X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakoniku możesz wpisać imiona moich dziewczynek: Mniejsza Aleksandra a większa Marta :)

Pola_27, aannkkaa, kwiatakacji, Mama-julka, Dżulia, pati_zuzia, Pchelkaa, ola25, Madzisek, Matleena, iNso87, ZieloneOliwki, Moniusia89, lula.91, MeGi2986, moniek90, Klara87, genoweffa lubią tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze spaceru. Jejku jak mi tego brakowało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    O ja cie sune! Kto komu czyta w myślach? Przy kasie w Biedrze były, 10 szt. za 7,40. To niedługo wmłucę i przekaże telepatycznie smak i kalorie :-D
    O jaaaa ! Daj jednego :o pliss!!
    Tak mam ochotę a tak mi się do sklepu nie chce iść:<

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Tak :)

Własnie coś kojarzylam. Moja sis tam rodziła przez cc 19 miesięcy temu. Ja 8 lat temu ale sn z wywołania

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:47

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio byłam przy siostrze jak miała cc, po wyjęciu Malutką jej tylko pokazali, a potem zabrali na ważenie i mierzenie. Ojciec mógł być przy tym, ale że nie zdązył przyjechać z zagranicy to byłam Ja. Później przywieźli siostrę i od razu też przystawili malutką do piersi. A na noc zabierali, bo dziewczyny z cc dostawały tabletki na sen i przeciwbólowe.

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka wrote:
    Flakoniku możesz wpisać imiona moich dziewczynek: Mniejsza Aleksandra a większa Marta :)

bo Martusie to fajne dziewczyny:)

Dagietka lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie wmuciłam tabliczkę czekolady schogetten ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    bo Martusie to fajne dziewczyny:)
    Zgadzam sie z tym w 100% Martusie sa zajebiste :)

Dagietka lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pisałam wyżej, że dziecko dostała po jakimś czasie dopiero, jak już byla w stanie sama sie nim zająć. Nie wiem jak jest tam teraz, 8 lat temu to była rzeźnia, a nie szpital. Od Ciebie słyszałam, że się coś na lepsze zmieniło, ale ciężko mi powiedzieć coś więcej. Siostrę odwiedziłam tylko raz w szpitalu, bo akurat byliśmy w PL na majówce i trzeba było wracać do De. Ona miała wtedy duży problem z małym, bo nie chciał piersi ssać i nie szczególnie zwracała uwagę na to co się działo wokół, poza tym dostała lekkiej depresji i ciągle wyła... A ja się lepiej nie będę swoimi doświadczeniami z tym szpitalem chwalić. Było jak było, jeśli jest lepiej to super.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aww !! przestancie o tych wafelkach i czekoladach bo zaraz pogryze sobie jezyk :-D Ja to nawet chleb z czekolada ciagle jem :D mniam :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

u nas po kolejnej wizycie, Witek został "oszacowany" na 2516 - a mamy 36 + 1, więc nie jest za duży...ale pewnie do 3 kilo jeszcze dobije, więcej mi nie trzeba.
    Wierci się strasznie, wypycha nóżkę albo kolanko pod żebrami - ciężko stwierdzić co to jest:)
    W mieszkaniu powoli powoli wychodzimy z remontu...uff bo myślałam, że to sie nigdy nie skończy.

A ja w skończyłam karuzele dla Małego- zwierzątka są trochę koślawe, ale własne. Mamy dwa koty, jeden gruby, drugi chudy, słoni w domu nie mamy:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/82f6fcf6d938.jpg

aannkkaa, dorciamw, annielica, kwiatakacji, pati_zuzia, Pchelkaa, Ola_45, rewelka, Matleena, Hashija, ZieloneOliwki, emilka24, lula.91, moniek90, Klara87, genoweffa lubią tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo, karuzela super ! Niepowtarzalna, jedyna w swoim rodzaju ! Masz talent niesamowity

balbo lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie cudeńka dziś do mnie przyszły :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0da482a165c8.jpg

alicja_, aannkkaa, dorciamw, Pola_27, pati_zuzia, Pchelkaa, Ola_45, Matleena, akira, ZieloneOliwki, emilka24, MeGi2986, moniek90, Klara87 lubią tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    A takie cudeńka dziś do mnie przyszły :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0da482a165c8.jpg

Też zamówiłam dl naszej Truskawki małej, a jedną zrobiła babcia na szydełku, to tego buciki, dwie czapeczki, sukienusię i bolerko! Prawdziwe dzieła sztuki :)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Z tym oxy to często się zdarza. Kolezanka z sali miała czwarty poród z oxy i mówi że najgorszy i najdłuższy. Ona na salę trafiła o 11 w nocy i pół doby później urodziła, a ja byłam na tej sali w trakcie coś 5.30 - 7.30.

Nie zgrywaj hojraka. Wszystko zależy od tego jaki masz próg bólu. Chociaż dla mnie to już odwaga dac sobie podać zzo. U nas w szpitalu gaz całe szczęście. A pierwszy miałam bez niczego.

Dobra spadam bo niedługo syn wraca, a ją muszę na zakupy.

Mam tylko nadzieję, że jeśli Madzia rodzi to będzie po wszystkim jak tu zairze po paru godzinach :-D

Dlatego nie upieram sie przy zzo. Zobacze jak bede znosila bol :-D jesli bedzie znosnie to spox. Gorzej jak do 7 cm bedzie spoko bede dawala rade a pozniej sie zacznie najgorsze a na zzo bo za pozno.

O to zzo czy mamusie ktore juz rodzily to bylo pytanie oczywiscie. :-D znaki mi sie pomylily.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbo otwieraj masową produkcję! Bardzo ładna :-)

Annielica zaszalałaś - do wyboru do koloru ;-)

Pola_27, annielica lubią tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3f9967e77228e7c7med.jpg

96fe513214b29563med.jpg

Marysienkowe wypaśne cudeńka zrobione przez moją wspaniałą teściową <3

annielica, balbo, aannkkaa, Ola_45, dorciamw, pati_zuzia, Mama-julka, Matleena, Dżulia, akira, kwiatakacji, ZieloneOliwki, Moniusia89, emilka24, MeGi2986, moniek90, amos, Klara87, genoweffa lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:

Annielica zaszalałaś - do wyboru do koloru ;-)

No tak bo garderoba też różnorodna to jak prawdziwa kobieta od poczatku musi mieć wszystko pod kolor dobrane haha :D

Pola27 - ma talent teściowa. Załóżcie produkcję :D

alicja_ lubi tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:

Bardzo dziękuje.
    Eee masową to nie, ewentualnie dla rodziny mogę coś wyprodukować:)

‹‹ 1684 1685 1686 1687 1688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ