X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Ja mam dosyc geste i dlugie i szkoda mi obciac ale musze koncowki i grzywke zmienic :)

Misia ja zawsze mówię, że włosy nie trawa zimą też rosną ! Ja ogólnie też zawsze mam długie włosy ale raz na jakiś czas podcinam trochę więcej. Lepiej mieć mocniejsze włosy niż słabe i wiotkie. W dodatku jak się przerzedzą po porodzie to takie mocniejsze są o wiele lepsze.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:15

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO zima tez rosna ale jakos zawsze mi bylo szkoda a po porodzie jak sie takie liche zrobia to lepiej podciac moz umowie sie na sobote do fryzjerki i niech dziala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik,Evka - śliczne dziewczynki. Zazdroszczę wam, że już po jesteście.
    Ja też mam wrażenie, że przenoszę. Mała zrobiła alarm w 33 tygodniu i jak wyciszyli akcję to na dobre. Teraz czuję się jakbym w ciąży nie była. Rwa przeszła,chodzić mogę szybciej, ba wczoraj nawet podbiegłam do autobusu, tylko lenia i spanie mam dalej ciążowe. Bóle brzucha mnie budzą w nocy, ale przechodzą po wizycie w toalecie. Skurcze mam jakie miałam, czyli bezbolesne. Oczywiście rodzina już wydzwania kiedy rodzę jakbym conajmniej znała datę. Mówię, że termin mam dopieroza 2 tyg i mogę przenosić o 2 więc nie ma sensu już wydzwaniać.
    Muszę się też zebrać i umówić do fryzjera.

• rewelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam naturalnie mocne i grube włosy, a w ciąży jest ich jeszcze więcej, wiec się nie pogniewam jak trochę wypadnie :) pogadajcie jeszcze o fryzjerach to się zmotywuję żeby się zapisać :)

I pochwalę się, już prawie wszystko mam wyprane :) zostały białe pieluchy tetrowe i trochę ubranek :) Pytanie do mam które będą używały kołderek, prałyście? nic się z nimi nie stało?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Mama-julka tak nie dopisałam oczywiście, ale rozchodziło mi się aby wymienili na taki bez wady :)
    Pieluchy mam na razie 1 dady, jeszcze chcę dokupić rossmanowskie (bo tanie), 2 mam 3 paczki (po 68 szt) pampersa i dokupię pewnie też babydream bo teraz jest promocja i wychodzi 0,30 gr za sztukę, a na początek te dzieciaczki raczej aż tak dużo sikały nie będą żeby coś miało po bokach wychodzić :)

Niestety tak to nie działa. Najpierw jest próba naprawy chociaż w meblu to ewidentnie wada fabryczna. Potem wymiana na nowy i jak ten nowy towar szwankuje to zwrot kasy.

A te babydream to z rossmanna? I ma jeden kolor opakowania, znaczy się jedna seria?

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja jakoś nie kojarzę żeby mi wlosy po porodzie wypadły. Oby teraz tez tak było. Fryzjera mam w czwartek i wkońcu pozbędę się odrostów ale ścinać chyba nie będę bo ciezko było by zrobić kitkę a przy dziecku to najwygodniej

1usap07w9hybl9h9.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:15

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak sie nauczylam ze od wielkiego dzwona mam rozpuszczone wlosy jeden raz wtyg tak to zwiazane jakos tak mi najwygodniej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek to trzeba tylko podciąć tak, żeby kitkę dało się zrobić. Wzmocnią się i szybciej odrosną. Zawsze tak się dzieje, że po ścięciu szybciej rosną i są grubsze. Warto po porodzie też brać witaminy bo dziecko z pokarmem "wysysa" wszystko co cenne.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) tu madzia 890722 z belly, nie mam tu internetu wiec melduje smsem, ze jestem w szpitalu. Pojechalam ze skurczami, jak dla mnie.mocnymi, ale ktg ich nie widzi... dalej mam skurcze jak na okres i bol w krzyzu. Rozwarcie na opuszek palca... pozdrawiam:)

Przekazuje info ;)

kwiatakacji, Ola_45, Suerte, justyna14, Matleena, Pchelkaa, lula.91, Karola1990, ZieloneOliwki, Pola_27, emilka24, MeGi2986, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ile temu kupiliscie ta sofę? Bo wg dyrektywy unijnej macie prawo zwrócić towar bodajże do 2 tygodni bez podawania przyczyny i muszą przyjąć.

Tak ale mają ją na raty, a zatem musieliby je rozwiązać a wiąże się to z koniecznością zapłaty całości i chyba dopiero potem by im pieniądze zwrócili. Przynajmniej jak braliśmy raty tak nam powiedziano.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem nic... przyjeli mnie na oddzial i czekam. Polozne nie chca mi nawet nospy dac, bo nie wiedza czy beda mi wstrzymywac czy nie.. jak takiego bolu ktg nie zapisuje to nie chce myslec jak bola skurcze porodowe

I drugie info ;) macie pozdrowienia wszystkie ;)

Pchelkaa, Moniusia89, emilka24, MeGi2986, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he to właśnie u mnie są teraz do ramienia a jak jeszcze podetnę to będzie problem z kitką, scinam regularnie co trzy miesiace ale właśnie chyba teraz dopuszczę zeby dało się je związać, pogadam jeszcze z fryzjerką w czwartek

1usap07w9hybl9h9.png
  • Matleena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:16

Mama-julka lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    A ja musialam sie zdrzemnac moj lekarz to wogole jakis dziwny od poczatku cukrzycy nie mowil nic o mojej ksiazeczce nie chcia patrzec na pomiary nage dzis jak jej nie mialam to chcial i stwierdzil ze od tego zaezy czy bede mogla rodzic u siebie w szpitau i z tekstem ot taka istotna informacja a ja przygotowana na tutaj M tez :/A do IMP mam 70 km :/

Ale żeś plamę walnęła he he. Mnie też ostatnio położna oświeciła: "Musi pani chodzić że wszystkimi wynikami badań na choroby, ostatnią glukoza i morfologia, mocz, grupa krwi. Bo jak panią coś nagle weźmie to musi mieć pani pod ręką." . No proszę! Ta teka jest w domu ;-) Chociaż kobita ma rację.

• mnk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wlosy za tylek i tez zawsze mialam mocne i geste bo jak to mowia, matce zabralam jak ze mna w ciazy byla. A teraz zas mi od poczatku strasznie wypadly i sie przerzedzily noje sie co bedzie po porodzie. I tez slyszalam ze w c. Sie ma piekne buje geste oh i ah a u mnie polowa wypadla, polowa czeka na czas poporodowy:P zostane lysa :/

Mama-julka lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja to trzymamy kciuki za madzie. Modzie dziś pojawi sie kolejne maleństwo :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 13:22

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ale żeś plamę walnęła he he. Mnie też ostatnio położna oświeciła: "Musi pani chodzić że wszystkimi wynikami badań na choroby, ostatnią glukoza i morfologia, mocz, grupa krwi. Bo jak panią coś nagle weźmie to musi mieć pani pod ręką." . No proszę! Ta teka jest w domu ;-) Chociaż kobita ma rację.
    Dobrze ze nie widzialam swojej miny jak on mi to mowil a ja nic ze soba nigdy nie nosze ale fakt teraz juz trzeba haha :)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:

A te babydream to z rossmanna? I ma jeden kolor opakowania, znaczy się jedna seria?

Nie mam pojęcia jak to z kolorami wygląda, ale tak rossmanowskie :)
    Kiedyś też czytałam pozytywne opinie Tescowych i chyba w dobrej cenie są.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ