Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:Ja mam dosyc geste i dlugie i szkoda mi obciac ale musze koncowki i grzywke zmienic
Misia ja zawsze mówię, że włosy nie trawa zimą też rosną ! Ja ogólnie też zawsze mam długie włosy ale raz na jakiś czas podcinam trochę więcej. Lepiej mieć mocniejsze włosy niż słabe i wiotkie. W dodatku jak się przerzedzą po porodzie to takie mocniejsze są o wiele lepsze. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik,Evka - śliczne dziewczynki. Zazdroszczę wam, że już po jesteście.
Ja też mam wrażenie, że przenoszę. Mała zrobiła alarm w 33 tygodniu i jak wyciszyli akcję to na dobre. Teraz czuję się jakbym w ciąży nie była. Rwa przeszła,chodzić mogę szybciej, ba wczoraj nawet podbiegłam do autobusu, tylko lenia i spanie mam dalej ciążowe. Bóle brzucha mnie budzą w nocy, ale przechodzą po wizycie w toalecie. Skurcze mam jakie miałam, czyli bezbolesne. Oczywiście rodzina już wydzwania kiedy rodzę jakbym conajmniej znała datę. Mówię, że termin mam dopieroza 2 tyg i mogę przenosić o 2 więc nie ma sensu już wydzwaniać.
Muszę się też zebrać i umówić do fryzjera. -
Ja mam naturalnie mocne i grube włosy, a w ciąży jest ich jeszcze więcej, wiec się nie pogniewam jak trochę wypadnie
pogadajcie jeszcze o fryzjerach to się zmotywuję żeby się zapisać
I pochwalę się, już prawie wszystko mam wypranezostały białe pieluchy tetrowe i trochę ubranek
Pytanie do mam które będą używały kołderek, prałyście? nic się z nimi nie stało?
-
nick nieaktualnyrewelka wrote:Mama-julka tak nie dopisałam oczywiście, ale rozchodziło mi się aby wymienili na taki bez wady
Pieluchy mam na razie 1 dady, jeszcze chcę dokupić rossmanowskie (bo tanie), 2 mam 3 paczki (po 68 szt) pampersa i dokupię pewnie też babydream bo teraz jest promocja i wychodzi 0,30 gr za sztukę, a na początek te dzieciaczki raczej aż tak dużo sikały nie będą żeby coś miało po bokach wychodzić
Niestety tak to nie działa. Najpierw jest próba naprawy chociaż w meblu to ewidentnie wada fabryczna. Potem wymiana na nowy i jak ten nowy towar szwankuje to zwrot kasy.
A te babydream to z rossmanna? I ma jeden kolor opakowania, znaczy się jedna seria? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzisek to trzeba tylko podciąć tak, żeby kitkę dało się zrobić. Wzmocnią się i szybciej odrosną. Zawsze tak się dzieje, że po ścięciu szybciej rosną i są grubsze. Warto po porodzie też brać witaminy bo dziecko z pokarmem "wysysa" wszystko co cenne.
-
Hej
tu madzia 890722 z belly, nie mam tu internetu wiec melduje smsem, ze jestem w szpitalu. Pojechalam ze skurczami, jak dla mnie.mocnymi, ale ktg ich nie widzi... dalej mam skurcze jak na okres i bol w krzyzu. Rozwarcie na opuszek palca... pozdrawiam:)
Przekazuje infokwiatakacji, Ola_45, Suerte, justyna14, Matleena, Pchelkaa, lula.91, Karola1990, ZieloneOliwki, Pola_27, emilka24, MeGi2986, moniek90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:Ile temu kupiliscie ta sofę? Bo wg dyrektywy unijnej macie prawo zwrócić towar bodajże do 2 tygodni bez podawania przyczyny i muszą przyjąć.
Tak ale mają ją na raty, a zatem musieliby je rozwiązać a wiąże się to z koniecznością zapłaty całości i chyba dopiero potem by im pieniądze zwrócili. Przynajmniej jak braliśmy raty tak nam powiedziano. -
Nie wiem nic... przyjeli mnie na oddzial i czekam. Polozne nie chca mi nawet nospy dac, bo nie wiedza czy beda mi wstrzymywac czy nie.. jak takiego bolu ktg nie zapisuje to nie chce myslec jak bola skurcze porodowe
I drugie infomacie pozdrowienia wszystkie
Pchelkaa, Moniusia89, emilka24, MeGi2986, moniek90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:A ja musialam sie zdrzemnac moj lekarz to wogole jakis dziwny od poczatku cukrzycy nie mowil nic o mojej ksiazeczce nie chcia patrzec na pomiary nage dzis jak jej nie mialam to chcial i stwierdzil ze od tego zaezy czy bede mogla rodzic u siebie w szpitau i z tekstem ot taka istotna informacja a ja przygotowana na tutaj M tez :/A do IMP mam 70 km
Ale żeś plamę walnęła he he. Mnie też ostatnio położna oświeciła: "Musi pani chodzić że wszystkimi wynikami badań na choroby, ostatnią glukoza i morfologia, mocz, grupa krwi. Bo jak panią coś nagle weźmie to musi mieć pani pod ręką." . No proszę! Ta teka jest w domuChociaż kobita ma rację.
-
Ja mam wlosy za tylek i tez zawsze mialam mocne i geste bo jak to mowia, matce zabralam jak ze mna w ciazy byla. A teraz zas mi od poczatku strasznie wypadly i sie przerzedzily noje sie co bedzie po porodzie. I tez slyszalam ze w c. Sie ma piekne buje geste oh i ah a u mnie polowa wypadla, polowa czeka na czas poporodowy:P zostane lysa
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Ale żeś plamę walnęła he he. Mnie też ostatnio położna oświeciła: "Musi pani chodzić że wszystkimi wynikami badań na choroby, ostatnią glukoza i morfologia, mocz, grupa krwi. Bo jak panią coś nagle weźmie to musi mieć pani pod ręką." . No proszę! Ta teka jest w domu
Chociaż kobita ma rację.
-
Mama-julka wrote:
A te babydream to z rossmanna? I ma jeden kolor opakowania, znaczy się jedna seria?
Nie mam pojęcia jak to z kolorami wygląda, ale tak rossmanowskie
Kiedyś też czytałam pozytywne opinie Tescowych i chyba w dobrej cenie są.