Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez obcielam wlosy kilka dni temu
mialam juz bardzo dlugie i scielam prawie do ramion
Ah jakos mi nie zal , na spotkania towarzyskie sie wybierac nie bede, niedlugo porod to czasu na ukladanie wlosow tez nie bedzie, a za nim wiosna sie pojawi to troszke odrosna
I o wiele wygodniej sie je teraz myje i suszy, raz dwa i juz
Wiec tym ktore sie zastanawiaja nad obcinaniem, polecam :p
annielica, rewelka lubią tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
U nas małą uczuliły Bella Happy, na pampersach i tych babydream rossmanowskich jest spoko - pupka ładnie doszła do siebie. Też chyba zrobię testy chłonności, bo w nocy mała zalała jedną pieluchę, że becik miała przemoczony. Tylko nie pamiętam czy miała wtedy rossmana czy pampersa. Także dam znać jak wyszedł tescik:)
Ale to nie ma zasady, na które Wasze dziecko będzie uczulone. Więc się nie sugerujcie.
Syna szpitalnej koleżanki uczuliły pampersy, a poprzednie jej dziecko dady.
Wgl dziwna sprawa z tym uczuleniem na pieluszkę - nie powinno tak być, te pieluszki powinny być mega delikatne! Przecież dziecię swoją pupę ma w nich prawie cały czas. -
nick nieaktualnyannielica wrote:Jak ja się urodziłam to zaczęły się pojawiać pampersy (w pewexach za dolary) i mama mi je kupowała. Problemów ze skórą podobno nie miałam dzięki temu. Ale znajoma mojej mamy zasikaną tetrową pieluchę zdejmowała na krzakach suszyła i znowu zakładała i było dobrze. Dzieci nigdy odparzenia nie miały, nawet karty u lekarza założonej.
To mam porządną mamusię co pieluchy prała i potem gotowalaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 13:27
annielica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrewelka wrote:Ja mam naturalnie mocne i grube włosy, a w ciąży jest ich jeszcze więcej, wiec się nie pogniewam jak trochę wypadnie
pogadajcie jeszcze o fryzjerach to się zmotywuję żeby się zapisać
I pochwalę się, już prawie wszystko mam wypranezostały białe pieluchy tetrowe i trochę ubranek
Pytanie do mam które będą używały kołderek, prałyście? nic się z nimi nie stało?
Lepiej wypluj te słowa o włosach. Moje też zawsze były gęste, po porodzie nigdy nie doszły do stanu sprzed, a po 30 - tce druga katastrofa włosowa.
Kolderke pralam wirowalam na 500 obr. i jest git.rewelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa podejrzewam, że te uczulenia są przez to, że do produkcji używa się bawełny wybielanej chemicznie. I często są na niej pozostałości chemicznych środków i dlatego tak się dzieje.
Podobnie jest z ubrankami. Podobno mniejsze ryzyko uczulenia jest przy używanych bo są już wiele razy prane i pozostałości chemikaliów są dawno wypłukane. A nowe trzeba czasami nawet 16!!! razy wyprać aby pozbyć się świństwa. Oczywiście dotyczy to tych tańszych ubranek. Dlatego tak drogie są ubranka ECO bo produkowane z bawełny do której wybielania nie użyto środków chemicznych, a więc nie mają szans uczulać.Evka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurka ją do fryzjera ide od sierpnia...
już mam takie zjechane końcówki że szok a jeszcze u mnie bez prostownicy ani rusz i zastanawiam się jak mały się urodzi czy będzie mi się chciało te klaki prostowac a jeszcze jak zaczną wypadac to będzie raczej niewskazane i będę musiała chodzić z sianem ;(
Przydalaby się jakas dzidzia nowa bo zastój heheh
Alicja jak po wizycie?
Zieloneoliwki to trzymamy kciuki by Kubuś był glowa w dół. Kurde mój Antek już od 20 tyg siedzi twardo głową w dół ją nie wiem jak ten chłopak żyje tyle czasu w zwisiePchelkaa, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoze Madzia albo Alicja zaczna nowy tydzien z dzieciaczkami
Ja to chyba wogole nie urodze i bede sobie chodzic w ciazy jak slonica
Acikk to Kacper od 13 tyg siedzi glowa w dol to ten bedzie mia dopiero zawroty glowy jak sie urodziWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 13:43
-
Evka wrote:Doświadczone mamusie, kiedy można z dzieciaczkiem wyjść na spacer? Ile odczekać?
Evka ja niedoswiadczona ale położna na SR mówiła żeby najpierw mocno wietrzyc pokój, potem na chwilę na balkon raz na 5 potem na 10 min a jak dzidzia ma 2 tyg to już można iść na pół godzinki oczywiście przy obecnej pogodzie bo latem to inaczej. Ważne by stopniowo przyzwyczajac.Evka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzisek wrote:Misia to kacperki chyba tak mają bo mój tez ostatnio bardziej leniwy. Zobaczymy jutro ile waży ale obstawiam tak z 3100.
Madzisek lubi tę wiadomość
-
myślę, że Alicja po wizycie pognała na zakupy
i odezwie się później
widzę, że wszystkie teraz do fryzjera idą, sama była w sobotei też 7 cm ścięłam
ja dziś czuję mocno ciągnięcie w pachwinach i kroczu. tłumacze Poli że jeszcze 1,5 tyg musi tam siedziećzobaczymy czy posłucha mamusi
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny