X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    ja bede miala cc i wlasnie sie zastanawiam jak to bedzie z laktacja, a jaki laktator kupilas? Ja nie kupilam poki co, maz kupi po wszystkim jak bedzie potrzebny, ale zastanawialam sie nad lovi prolactis. W ogole jak juz bedziesz po, to napisz dokladnie co i jak, bedzie mi lzej z ta wiedza jak bedziemy w tym samym miejscu rodzic :)

Jasne, że dam znać :) Masz już ustalony termin cięcia? Ja kupiłam medela swing. Ma 2 programy wypływu pokarmu. Pierwszy stymuluje pierś do produkcji pokarmu a drugi naśladuje rytm ssania dziecka. Więc jak nie masz pokarmu tym pierwszym programem pięknie pobudzisz laktację i wtedy jak widzisz pokarm przystawiasz dziecko. W dodatku ma 10 prędkości ssania. Ogólnie super opinie, możesz o nim poczytać. Poleciła mi go doradca laktacyjny. W zestawie jest butelka Calma czyli jedyna tak dopracowana butelka by nie istniało żadne ryzyko, ze dziecko przez picie z butelki odrzuciło potem pierś. Jest tak zrobiona, że tego ryzyka nie ma. Więc nawet jak Ci dziecko zmasakruje brodawki to odciągasz i podajesz butelką, a jak podleczysz to dajesz normalnie pierś. Jest drogi ale warty swojej ceny.

stars2345 lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A wogole mam pytanie dziewczynki do Was i do mamus które już rodziły :)
    Bo do szpitala bierzemy te super podpaski waciaki a potem w domku już obojętnie jakie używać czy też jakieś specjalne?
    Pytam bo ostatni raz podpaske miałam w domu jakieś 10 lat temu a wolalabym kupić już teraz booo jak potem męża wyśle jak sama nie wiem po co :D
    Ja poki mialam silniejsze krwawienia to uzywalam tych specjalnych poporodowych a potem to juz zwykłe

1usap07w9hybl9h9.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:02

annielica, Acikk, Mi$ia26, stars2345, moniek90, aannkkaa, Suerte, Madzisek, Mama-julka, Flakonik, Pola_27, kwiatakacji, Piegus, lilianna, Pchelkaa, lula.91, emilka24, ZieloneOliwki, Matleena, pati_zuzia, pati_zuzia, m@rzenie, Karola1990, Ola_45, MeGi2986, Dżulia, rewelka, Marik, Klara87, Nazja, genoweffa, Moniusia89 lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:02

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Moniek ja też zakupiłam takie pojemniczki i nawet je dzisiaj zapelnilam :P
    Kurde masakra mąż poszedł do pracy i już mnie stres ogarnia masakra co mi się dzieje jak go nie ma, a tak ładnie sobie spalam w weekend jak był w domu...
    Jutro siuski moniek Ty nie lapiesz bo ostatnio razem lapalysmy :D?

Hehe, ja łapałam dzisiaj rano :-P z sukcesem :-D mimo latania na siku co 1,5h to rano pełen kubeczek :-D będę rano trzymać kciuki :-D
    Ja też dzisiaj napełniłam te pojemniczki :-D karteczki ponaklejałam, żebym potem wiedziała co jest w którym bez niuchania :-D

Mój mąż też na nockę poszedł ale na szczęście mama jest na dole. Miała spać u babci, bo ta została sama w domu i się boi, ale uznała, że w razie co zostanie w domu jakby Polę nadarło, żeby wyjść więc jestem trochę spokojniejsza, ale wiadomo co mąż to mąż...

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik ja kupilam tez podpaski takie srednie. Do szpitala mam te waciaki wielkie 2 paczki i jedna paczke kupilam takich ze skrzydelkami maxi bella. ;-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka, Ty szczesciaro !!!!!!!!!!!

Evka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka ucałuj Aneczkę od cioci Moni :-) też już chcę tulić swoją córeczkę!!!!!

Evka lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będziecie podziwiać uśmiechy swoich dzieci :) Soon ...

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka - cudowne maleństwo !!!

Stars - Tylko medeli raczej nie dostaniesz od ręki. Trzeba go zamawiać, więc uważam, ze lepiej mieć na zapas bo jak przyjdzie nawał pokarmu będzie trochę za późno:) Swoją drogo trochę późno ustalacie ten termin dopiero. Ja miałam ustalony 27 października czyli równo miesiąc przed.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Hehe, ja łapałam dzisiaj rano :-P z sukcesem :-D mimo latania na siku co 1,5h to rano pełen kubeczek :-D będę rano trzymać kciuki :-D
    Ja też dzisiaj napełniłam te pojemniczki :-D karteczki ponaklejałam, żebym potem wiedziała co jest w którym bez niuchania :-D

Mój mąż też na nockę poszedł ale na szczęście mama jest na dole. Miała spać u babci, bo ta została sama w domu i się boi, ale uznała, że w razie co zostanie w domu jakby Polę nadarło, żeby wyjść więc jestem trochę spokojniejsza, ale wiadomo co mąż to mąż...

Ha ją nie naklejalam karteczek bo akurat wszystko mam w innym kolorze :D
    No właśnie wiesz u mnie też teściowie mieszkają 5 min autem od nas a rodzice moi 10 ale wiesz im więcej osób z zewnątrz zaangażowanych tym większy to dla mnie stres będzie zwłaszcza że naprawdę nie wiem co mnie czeka i jak będę myśleć i się zachowywać :P już sie dziś męża pytalam czy nie mógłby iść na jakieś L4 opieka nad psychiczna żoną czy cus :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:21

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Też będziecie podziwiać uśmiechy swoich dzieci :) Soon ...
    Ale Ty masz już za sobą ten stres porodowy i jesteście już w domku razem... :) ale Wam fajnie :) mała jest przezsliczna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 22:26

Evka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:02

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    tak Was czytam i mam to samo... :P niby chce już urodzić, ale tylko mnie brzuch zaboli jak na okres, to biorę no-spę i się modlę, żeby przeszło :D

Bartuś czy Leoś?
    strasznie mi się podoba Leoś, ale Mąż nie chce :( chociaż wciąż mam nadzieję, że między skurczami Go na litość wezmę :P

Nazwiesz jak chcesz, ja jestem za bartusiem u nas też miał być Bartus ale potem wyskoczył Antoni i musi zostać bo już literki nad lozeczko zamowilam hahaha :)

Pchelkaa, Suerte lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ha ją nie naklejalam karteczek bo akurat wszystko mam w innym kolorze :D
    No właśnie wiesz u mnie też teściowie mieszkają 5 min autem od nas a rodzice moi 10 ale wiesz im więcej osób z zewnątrz zaangażowanych tym większy to dla mnie stres będzie zwłaszcza że naprawdę nie wiem co mnie czeka i jak będę myśleć i się zachowywać :P już sie dziś męża pytalam czy nie mógłby iść na jakieś L4 opieka nad psychiczna żoną czy cus :D

No właśnie niby pomoc się znajdzie, ale mąż wydaje mi się niezastąpiony, no nic, będę jakby co zaciskać nogi do 5 rano :-D te L4 na psychiczną żonę to dobry pomysł by był :-P W ogóle to ustawowo faceci powinni mieć wolne od 39 tygodnia ciąży swoich żon :-D Może nasz cudowny rząd nam to zapewni :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    No właśnie niby pomoc się znajdzie, ale mąż wydaje mi się niezastąpiony, no nic, będę jakby co zaciskać nogi do 5 rano :-D te L4 na psychiczną żonę to dobry pomysł by był :-P W ogóle to ustawowo faceci powinni mieć wolne od 39 tygodnia ciąży swoich żon :-D Może nasz cudowny rząd nam to zapewni :-D

Hi hi może, ale obawiam sie że w tej ciąży już nie zdazymy się zalapac na to :D

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka, kto by pomyślał pamiętasz jak chcialas rozchodzić poród i powiedziałas że jeszcze nie rodzisz :D? A tu taka niespodzianka :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholercia a jak na złość brzuch mi twardnieje jak szalony :-D Idę się popluskać, może przejdzie :-D
    Do dziewczyn, które ostatnio były przeziębione: też macie stracha, że jak mocniej kichniecie czy kaszlniecie to odejdą Wam wody? :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Cholercia a jak na złość brzuch mi twardnieje jak szalony :-D Idę się popluskać, może przejdzie :-D
    Do dziewczyn, które ostatnio były przeziębione: też macie stracha, że jak mocniej kichniecie czy kaszlniecie to odejdą Wam wody? :-D
    OOo tak też to miałam kaszlalam i normalnie zaciskalam uda i mięśnie tam na dole :D

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1692 1693 1694 1695 1696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ