Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez obcielam wlosy kilka dni temu :P mialam juz bardzo dlugie i scielam prawie do ramion :D Ah jakos mi nie zal , na spotkania towarzyskie sie wybierac nie bede, niedlugo porod to czasu na ukladanie wlosow tez nie bedzie, a za nim wiosna sie pojawi to troszke odrosna :P I o wiele wygodniej sie je teraz myje i suszy, raz dwa i juz :-) Wiec tym ktore sie zastanawiaja nad obcinaniem, polecam :p

nick nieaktualny, rewelka lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas małą uczuliły Bella Happy, na pampersach i tych babydream rossmanowskich jest spoko - pupka ładnie doszła do siebie. Też chyba zrobię testy chłonności, bo w nocy mała zalała jedną pieluchę, że becik miała przemoczony. Tylko nie pamiętam czy miała wtedy rossmana czy pampersa. Także dam znać jak wyszedł tescik:)
    Ale to nie ma zasady, na które Wasze dziecko będzie uczulone. Więc się nie sugerujcie.
    Syna szpitalnej koleżanki uczuliły pampersy, a poprzednie jej dziecko dady.

Wgl dziwna sprawa z tym uczuleniem na pieluszkę - nie powinno tak być, te pieluszki powinny być mega delikatne! Przecież dziecię swoją pupę ma w nich prawie cały czas. :/

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Jak ja się urodziłam to zaczęły się pojawiać pampersy (w pewexach za dolary) i mama mi je kupowała. Problemów ze skórą podobno nie miałam dzięki temu. Ale znajoma mojej mamy zasikaną tetrową pieluchę zdejmowała na krzakach suszyła i znowu zakładała i było dobrze. Dzieci nigdy odparzenia nie miały, nawet karty u lekarza założonej.

To mam porządną mamusię co pieluchy prała i potem gotowala :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 13:27

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ja mam naturalnie mocne i grube włosy, a w ciąży jest ich jeszcze więcej, wiec się nie pogniewam jak trochę wypadnie :) pogadajcie jeszcze o fryzjerach to się zmotywuję żeby się zapisać :)

I pochwalę się, już prawie wszystko mam wyprane :) zostały białe pieluchy tetrowe i trochę ubranek :) Pytanie do mam które będą używały kołderek, prałyście? nic się z nimi nie stało?

Lepiej wypluj te słowa o włosach. Moje też zawsze były gęste, po porodzie nigdy nie doszły do stanu sprzed, a po 30 - tce druga katastrofa włosowa.

Kolderke pralam wirowalam na 500 obr. i jest git.

rewelka lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:19

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Evka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone mamusie, kiedy można z dzieciaczkiem wyjść na spacer? Ile odczekać?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podejrzewam, że te uczulenia są przez to, że do produkcji używa się bawełny wybielanej chemicznie. I często są na niej pozostałości chemicznych środków i dlatego tak się dzieje.

Podobnie jest z ubrankami. Podobno mniejsze ryzyko uczulenia jest przy używanych bo są już wiele razy prane i pozostałości chemikaliów są dawno wypłukane. A nowe trzeba czasami nawet 16!!! razy wyprać aby pozbyć się świństwa. Oczywiście dotyczy to tych tańszych ubranek. Dlatego tak drogie są ubranka ECO bo produkowane z bawełny do której wybielania nie użyto środków chemicznych, a więc nie mają szans uczulać.

Evka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie a jakie sa dzidzi przed porodem ruchliwe czy mniej ?? Moj syn juz wogole przegina rusza sie jakby chcial a nie mogl :/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka ją do fryzjera ide od sierpnia... :D już mam takie zjechane końcówki że szok a jeszcze u mnie bez prostownicy ani rusz i zastanawiam się jak mały się urodzi czy będzie mi się chciało te klaki prostowac a jeszcze jak zaczną wypadac to będzie raczej niewskazane i będę musiała chodzić z sianem ;(

Przydalaby się jakas dzidzia nowa bo zastój heheh :)

Alicja jak po wizycie?

Zieloneoliwki to trzymamy kciuki by Kubuś był glowa w dół. Kurde mój Antek już od 20 tyg siedzi twardo głową w dół ją nie wiem jak ten chłopak żyje tyle czasu w zwisie :P

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze Madzia albo Alicja zaczna nowy tydzien z dzieciaczkami :) Ja to chyba wogole nie urodze i bede sobie chodzic w ciazy jak slonica :P

Acikk to Kacper od 13 tyg siedzi glowa w dol to ten bedzie mia dopiero zawroty glowy jak sie urodzi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 13:43

• mnk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dowiem 25 jak to z tym moim Marcelem jest, czy nietoperz czy nie:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Doświadczone mamusie, kiedy można z dzieciaczkiem wyjść na spacer? Ile odczekać?

Evka ja niedoswiadczona ale położna na SR mówiła żeby najpierw mocno wietrzyc pokój, potem na chwilę na balkon raz na 5 potem na 10 min a jak dzidzia ma 2 tyg to już można iść na pół godzinki oczywiście przy obecnej pogodzie bo latem to inaczej. Ważne by stopniowo przyzwyczajac.

Evka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Mamusie a jakie sa dzidzi przed porodem ruchliwe czy mniej ?? Moj syn juz wogole przegina rusza sie jakby chcial a nie mogl :/

U mnie ruchy rzadsze ale bardziej intensywne. Co tu się dziwić tam taka ciasnota :P

• Madzisek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to kacperki chyba tak mają bo mój tez ostatnio bardziej leniwy. Zobaczymy jutro ile waży ale obstawiam tak z 3100.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Moze Madzia albo Alicja zaczna nowy tydzien z dzieciaczkami :) Ja to chyba wogole nie urodze i bede sobie chodzic w ciazy jak slonica :P
    Ja też :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Misia to kacperki chyba tak mają bo mój tez ostatnio bardziej leniwy. Zobaczymy jutro ile waży ale obstawiam tak z 3100.
    Jak go szturchne to laskawie sie wypchnie i dziekuje po zawodach oby po porodzie Kacperki nasze byy takie grzeczne jak w brzuszku :)

Madzisek lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że Alicja po wizycie pognała na zakupy :) i odezwie się później :)

widzę, że wszystkie teraz do fryzjera idą, sama była w sobote :) i też 7 cm ścięłam :)

ja dziś czuję mocno ciągnięcie w pachwinach i kroczu. tłumacze Poli że jeszcze 1,5 tyg musi tam siedzieć :) zobaczymy czy posłucha mamusi :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dotarł nasz nawilżacz powietrza, bo stary mi moje chłopaki potłukli. Działa :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka dzięki.

Mnk coś tam zostanie żebyś chociaż zaczeskę mogła chociaż zrobić :-D

Nasza Madzia wczoraj pisała, że coś ją bierze. Może to to :-D

mnk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jeszcze nie rodzi. Spokojnie.

‹‹ 1680 1681 1682 1683 1684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ