X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Gorzej jak mu zasmakowało i teraz będzie się domagać :P

To oszukasz Karmi :-D

Pola_27 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to nie możesz po prostu rodzic jeszcze i tyle :D

Ja w sumie jednak też nie mogę jeszcze rodzic. Muszę iść do fryzjera! Bo potem nie będzie czasu :) spróbuje na środę się umówić :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie! ;)

Mamuni przeczucia się sprawdziły- Jakub fiknął główką w dół :)
    (tak piszecie o parciu na pęcherz, a ja miałam parcie na pęcherz jak miał nóżki na dole, wstawałam w nocy jakieś 10 razy. Teraz zaledwie 5 :P )
    Szyjka długa, rozwarcie bez zmian- na opuszek. Miałam pobrany GBS- z pochwy i z odbytu.
    Przytyłam już 20 kg... ale położna mnie pocieszyła, że po pierwsze wieczorem waga zawsze jest wyższa, a po drugie jak tak puchnę to może się okazać że mam bardzo dużo wody. Normalnie wstaję rano i mam palce u rąk jak serdelki, aż mnie bolą...
    A stopy mam jak Fiona, nie mieszczę się już w buty na rzep nawet.
    Następna wizyta za 3 tygodnie- 36+6tc i ktg i już dostanę skierowanie do szpitala ;)

edit: no i jak się dowiedziałam że jest główką do dole to sięstresować zaczęłam.. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 19:44

rewelka, pati_zuzia, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    To oszukasz Karmi :-D

No a co jeśli wywęszy oszustwo i zagrozi, że albo dostanie to pyszne coś co dostało w brzuszku albo domawia picia mleka z cyca?:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    W pierwszej ciazy, owczesna tesciowka, co 5 min pytala "bierze cie cos" ? i tak kilkadziesiat razy w ciagu dnia :/ wiec jej w koncu powiedzialam, ze bierze mnie kurwica jak ja slysze i sie zamknela :D

Natomiast teraz wszystkie znajome wspolczuja mi cc, jakby nie wiadomo co to bylo... Ech, no taka mentalnosc ludzi jest wlasnie i nic na to nie poradzimy, ale straszne jest to, ze na samym koncu ciazy musimy sie jeszcze przejmowac komentarzami lub pytaniami ze strony rodziny i znajomych...

Ja też nie rozumiem podejścia cc to zło konieczne tragedia i tylko płakać trzeba. Ludzie rodzi się dziecko. To jest piękne !!! A jak się rodzi, jakie to ma tak na prawdę znaczenie ?
    Ja nawet spotkałam się z opinią, ze cc to nie poród tylko wyjęcie dziecka eghm... nie skomentuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki to teraz trza zmienić nick na Fionaserdelkowa he he.
    Cieszę się że Kuba głową w dół. Mam wizyty 1 i 9.12, to podobnie jak Ty.
    Nie wyobrażam sobie wstawać 5x na siku, ją raz po pięciu godzinach snu i tak mi trudno :-P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki tak myślałam że kubutek fiknal :) no to witaj w klubie czekających na męki :P
    Najważniejsze że wszystko ok a jaki duży już Kubuś :)?

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikkk ja na razie wcale nie chce, jeszcze ciąża nie donoszona, tylko boje się, że w razie co to zostanie mi wezwanie karetki :/ niby rodzice obok, ale w dzień wszyscy w pracy, tylko mąż 10 min i jest w domu a bez auta to jak? no mówie Wam, coś nad nami ciąży :/

Gratuluję udanych wizyt :)

Ja jutro odbieram swój wynik GBS, zobaczymy co będzie.

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a mi właśnie ostatnio się zdecydowanie zmniejszyło to parcie na pecherz bywało że wstawalam i po 10 razy a ostatnio wstaje tak że 2. I w dzień też normalnie mogę z domu wyjść. Ciekawe a wczoraj jak mały się ruszał to normalnie widziałam jak podskakuje nad samiuska kością lonowa. Czyżby się obniżył chłopak?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ja też nie rozumiem podejścia cc to zło konieczne tragedia i tylko płakać trzeba. Ludzie rodzi się dziecko. To jest piękne !!! A jak się rodzi, jakie to ma tak na prawdę znaczenie ?
    Ja nawet spotkałam się z opinią, ze cc to nie poród tylko wyjęcie dziecka eghm... nie skomentuję.

Przecież w większości to ratowanie życia! Głąby bez wyobraźni i ludzie bez wiedzy tak myślą.

annielica lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka ja też muszę odebrać wynik gbsa bo zapomniałam o nim :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Pola_27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

No coz... zawsze znajdzie sie ktos madrzejszy od lekarzy i od nas samych... tacy juz sa ludzie. Ja juz nawet tego nie slucham, jak ktoras z moich mega madrych kolezanek ma jakies zlote rady dla mnie, to przestaje z nimi dyskutowac i nie odzywam sie bo to nie ma sensu. Ja sie bede wkurwiac a te pindy beda mialy saysfakcje. A na kiego mi to ? ;) Wystarczajaco stresow mamy

annielica lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przestałam chodzić do jednego sklepu, bo mnie tak ekspedientka denerwowała pytaniami ile jeszcze się Pani będzie męczyć, tak jakby to ona dźwigała mój brzuch, a w sumie nie mam takiego dużego i zawsze wchodziłam uśmiechnięta, aż w końcu odpowiedziałam tyle ile trzeba i już więcej nie poszłam..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam robionego usg, bo za to musiałąbym już zapłacić 120zł. Poprosiłam lekarza tylko żeby mi Kubusia podejrzała, bo ostatnio był głową w górę a wydaje mi się że się obrócił :) Od 8 grudnia mam donoszoną więc będę go usilnie wyganiać :P Jeden stres minął (bałąm się że będzie nóżkami w dół i zacznę rodzić przedwcześnie :D ) ale drugi się zaczął... :D

Mama-julka 5 razy to jest nic, jeszcze z tydzień temu wstawałam z 10 razy ;) I tak się mówi- wyśpij się teraz bo później się długo nie wyśpisz... a dupa tam, ja już od dwóch miesięcy się wyspać nie mogę. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niestety gbs dodatni, chciałam do szpitala jechać w ostatnim momencie akcji, nie za szybko, ale lekarz stwierdził, że przy dodatnim lepiej się pojawić szybciej, zeby zdązyli podac antybioyk, tym bardziej, że drugi poród ponoć postępuje szybciej

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze sa jakies opinie.. a to brzuch za duzy, a to za maly, a to przytylas, a to nie przytylas, a to jestes ladna, a to brzydka, cere masz taka nie inna, cc jest zle, naturalny naj naj, kp tylko i wylacznie bo jak nie to co z ciebie za matka. Z dzieckiem 24h bo jak nie to cie zezra zywcem, ze wyrodna jestes. A to za bardzo o siebie dbasz p porodzie, a to znowu w ogole o siebie nie dbasz i tak w kolko... a niech te wszystkie skrzeczace pizdy weza za nas te brzuchy i wszystkie dolegliwosci, pobiegaja 9 miechow i wtedy pogadamy. Kazda ciocia dobra rada jest madra jak ma wszystko za soba, albo jak w ogole jeszcze w ciazy nie byla. Ja to mam ochote normalnie po pysku lac czasami za glupote, ale nie leje, bo paznokcie bym sobie polamala haha. Tak ze tego, dziewczyny w pompie miec wszystkie wikipedie, te z rodziny i te z kregu znajomych. To my nosimy te brzuchy, to my mamy dolegliwosci i mamy prawo miec kazda inne. I co najwazniejsze, to my jestesmy MATKAMI i niech zadna z Was nie da sobie czasem wmowic, ze robicie cos nie tak, ze jestescie zle, lub wyrodne, bo np chcecie miec chwile na wyskoczenie do fryzjera, lub pomalowanie paznokci. Szczesliwa mama to szczesliwe dziecko. Matka to tez czlowiek <3 macierzynstwo nie wyklucza nas ze spoleczenstwa.

Acikk, annielica, alicja_, rewelka, kwiatakacji, pati_zuzia, ZieloneOliwki, Matleena, Aneczka86 lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola lepiej tego nie dało się opisać :)

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dodatni GBS dostałam antybiotyk w tabletkach i kilka dni temu go skończyłam. Ale przy sn pewnie jest inaczej.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    Ja mam niestety gbs dodatni, chciałam do szpitala jechać w ostatnim momencie akcji, nie za szybko, ale lekarz stwierdził, że przy dodatnim lepiej się pojawić szybciej, zeby zdązyli podac antybioyk, tym bardziej, że drugi poród ponoć postępuje szybciej

Nie załamuj mnie... Wiem od czerwca po wizycie w szpitalu że mam bakterie. No i będzie to mój drugi poród. Raczej do wizyty na początku grudnia powinnam wytrzymać to się zapytam. A tzn. o ile szybciej musisz być w szpitalu?

• Pola_27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    Pola lepiej tego nie dało się opisać :)

Az sie zapowietrzylam hahaha :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

‹‹ 1689 1690 1691 1692 1693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ