czyli przenoszony chłopak w pierwszej c.

Jest tu teoria, jaki okres taki poród. Będzie super jak będę teraz miała lżejszy bo miesiaczki po porodzie zupełnie inne, o wiele mniej bolesne.

rewelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik to już wiadomo po kim czarne czuprynki mają dziewczynki :-)

Evka, ale masz fajnie... Ania słodziutka.

Pchelkaa nacięcia nie czuć gdy jest robione na skurczu. Ja np. nie miałam świadomości kiedy to było, a do mojej szwagierki położna: teraz tniemy bo skurcz. Ona spanikowala i przez to czuła ciach. Ja teraz w razie W powiem położnej, że gdy będzie nacinac to nie ma mi mówić kiedy ;-) Wtedy trafiłam na naprawdę fajna położna.

Evka lubi tę wiadomość

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:16

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Musisz czekać aż urośnie prawdziwy ciążowy brzuch i wtedy urodzisz :-D Obstawiam koniec lutego he he.

Acikk, Matleena lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Musisz czekać aż urośnie prawdziwy ciążowy brzuch i wtedy urodzisz :-D Obstawiam koniec lutego he he.

Dzieki :D to jak jednak urodze wcześniej to będzie mila niespodzianka :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przeczuwam, że urodzę po terminie ;)
    Na razie,do końca listopada nie spieszy mi się,ale po 2-3.12.będę już panikować i siedzieć jak na szpilkach.

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Coś sie święci!:)

Tak odpisałaś Eve, ale nie wiesz tego z autopsji :-P Bo Sara niezdecydowana, a wszystko wskazywało na to, że to JUŻ.

Klara trzymam kciuki za wizytę :-)

Revvelka Ty już na nogach, chcesz wychodzić poród bo tyle leżałaś. Czy masz inną metodę?

Acikk, tak wtedy urodzisz szybciej i nie będzie, że chłopak przenoszony :-D

Klara87 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazja wrote:
    Też przeczuwam, że urodzę po terminie ;)
    Na razie,do końca listopada nie spieszy mi się,ale po 2-3.12.będę już panikować i siedzieć jak na szpilkach.
    Ja tak samo :)
    Po prostu chcialabym uniknąć wywoływania porodu bo ponoć bardziej boli i długo sie człowiek męczy :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

haha ja mam to samo wrażenie :P

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, ostatnio noce to dla mnie jakaś masakra jest... jak mam się ułożyć żeby mnie biodra i uda nie bolały? :P

Ja dziś wizytuję na 17:50, ciekawe czy Kubuś się obrócił czy nie i czy rozwarcie się powiększyło.

Dziewczyny, jest tu któraś któa reklamowała kiedyś mebel w jakimś sklepie, albo któraś się zna na reklamacjach i mogłaby mi coś doradzić?

‹‹ 1676 1677 1678 1679 1680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ