X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Evka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie szalejcie tak bardzo z pieluchami, bo może się okazać, że tak jak w moim przypadku - niestety mała była na jedne uczulona. Teraz sprawdzamy kolejne i uczulenie momentalnie zeszło.

Ola_45, Pchelkaa lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Hejki, nadrobie Was wieczorem, wpadlam tylko powiedziec, ze w biedronce sa promocje na pieluchy dada, ja kupilam rozmiar 2 za 50 zł za 156 sztuk, wiec wychodzi 0,32gr za sztuke. W sumie to mam juz prawie 250 szt tych pampersow i sie zastanawiam czy to nie za duzo, szybko dzieciaczek wyrasta z tego rozmiaru?

Ja w biedrze dziś kupiłam koc ze smerfami :D

stars2345 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    ZieloneOliwki próbuj, ten odgniot może być tak seryjnie ale nie powinno być tej przestrzeni, zobacz może na stronie mają i powinno być też pokazane rozłożone.

Ja niby trochę chodzę, i ćwiczę, ale męczę się bardzo szybko :\

Zieloneoliwki pisały że szpara robi się podczas spania. Jak będzie wymiana na nowy towar to musi go przyjąć, a ten następny jak się okaże że też zły to dopiero wtedy można żądać zwrotu gotówki. Niestety tak to działa. A na zdjęciach wszystko wygląda picuś-glancuś.

Jak chodzisz i jeszcze cwiczysz to kondycję masz napewno dobrą. To że się szybciej męczysz to "zasługa" Tobika ;-)

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:48

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziewczyny nie szalejcie tak bardzo z pieluchami, bo może się okazać, że tak jak w moim przypadku - niestety mała była na jedne uczulona. Teraz sprawdzamy kolejne i uczulenie momentalnie zeszło.

Podchodzę do tego tematu - mówi się trudno. Mam dwa opakowania pampers 2 i chciałabym dada 1. Mam zaciążone koleżanki i może będą chciały odkupić, a jak nie to dam do szpitala. A mój szpital idzie po kosztach to pewnie będą g...ne Happy.

• akira Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    a na ktore sie uczulila?
    dada jest robiona przez pampersa. zrobilam kiedys test nalewajac do jednej i drugiej po szklance wody, i wyszlo ze pampers jest duzo bardziej chlonny.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:16

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Nam na szkole rodzenia mówili że najmniej uczuleń jest po biedronkowej dadzie. Mam 3 oaczki Pampersów i mam nadzieję że się Maksiu nie uczuli dopóki kupię dadę :)
    Miałam mieć jutro fryzjera a przełożyli mi na czwartek... mam nadzieję że dotrwam :D ciągle mówię że jak już będę miała zrobione włosy to mogę rodzić :D zostało jeszcze tylko 9 dni !! :)
    Właśnie przyszedł mi komplecik dla synka a czekam jeszcze na kuriera ze smyka :D ciągle kuszą mnie mailowo i co chwilę upatrzę coś co wydaje mi się niezbędne :P

Uczulen mniej bo dada ma mało barwników i może dlatego. Też zapiszę się na obcięcie pod koniec miesiąca lub początek grudnia żeby dobrze wyglądać w szpitalu. O ile można tam tak wyglądać po porodzie he he.

Ola_45, Tinusia, Hashija lubią tę wiadomość

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:16

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :
    Zostały 2 ❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    a na ktore sie uczulila?
    dada jest robiona przez pampersa. zrobilam kiedys test nalewajac do jednej i drugiej po szklance wody, i wyszlo ze pampers jest duzo bardziej chlonny.

Biedronkowe produkty zawsze sa robione przez znane firmy. Mój syn miał suchą skórę po dada jak miał pół roku, smarowalam i przeszłam na pampers, a potem znów na dada i było ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    a na ktore sie uczulila?

To nieprawda. Pampers wiele razy zaprzeczał. Pampers należy do Procter and Gamble a Dadę bodajże produkuje Dada Paradiso Group. Nie wiem skąd fama, ze to to samo. Ja kupiłam dadę bo też słyszałam, że rzadziej uczula.

Mama-julka, Tinusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Też się już jakiś czas szykuję do fryzjera ale jakoś nie po drodze mi :D Ale czas najwyższy bo mam już strasznie długie i słabe włosy :(

Helo! Jak to słabe? Hę? Przecież stają się mocne w c. za sprawą hormonów, a słabe będą w czasie kp. To co, jak zaczniesz kp. to zrobią się jeszcze rzadsze? Ją tam od razu po porodzie zacznę brać w razie W to co moja siostra brała na porost bo jej zaczęły robić się zakola. Tylko nie pamiętam co to było :-/

• rewelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka tak nie dopisałam oczywiście, ale rozchodziło mi się aby wymienili na taki bez wady :)

Do fryzjera się wybieram jakoś od wakacji, i cały czas mi nie po drodze, i trochę mi szkoda włosów, ale chyba trzeba wreszcie ściąć.

Pieluchy mam na razie 1 dady, jeszcze chcę dokupić rossmanowskie (bo tanie), 2 mam 3 paczki (po 68 szt) pampersa i dokupię pewnie też babydream bo teraz jest promocja i wychodzi 0,30 gr za sztukę, a na początek te dzieciaczki raczej aż tak dużo sikały nie będą żeby coś miało po bokach wychodzić :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:17

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :
    Zostały 2 ❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musialam sie zdrzemnac moj lekarz to wogole jakis dziwny od poczatku cukrzycy nie mowil nic o mojej ksiazeczce nie chcia patrzec na pomiary nage dzis jak jej nie mialam to chcial i stwierdzil ze od tego zaezy czy bede mogla rodzic u siebie w szpitau i z tekstem ot taka istotna informacja a ja przygotowana na tutaj M tez :/A do IMP mam 70 km :/

• akira Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    To nieprawda. Pampers wiele razy zaprzeczał. Pampers należy do Procter and Gamble a Dadę bodajże produkuje Dada Paradiso Group. Nie wiem skąd fama, ze to to samo. Ja kupiłam dadę bo też słyszałam, że rzadziej uczula.
    to musialo sie to niedawno zmienic, bo kilka lat temu to na pewno byl pampers dla jernonimo martins. W takim razie musze raz jeszcze wyprobowac dade

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie przez hormony włosy bardzo się przerzedzają. Ostatnio ostrzegała mnie fryzjerka a i tak słyszałam. Dlatego się nie zdziwcie jak będą wypadać garściami. Podobno potem wraca do normy ale na początku to dramat. Dlatego ja podcięłam je trochę bo jak to powiedziała fryzjerka "i tak będzie Pani w kitce chodzić" no i racja bo wygodnie i maleństwo ciągać nie będzie.

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:48

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dosyc geste i dlugie i szkoda mi obciac ale musze koncowki i grzywke zmienic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    to musialo sie to niedawno zmienic, bo kilka lat temu to na pewno byl pampers dla jernonimo martins. W takim razie musze raz jeszcze wyprobowac dade

Ja dużo dobrego o dadzie słyszałam. Pampersy też bardzo dobre, chłonne i wygodne, tylko te cholerne uczulenia się zdarzają. Znajoma do 4 kupowała dadę i wszystko super, a 5 zaczęły uczulać i jedynie te z tesco nie uczulają. Także to od dziecka zależy.

Jak ja się urodziłam to zaczęły się pojawiać pampersy (w pewexach za dolary) i mama mi je kupowała. Problemów ze skórą podobno nie miałam dzięki temu. Ale znajoma mojej mamy zasikaną tetrową pieluchę zdejmowała na krzakach suszyła i znowu zakładała i było dobrze. Dzieci nigdy odparzenia nie miały, nawet karty u lekarza założonej.

‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ