X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytałam tu u Ciebie, że brałaś antybiotyk i pytałam swojego lekarza, a on, że nie, że dopiero w trakcie porodu,
    nie powiedział dokładnie jak szybko, ale tylko tyle, że przy dodatnim gbs nie należy zwlekać z przyjazdem do szpitala, więc planuję tak, że jesli odejdą mi najpierw wody to się odrazu zbieram i jadę, a jak najpierw będę miała skurcze, to jak tylko się zorientuje, że to już "te" to wtedy

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym planowanym cc to tez tak nie jest ze spokoj , zawsze cos sie moze zaczac dziac przed cc, wiec stres podobny mysle :P Ja do tej pory mam miec w okolicy normalnego terminu porodu, i na tym etapie juz sie stresuje ze cos mnie ruszy szybciej :P Zwlaszcza ze dziecko moze Zdecydowac jednym obrotem o naturalnym porodzie, ale to tylko moj przykład :p Nigdy nic niewiadomo i nie da sie niczego dobrze zaplanowac ze spokojna glowa mysle :p Dopóki nie trafie do szpitala i mi nie powiedza jak rodze itd to bd mi sie czas dluzyl z ta niewiadoma :D wrr

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia u mnie to samo. Chodze po domu i tylko gadam do Antka żeby już wylazil już mąż się śmieje że mnie. A jak mnie cokolwiek jakos mieprzyjemnie zaboli to "oooo nie tylko nie to" i ulga jak przechodzi :P a z drugiej strony to bym chciała żeby zabolalo i przeszło na zawsze :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z racji cc staram się dostrzegać dużo pozytywów. Wiem, że tam gdzie chcę rodzić tak dobierają leki, że po porodzie tylko trochę boli rana. Blizna jest niewielka. A do pomocy przy laktacji jest położna laktacyjna. Ze względu na laktację zaopatrzyłam się też w bardzo dobry laktator. Po 6 h jest się na nogach i opiekuje dzieckiem. Ja jestem nastawiona pozytywnie. A jak będzie to zdam relację za 10 dni. No może 11 :P

Matleena, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy napisala, czy chcialam napisac, ale czopa sie pozbywam hehe. Kawalek sie wydostal juz. Zobaczymy co dalej bedzie :D

Madzisek, alicja_, pati_zuzia, kwiatakacji, Matleena, Ola_45, MeGi2986 lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola pisalas :-D tak kojarze, ale rozumiem ze sie cieszysz :-D hehe

Acik ja tez chodze i gadam zeby juz corcia wychodzila, a moj mowi ze straszna presje wywieram na niej i ze ciekawe czy mi byloby milo gdyby ktos mnie tak wyganial :-D haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wlasnie wypila tyle samo z butelki co Julia :D oby tak dalek to moze jutro bedziemy juz w domku

Pola_27, Madzisek, Pchelkaa, justyna14, Dżulia, Chichibi, Suerte, Hashija, kwiatakacji, ola25, lula.91, emilka24, ZieloneOliwki, Matleena, pati_zuzia, m@rzenie, Karola1990, Ola_45, MeGi2986, Kourtney, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:53

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Pola pisalas :-D tak kojarze, ale rozumiem ze sie cieszysz :-D hehe

No własnie, tylko nie moglam znalezc tego posta :D slepota ciazowa mnie dopadla :D

alicja_ lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu, faktycznie mi padlo, ale na leb nie na oczy. Napisalam post o czopie i zupie, a szukam tego tylko o czopie haha... Tragedia :D

Pchelkaa lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lepiej powiedzcie jak się przyzwyczaić do braku ciążowego brzucha ? :P

Pola_27 lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dziewczyny lepiej powiedzcie jak się przyzwyczaić do braku ciążowego brzucha ? :P

Spokojnie moja Droga, przez kilka dni brzuch z Toba jeszcze bedzie haha. Ja jak urodzilam synka, przyjechal kolega w odwiedziny i tak patrzy na mnie i patrzy i mowi : kurde Paula, Ty urodzilas juz, czy ja cos pokrecilem? :D haha, myslalam, ze padne ze smiechu. Potem sie tlumaczyl, ze brzuch mam jakbym zaraz drugie miala rodzic :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Nie wiem, ale chce już mieć ten problem :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Kasia wlasnie wypila tyle samo z butelki co Julia :D oby tak dalek to moze jutro bedziemy juz w domku
    Świetne informacje. Oby więcej takich

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha acikk tobie po porodzie nic nie zostanie z takim małym brzuchem

1usap07w9hybl9h9.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny długo Was nadrabiałam :-) Nie miałam dzisiaj czasu za bardzo, bo sprzątaliśmy z mężem mieszkanie, potem mama przyszła umyć okna i jeszcze szwagierka wpadła w odwiedziny.

Alicja dzisiaj próbowałam się umówić z Grażynką na zwiedzanie oddziału ale było oblężenie..:-P pewnie przez Ciebie :-P

Ból w pachwinach coraz mocniej mi dokucza, wstawanie nocne robi się już nudne, dzisiaj chodziłam siku do 1,5h. W dodatku Młoda tak szaleje w brzuchu, że aż czasami mnie zgina z bólu. Niech to się już kończy :-D
    W nocy zabolał mnie dość mocno brzuch i sobie pomyślałam z radochą, że to może już :-D Ale niestety przeszło :-/ Spakowałam sobie już kosmetyki w jedno miejsce. W razie co tylko je zgarnę do torby. Kupiłam sobie w Rossmanie takie małe pojemniczki z pompką na szampon, odżywkę, żel pod prysznic i płyn do hig. Spora oszczędność miejsca :-) Kosztowały 2zł za sztukę, więc taniej niż mini opakowania a mam kosmetyki jakie chcę :-)

Flakonik super, że jutro może wyjdziecie do domu :-) Kasieńka to dzielna dziewczyna :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:02

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek ja też zakupiłam takie pojemniczki i nawet je dzisiaj zapelnilam :P
    Kurde masakra mąż poszedł do pracy i już mnie stres ogarnia masakra co mi się dzieje jak go nie ma, a tak ładnie sobie spalam w weekend jak był w domu...
    Jutro siuski moniek Ty nie lapiesz bo ostatnio razem lapalysmy :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAA my po seksach z M ale nie licze ze to cos ruszy ale po tylu miesiacah to az milo :)

Acikk ja bym chiala zeby mnie tak porzadnie pierdzielło i sie zaczelo bo zabawa z bolami to nie dla mnie :/ Tez juz chce miec pusty brzuszek :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole mam pytanie dziewczynki do Was i do mamus które już rodziły :)
    Bo do szpitala bierzemy te super podpaski waciaki a potem w domku już obojętnie jakie używać czy też jakieś specjalne?
    Pytam bo ostatni raz podpaske miałam w domu jakieś 10 lat temu a wolalabym kupić już teraz booo jak potem męża wyśle jak sama nie wiem po co :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1691 1692 1693 1694 1695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ