Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Rzeczywiscie te pierwsze nie maja skrzydelek, ja mam ze skrzydelkami czyli te drugie co Zieloneoliwki wrzucila;-)

I jeszcze noce gdy leci Ci i strach czy materaca nie zapierdzielisz :-D

Ha ha juz o tym wspominalam - moj maz by sie cieszyl gdybym zapierdzielila materac :D ja na noc tez tampony i bez stresu :D nigdy mnie nic przykrego nie spotkalo:P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://joemonster.org/art/34157
    żadna z Was nie zauważyła .... :(

Pola_27 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Acikk - tak, chciałam rozchodzić, bo jakoś nie byłam przekonana, że poród się rozpoczął ;) Nie miałam żadnych typowych objawów typu - odejście wód czy czopa, reguralnych skurczy. A tu jak powiedziała moja lekarka po badaniu - urodzi pani max. do 24 h. Przyjmujemy panią na oddział. Hahahaha - to się zdziwiłam! Dobrze, że zabrałam torbę ze sobą. Ale pamiętam ten stresior...i wielkie niedowierzanie - jak to?!?!?! zaraz będę tulić małą?!?!?! Z tego stresu w ciągu 20 min. dostałam już reguralnych skurczy ;)
    Ale w sumie fajnie. Do szpitala pojechalas raczej na luznej gumie i w sumie fajnie to wszystko wyszlo:D
    I powtorze sie mala jest przecudna:) a jak tam nocki, czesto sie budzi? Spicie w jednym pokoju czy mala osobno ? Spisz wofole cos czy caly czas na czuju :D? No i wogole jak tam karmienie Ci idzie? Napisz cos wiecej jak bedziesz miec chwilke

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    http://joemonster.org/art/34157
    żadna z Was nie zauważyła .... :(

Juz ktoras dziewxzyna wstawiala tego linka jakis czas temu :D nie placz:P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle rozmawiałam w sobotę ze znajomą na temat monitora oddechu i mówi, że raz miała włączony. Prawie na zawał zeszła przy nim i zrezygnowała. Potwierdziła że dzieci mają często chwilowe bezdechy a on reagował na każdy i w nocy ją budził co chwilę.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja boje sie bolu i fukcjonowania po porodzie tak jak piszecie zaatwianie czy umycie sie bedzie wyzwaniem :/ Widze ze was tez przeraza noszenie tych wielgasnych podpasek bllleeeeee :/

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Juz ktoras dziewxzyna wstawiala tego linka jakis czas temu :D nie placz:P
    no dobra, to nie zwróciłam uwagi ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Ja boje sie bolu i fukcjonowania po porodzie tak jak piszecie zaatwianie czy umycie sie bedzie wyzwaniem :/ Widze ze was tez przeraza noszenie tych wielgasnych podpasek bllleeeeee :/
    dlatego dobrze jest poprosić podobno o tą lewatywę przed porodem bo jak się zachce dwójeczki zaraz po, no to mały problem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie podoba zdjecie z tego linku z wyciagnietymi rekami do alko i odrazu o nas pomyslalam jakie my spragnione tego napoju bogow :)

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Mnie sie podoba zdjecie z tego linku z wyciagnietymi rekami do alko i odrazu o nas pomyslalam jakie my spragnione tego napoju bogow :)
    ja się czuję jak ta krowa pod numerem 4 :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    dlatego dobrze jest poprosić podobno o tą lewatywę przed porodem bo jak się zachce dwójeczki zaraz po, no to mały problem ;)
    Trzeba sie dobrze oproznic przed bo takiego psikusa nie przewiduje po moim porodzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 00:07

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Przypuszczam ze zaraz po sie nie zachce bo co nie wyjdzie przed to wyjdzie w trakcie :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproście w razie czego żeby Was ciaśniej zaszyli to może będziecie mieć potem lepsze doznania :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wole sie oproznic przed niz jak M ma patrze w trakcie na wyciek niekontrolowany :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:20

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja monitora tez nie kupiłam. Położna w SR się śmiała, że nakupujemy tych cudów techniki a potem sikamy w majtki przy każdym piknięciu. Mówiła, że jak dziecko jest donoszona to bez sensu bo takie epizody najczęściej są u wcześniaków. A nie dziecko zdrowe, prawie 4 kilo wazy a my o śmierć łóżeczkową się martwimy...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlenaa ja mam to samo. Tzn mialam dawno temu jak tych podpaskow uzywalam i teraz mnie to przeraza bo pamietam to okropne uczucie i wszystko uwalone na zewnatrz ueeee:/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie kupilam monitora oddechu musze zamowi nianie tylko dlatego ze bede dokladac do pieca na dole i musze miec podglad kiedy wyjde po drzewo czy wegiel :/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Ja wole sie oproznic przed niz jak M ma patrze w trakcie na wyciek niekontrolowany :)
    Wiesz teraz tez tak mysle ale tez wydaje mi sie ze w trakcie to bedzie tak nieistotne ze nikt sie nad tym nie bedzie jakos specjalnie spuszczal:P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:36

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1695 1696 1697 1698 1699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ