Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja też za wszystko muszę płacić, wiem że u innych lekarzy za ktg nie pobierają opłat, a ja za każde płacę 40 zł, jutro ktg i konsultacja więc pójdzie 100, a normalne wizyty 180. mam nadzieje, że po tej jutrzejszej nie zdążę już więcej pójść, wolę do szpitala
-
nick nieaktualnyOdlaczyli Kasie od sondy !
Jest juz na samej butli
Jest szansa ze jutro po poludniu wyjdziemy jak bedzie ladnie jadla. Jutro albo w srode
No i zdjecie jeszcze z rana z okazji pierwszego tygodnia na swiecie
http://iv.pl/images/22143410349595862053.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 18:47
balbo, Pola_27, dorciamw, Acikk, iNso87, revvelka, aannkkaa, alicja_, rewelka, annielica, Dżulia, Karola1990, Madzisek, kwiatakacji, Pchelkaa, ZieloneOliwki, m@rzenie, Dagietka, Moniusia89, akira, lula.91, Suerte, pati_zuzia, Piegus, MeGi2986, Nazja, moniek90, amos, Anka1101, emilka24, Matleena, Klara87, Ola_45, genoweffa, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:To z tego cocwidze po suwaczku to jej maly już jakiś czas temu tyle miał.
Ja mam wizytę w czwartek i już mnie męczy to chodzenie co 2 tyg, nie dość że kasa to te badania krwi jutro zaś muszę wstać łapać te niessczesne siuski...
Moniek urodzilas już bo coś nie piszesz nic?
Byłam dziś na porodówce na Goduli i nie widziałam Mońka, więc chyba nieAcikk, moniek90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
annielica wrote:U nas w tym roku w końcu po kilku latach naturalna choinka. Mąż zapowiedział meeega dużą. Mamy jedną ścianę przeszkloną i na niej stanie choinka. W tym roku chciałabym zrobić ja biało-złotą. A jak wyjdzie zależy od finansów. Chcielibyśmy też udekorować trochę dom, bo zawsze mi się podobały takie świecące domy
I chcę powiesić takie amerykańskie skarpety nad kominkiem. Najchętniej z Naszymi imionami ale nie wiem czy znajdę takie hihi
powoli udziela mi się nastrój Świat. W tym roku to zupełnie inne Święta, pamiątka na całe życie
-
Alicja, nie rozumiem lekarza... W ogole nie rozumiem postepowan co niektorych lekarzy. Megi chodzila bez wod i malemu cos sie dzieje, mozliwe ze wlasnie przez to ze trzymali ich tak dlugo bez wod. Jak ja bylam w czwartek w szpitalu, to polozna mi z mety powiedziala, ze jesli to wody, od razu wywoluja, bez zadnego ale... Nawet torbe juz mialam ze soba w razie "w'... a Was mecza i stresuja jak jakies krowy cielne, ja pierdole za przeproszeniem, nie wiem o co im chodzi...
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Alicja a nozna tak dlugo bez czopu chodzic i z takim rozwarciem? Wmowil cos na ten temat gin?
Dagietka super imionka!
Madzia trzymam kciuki :*
No właśnie ja się tego najbardziej boję - tej infekcji. Dr mówi, że jak wody nie odeszły to infekcja "nie powinna się wdać".
-
nick nieaktualnyNo właśnie, puszczają kobiety bez wód, albo z rozwarciem do domu, a później dzieciaczki cierpią, bo albo nabawią się jakiś zakażeń albo jakieś inne komplikacje, nie wiem czy to ich lenistwo, czy boj się odpowiedzialności, czy mają jakieś ograniczenia... nie rozumiem tego
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPola_27 wrote:Alicja, nie rozumiem lekarza... W ogole nie rozumiem postepowan co niektorych lekarzy. Megi chodzila bez wod i malemu cos sie dzieje, mozliwe ze wlasnie przez to ze trzymali ich tak dlugo bez wod. Jak ja bylam w czwartek w szpitalu, to polozna mi z mety powiedziala, ze jesli to wody, od razu wywoluja, bez zadnego ale... Nawet torbe juz mialam ze soba w razie "w'... a Was mecza i stresuja jak jakies krowy cielne, ja pierdole za przeproszeniem, nie wiem o co im chodzi...
Masz rację.
Niestety co lekarz to teoria.
-
nick nieaktualnydorciamw wrote:Moja siostra tez chodziła bez wód, bo nikt nie chciał podjąć decyzji, dopiero jak przyszła znajoma położna na zmianę, to się postukała w głowę co oni wyprawiają, i zaraz była cesarka, a moja siostrzenica była już niedotleniona.
Nawet nie strasz.. -
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Kurde mi tez zawsze te domy na zewnatrz przystrojone sie podobaly i w srodku np na schodach swiatelka ooo i tak jak mowisz na kominku skarpety.. super! Szkoda,ze u Nas takie rzeczy sa wrecz drogie,bo duzo trzeba zaplacic za przystrojenie choinki na dobra sprawe a nie mowie o innych pierdolach..mikolaj stojacy tak na moje oko 80cm wys prawie 300zl...no porazka:| mnie nie stac na takie rarytasy
Na allegro lampki zewnętrzne za kilkadziesiąt złotych można kupić. A ozdoby stojące np jakieś renifery itp. to 60zł w Lidlu teraz kosztują, więc nie jest tak strasznie, zwłaszcza, że to na kilka latJa myślałam żeby bombki te które mamy pomalować sprayem. A inne kształty (aniołki, dzwoneczki) powycinać foremkami do ciastek z masy solnej i upiec a potem pomalować. Dla Was dodatkowa frajda taka zabawa dla Laury. Ja jestem oszczędna z natury więc za dużo kasy nigdy nie wydam niepotrzebnie
-
nick nieaktualnydorciamw wrote:No właśnie, puszczają kobiety bez wód, albo z rozwarciem do domu, a później dzieciaczki cierpią, bo albo nabawią się jakiś zakażeń albo jakieś inne komplikacje, nie wiem czy to ich lenistwo, czy boj się odpowiedzialności, czy mają jakieś ograniczenia... nie rozumiem tego
Jutro zaczynam 39tydzień.
Chyba bardziej nieodpowiedzialne jest ryzykowanie infekcją niż poród w tym tygodniu ciąży..
No ale nic.. Nie jestem lekarzem. -
nick nieaktualny