Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnystars2345 wrote:no tez bylam zdziwiona, bo myslalam ze teraz jak bylam ostatnio to ustalimy, no ale lekarz zadecydowal inaczej, wiec czekam, termin normalnie mam na 22grudnia wiec jestem ciekawa na kiedy mi wyznaczy cc. A z laktatorem to racja ze przy nawale to bedzie na juz potrzebny,chociaz jak nie bedzie to zeby rozkrecic laktacje to tak samo.
Stars - Tylko medeli raczej nie dostaniesz od ręki. Trzeba go zamawiać, więc uważam, ze lepiej mieć na zapas bo jak przyjdzie nawał pokarmu będzie trochę za późno:) Swoją drogo trochę późno ustalacie ten termin dopiero. Ja miałam ustalony 27 października czyli równo miesiąc przed.
Ja z OM mam termin na 3 grudnia a cc na 27 listopada. Czyli tydzień wcześniej. Zapewne będziesz miała termin w okolicy 15 grudnia. Ja jutro mam wizytę i omówimy szczegóły porodu. Jak ma przebiegać, co będzie się działo itp.
Wiesz mi się wydaje, że przy cc na 100% laktator się przyda. Dużo tez zależy czy chcesz czasami dziecko zostawiać i gdzieś wychodzić. Ja się już nasłuchałam czemu taki drogi kupiłam ale doszłam do wniosku, że wolę zapłacić raz ale za porządny. A nie jak znajoma. Kupiła ręczny za 100zł, ale w jej przypadku się nie sprawdził przy nawale i wysłała męża do apteki po elektryczny. Ten elektryczny też ponad 200zł. A i tak nie była z niego zadowolona. Ja swój laktator biorę do kliniki. Chociaż w szpitalach i klinikach zazwyczaj też używają medeli tylko takich dużych specjalnych.stars2345 lubi tę wiadomość
-
annielica wrote:Ja z OM mam termin na 3 grudnia a cc na 27 listopada. Czyli tydzień wcześniej. Zapewne będziesz miała termin w okolicy 15 grudnia. Ja jutro mam wizytę i omówimy szczegóły porodu. Jak ma przebiegać, co będzie się działo itp.
Wiesz mi się wydaje, że przy cc na 100% laktator się przyda. Dużo tez zależy czy chcesz czasami dziecko zostawiać i gdzieś wychodzić. Ja się już nasłuchałam czemu taki drogi kupiłam ale doszłam do wniosku, że wolę zapłacić raz ale za porządny. A nie jak znajoma. Kupiła ręczny za 100zł, ale w jej przypadku się nie sprawdził przy nawale i wysłała męża do apteki po elektryczny. Ten elektryczny też ponad 200zł. A i tak nie była z niego zadowolona. Ja swój laktator biorę do kliniki. Chociaż w szpitalach i klinikach zazwyczaj też używają medeli tylko takich dużych specjalnych.
Kochana mozesz spojrzec do ulotki tego laktatora i przeczytac jaka jest jego zywotnosc? Bo czytam wlasnie opinie w internetach i sa bardzo zroznicowane. Ogolnie bardzo mi sie spodobal i powiem szczerze ze jakbym potrzebowala laktator, to chcialabym ten wlasnie. -
nick nieaktualnyMoj jutro tez zaczyna nocki i bede spala u rodzicow. Na szczescie to tylko dwie nocki pozniej ma niby urlop ale jak nic nie bedzie sie rozkrecalo to bedzie pracowal a urlop przesunie. Ale do pracy ma 60 km, czyli ok godzinka drogi. Bede musiala nohi zaciskac
Ale mnie nosi, lezec nie moge na lozku. No masakra. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPola_27 wrote:Kochana mozesz spojrzec do ulotki tego laktatora i przeczytac jaka jest jego zywotnosc? Bo czytam wlasnie opinie w internetach i sa bardzo zroznicowane. Ogolnie bardzo mi sie spodobal i powiem szczerze ze jakbym potrzebowala laktator, to chcialabym ten wlasnie.
Wiesz ja gdzieś w necie też czytałam o tej żywotności. Wiadomo jak ktoś ma zamiar używać go non stop i podawać tylko odciągnięty pokarm może być ciężko jak z każdym sprzętem bo nie jest stworzony do pracy bez przerwy. Ale jest na gwarancji przecież przez 2 lata. Ja myślę, że bez przesady spokojnie wystarczy. Zajeździć da się wszystko. Nawet komputer. Poczytam potem instrukcję ale to jak będę szła na górę bo przez te bóle w pachwinach staram się nie wchodzić po schodach bo to dla mnie wyprawa życiaPola_27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPola, za to co napisałaś normalnie stawiam Ci piwo!!
Też uważam że każda z nas niech decyduje o sobie i o swoim dziecku
Dlatego właśnie nie będę karmić piersią, a moja mama strasznie jest tym oburzona więc jej powiedziałąm że jeśli dziecko ma być szczęśliwe to mama musi się dobrze czuć, o.
Nie wiem czemu skierowanie na następnej wizycie, no chyba teraz jeszcze za wcześnie po prostu jest.
Suerte, mi też się podoba bardziej Bartuś
edit: też mam przelane kosmetyki w te pojemniki, niby też wszystko w innym kolorze ale bałam się że po porodzie już nie będę pamiętać co jest co, więc podpisałam markeremWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 22:58
Suerte, Pola_27 lubią tę wiadomość
-
Tinusia wrote:Ja mam laktator Lovi prolactis który również ma świetne opinie i również do niego są butelki nie zaburzające naturalnego rytmu ssania. Może być ręczny, elektryczny do sieci i na baterie
i też jest dwufazowy (stymulacja i głębokie ssanie). Póki co wypróbowany na mężu
aa i podoba mi się że jest w ładnej torbie gdzie wszystko ma swoje miejsce i w gratisie są wkładki laktacyjne:P już mam wszystko wyparzone i spakowane
bardzo mi zależało na tym by po cc od razu działać
Tinusia, ale na mężu wyprobowywaliscie to głębokie ssanie????
lilianna, moniek90, Matleena, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
ZieloneOliwki wrote:Pola, za to co napisałaś normalnie stawiam Ci piwo!!
Też uważam że każda z nas niech decyduje o sobie i o swoim dziecku
Dlatego właśnie nie będę karmić piersią, a moja mama strasznie jest tym oburzona więc jej powiedziałąm że jeśli dziecko ma być szczęśliwe to mama musi się dobrze czuć, o.
Nie wiem czemu skierowanie na następnej wizycie, no chyba teraz jeszcze za wcześnie po prostu jest.
Suerte, mi też się podoba bardziej Bartuś
edit: też mam przelane kosmetyki w te pojemniki, niby też wszystko w innym kolorze ale bałam się że po porodzie już nie będę pamiętać co jest co, więc podpisałam markeremWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 23:01
-
nick nieaktualnyMadzisek wrote:Ale masz mieć cc czy masz w szputalu czekać na porod naturalny bo chyba coś pominęłam :p
Lekarz wystawi skierowanie do szpitala na poród naturalny, ale nie będę czekać na niego w szpitaluSkierowanie jest po porstu w szpitalu mile widziane, choć nie obowiązkowe
-
nick nieaktualnyoj to przeoczylam
Ja bede karmic piersia jesli mi sie uda nic nie bede robila na sile moje cycki moja sprawa
Dziewczyny macie czasem kolatanie serca mi sie to zdarza wieczorami jak lezeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 23:07
-
ZieloneOliwki wrote:ani to ani to
Lekarz wystawi skierowanie do szpitala na poród naturalny, ale nie będę czekać na niego w szpitaluSkierowanie jest po porstu w szpitalu mile widziane, choć nie obowiązkowe
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny