X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Rzeczywiscie te pierwsze nie maja skrzydelek, ja mam ze skrzydelkami czyli te drugie co Zieloneoliwki wrzucila;-)

I jeszcze noce gdy leci Ci i strach czy materaca nie zapierdzielisz :-D

Ha ha juz o tym wspominalam - moj maz by sie cieszyl gdybym zapierdzielila materac :D ja na noc tez tampony i bez stresu :D nigdy mnie nic przykrego nie spotkalo:P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://joemonster.org/art/34157
    żadna z Was nie zauważyła .... :(

Pola_27 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Acikk - tak, chciałam rozchodzić, bo jakoś nie byłam przekonana, że poród się rozpoczął ;) Nie miałam żadnych typowych objawów typu - odejście wód czy czopa, reguralnych skurczy. A tu jak powiedziała moja lekarka po badaniu - urodzi pani max. do 24 h. Przyjmujemy panią na oddział. Hahahaha - to się zdziwiłam! Dobrze, że zabrałam torbę ze sobą. Ale pamiętam ten stresior...i wielkie niedowierzanie - jak to?!?!?! zaraz będę tulić małą?!?!?! Z tego stresu w ciągu 20 min. dostałam już reguralnych skurczy ;)
    Ale w sumie fajnie. Do szpitala pojechalas raczej na luznej gumie i w sumie fajnie to wszystko wyszlo:D
    I powtorze sie mala jest przecudna:) a jak tam nocki, czesto sie budzi? Spicie w jednym pokoju czy mala osobno ? Spisz wofole cos czy caly czas na czuju :D? No i wogole jak tam karmienie Ci idzie? Napisz cos wiecej jak bedziesz miec chwilke

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    http://joemonster.org/art/34157
    żadna z Was nie zauważyła .... :(

Juz ktoras dziewxzyna wstawiala tego linka jakis czas temu :D nie placz:P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle rozmawiałam w sobotę ze znajomą na temat monitora oddechu i mówi, że raz miała włączony. Prawie na zawał zeszła przy nim i zrezygnowała. Potwierdziła że dzieci mają często chwilowe bezdechy a on reagował na każdy i w nocy ją budził co chwilę.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja boje sie bolu i fukcjonowania po porodzie tak jak piszecie zaatwianie czy umycie sie bedzie wyzwaniem :/ Widze ze was tez przeraza noszenie tych wielgasnych podpasek bllleeeeee :/

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Juz ktoras dziewxzyna wstawiala tego linka jakis czas temu :D nie placz:P
    no dobra, to nie zwróciłam uwagi ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Ja boje sie bolu i fukcjonowania po porodzie tak jak piszecie zaatwianie czy umycie sie bedzie wyzwaniem :/ Widze ze was tez przeraza noszenie tych wielgasnych podpasek bllleeeeee :/
    dlatego dobrze jest poprosić podobno o tą lewatywę przed porodem bo jak się zachce dwójeczki zaraz po, no to mały problem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie podoba zdjecie z tego linku z wyciagnietymi rekami do alko i odrazu o nas pomyslalam jakie my spragnione tego napoju bogow :)

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Mnie sie podoba zdjecie z tego linku z wyciagnietymi rekami do alko i odrazu o nas pomyslalam jakie my spragnione tego napoju bogow :)
    ja się czuję jak ta krowa pod numerem 4 :P

Suerte lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    dlatego dobrze jest poprosić podobno o tą lewatywę przed porodem bo jak się zachce dwójeczki zaraz po, no to mały problem ;)
    Trzeba sie dobrze oproznic przed bo takiego psikusa nie przewiduje po moim porodzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 00:07

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Przypuszczam ze zaraz po sie nie zachce bo co nie wyjdzie przed to wyjdzie w trakcie :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproście w razie czego żeby Was ciaśniej zaszyli to może będziecie mieć potem lepsze doznania :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wole sie oproznic przed niz jak M ma patrze w trakcie na wyciek niekontrolowany :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:20

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja monitora tez nie kupiłam. Położna w SR się śmiała, że nakupujemy tych cudów techniki a potem sikamy w majtki przy każdym piknięciu. Mówiła, że jak dziecko jest donoszona to bez sensu bo takie epizody najczęściej są u wcześniaków. A nie dziecko zdrowe, prawie 4 kilo wazy a my o śmierć łóżeczkową się martwimy...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlenaa ja mam to samo. Tzn mialam dawno temu jak tych podpaskow uzywalam i teraz mnie to przeraza bo pamietam to okropne uczucie i wszystko uwalone na zewnatrz ueeee:/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie kupilam monitora oddechu musze zamowi nianie tylko dlatego ze bede dokladac do pieca na dole i musze miec podglad kiedy wyjde po drzewo czy wegiel :/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Ja wole sie oproznic przed niz jak M ma patrze w trakcie na wyciek niekontrolowany :)
    Wiesz teraz tez tak mysle ale tez wydaje mi sie ze w trakcie to bedzie tak nieistotne ze nikt sie nad tym nie bedzie jakos specjalnie spuszczal:P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:36

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1695 1696 1697 1698 1699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ