Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pchelkaa wrote:Rzeczywiscie te pierwsze nie maja skrzydelek, ja mam ze skrzydelkami czyli te drugie co Zieloneoliwki wrzucila;-)
I jeszcze noce gdy leci Ci i strach czy materaca nie zapierdzielisz
Ha ha juz o tym wspominalam - moj maz by sie cieszyl gdybym zapierdzielila materacja na noc tez tampony i bez stresu
nigdy mnie nic przykrego nie spotkalo:P
-
nick nieaktualny
-
Evka wrote:Acikk - tak, chciałam rozchodzić, bo jakoś nie byłam przekonana, że poród się rozpoczął
Nie miałam żadnych typowych objawów typu - odejście wód czy czopa, reguralnych skurczy. A tu jak powiedziała moja lekarka po badaniu - urodzi pani max. do 24 h. Przyjmujemy panią na oddział. Hahahaha - to się zdziwiłam! Dobrze, że zabrałam torbę ze sobą. Ale pamiętam ten stresior...i wielkie niedowierzanie - jak to?!?!?! zaraz będę tulić małą?!?!?! Z tego stresu w ciągu 20 min. dostałam już reguralnych skurczy
I powtorze sie mala jest przecudna:) a jak tam nocki, czesto sie budzi? Spicie w jednym pokoju czy mala osobno ? Spisz wofole cos czy caly czas na czuju? No i wogole jak tam karmienie Ci idzie? Napisz cos wiecej jak bedziesz miec chwilke
-
nick nieaktualnyW ogóle rozmawiałam w sobotę ze znajomą na temat monitora oddechu i mówi, że raz miała włączony. Prawie na zawał zeszła przy nim i zrezygnowała. Potwierdziła że dzieci mają często chwilowe bezdechy a on reagował na każdy i w nocy ją budził co chwilę.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:Ja boje sie bolu i fukcjonowania po porodzie tak jak piszecie zaatwianie czy umycie sie bedzie wyzwaniem
Widze ze was tez przeraza noszenie tych wielgasnych podpasek bllleeeeee
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:dlatego dobrze jest poprosić podobno o tą lewatywę przed porodem bo jak się zachce dwójeczki zaraz po, no to mały problem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 00:07
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa monitora tez nie kupiłam. Położna w SR się śmiała, że nakupujemy tych cudów techniki a potem sikamy w majtki przy każdym piknięciu. Mówiła, że jak dziecko jest donoszona to bez sensu bo takie epizody najczęściej są u wcześniaków. A nie dziecko zdrowe, prawie 4 kilo wazy a my o śmierć łóżeczkową się martwimy...
-
nick nieaktualny
-
Mi$ia26 wrote:Ja wole sie oproznic przed niz jak M ma patrze w trakcie na wyciek niekontrolowany