X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Ja mam caly czas ta glowke u gory i wlasnie nie dusi mnie tak na pecherz jak duzo dziewczyn ma na tym etapie, ani nic mnie tam nie uciska na szyjke i wgl , wydaje mi sie ze mogl Ci sie przekrecic trochę, ale mi lekarz mowil ze do 37 tyg , dziecko moze kilka razy jeszcze zmienic pozycje jesli ma na to miejsce :-) Ja na tym etapie mam nawet jeszcze szanse na obrót jesli mala ma jeszcze troszke miejsca.
    A jak robią cesarke to ile przed terminem ?

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas to trochę takie hmm dziwaczne, bo Mloda sobie fika raz tak, raz tak, a miejsca nie ma i dlatego to tak boli. Była główką w dół tydzień temu, za dwa dni znowu do góry. Skierowanie i wstępny termin cc są, w środę rozmowa z anestezjologiem, ale liczę na to, że jednak urodzimy naturalnie. Już bym chciała urodzić, nawet w tej chwili... Mam już dosyć

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cesarki planowane są zazwyczaj na 39 tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    No u nas to trochę takie hmm dziwaczne, bo Mloda sobie fika raz tak, raz tak, a miejsca nie ma i dlatego to tak boli. Była główką w dół tydzień temu, za dwa dni znowu do góry. Skierowanie i wstępny termin cc są, w środę rozmowa z anestezjologiem, ale liczę na to, że jednak urodzimy naturalnie. Już bym chciała urodzić, nawet w tej chwili... Mam już dosyć
    A jak czujesz malutka ?

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam parcia na pęcherz, ale wydaje mi się, że wczoraj mogła się przekręcić główką w dół, jednak pewności nie mam bo tak jak wspomniałam, to mały alien jest. W dwa dni potrafi zmienić pozycję... tak więc tego.. Jutro mamy wizytę, a w środę drugą wizytę w klinice. Się zobaczy. Liczę jednak na to, że ten mały uparciuch wyjdzie wcześniej drzwiami frontowymi, tak jak na kulturalną dziewczynkę przystało i obędzie się bez cc

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz Powiedzial, ze zrobi cesarke w terminie, ewentualnie kilka dni przed :P wiec to chyba od lekarza zależy :p Ja od poczatku ciazy bardzo chcialam rodzic naturalnie, ale jak w gre weszla opcja cc, to zaczelam szukać pozytywnych stron cc, i w sumie moge miec cerarke :D W kroku nic mi sie nie rozciagnie haha :P I bd mogla wrocic do seksu sprzed ciazy szybko :D haha, taki maly plusik cesarki :D Ale jak bedzie naturalnie, to tez fajnie, mój narzeczony bedzie mogl byc przy porodzie i wgl :-)

annielica lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek właśnie wypychala mi się pod żebrem z prawej strony, byłam przekonana, że to pupa, bo we wtorek na USG była główką w dół, a pani doktor pokazuje nam, że to główka :/ Tak więc to jak Ją czuję, niewiele ma się do tego, co tak na prawdę maluśka wypina...

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:48

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizytę za tydzień w środę wiec zobaczymy. No ja i tu i tu widzę plusy i minusy :D

• Piegus Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się również po weekendzie, który spędziłam na zajęciach w szkole i ledwo mogłam Was teraz nadrobić. W piątek trzymały się mnie bóle miesiączkowe i twardnienia brzucha, ustały dopiero koło 4 w nocy i wtedy też udało mi się zasnąć. Bałam się jak ja wytrzymam sobotę i niedzielę na zajęciach, ale na szczęście wszystko się uspokoiło. Dopiero dziś w nocy miałam dziwny moment, bo o 1.30 obudziła mnie chęć wymiotów, po prostu wszystko nagle zaczęło mi się cofać. Momentalnie usiadłam chyba w ostatniej chwili, bo bym pawia puściła na poduszkę. :/ I tylko mi poród przed oczami stanął, bo pisałyście, że może zacząć się od takiego przeczyszczenia organizmu. Niby chcę żeby się już zaczęło, a jak coś się dzieje to taki strach mnie ogarnia.
    Jutro również wizytuję, zobaczymy ile już moja kluska waży. I do tego jutro wg belly ciąża donoszona, więc niech już się dzieje co chce. :D

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Mi lekarz Powiedzial, ze zrobi cesarke w terminie, ewentualnie kilka dni przed :P wiec to chyba od lekarza zależy :p Ja od poczatku ciazy bardzo chcialam rodzic naturalnie, ale jak w gre weszla opcja cc, to zaczelam szukać pozytywnych stron cc, i w sumie moge miec cerarke :D W kroku nic mi sie nie rozciagnie haha :P I bd mogla wrocic do seksu sprzed ciazy szybko :D haha, taki maly plusik cesarki :D Ale jak bedzie naturalnie, to tez fajnie, mój narzeczony bedzie mogl byc przy porodzie i wgl :-)

u nas robią cc 10 dni przed terminem. Z pozytywów cc: Po wyjęciu dziecka, wkladają mi Malutką pod taki pas, żebym miała Ją na piersi, a mnie zszywają do konca itd. Później położna zabiera Malutką i męża do naszej sali i mąż na gołej klatce kanguruje Truskawkę do mojego przyjazdu z so.. To bardzo dla nas ważne jest, a w naszej klinice tak sie robi. Natomiast jeśli szukać negatywów, to jest ich cała masa i nawet nie chcę wiedziec jakie, żeby nie panikować. Dla mnie i męża najważniejsze było to, aby Malutkiej nam nie zabrali zaraz po porodzie. Zabierają dziecko do mycia i ważenia dopiero po dwóch godzinach, tak więc to nam się podoba, że starają się, aby cc było jak najbardziej zbliżone do porodu sn

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa jak to będzie :D jak już bym miała mieć cesarke to chcialabym przed świętami by wigilię spędzić w domku

• Matleena Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:19

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za tydzień wizytę , juz nie moge sie doczekać, bo ta niewiadoma mnie dobija, jaki poród mam miec :D Ale nie wazne którędy moje dziecko wyjdzie, ważne zeby nie bylo zadnych komplikacji i byla cala i zdrowa ! :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie jeszcze nie dowiadywalam jak to u mnie wyglada w szpitalu, wiem tylko ze po naturalnym bardzo dbaja o ciagly kontak dziecka z mama to moze po cc jest podobnie. Jak dotrwam do wizyty za tydzień to bd pytac lekarza o szczególy cc , jak narazie mam wielki znak zapytania jak to moje dziecko wyjdzie :P

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra rodziła przez cc w Polsce i synka dostala dopiero po jakims czasie jak juz byla na swojej sali i mogła w miarę sama zająć się dzidziusiem. Nie wiem tez jak to wygląda w innych szpitalach, może każdy szpital ma swoje własne praktyki, nie mam pojęcia

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Raczej w każdym szpitalu jest inaczej z cc. U nas mąż może czekać na bloku operacyjnym pod salą ale jak to jest później to nie wiem.. wiem tylko że działają w systemie rooming in ale nie wiem jak w przypadku cc...

Tinusia, Ty będziesz w Opolu rodziła, prawda? Czy mnie się coś porypało???

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Kup mi grzeska toffi na zakupach przy okazji haha :D

O ja cie sune! Kto komu czyta w myślach? Przy kasie w Biedrze były, 10 szt. za 7,40 to kupiłam. To niedługo wmłucę i przekaże telepatycznie smak i kalorie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 17:11

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
‹‹ 1683 1684 1685 1686 1687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ