X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:19

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ile temu kupiliscie ta sofę? Bo wg dyrektywy unijnej macie prawo zwrócić towar bodajże do 2 tygodni bez podawania przyczyny i muszą przyjąć.

Raty braliśmy na początku września, czekaliśmy 30 dni na transport do nas, więc około 10 października do nas dotarła. Dokładnie musiałabym sprawdzić w papierach, ale na pewno to około miesiąca wtecz było.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde troche mnie brzuch na okres boli i dzisiaj chyba kawałeczek czopa mi odszedl (sory za obrazowość) bo wyszedl ze mnie taki spory glut biało przezroczysty z twardymi kawałkami w środku. Zobaczymy czy coś sie będzie dalej dziac ale ja jeszcze nie chce rodzić. Niech kacperek poczeka jeszcze tydzień. Od poniedziałku przyszłego ma moje przyzwolenie, nawet w niedziele wieczorem ale żeby ciąża donoszona była.

justyna14 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Kurde troche mnie brzuch na okres boli i dzisiaj chyba kawałeczek czopa mi odszedl (sory za obrazowość) bo wyszedl ze mnie taki spory glut biało przezroczysty z twardymi kawałkami w środku. Zobaczymy czy coś sie będzie dalej dziac ale ja jeszcze nie chce rodzić. Niech kacperek poczeka jeszcze tydzień. Od poniedziałku przyszłego ma moje przyzwolenie, nawet w niedziele wieczorem ale żeby ciąża donoszona była.
    też czekam na ten moment aż będzie donoszona, ale mój ginek twierdzi, że jak będzie 36 tyg skończonych to i tak już traktują jak donoszoną, zwłaszcza, że Polka mała nie jest. Ale jednak chciałabym po 37 tyg skończonym rodzić.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Wam te czopy odchodza a ja siedze i sie wkurzam bo u mnie nic:p na 100% bedzie w terminie... albo po.
    A ja dzis tak zamulam... nudno mi strasznie,ze wstawilam zupe pieczarkoea,a co zrobie to jutro nie bede musiala:p i siedze jak nie przed kompem to przed tv i tak w kolko to w kuchni... ah. A Laura i Malz kolo 16:30 beda jak nie pozniej.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nic nie pisze czxy coś mnie boli czy co bo i tak już się czuje jak kaleka. Wyszłam z domu przeszlam parę m. Ibol brzucha jaskby kolka :/ beznadziejna ta koncowka ciazy i to czekanie czy coś się zacznie czy nie :/
    Jade z mężem na obiad do knajpy bo dostał bon z roboty na stówe to może pojerm coś dobrego...
    Tylko że mi się nawet jeść nie chce już :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:48

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wydaje mi się ze mały mi się przekrecił głowa do gory bo od paru dni po prawej stronie czuje taka dość dużą kulkę kolo rzeber a na dole po lewej czuje nóżkę . Dziewczyny które maja maluszki główka do gory jak czujecie ruchy?

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jedna dziewczynkę mam już przy sobie :) druga zostanie na patologii przynajmniej 2 tyg. Najprawdopodobniej objawy wczesniactwa i z czasem powinna zacząć sama jeść. Ma wagę na granicy normy i jest niedojrzala jak na 36 tyg. Jutro beda wykluczac toxoplazmoze i inne choroby, więc o 12 będę juz wiedziała. Ja miałam gbs dodatni, więc muszą badać co dziennie przez 7 dni czy się nie zaraziła. Tak czy siak do soboty będą zrobione wszystkie badania i wykluczone choroby. Jeśli będzie to typowy objaw dla wczesniaka to kwestia czasu i zabierzemy ją do domu.

bella88, kwiatakacji, pati_zuzia, Madzisek lubią tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Kurde Wam te czopy odchodza a ja siedze i sie wkurzam bo u mnie nic:p na 100% bedzie w terminie... albo po.
    A ja dzis tak zamulam... nudno mi strasznie,ze wstawilam zupe pieczarkoea,a co zrobie to jutro nie bede musiala:p i siedze jak nie przed kompem to przed tv i tak w kolko to w kuchni... ah. A Laura i Malz kolo 16:30 beda jak nie pozniej.
    kochana bo u Ciebie jak ruszy to raz a porządnie, a co wolałabyś fałszywe alarmy co i rusz? Zobacz co u Alicji się dzieje, lekarze straszą, organizm straszy a jak nic się konkretnie nie zadziało. Więc lepiej raz niech ruszy a nie straszy bo człowiek się czuje jak na bombie.

alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta koncowka ciazy meczaca, ale ja i tak uwazam ze poczatki byly o wiele gorsze :P Wiec to mnie pociesza :D Ja od prawie 5 dni nie biore luteiny, wiec tez wyczekuje i ciagle sie wsluchuje w organizm czy cos sie zmienia , irytuje mnie to :D Do nastepnej wizyty mam tydzień jeszcze , a taka jestem ciekawa czy mała sie obroci glowa w dol jeszcze :p A co do lenistwa, to mnie ogarnia straszne !!! caly dzien bym lezala , a na wieczór mysle tylko o wtuleniu sie w kołderke :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Dziewczyny wydaje mi się ze mały mi się przekrecił głowa do gory bo od paru dni po prawej stronie czuje taka dość dużą kulkę kolo rzeber a na dole po lewej czuje nóżkę . Dziewczyny które maja maluszki główka do gory jak czujecie ruchy?
    Ja tak czuję małego ale napewno jest głową w dół. Dupke wypiła właśnie koło żeber z prawej a rączkę czuje na dole po lewej jak mnie tam smyra.

Wogole to też się dziś źle czuje. Brzuch mnie boli cały dzień jak na @. Wcześniej takie dwa mocniejsze skurcze poczułam promieniujace od placów do brzucha (jeżeli to ma tak boleć przy porodzie to chyba podziękuję heh) i wogole od wczoraj jest mi słabo i zaczyna mnie mdlic i nie wiem czy zaraz nie zwymiotuje. Masakra...

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Ja główkę małego czuję pod żebrami, raz z prawej, raz z lewej a czasem pośrodku. Zawsze czuję twardy okrągły kształt który czasami się mocno wypina. Natomiast nóżki czuję zazwyczaj na dole jak naciska i chce się prostować ;) aaa i lubi czasem jedną stopę trzymać na wysokości pępka z boku :P
    No właśnie tak samo czuje pod rzebrami kulkę twarda i czuje w tym samym momencie jak na dole pcha raczej nóżki i u gory główkę. Jak leże na lewym boku to po lewej stronie na dole czuje moce wypychanie no jestem wręcz pewna ze mi się przekrecił. Dwa trzy dni temu czułam jak się kręci i nagle poczułam silny bol wnętrzności i od tamtego czasu mam ta kulkę pod rzebrami. Masakra trochę się przeraziłam...
    Przepraszam za chaotyczny wpis ale emocje mną targają :D

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Dziewczyny wydaje mi się ze mały mi się
    przekrecił głowa do gory bo od paru dni po
    prawej stronie czuje taka dość dużą kulkę kolo
    rzeber a na dole po lewej czuje nóżkę .
    Dziewczyny które maja maluszki główka do
    gory jak czujecie ruchy?"

Ja czuje zawsze na srodku brzucha jak wypycha sie taka kula twarda :P a jak kopie to w okolicy pepka albo pod pepkiem i nizej. Chociaż od wczoraj wieczorem nie moge wyczuc tej kuli :D A jak Ty czulas jak byl glowka w dol ?

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj slownik pisze żebra przez "raz" i samo mi się zmienia przeraszam

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak był w dole główka c jaką czas czułam tak raczkami majstruje przy szyjce, czułam kolo żeber nogę bo takie malutkie i dało się wyczuć a teraz taka duża kulka. Sama nie wiem może mi się wydaje ale teraz nawet krocze mnie nie boli juz a w nocy wstaje na siku raz

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. U nas 37 tydzien, według belly ciąża donoszona... Coś Was nadrobiłam, ale generalnie nie bardzo miałam jak. Teściowie byli u nas parę dni, wczoraj mięliśmy dzien kanapy, a dzisiaj ja przespałam cały dzien, dopiero wstałam w sumie... Nie mam siły na nic, jest mi tak źle, że ledwo chodzę na nogach, cały czas bym spała. Mała przesuwa mi się w brzuchu, wcale się nie zdziwię jak jutro na USG powiedzą, że znowu jest Główką w dół. Tak czy siak, termin na cc w środę dokładnie ustalimy i w razie czego odwołamy... Mam nadzieję, że jak się obróciła główką w dół to już tak zostanie, ale przeczucia mi mówią, że jeszcze będzie się obracać kilka razy. A boję się tych Jej akrobacji, żeby się nie owinęła tą pępowiną. Tak poza tym to jest mniej aktywna, ruchy są powolne i bardziej bolące, nie skacze już jak jeszcze z tydzień, dwa temu. Teraz tak jakby się ślizga, ale boli cholernie, bo miejsca nie ma a uparta mimo wszystko ciągle się obraca...

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam caly czas ta glowke u gory i wlasnie nie dusi mnie tak na pecherz jak duzo dziewczyn ma na tym etapie, ani nic mnie tam nie uciska na szyjke i wgl , wydaje mi sie ze mogl Ci sie przekrecic trochę, ale mi lekarz mowil ze do 37 tyg , dziecko moze kilka razy jeszcze zmienic pozycje jesli ma na to miejsce :-) Ja na tym etapie mam nawet jeszcze szanse na obrót jesli mala ma jeszcze troszke miejsca.

aannkkaa lubi tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
‹‹ 1682 1683 1684 1685 1686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ