X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to ja w nocy wstaje raz albo wcale :-D ale rano jak usiade to leci i leci :-D haha

Alicja tak jak Justyna mowi nie wywoluja porodow jesli wody nie odeszly i rozwarcie nie duze, chyba wlasnie do 4 cm. Co innego jakby to bylo po 40tc.

Zieloneoliwki super ze Maly fiknal glowka w dol:-)
    Gratuluje wizyt :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Az sie zapowietrzylam hahaha :D

Bo to prawie w jednym ciągu bez kropek i przecinków to klawiatura pod palcami aż skwierczyła he he.

Ale sama prawda :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola27 zgadzam się w 100% !!! :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek śpi, mąż próbuje wrócić do domu, ja jem kolacje, a Pola zabawia się moją szyjką - dosyć nieprzyjemnie :/

Acikk jak masz mniejsze parcie na pęcherz to najpewniej się Antek obniżył i pewnie teraz już bardzie Cie na "2" prze :)

7w3d 💔
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Bo to prawie w jednym ciągu bez kropek i przecinków to klawiatura pod palcami aż skwierczyła he he.

Ale sama prawda :-)

Maleńka, sa i przecinki i kropki. Nieco chaotyczne, ale są :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie brzuch jak na @ i wcale nie tak słabo i jeśli ten ból ma być 100 x gorszy to ją nie rodze :) :/

justyna14 lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi chyba kawałek czopa właśnie odszedł. No zobaczymy co to sie kroi nam za impreza. Ide robić krem z brokuła na jutro, tzn do połowy go przygotuję, jutro skończe.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:53

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Pola, racja :D Mnie wkurza jak ktos mnie tydzień nie widzial i wielce zdziwiony ze mam brzuch wiekszy...kuźwa gdzies to dziecko musi sie miescic :P z tego wlasnie powodu omijam spotkania towarzyskie bo mnie to wkurwia mega :D Najmadrzejsi Ci ktorzy nawet w ciazy nie byli nigdy. Albo jak ktos mi wmawia ze z takim wielkim brzuchem to ja jakieś męki przechodze :D Jest ciezko ale bez przesady, tam jest moje dziecko a nie jakaś kara..

alicja_ lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Mnie to już od dawna wnerwiało podejście że cc to nie poród.. czyli co? w akcie urodzenia ma być data wyjęcia ? :P ludzie współczujący cc też mnie denerwują, na szczęście na co dzień takich parapetów nie spotykam na swej drodze...
    Dzisiaj mąż mi odebrał GBS i wydawało mi się że to w kierunku samego paciorkowca a u mnie wygląda to tak:
    Gardnerella vaginalis - nie wyhodowano
    Streptococcus agalactiae - nie wyhodowano
    Grzybów drożdżakopodobnych - nie wyhodowano
    Escherichia coli - wyhodowano - liczne

Niby ok aczkolwiek trochę ta E.coli mnie zaniepokoiła, wiem, że przy zapaleniu nerek mi ją wyhodowali i wiem ,że w jelitach naturalnie występuje a wymaz miałam z pochwy i patyczkiem przeleciał po rowie (sorry za wyrażenie :D ) . Czy Wy też macie na swoich wynikach te e .coli?

Ja miałam e.coli w wymazie z odbytu ale to flora fizjologiczna i tak było napisane.

Tinusia lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Olek śpi, mąż próbuje wrócić do domu, ja jem kolacje, a Pola zabawia się moją szyjką - dosyć nieprzyjemnie :/

Acikk jak masz mniejsze parcie na pęcherz to najpewniej się Antek obniżył i pewnie teraz już bardzie Cie na "2" prze :)

Noo żebyś wiedziala. Ale już była gadka o sraniu na raty... A jeszcze niedawno syropki pilam a teraz po 3 razy na dzień latam jak nic

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone oliwki a czemu na następnej wizycie skierowanie do szpitala dostaniesz?
    Ja gbs będę miała pobierany jutro. Japierdziu ale się namęczyłam żeby oporządzić nogi i bożenę. Klękłam w prysznicu z lusterkiem żeby coś widzieć i sie kurde podnieść nie mogłam ha ha a bałam się prysznica złapać żeby go nie urwać. Się kurde namęczyłam he he a pech chciał że mąż na treningu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 20:31

1usap07w9hybl9h9.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:53

Acikk lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och ja też bym cc chciała. Wiedziałabym kiedy to się stanie i byłabym spokojna. Poza tym o 3 dni nie mogę się normalnie poruszać bo tak mnie rwie spojenie, że nie wyobrażam sobie jak nogi rozłożę aby małą urodzić... Wczoraj jak ubieralam się do kościoła to mi mama musiała skarpetkę założyć;/ nie dlatego, że mi brzuch przeskadza- bo to nie jest problem, po prostu gdy podnoszę nogę na 20cm ponad podłogę to mam wrażenie jakby mnie miało na pół rozerwać... Dzisiaj boli nawet jak leżę.

Jak znam życi rozejście będzie zbyt male aby bylo kwalifikacją do cc, a przy porodzie rozpadne sie na kwałaki. Takie moje szczęście... I jeszcze te hemoroidy;/ mała chyba zeszła mocno na doł bo zaatakowały mnie z nienacka akurat jak sie zaczełam zastanawiać czy brzuch niżej...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj odebrałam wyniki na gbs :) na szczęście nic nie wyhodowano :) więc tylko się cieszyć :)

Dostałam dziś w prezencie monitor tętna oddechu angelCare :D chyba wypróbuje jutro na sobie :D

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hah ja kosi lonowej to juz kilka dobrych miesiey nie widzialam :P

A jesli chodzi o cc to moja szwagierka wrecz hwalila sobie cc i nie wyobrazala zeby mogla rodzi ionaczej kazdy deyduje za siebie a ludzie to niech pilnuja swoih spraw bo potkowac to kazdy umie denerwuja mnie tay ludzie wspolzuje niech sobie w majtki schowaja ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 20:48

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cc wolała bym uniknąć jeżeli tylko się da ale potrafie też zrozumieć dziewczyny które tego chcą. Zresztą co to kogo interesuje jak kobieta chce rodzić. To jej ciało i jej wybór i nikt za nią decyzji podejmować nie będzie i nie ma prawa żadnemu wyborowi się dziwić czy go komentować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 20:53

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie jestesmy dorosli i kazdy decyduje o sobie i o swoim ciele jesli kobieta ma ochote rodzic CC prosze bardzo jesli bedzie sie lepiej czula :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sama nie wiem co bym chciała chyba żeby mnie nie bolalo a tak się nie da bo i przy SN i przy CC ból tylko inny i w innym czasie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa a pytalas o zzo - chyba evka pisała że miała :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1690 1691 1692 1693 1694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ