X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    ja bede miala cc i wlasnie sie zastanawiam jak to bedzie z laktacja, a jaki laktator kupilas? Ja nie kupilam poki co, maz kupi po wszystkim jak bedzie potrzebny, ale zastanawialam sie nad lovi prolactis. W ogole jak juz bedziesz po, to napisz dokladnie co i jak, bedzie mi lzej z ta wiedza jak bedziemy w tym samym miejscu rodzic :)

Jasne, że dam znać :) Masz już ustalony termin cięcia? Ja kupiłam medela swing. Ma 2 programy wypływu pokarmu. Pierwszy stymuluje pierś do produkcji pokarmu a drugi naśladuje rytm ssania dziecka. Więc jak nie masz pokarmu tym pierwszym programem pięknie pobudzisz laktację i wtedy jak widzisz pokarm przystawiasz dziecko. W dodatku ma 10 prędkości ssania. Ogólnie super opinie, możesz o nim poczytać. Poleciła mi go doradca laktacyjny. W zestawie jest butelka Calma czyli jedyna tak dopracowana butelka by nie istniało żadne ryzyko, ze dziecko przez picie z butelki odrzuciło potem pierś. Jest tak zrobiona, że tego ryzyka nie ma. Więc nawet jak Ci dziecko zmasakruje brodawki to odciągasz i podajesz butelką, a jak podleczysz to dajesz normalnie pierś. Jest drogi ale warty swojej ceny.

stars2345 lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A wogole mam pytanie dziewczynki do Was i do mamus które już rodziły :)
    Bo do szpitala bierzemy te super podpaski waciaki a potem w domku już obojętnie jakie używać czy też jakieś specjalne?
    Pytam bo ostatni raz podpaske miałam w domu jakieś 10 lat temu a wolalabym kupić już teraz booo jak potem męża wyśle jak sama nie wiem po co :D
    Ja poki mialam silniejsze krwawienia to uzywalam tych specjalnych poporodowych a potem to juz zwykłe

1usap07w9hybl9h9.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:02

annielica, Acikk, Mi$ia26, stars2345, moniek90, aannkkaa, Suerte, Madzisek, Mama-julka, Flakonik, Pola_27, kwiatakacji, Piegus, lilianna, Pchelkaa, lula.91, emilka24, ZieloneOliwki, Matleena, pati_zuzia, pati_zuzia, m@rzenie, Karola1990, Ola_45, MeGi2986, Dżulia, rewelka, Marik, Klara87, Nazja, genoweffa, Moniusia89 lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:02

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Moniek ja też zakupiłam takie pojemniczki i nawet je dzisiaj zapelnilam :P
    Kurde masakra mąż poszedł do pracy i już mnie stres ogarnia masakra co mi się dzieje jak go nie ma, a tak ładnie sobie spalam w weekend jak był w domu...
    Jutro siuski moniek Ty nie lapiesz bo ostatnio razem lapalysmy :D?

Hehe, ja łapałam dzisiaj rano :-P z sukcesem :-D mimo latania na siku co 1,5h to rano pełen kubeczek :-D będę rano trzymać kciuki :-D
    Ja też dzisiaj napełniłam te pojemniczki :-D karteczki ponaklejałam, żebym potem wiedziała co jest w którym bez niuchania :-D

Mój mąż też na nockę poszedł ale na szczęście mama jest na dole. Miała spać u babci, bo ta została sama w domu i się boi, ale uznała, że w razie co zostanie w domu jakby Polę nadarło, żeby wyjść więc jestem trochę spokojniejsza, ale wiadomo co mąż to mąż...

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik ja kupilam tez podpaski takie srednie. Do szpitala mam te waciaki wielkie 2 paczki i jedna paczke kupilam takich ze skrzydelkami maxi bella. ;-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka, Ty szczesciaro !!!!!!!!!!!

Evka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka ucałuj Aneczkę od cioci Moni :-) też już chcę tulić swoją córeczkę!!!!!

Evka lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będziecie podziwiać uśmiechy swoich dzieci :) Soon ...

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka - cudowne maleństwo !!!

Stars - Tylko medeli raczej nie dostaniesz od ręki. Trzeba go zamawiać, więc uważam, ze lepiej mieć na zapas bo jak przyjdzie nawał pokarmu będzie trochę za późno:) Swoją drogo trochę późno ustalacie ten termin dopiero. Ja miałam ustalony 27 października czyli równo miesiąc przed.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Hehe, ja łapałam dzisiaj rano :-P z sukcesem :-D mimo latania na siku co 1,5h to rano pełen kubeczek :-D będę rano trzymać kciuki :-D
    Ja też dzisiaj napełniłam te pojemniczki :-D karteczki ponaklejałam, żebym potem wiedziała co jest w którym bez niuchania :-D

Mój mąż też na nockę poszedł ale na szczęście mama jest na dole. Miała spać u babci, bo ta została sama w domu i się boi, ale uznała, że w razie co zostanie w domu jakby Polę nadarło, żeby wyjść więc jestem trochę spokojniejsza, ale wiadomo co mąż to mąż...

Ha ją nie naklejalam karteczek bo akurat wszystko mam w innym kolorze :D
    No właśnie wiesz u mnie też teściowie mieszkają 5 min autem od nas a rodzice moi 10 ale wiesz im więcej osób z zewnątrz zaangażowanych tym większy to dla mnie stres będzie zwłaszcza że naprawdę nie wiem co mnie czeka i jak będę myśleć i się zachowywać :P już sie dziś męża pytalam czy nie mógłby iść na jakieś L4 opieka nad psychiczna żoną czy cus :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:21

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Też będziecie podziwiać uśmiechy swoich dzieci :) Soon ...
    Ale Ty masz już za sobą ten stres porodowy i jesteście już w domku razem... :) ale Wam fajnie :) mała jest przezsliczna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 22:26

Evka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:02

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    tak Was czytam i mam to samo... :P niby chce już urodzić, ale tylko mnie brzuch zaboli jak na okres, to biorę no-spę i się modlę, żeby przeszło :D

Bartuś czy Leoś?
    strasznie mi się podoba Leoś, ale Mąż nie chce :( chociaż wciąż mam nadzieję, że między skurczami Go na litość wezmę :P

Nazwiesz jak chcesz, ja jestem za bartusiem u nas też miał być Bartus ale potem wyskoczył Antoni i musi zostać bo już literki nad lozeczko zamowilam hahaha :)

Pchelkaa, Suerte lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ha ją nie naklejalam karteczek bo akurat wszystko mam w innym kolorze :D
    No właśnie wiesz u mnie też teściowie mieszkają 5 min autem od nas a rodzice moi 10 ale wiesz im więcej osób z zewnątrz zaangażowanych tym większy to dla mnie stres będzie zwłaszcza że naprawdę nie wiem co mnie czeka i jak będę myśleć i się zachowywać :P już sie dziś męża pytalam czy nie mógłby iść na jakieś L4 opieka nad psychiczna żoną czy cus :D

No właśnie niby pomoc się znajdzie, ale mąż wydaje mi się niezastąpiony, no nic, będę jakby co zaciskać nogi do 5 rano :-D te L4 na psychiczną żonę to dobry pomysł by był :-P W ogóle to ustawowo faceci powinni mieć wolne od 39 tygodnia ciąży swoich żon :-D Może nasz cudowny rząd nam to zapewni :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    No właśnie niby pomoc się znajdzie, ale mąż wydaje mi się niezastąpiony, no nic, będę jakby co zaciskać nogi do 5 rano :-D te L4 na psychiczną żonę to dobry pomysł by był :-P W ogóle to ustawowo faceci powinni mieć wolne od 39 tygodnia ciąży swoich żon :-D Może nasz cudowny rząd nam to zapewni :-D

Hi hi może, ale obawiam sie że w tej ciąży już nie zdazymy się zalapac na to :D

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka, kto by pomyślał pamiętasz jak chcialas rozchodzić poród i powiedziałas że jeszcze nie rodzisz :D? A tu taka niespodzianka :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholercia a jak na złość brzuch mi twardnieje jak szalony :-D Idę się popluskać, może przejdzie :-D
    Do dziewczyn, które ostatnio były przeziębione: też macie stracha, że jak mocniej kichniecie czy kaszlniecie to odejdą Wam wody? :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Cholercia a jak na złość brzuch mi twardnieje jak szalony :-D Idę się popluskać, może przejdzie :-D
    Do dziewczyn, które ostatnio były przeziębione: też macie stracha, że jak mocniej kichniecie czy kaszlniecie to odejdą Wam wody? :-D
    OOo tak też to miałam kaszlalam i normalnie zaciskalam uda i mięśnie tam na dole :D

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1692 1693 1694 1695 1696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ