X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a potem się okaże że nie zdazysz do szpitala i urodzisz e samochodzie jak tak Ci się będzie powiększać i powiększać to rozwarcie :P

Annielica to jak dzieci tak słuchają to mam nadzieję że mój też poslucha - mój mąż go prosił by po najbliższej czwartkowej wizycie już wychodził bo wtedy nie będziemy musieli za kolejną już płacić imu tatuś kupi drona za oszczędności :D

alicja_, balbo, Matleena, Klara87 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia pisała że skurcze jej się piszą ponad 100 na ktg ale jeszcze nie wiadomo czy nie będą wstrzymywać jeszcze...

No to piękne skurcze!
    a który ona ma tc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Alicja, dziwne, myślałam, że dziś już Cię napewno zostawią i rozkręcą akcje. Na stresujesz się i naczekasz, może w czwartek zaczną działać, jak nic się nie ruszy. Jak przyjdzie poród to będziesz zmęczona

• Matleena Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:26

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja a potem się okaże że nie zdazysz do szpitala i urodzisz e samochodzie jak tak Ci się będzie powiększać i powiększać to rozwarcie :P

Annielica to jak dzieci tak słuchają to mam nadzieję że mój też poslucha - mój mąż go prosił by po najbliższej czwartkowej wizycie już wychodził bo wtedy nie będziemy musieli za kolejną już płacić imu tatuś kupi drona za oszczędności :D

Hehe cwaniak z tego Twojego męża:P My jutro ostatnia wizytę i pierwsze ktg mamy :)

Acikk, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Jak na filmach... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    Kurcze Alicja, dziwne, myślałam, że dziś już Cię napewno zostawią i rozkręcą akcje. Na stresujesz się i naczekasz, może w czwartek zaczną działać, jak nic się nie ruszy. Jak przyjdzie poród to będziesz zmęczona

Ja też tak myślałam.
    A w czwartek mam w klinice wizytę, a nie w szpitalu, więc pewnie też tylko zmierzy małą i mnie odeśle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Jak na filmach... :)

Najlepiej byłoby urodzić w takim miejscu, żeby potem mała miała za darmo coś do końca życia:P U fryzjera, kosmetyczki, w jakimś sklepie, kinie lub teatrze hehe :P

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena to odpoczywaj juz. Goscie jak pojadą to i tak będzie syf i trzeba będzie od nowa sprzatać. Dżulia wczoraj o tiramisu pisała i sobie tez kupiłam w biedrze dzisiaj. He he i wiecie co nawet nie pomyślałam ze tam alkohol przecue jest i jak wzięłam łyżeczkę to aż mnie wykręciło (1,2 % alkoholu)za duzo nie zjem żeby bani po cieście nie mieć he he
    Ale za to zrobie sobie jutro sernik mniam mniam mniam

Dżulia lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:37

l22ntv73ogvn473k.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, wcale Ci sie nie dziwie... Ja na wizyte teściów posprzatalam cala chate, lacznie z oknami itd, zrobilam mega zajebisty obiad, upieklam ciasto, a w sobote wcale nie bylo widac, ze cokolwiek robilam. Syf na kolkach, wiec chyba nie warto sie tak na gosci scierac, zwlaszcza, ze nam teraz jest trudno ;)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak z innej beczki,rodzice mi przywiezli choinke,ktora rok temu kupilismy im z Malzem w prezencie,stwierdzili,ze mniejsza postawia,a raczej moj Tata tak postanowil...:p i oddali ja nam. Z racji tego,ze jest duza a u Nas w salonie kurde metr na metr mozna zec.. to rozlozylismy ja wlasnie i kurde musze powiedziec,ze super sie prezentuje i na szczescie weszla przy wejsciu na balkon i jeszcze sporo miejsca zostalo:) i musze Wam powiedziec,ze tak mi sie fajnie zrobilo jak na nia spojrzalam,ze kazalam dla Malza ja zostawic i juz niech se stoi;) nie ubrana,bez lampek ale bede pomalu to nadrabiac raczej po porodzie;) w grudniu. I tak nie mamy ani jednej bombki ani lampek hehehe to musimy jeszcze zakupic wsio i tak caly czas sie zastanawiam na jaki kolor ja ubrac? W domu u mamy zawsze ubieralysmy na czerwono-zloto-brazowo-zolto i czerwone lampki,i musze powiedziec,ze do mego salonu i kuchni tez takie kolory tylko pasuja ale tak sie napalilam na biale lampki i turkusowo-niebieskie-szare-srebrne bombki,ze szok ale niezbyt bedzie pasowalo do wnetrza... wiem wiem to tylko choinka ale ja jakos mam,ze patrze na kolorystyke w domu,taki jakis zajob;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No to piękne skurcze!
    a który ona ma tc?
    36+4 to chyba nie powinni już wstrzymywać?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    36+4 to chyba nie powinni już wstrzymywać?

Nie powinni...ale to też zależy ile ma wagowo dzidziuś.
    Mi mówili, że nie wstrzymują od 2,5kg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie na usg waga dzidziusia wskazuje mniej niż 2,5. Wstrzymują, a później muszą wywoływać, tak to zazwyczaj jest.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Nie powinni...ale to też zależy ile ma wagowo dzidziuś.
    Mi mówili, że nie wstrzymują od 2,5kg.
    To z tego cocwidze po suwaczku to jej maly już jakiś czas temu tyle miał.
    Ja mam wizytę w czwartek i już mnie męczy to chodzenie co 2 tyg, nie dość że kasa to te badania krwi jutro zaś muszę wstać łapać te niessczesne siuski...

Moniek urodzilas już bo coś nie piszesz nic :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    To ja tak z innej beczki,rodzice mi przywiezli choinke,ktora rok temu kupilismy im z Malzem w prezencie,stwierdzili,ze mniejsza postawia,a raczej moj Tata tak postanowil...:p i oddali ja nam. Z racji tego,ze jest duza a u Nas w salonie kurde metr na metr mozna zec.. to rozlozylismy ja wlasnie i kurde musze powiedziec,ze super sie prezentuje i na szczescie weszla przy wejsciu na balkon i jeszcze sporo miejsca zostalo:) i musze Wam powiedziec,ze tak mi sie fajnie zrobilo jak na nia spojrzalam,ze kazalam dla Malza ja zostawic i juz niech se stoi;) nie ubrana,bez lampek ale bede pomalu to nadrabiac raczej po porodzie;) w grudniu. I tak nie mamy ani jednej bombki ani lampek hehehe to musimy jeszcze zakupic wsio i tak caly czas sie zastanawiam na jaki kolor ja ubrac? W domu u mamy zawsze ubieralysmy na czerwono-zloto-brazowo-zolto i czerwone lampki,i musze powiedziec,ze do mego salonu i kuchni tez takie kolory tylko pasuja ale tak sie napalilam na biale lampki i turkusowo-niebieskie-szare-srebrne bombki,ze szok ale niezbyt bedzie pasowalo do wnetrza... wiem wiem to tylko choinka ale ja jakos mam,ze patrze na kolorystyke w domu,taki jakis zajob;)

U nas w tym roku w końcu po kilku latach naturalna choinka. Mąż zapowiedział meeega dużą. Mamy jedną ścianę przeszkloną i na niej stanie choinka. W tym roku chciałabym zrobić ja biało-złotą. A jak wyjdzie zależy od finansów. Chcielibyśmy też udekorować trochę dom, bo zawsze mi się podobały takie świecące domy :) I chcę powiesić takie amerykańskie skarpety nad kominkiem. Najchętniej z Naszymi imionami ale nie wiem czy znajdę takie hihi :D powoli udziela mi się nastrój Świat. W tym roku to zupełnie inne Święta, pamiątka na całe życie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek taka wyposzczona od alkoholu to mini ilość podziałała he he.

Dżulia chyba po rozmrozonym tiramisu nie masz kaca ;-)

Matlenaa myślisz że goście cokolwiek zauważa? Ważne jest towarzystwo. Pola ma rację, daj spokój. Umęczona jesteś tylko :-)

Madzisek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a nozna tak dlugo bez czopu chodzic i z takim rozwarciem? Wmowil cos na ten temat gin?

Dagietka super imionka!

Madzia trzymam kciuki :*

• Matleena Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:26

alicja_ lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1686 1687 1688 1689 1690 ››
Zgłoś post