X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    no tez bylam zdziwiona, bo myslalam ze teraz jak bylam ostatnio to ustalimy, no ale lekarz zadecydowal inaczej, wiec czekam, termin normalnie mam na 22grudnia wiec jestem ciekawa na kiedy mi wyznaczy cc. A z laktatorem to racja ze przy nawale to bedzie na juz potrzebny,chociaz jak nie bedzie to zeby rozkrecic laktacje to tak samo.

Stars - Tylko medeli raczej nie dostaniesz od ręki. Trzeba go zamawiać, więc uważam, ze lepiej mieć na zapas bo jak przyjdzie nawał pokarmu będzie trochę za późno:) Swoją drogo trochę późno ustalacie ten termin dopiero. Ja miałam ustalony 27 października czyli równo miesiąc przed.
    [/QUOTE]

Ja z OM mam termin na 3 grudnia a cc na 27 listopada. Czyli tydzień wcześniej. Zapewne będziesz miała termin w okolicy 15 grudnia. Ja jutro mam wizytę i omówimy szczegóły porodu. Jak ma przebiegać, co będzie się działo itp.
    Wiesz mi się wydaje, że przy cc na 100% laktator się przyda. Dużo tez zależy czy chcesz czasami dziecko zostawiać i gdzieś wychodzić. Ja się już nasłuchałam czemu taki drogi kupiłam ale doszłam do wniosku, że wolę zapłacić raz ale za porządny. A nie jak znajoma. Kupiła ręczny za 100zł, ale w jej przypadku się nie sprawdził przy nawale i wysłała męża do apteki po elektryczny. Ten elektryczny też ponad 200zł. A i tak nie była z niego zadowolona. Ja swój laktator biorę do kliniki. Chociaż w szpitalach i klinikach zazwyczaj też używają medeli tylko takich dużych specjalnych.

stars2345 lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :-D W ogóle przed chwilą w mądrych internetach wyczytałam, że przeważnie ciąże przenoszą kobiety, które panicznie boją się porodu...jest tu któraś taka? :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, -żeby tylko nic nie pociekło przy kaszleniu lub dmuchaniu nosa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 22:46

1usap07w9hybl9h9.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ja z OM mam termin na 3 grudnia a cc na 27 listopada. Czyli tydzień wcześniej. Zapewne będziesz miała termin w okolicy 15 grudnia. Ja jutro mam wizytę i omówimy szczegóły porodu. Jak ma przebiegać, co będzie się działo itp.
    Wiesz mi się wydaje, że przy cc na 100% laktator się przyda. Dużo tez zależy czy chcesz czasami dziecko zostawiać i gdzieś wychodzić. Ja się już nasłuchałam czemu taki drogi kupiłam ale doszłam do wniosku, że wolę zapłacić raz ale za porządny. A nie jak znajoma. Kupiła ręczny za 100zł, ale w jej przypadku się nie sprawdził przy nawale i wysłała męża do apteki po elektryczny. Ten elektryczny też ponad 200zł. A i tak nie była z niego zadowolona. Ja swój laktator biorę do kliniki. Chociaż w szpitalach i klinikach zazwyczaj też używają medeli tylko takich dużych specjalnych.

Kochana mozesz spojrzec do ulotki tego laktatora i przeczytac jaka jest jego zywotnosc? Bo czytam wlasnie opinie w internetach i sa bardzo zroznicowane. Ogolnie bardzo mi sie spodobal i powiem szczerze ze jakbym potrzebowala laktator, to chcialabym ten wlasnie.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:53

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jutro tez zaczyna nocki i bede spala u rodzicow. Na szczescie to tylko dwie nocki pozniej ma niby urlop ale jak nic nie bedzie sie rozkrecalo to bedzie pracowal a urlop przesunie. Ale do pracy ma 60 km, czyli ok godzinka drogi. Bede musiala nohi zaciskac :-D

Ale mnie nosi, lezec nie moge na lozku. No masakra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wykoncze z ta zgaga ni juz nie dziala :/ A jak tam Madzia ruszylo cos u niej ciekawe ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Kochana mozesz spojrzec do ulotki tego laktatora i przeczytac jaka jest jego zywotnosc? Bo czytam wlasnie opinie w internetach i sa bardzo zroznicowane. Ogolnie bardzo mi sie spodobal i powiem szczerze ze jakbym potrzebowala laktator, to chcialabym ten wlasnie.

Wiesz ja gdzieś w necie też czytałam o tej żywotności. Wiadomo jak ktoś ma zamiar używać go non stop i podawać tylko odciągnięty pokarm może być ciężko jak z każdym sprzętem bo nie jest stworzony do pracy bez przerwy. Ale jest na gwarancji przecież przez 2 lata. Ja myślę, że bez przesady spokojnie wystarczy. Zajeździć da się wszystko. Nawet komputer. Poczytam potem instrukcję ale to jak będę szła na górę bo przez te bóle w pachwinach staram się nie wchodzić po schodach bo to dla mnie wyprawa życia :P

Pola_27 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia pisalam już wcześniej że wyciszaja ją magnezem i jutro pójdzie do domku jak się uspokoi

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, za to co napisałaś normalnie stawiam Ci piwo!! :) Też uważam że każda z nas niech decyduje o sobie i o swoim dziecku ;) Dlatego właśnie nie będę karmić piersią, a moja mama strasznie jest tym oburzona więc jej powiedziałąm że jeśli dziecko ma być szczęśliwe to mama musi się dobrze czuć, o.

Nie wiem czemu skierowanie na następnej wizycie, no chyba teraz jeszcze za wcześnie po prostu jest.

Suerte, mi też się podoba bardziej Bartuś ;)

edit: też mam przelane kosmetyki w te pojemniki, niby też wszystko w innym kolorze ale bałam się że po porodzie już nie będę pamiętać co jest co, więc podpisałam markerem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 22:58

Suerte, Pola_27 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Ja mam laktator Lovi prolactis który również ma świetne opinie i również do niego są butelki nie zaburzające naturalnego rytmu ssania. Może być ręczny, elektryczny do sieci i na baterie :) i też jest dwufazowy (stymulacja i głębokie ssanie). Póki co wypróbowany na mężu :D aa i podoba mi się że jest w ładnej torbie gdzie wszystko ma swoje miejsce i w gratisie są wkładki laktacyjne:P już mam wszystko wyparzone i spakowane :) bardzo mi zależało na tym by po cc od razu działać :)

Tinusia, ale na mężu wyprobowywaliscie to głębokie ssanie :D :D :D ????

lilianna, moniek90, Matleena, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też mi dzisiaj składał laktator i ssanie sprawdzał na swoim brzuchu :-D Śmiać mi się chciało, bo to przecież odciągacz do mleka a nie tłuszczu :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Pola, za to co napisałaś normalnie stawiam Ci piwo!! :) Też uważam że każda z nas niech decyduje o sobie i o swoim dziecku ;) Dlatego właśnie nie będę karmić piersią, a moja mama strasznie jest tym oburzona więc jej powiedziałąm że jeśli dziecko ma być szczęśliwe to mama musi się dobrze czuć, o.

Nie wiem czemu skierowanie na następnej wizycie, no chyba teraz jeszcze za wcześnie po prostu jest.

Suerte, mi też się podoba bardziej Bartuś ;)

edit: też mam przelane kosmetyki w te pojemniki, niby też wszystko w innym kolorze ale bałam się że po porodzie już nie będę pamiętać co jest co, więc podpisałam markerem :P
    Ale masz mieć cc czy masz w szputalu czekać na porod naturalny bo chyba coś pominęłam :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 23:01

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Ale masz mieć cc czy masz w szputalu czekać na porod naturalny bo chyba coś pominęłam :p
    ani to ani to :)
    Lekarz wystawi skierowanie do szpitala na poród naturalny, ale nie będę czekać na niego w szpitalu :) Skierowanie jest po porstu w szpitalu mile widziane, choć nie obowiązkowe :)

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:53

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to przeoczylam :)

Ja bede karmic piersia jesli mi sie uda nic nie bede robila na sile moje cycki moja sprawa :)

Dziewczyny macie czasem kolatanie serca mi sie to zdarza wieczorami jak leze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 23:07

• Hashija Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte ja też rozważałam bartusia i leosia jsk jeszcze plci ni znalismu, ale maz odrzucil oba. Leon mi sie podoba, jest malo dzieci o tym imieniu i jest dostojne ale Bartus mniej ryzkowne.

Suerte lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    ani to ani to :)
    Lekarz wystawi skierowanie do szpitala na poród naturalny, ale nie będę czekać na niego w szpitalu :) Skierowanie jest po porstu w szpitalu mile widziane, choć nie obowiązkowe :)
    Aaaa ok... Bo juz myślałam że coś mnie ominęło, u mnie skierowanie jest tylko wtedy jak jest planowe cc dlatego sie zdziwiłam :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte Bartus :)tez mi sie podobalo to imie ale M sie nie zgodzil :)

Suerte lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, Acikk, po podkłądach będę używać podpasek Bella takich klasycznych ale dużych waciaków w różowo granatowym opakowaniu :D Dobrze przepuszczają powietrze, te siatkowe z żelującymi wkładami są zbyt sztuczne.

‹‹ 1693 1694 1695 1696 1697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ