Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:Ile temu kupiliscie ta sofę? Bo wg dyrektywy unijnej macie prawo zwrócić towar bodajże do 2 tygodni bez podawania przyczyny i muszą przyjąć.
Raty braliśmy na początku września, czekaliśmy 30 dni na transport do nas, więc około 10 października do nas dotarła. Dokładnie musiałabym sprawdzić w papierach, ale na pewno to około miesiąca wtecz było. -
Kurde troche mnie brzuch na okres boli i dzisiaj chyba kawałeczek czopa mi odszedl (sory za obrazowość) bo wyszedl ze mnie taki spory glut biało przezroczysty z twardymi kawałkami w środku. Zobaczymy czy coś sie będzie dalej dziac ale ja jeszcze nie chce rodzić. Niech kacperek poczeka jeszcze tydzień. Od poniedziałku przyszłego ma moje przyzwolenie, nawet w niedziele wieczorem ale żeby ciąża donoszona była.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Madzisek wrote:Kurde troche mnie brzuch na okres boli i dzisiaj chyba kawałeczek czopa mi odszedl (sory za obrazowość) bo wyszedl ze mnie taki spory glut biało przezroczysty z twardymi kawałkami w środku. Zobaczymy czy coś sie będzie dalej dziac ale ja jeszcze nie chce rodzić. Niech kacperek poczeka jeszcze tydzień. Od poniedziałku przyszłego ma moje przyzwolenie, nawet w niedziele wieczorem ale żeby ciąża donoszona była.7w3d 💔
-
Kurde Wam te czopy odchodza a ja siedze i sie wkurzam bo u mnie nic:p na 100% bedzie w terminie... albo po.
A ja dzis tak zamulam... nudno mi strasznie,ze wstawilam zupe pieczarkoea,a co zrobie to jutro nie bede musiala:p i siedze jak nie przed kompem to przed tv i tak w kolko to w kuchni... ah. A Laura i Malz kolo 16:30 beda jak nie pozniej. -
A ja już nic nie pisze czxy coś mnie boli czy co bo i tak już się czuje jak kaleka. Wyszłam z domu przeszlam parę m. Ibol brzucha jaskby kolka
beznadziejna ta koncowka ciazy i to czekanie czy coś się zacznie czy nie
Jade z mężem na obiad do knajpy bo dostał bon z roboty na stówe to może pojerm coś dobrego...
Tylko że mi się nawet jeść nie chce już -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jedna dziewczynkę mam już przy sobie
druga zostanie na patologii przynajmniej 2 tyg. Najprawdopodobniej objawy wczesniactwa i z czasem powinna zacząć sama jeść. Ma wagę na granicy normy i jest niedojrzala jak na 36 tyg. Jutro beda wykluczac toxoplazmoze i inne choroby, więc o 12 będę juz wiedziała. Ja miałam gbs dodatni, więc muszą badać co dziennie przez 7 dni czy się nie zaraziła. Tak czy siak do soboty będą zrobione wszystkie badania i wykluczone choroby. Jeśli będzie to typowy objaw dla wczesniaka to kwestia czasu i zabierzemy ją do domu.
bella88, kwiatakacji, pati_zuzia, Madzisek lubią tę wiadomość
[/url]
-
iNso87 wrote:Kurde Wam te czopy odchodza a ja siedze i sie wkurzam bo u mnie nic:p na 100% bedzie w terminie... albo po.
A ja dzis tak zamulam... nudno mi strasznie,ze wstawilam zupe pieczarkoea,a co zrobie to jutro nie bede musiala:p i siedze jak nie przed kompem to przed tv i tak w kolko to w kuchni... ah. A Laura i Malz kolo 16:30 beda jak nie pozniej.alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Ta koncowka ciazy meczaca, ale ja i tak uwazam ze poczatki byly o wiele gorsze
Wiec to mnie pociesza
Ja od prawie 5 dni nie biore luteiny, wiec tez wyczekuje i ciagle sie wsluchuje w organizm czy cos sie zmienia , irytuje mnie to
Do nastepnej wizyty mam tydzień jeszcze , a taka jestem ciekawa czy mała sie obroci glowa w dol jeszcze :p A co do lenistwa, to mnie ogarnia straszne !!! caly dzien bym lezala , a na wieczór mysle tylko o wtuleniu sie w kołderke
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
aannkkaa wrote:Dziewczyny wydaje mi się ze mały mi się przekrecił głowa do gory bo od paru dni po prawej stronie czuje taka dość dużą kulkę kolo rzeber a na dole po lewej czuje nóżkę . Dziewczyny które maja maluszki główka do gory jak czujecie ruchy?
Wogole to też się dziś źle czuje. Brzuch mnie boli cały dzień jak na @. Wcześniej takie dwa mocniejsze skurcze poczułam promieniujace od placów do brzucha (jeżeli to ma tak boleć przy porodzie to chyba podziękuję heh) i wogole od wczoraj jest mi słabo i zaczyna mnie mdlic i nie wiem czy zaraz nie zwymiotuje. Masakra... -
nick nieaktualnyTinusia wrote:Ja główkę małego czuję pod żebrami, raz z prawej, raz z lewej a czasem pośrodku. Zawsze czuję twardy okrągły kształt który czasami się mocno wypina. Natomiast nóżki czuję zazwyczaj na dole jak naciska i chce się prostować
aaa i lubi czasem jedną stopę trzymać na wysokości pępka z boku
Przepraszam za chaotyczny wpis ale emocje mną targają -
"Dziewczyny wydaje mi się ze mały mi się
przekrecił głowa do gory bo od paru dni po
prawej stronie czuje taka dość dużą kulkę kolo
rzeber a na dole po lewej czuje nóżkę .
Dziewczyny które maja maluszki główka do
gory jak czujecie ruchy?"
Ja czuje zawsze na srodku brzucha jak wypycha sie taka kula twardaa jak kopie to w okolicy pepka albo pod pepkiem i nizej. Chociaż od wczoraj wieczorem nie moge wyczuc tej kuli
A jak Ty czulas jak byl glowka w dol ?
Alicja.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJak był w dole główka c jaką czas czułam tak raczkami majstruje przy szyjce, czułam kolo żeber nogę bo takie malutkie i dało się wyczuć a teraz taka duża kulka. Sama nie wiem może mi się wydaje ale teraz nawet krocze mnie nie boli juz a w nocy wstaje na siku raz
-
Hej hej. U nas 37 tydzien, według belly ciąża donoszona... Coś Was nadrobiłam, ale generalnie nie bardzo miałam jak. Teściowie byli u nas parę dni, wczoraj mięliśmy dzien kanapy, a dzisiaj ja przespałam cały dzien, dopiero wstałam w sumie... Nie mam siły na nic, jest mi tak źle, że ledwo chodzę na nogach, cały czas bym spała. Mała przesuwa mi się w brzuchu, wcale się nie zdziwię jak jutro na USG powiedzą, że znowu jest Główką w dół. Tak czy siak, termin na cc w środę dokładnie ustalimy i w razie czego odwołamy... Mam nadzieję, że jak się obróciła główką w dół to już tak zostanie, ale przeczucia mi mówią, że jeszcze będzie się obracać kilka razy. A boję się tych Jej akrobacji, żeby się nie owinęła tą pępowiną. Tak poza tym to jest mniej aktywna, ruchy są powolne i bardziej bolące, nie skacze już jak jeszcze z tydzień, dwa temu. Teraz tak jakby się ślizga, ale boli cholernie, bo miejsca nie ma a uparta mimo wszystko ciągle się obraca...
-
Ja mam caly czas ta glowke u gory i wlasnie nie dusi mnie tak na pecherz jak duzo dziewczyn ma na tym etapie, ani nic mnie tam nie uciska na szyjke i wgl , wydaje mi sie ze mogl Ci sie przekrecic trochę, ale mi lekarz mowil ze do 37 tyg , dziecko moze kilka razy jeszcze zmienic pozycje jesli ma na to miejsce
Ja na tym etapie mam nawet jeszcze szanse na obrót jesli mala ma jeszcze troszke miejsca.
aannkkaa lubi tę wiadomość
Alicja.