X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Ja mam dosyc geste i dlugie i szkoda mi obciac ale musze koncowki i grzywke zmienic :)

Misia ja zawsze mówię, że włosy nie trawa zimą też rosną ! Ja ogólnie też zawsze mam długie włosy ale raz na jakiś czas podcinam trochę więcej. Lepiej mieć mocniejsze włosy niż słabe i wiotkie. W dodatku jak się przerzedzą po porodzie to takie mocniejsze są o wiele lepsze.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:15

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO zima tez rosna ale jakos zawsze mi bylo szkoda a po porodzie jak sie takie liche zrobia to lepiej podciac moz umowie sie na sobote do fryzjerki i niech dziala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik,Evka - śliczne dziewczynki. Zazdroszczę wam, że już po jesteście.
    Ja też mam wrażenie, że przenoszę. Mała zrobiła alarm w 33 tygodniu i jak wyciszyli akcję to na dobre. Teraz czuję się jakbym w ciąży nie była. Rwa przeszła,chodzić mogę szybciej, ba wczoraj nawet podbiegłam do autobusu, tylko lenia i spanie mam dalej ciążowe. Bóle brzucha mnie budzą w nocy, ale przechodzą po wizycie w toalecie. Skurcze mam jakie miałam, czyli bezbolesne. Oczywiście rodzina już wydzwania kiedy rodzę jakbym conajmniej znała datę. Mówię, że termin mam dopieroza 2 tyg i mogę przenosić o 2 więc nie ma sensu już wydzwaniać.
    Muszę się też zebrać i umówić do fryzjera.

• rewelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam naturalnie mocne i grube włosy, a w ciąży jest ich jeszcze więcej, wiec się nie pogniewam jak trochę wypadnie :) pogadajcie jeszcze o fryzjerach to się zmotywuję żeby się zapisać :)

I pochwalę się, już prawie wszystko mam wyprane :) zostały białe pieluchy tetrowe i trochę ubranek :) Pytanie do mam które będą używały kołderek, prałyście? nic się z nimi nie stało?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Mama-julka tak nie dopisałam oczywiście, ale rozchodziło mi się aby wymienili na taki bez wady :)
    Pieluchy mam na razie 1 dady, jeszcze chcę dokupić rossmanowskie (bo tanie), 2 mam 3 paczki (po 68 szt) pampersa i dokupię pewnie też babydream bo teraz jest promocja i wychodzi 0,30 gr za sztukę, a na początek te dzieciaczki raczej aż tak dużo sikały nie będą żeby coś miało po bokach wychodzić :)

Niestety tak to nie działa. Najpierw jest próba naprawy chociaż w meblu to ewidentnie wada fabryczna. Potem wymiana na nowy i jak ten nowy towar szwankuje to zwrot kasy.

A te babydream to z rossmanna? I ma jeden kolor opakowania, znaczy się jedna seria?

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja jakoś nie kojarzę żeby mi wlosy po porodzie wypadły. Oby teraz tez tak było. Fryzjera mam w czwartek i wkońcu pozbędę się odrostów ale ścinać chyba nie będę bo ciezko było by zrobić kitkę a przy dziecku to najwygodniej

1usap07w9hybl9h9.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:15

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak sie nauczylam ze od wielkiego dzwona mam rozpuszczone wlosy jeden raz wtyg tak to zwiazane jakos tak mi najwygodniej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek to trzeba tylko podciąć tak, żeby kitkę dało się zrobić. Wzmocnią się i szybciej odrosną. Zawsze tak się dzieje, że po ścięciu szybciej rosną i są grubsze. Warto po porodzie też brać witaminy bo dziecko z pokarmem "wysysa" wszystko co cenne.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) tu madzia 890722 z belly, nie mam tu internetu wiec melduje smsem, ze jestem w szpitalu. Pojechalam ze skurczami, jak dla mnie.mocnymi, ale ktg ich nie widzi... dalej mam skurcze jak na okres i bol w krzyzu. Rozwarcie na opuszek palca... pozdrawiam:)

Przekazuje info ;)

kwiatakacji, Ola_45, Suerte, justyna14, Matleena, Pchelkaa, lula.91, Karola1990, ZieloneOliwki, Pola_27, emilka24, MeGi2986, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ile temu kupiliscie ta sofę? Bo wg dyrektywy unijnej macie prawo zwrócić towar bodajże do 2 tygodni bez podawania przyczyny i muszą przyjąć.

Tak ale mają ją na raty, a zatem musieliby je rozwiązać a wiąże się to z koniecznością zapłaty całości i chyba dopiero potem by im pieniądze zwrócili. Przynajmniej jak braliśmy raty tak nam powiedziano.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem nic... przyjeli mnie na oddzial i czekam. Polozne nie chca mi nawet nospy dac, bo nie wiedza czy beda mi wstrzymywac czy nie.. jak takiego bolu ktg nie zapisuje to nie chce myslec jak bola skurcze porodowe

I drugie info ;) macie pozdrowienia wszystkie ;)

Pchelkaa, Moniusia89, emilka24, MeGi2986, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he to właśnie u mnie są teraz do ramienia a jak jeszcze podetnę to będzie problem z kitką, scinam regularnie co trzy miesiace ale właśnie chyba teraz dopuszczę zeby dało się je związać, pogadam jeszcze z fryzjerką w czwartek

1usap07w9hybl9h9.png
  • Matleena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:16

Mama-julka lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    A ja musialam sie zdrzemnac moj lekarz to wogole jakis dziwny od poczatku cukrzycy nie mowil nic o mojej ksiazeczce nie chcia patrzec na pomiary nage dzis jak jej nie mialam to chcial i stwierdzil ze od tego zaezy czy bede mogla rodzic u siebie w szpitau i z tekstem ot taka istotna informacja a ja przygotowana na tutaj M tez :/A do IMP mam 70 km :/

Ale żeś plamę walnęła he he. Mnie też ostatnio położna oświeciła: "Musi pani chodzić że wszystkimi wynikami badań na choroby, ostatnią glukoza i morfologia, mocz, grupa krwi. Bo jak panią coś nagle weźmie to musi mieć pani pod ręką." . No proszę! Ta teka jest w domu ;-) Chociaż kobita ma rację.

• mnk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wlosy za tylek i tez zawsze mialam mocne i geste bo jak to mowia, matce zabralam jak ze mna w ciazy byla. A teraz zas mi od poczatku strasznie wypadly i sie przerzedzily noje sie co bedzie po porodzie. I tez slyszalam ze w c. Sie ma piekne buje geste oh i ah a u mnie polowa wypadla, polowa czeka na czas poporodowy:P zostane lysa :/

Mama-julka lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja to trzymamy kciuki za madzie. Modzie dziś pojawi sie kolejne maleństwo :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 13:22

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ale żeś plamę walnęła he he. Mnie też ostatnio położna oświeciła: "Musi pani chodzić że wszystkimi wynikami badań na choroby, ostatnią glukoza i morfologia, mocz, grupa krwi. Bo jak panią coś nagle weźmie to musi mieć pani pod ręką." . No proszę! Ta teka jest w domu ;-) Chociaż kobita ma rację.
    Dobrze ze nie widzialam swojej miny jak on mi to mowil a ja nic ze soba nigdy nie nosze ale fakt teraz juz trzeba haha :)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:

A te babydream to z rossmanna? I ma jeden kolor opakowania, znaczy się jedna seria?

Nie mam pojęcia jak to z kolorami wygląda, ale tak rossmanowskie :)
    Kiedyś też czytałam pozytywne opinie Tescowych i chyba w dobrej cenie są.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ