X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Madzisek taka wyposzczona od alkoholu to mini ilość podziałała he he.

Dżulia chyba po rozmrozonym tiramisu nie masz kaca ;-)

Matlenaa myślisz że goście cokolwiek zauważa? Ważne jest towarzystwo. Pola ma rację, daj spokój. Umęczona jesteś tylko :-)

Ja w ciąży (jak jeszcze cukrzycy nie miałam) namiętnie jadłam kukułki. No tak cholernie mi smakowały. I zjadłam prawie całe opakowanie i patrzę na skład a tam spirytus i to kilka procent !! Ja się zmartwiłam a moja mama się śmiała, że małą upoiłam:P

alicja_, Pola_27, Hashija, genoweffa lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Na allegro lampki zewnętrzne za kilkadziesiąt złotych można kupić. A ozdoby stojące np jakieś renifery itp. to 60zł w Lidlu teraz kosztują, więc nie jest tak strasznie, zwłaszcza, że to na kilka lat :) Ja myślałam żeby bombki te które mamy pomalować sprayem. A inne kształty (aniołki, dzwoneczki) powycinać foremkami do ciastek z masy solnej i upiec a potem pomalować. Dla Was dodatkowa frajda taka zabawa dla Laury. Ja jestem oszczędna z natury więc za dużo kasy nigdy nie wydam niepotrzebnie :)
    Wlasnie na allegro latalam po bombkach i lampkach i pierdolach,cos tam znajde napewno. W sumie mozna sie w takie rzeczy pobawic tylko nie wiem czy bede miala jak jak Lena jeszcze bedzie;D no chyba,ze bedzie super dzieckiem spiaco-jedzacym tylko to spoko;)
    Kurde jak ja chce juz Swiat!:D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Dżulia chyba po rozmrozonym tiramisu nie masz kaca ;-)
    Nie skosztowałam. Wygląd po rozmrozeniu mnie nie przekonał. ;)

Madzisek lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja no tak czytam i czytam i kurde no poprostu tak mi Ciebie szkoda,no tak "ciezko" przechodzilas ciaze,ze jeszcze na koniec Cie wkurwiac musza.. brak slow naprawde.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się stresować, wszystko bedzie dobrze, i tak czy siak na dniach Sarka już będzie z Tobą.

Ochh ja też uwielbiam święta,my w tamtym roku mieliśmy pierwsze święta u siebie i trochę kasy popłynęło na ozdoby, tym bardzie że nie umiałam się oprzeć, ja oczywiście wszystko w bieli, szarości i srebrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ja w ciąży (jak jeszcze cukrzycy nie miałam) namiętnie jadłam kukułki. No tak cholernie mi smakowały. I zjadłam prawie całe opakowanie i patrzę na skład a tam spirytus i to kilka procent !! Ja się zmartwiłam a moja mama się śmiała, że małą upoiłam:P

Haha też miałam taką akcje.
    Znajoma przynosła z piekarni ciastka. Były tak pyszne, że zjadłam prawie wszystkie.
    Później zapytałam co to za ciastka takie dobre i gdzie kupiła - to powiedziała, że to ciastka czekoladowo rumowe. Super:P

annielica, Pola_27 lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik super dzieciaczki ale nie bede juz sie powtarzac i powielac postow,ze jak sliczna Mama to i Coreczki musza byc;)
    A co do wloskow to moja Laura tez czarna byla a po miesiacu,dwoch ryza sie zrobila ;D hahaha az sie wystraszylam,ze bedzie ryza.. ale tak poprostu kolor schodzil az pozniej w 3 msc miala juz blond wloski a wrecz jasniutenki blond :) nie wiem od czego to zalezy,ze odrazu np nie urodzila sie blond? ;) w sumie tak z oczami tez bylo,od poczatku niebieskie a od jakiegos roku,moze dwoch ma juz bardziej zielone i niech Ktos mi.powie,ze kolor oczu do roku sie zmienia u dziecka;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 19:13

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Wlasnie na allegro latalam po bombkach i lampkach i pierdolach,cos tam znajde napewno. W sumie mozna sie w takie rzeczy pobawic tylko nie wiem czy bede miala jak jak Lena jeszcze bedzie;D no chyba,ze bedzie super dzieckiem spiaco-jedzacym tylko to spoko;)
    Kurde jak ja chce juz Swiat!:D

Oj myślę, że znajdziesz chwilę. To Wasze 1 Święta na swoim, no i 1 Święta Laury z siostra, na pewno zapamiętacie je na długo. Musza być magiczne. U nas też 1sze Świeta z córcią i 1sze Święta w domu. Co prawda nie naszym ale w domu-spełnienie Naszych marzeń.
    Już dla męża powiedziałam, ze jak teściowa mi na Wigilię przyjedzie ubrana w swój stary sprany podkoszulek to ją z domu wyp****lę !!! Ma być elegancko i pięknie i już :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 19:18

alicja_, Madzisek, Pola_27, rewelka, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Alicja no tak czytam i czytam i kurde no poprostu tak mi Ciebie szkoda,no tak "ciezko" przechodzilas ciaze,ze jeszcze na koniec Cie wkurwiac musza.. brak slow naprawde.

eh :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ciągle ktoś dzwoni do mnie albo do męża z pytaniem czy już urodziłam. Takie to jest wkurwiające (przepraszam!), że szok.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

Oj tam, taki przypadek. Dziecko zakazanego owocu zasmakowalo :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Flakonik super dzieciaczki ale nie bede juz sie powtarzac i powielac postow,ze jak sliczna Mama to i Coreczki musza byc;)
    A co do wloskow to moja Laura tez czarna byla a po miesiacu,dwoch ryza sie zrobila ;D hahaha az sie wystraszylam,ze bedzie ryza.. ale tak poprostu kolor schodzil az pozniej w 3 msc miala juz blond wloski a wrecz jasniutenki blond :) nie wiem od czego to zalezy,ze odrazu np nie urodzila sie blond? ;) w sumie tak z oczami tez bylo,od poczatku niebieskie a od jakiegos roku,moze dwoch ma juz bardziej zielone i niech Ktos mi.powie,ze kolor oczu do roku sie zmienia u dziecka;)

To masz kameleona w domu albo tajnego agenta co nagle zmienia wygląd ;-)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Oj tam, taki przypadek. Dziecko zakazanego owocu zasmakowalo :-)

Gorzej jak mu zasmakowało i teraz będzie się domagać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Jeszcze ciągle ktoś dzwoni do mnie albo do męża z pytaniem czy już urodziłam. Takie to jest wkurwiające (przepraszam!), że szok.

Wyobrażam sobie!
    Mnie z kolei wkurwiają pytania kiedy rodzę. To mówimy, że cc 27 listopada. I reakcja "Ojej a dlaczego cc?" wrr... noż kur** bo chcę i chuj co komu do tego za przeproszeniem.... I weś tłumacz dlaczego. no cholery dostać można. Albo "Ojej nie boisz się cc?". Co to za pytanie w ogóle. Sram w gacie i się mocze w nocy no ludzie...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

To powiedzcie wszystkim ze jak urodzisz to napeeno sie dowiedza:]

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Haha też miałam taką akcje.
    Znajoma przynosła z piekarni ciastka. Były tak pyszne, że zjadłam prawie wszystkie.
    Później zapytałam co to za ciastka takie dobre i gdzie kupiła - to powiedziała, że to ciastka czekoladowo rumowe. Super:P

No ja sie tak kulek truflowych nazarlam, bo mi maz cala bombonierke kupil. Opierdzielilam ja migiem, a pozniej czytam, ze tam sporo spirytu bylo. No coz, Pierwsza prenatalna bania naszych maluchów.

Mama-julka, alicja_ lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia napisała że wyciszaja jej skurcze magnezem...
    I kazała Was pozdrowic :P

Pola_27, akira lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    No ja sie tak kulek truflowych nazarlam, bo mi maz cala bombonierke kupil. Opierdzielilam ja migiem, a pozniej czytam, ze tam sporo spirytu bylo. No coz, Pierwsza prenatalna bania naszych maluchów.
    A potem się Dziwisz że mała tak fika :D jak to człowiek pod wpływem :P

Pola_27, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Wyobrażam sobie!
    Mnie z kolei wkurwiają pytania kiedy rodzę. To mówimy, że cc 27 listopada. I reakcja "Ojej a dlaczego cc?" wrr... noż kur** bo chcę i chuj co komu do tego za przeproszeniem.... I weś tłumacz dlaczego. no cholery dostać można. Albo "Ojej nie boisz się cc?". Co to za pytanie w ogóle. Sram w gacie i się mocze w nocy no ludzie...

W pierwszej ciazy, owczesna tesciowka, co 5 min pytala "bierze cie cos" ? i tak kilkadziesiat razy w ciagu dnia :/ wiec jej w koncu powiedzialam, ze bierze mnie kurwica jak ja slysze i sie zamknela :D

Natomiast teraz wszystkie znajome wspolczuja mi cc, jakby nie wiadomo co to bylo... Ech, no taka mentalnosc ludzi jest wlasnie i nic na to nie poradzimy, ale straszne jest to, ze na samym koncu ciazy musimy sie jeszcze przejmowac komentarzami lub pytaniami ze strony rodziny i znajomych...

alicja_ lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja w Polsce już tak jest, że jeśli wszystko jest w porządku to na siłę porodu nie wywołują, a jak widać u Ciebie , mimo straszenia, wszystko jest ok :) Także musisz czekać aż akcja się zacznie na serio. Współczuję tego stresu i zamieszania, niektórzy lekarze tak straszą przedwczesnym porodem, a potem ciąże są jeszcze przenoszone. Generalnie z tego co się orientuję, to bez czopa można chodzić tylko seksu zero, żeby do infekcji nie doszło, i chyba jak rozwarcie jest na 4 cm czy więcej to już podają oksytocyne na skurcze, żeby ruszło. A do tego momentu trzeba się męczyć albo modlić, żeby ruszyło. Generalnie lepiej dla Ciebie i dziecka, żeby samo się zaczęło - serio.

A u mnie kolejna masakra - znów auto piardło, tym razem mężowi i coś innego niż ostatnio. Mówie Wam, jakieś czarne chmury nad nami od dnia przeprowadzki. Sił mi już brak do tego wszystkiego. Więc w razie porodu nie mamy auta - super :)

7w3d 💔
‹‹ 1688 1689 1690 1691 1692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ