X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a potem się okaże że nie zdazysz do szpitala i urodzisz e samochodzie jak tak Ci się będzie powiększać i powiększać to rozwarcie :P

Annielica to jak dzieci tak słuchają to mam nadzieję że mój też poslucha - mój mąż go prosił by po najbliższej czwartkowej wizycie już wychodził bo wtedy nie będziemy musieli za kolejną już płacić imu tatuś kupi drona za oszczędności :D

alicja_, balbo, Matleena, Klara87 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia pisała że skurcze jej się piszą ponad 100 na ktg ale jeszcze nie wiadomo czy nie będą wstrzymywać jeszcze...

No to piękne skurcze!
    a który ona ma tc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Alicja, dziwne, myślałam, że dziś już Cię napewno zostawią i rozkręcą akcje. Na stresujesz się i naczekasz, może w czwartek zaczną działać, jak nic się nie ruszy. Jak przyjdzie poród to będziesz zmęczona

• Matleena Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:26

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja a potem się okaże że nie zdazysz do szpitala i urodzisz e samochodzie jak tak Ci się będzie powiększać i powiększać to rozwarcie :P

Annielica to jak dzieci tak słuchają to mam nadzieję że mój też poslucha - mój mąż go prosił by po najbliższej czwartkowej wizycie już wychodził bo wtedy nie będziemy musieli za kolejną już płacić imu tatuś kupi drona za oszczędności :D

Hehe cwaniak z tego Twojego męża:P My jutro ostatnia wizytę i pierwsze ktg mamy :)

Acikk, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Jak na filmach... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    Kurcze Alicja, dziwne, myślałam, że dziś już Cię napewno zostawią i rozkręcą akcje. Na stresujesz się i naczekasz, może w czwartek zaczną działać, jak nic się nie ruszy. Jak przyjdzie poród to będziesz zmęczona

Ja też tak myślałam.
    A w czwartek mam w klinice wizytę, a nie w szpitalu, więc pewnie też tylko zmierzy małą i mnie odeśle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Jak na filmach... :)

Najlepiej byłoby urodzić w takim miejscu, żeby potem mała miała za darmo coś do końca życia:P U fryzjera, kosmetyczki, w jakimś sklepie, kinie lub teatrze hehe :P

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena to odpoczywaj juz. Goscie jak pojadą to i tak będzie syf i trzeba będzie od nowa sprzatać. Dżulia wczoraj o tiramisu pisała i sobie tez kupiłam w biedrze dzisiaj. He he i wiecie co nawet nie pomyślałam ze tam alkohol przecue jest i jak wzięłam łyżeczkę to aż mnie wykręciło (1,2 % alkoholu)za duzo nie zjem żeby bani po cieście nie mieć he he
    Ale za to zrobie sobie jutro sernik mniam mniam mniam

Dżulia lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:37

l22ntv73ogvn473k.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, wcale Ci sie nie dziwie... Ja na wizyte teściów posprzatalam cala chate, lacznie z oknami itd, zrobilam mega zajebisty obiad, upieklam ciasto, a w sobote wcale nie bylo widac, ze cokolwiek robilam. Syf na kolkach, wiec chyba nie warto sie tak na gosci scierac, zwlaszcza, ze nam teraz jest trudno ;)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak z innej beczki,rodzice mi przywiezli choinke,ktora rok temu kupilismy im z Malzem w prezencie,stwierdzili,ze mniejsza postawia,a raczej moj Tata tak postanowil...:p i oddali ja nam. Z racji tego,ze jest duza a u Nas w salonie kurde metr na metr mozna zec.. to rozlozylismy ja wlasnie i kurde musze powiedziec,ze super sie prezentuje i na szczescie weszla przy wejsciu na balkon i jeszcze sporo miejsca zostalo:) i musze Wam powiedziec,ze tak mi sie fajnie zrobilo jak na nia spojrzalam,ze kazalam dla Malza ja zostawic i juz niech se stoi;) nie ubrana,bez lampek ale bede pomalu to nadrabiac raczej po porodzie;) w grudniu. I tak nie mamy ani jednej bombki ani lampek hehehe to musimy jeszcze zakupic wsio i tak caly czas sie zastanawiam na jaki kolor ja ubrac? W domu u mamy zawsze ubieralysmy na czerwono-zloto-brazowo-zolto i czerwone lampki,i musze powiedziec,ze do mego salonu i kuchni tez takie kolory tylko pasuja ale tak sie napalilam na biale lampki i turkusowo-niebieskie-szare-srebrne bombki,ze szok ale niezbyt bedzie pasowalo do wnetrza... wiem wiem to tylko choinka ale ja jakos mam,ze patrze na kolorystyke w domu,taki jakis zajob;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No to piękne skurcze!
    a który ona ma tc?
    36+4 to chyba nie powinni już wstrzymywać?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    36+4 to chyba nie powinni już wstrzymywać?

Nie powinni...ale to też zależy ile ma wagowo dzidziuś.
    Mi mówili, że nie wstrzymują od 2,5kg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie na usg waga dzidziusia wskazuje mniej niż 2,5. Wstrzymują, a później muszą wywoływać, tak to zazwyczaj jest.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Nie powinni...ale to też zależy ile ma wagowo dzidziuś.
    Mi mówili, że nie wstrzymują od 2,5kg.
    To z tego cocwidze po suwaczku to jej maly już jakiś czas temu tyle miał.
    Ja mam wizytę w czwartek i już mnie męczy to chodzenie co 2 tyg, nie dość że kasa to te badania krwi jutro zaś muszę wstać łapać te niessczesne siuski...

Moniek urodzilas już bo coś nie piszesz nic :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    To ja tak z innej beczki,rodzice mi przywiezli choinke,ktora rok temu kupilismy im z Malzem w prezencie,stwierdzili,ze mniejsza postawia,a raczej moj Tata tak postanowil...:p i oddali ja nam. Z racji tego,ze jest duza a u Nas w salonie kurde metr na metr mozna zec.. to rozlozylismy ja wlasnie i kurde musze powiedziec,ze super sie prezentuje i na szczescie weszla przy wejsciu na balkon i jeszcze sporo miejsca zostalo:) i musze Wam powiedziec,ze tak mi sie fajnie zrobilo jak na nia spojrzalam,ze kazalam dla Malza ja zostawic i juz niech se stoi;) nie ubrana,bez lampek ale bede pomalu to nadrabiac raczej po porodzie;) w grudniu. I tak nie mamy ani jednej bombki ani lampek hehehe to musimy jeszcze zakupic wsio i tak caly czas sie zastanawiam na jaki kolor ja ubrac? W domu u mamy zawsze ubieralysmy na czerwono-zloto-brazowo-zolto i czerwone lampki,i musze powiedziec,ze do mego salonu i kuchni tez takie kolory tylko pasuja ale tak sie napalilam na biale lampki i turkusowo-niebieskie-szare-srebrne bombki,ze szok ale niezbyt bedzie pasowalo do wnetrza... wiem wiem to tylko choinka ale ja jakos mam,ze patrze na kolorystyke w domu,taki jakis zajob;)

U nas w tym roku w końcu po kilku latach naturalna choinka. Mąż zapowiedział meeega dużą. Mamy jedną ścianę przeszkloną i na niej stanie choinka. W tym roku chciałabym zrobić ja biało-złotą. A jak wyjdzie zależy od finansów. Chcielibyśmy też udekorować trochę dom, bo zawsze mi się podobały takie świecące domy :) I chcę powiesić takie amerykańskie skarpety nad kominkiem. Najchętniej z Naszymi imionami ale nie wiem czy znajdę takie hihi :D powoli udziela mi się nastrój Świat. W tym roku to zupełnie inne Święta, pamiątka na całe życie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek taka wyposzczona od alkoholu to mini ilość podziałała he he.

Dżulia chyba po rozmrozonym tiramisu nie masz kaca ;-)

Matlenaa myślisz że goście cokolwiek zauważa? Ważne jest towarzystwo. Pola ma rację, daj spokój. Umęczona jesteś tylko :-)

Madzisek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a nozna tak dlugo bez czopu chodzic i z takim rozwarciem? Wmowil cos na ten temat gin?

Dagietka super imionka!

Madzia trzymam kciuki :*

• Matleena Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:26

alicja_ lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1686 1687 1688 1689 1690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ