Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPoz!omka. wrote:Ja mam caly czas ta glowke u gory i wlasnie nie dusi mnie tak na pecherz jak duzo dziewczyn ma na tym etapie, ani nic mnie tam nie uciska na szyjke i wgl , wydaje mi sie ze mogl Ci sie przekrecic trochę, ale mi lekarz mowil ze do 37 tyg , dziecko moze kilka razy jeszcze zmienic pozycje jesli ma na to miejsce
Ja na tym etapie mam nawet jeszcze szanse na obrót jesli mala ma jeszcze troszke miejsca.
-
No u nas to trochę takie hmm dziwaczne, bo Mloda sobie fika raz tak, raz tak, a miejsca nie ma i dlatego to tak boli. Była główką w dół tydzień temu, za dwa dni znowu do góry. Skierowanie i wstępny termin cc są, w środę rozmowa z anestezjologiem, ale liczę na to, że jednak urodzimy naturalnie. Już bym chciała urodzić, nawet w tej chwili... Mam już dosyć
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPola_27 wrote:No u nas to trochę takie hmm dziwaczne, bo Mloda sobie fika raz tak, raz tak, a miejsca nie ma i dlatego to tak boli. Była główką w dół tydzień temu, za dwa dni znowu do góry. Skierowanie i wstępny termin cc są, w środę rozmowa z anestezjologiem, ale liczę na to, że jednak urodzimy naturalnie. Już bym chciała urodzić, nawet w tej chwili... Mam już dosyć
-
Nie mam parcia na pęcherz, ale wydaje mi się, że wczoraj mogła się przekręcić główką w dół, jednak pewności nie mam bo tak jak wspomniałam, to mały alien jest. W dwa dni potrafi zmienić pozycję... tak więc tego.. Jutro mamy wizytę, a w środę drugą wizytę w klinice. Się zobaczy. Liczę jednak na to, że ten mały uparciuch wyjdzie wcześniej drzwiami frontowymi, tak jak na kulturalną dziewczynkę przystało i obędzie się bez cc
-
Mi lekarz Powiedzial, ze zrobi cesarke w terminie, ewentualnie kilka dni przed
wiec to chyba od lekarza zależy :p Ja od poczatku ciazy bardzo chcialam rodzic naturalnie, ale jak w gre weszla opcja cc, to zaczelam szukać pozytywnych stron cc, i w sumie moge miec cerarke
W kroku nic mi sie nie rozciagnie haha
I bd mogla wrocic do seksu sprzed ciazy szybko
haha, taki maly plusik cesarki
Ale jak bedzie naturalnie, to tez fajnie, mój narzeczony bedzie mogl byc przy porodzie i wgl
annielica lubi tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
W czwartek właśnie wypychala mi się pod żebrem z prawej strony, byłam przekonana, że to pupa, bo we wtorek na USG była główką w dół, a pani doktor pokazuje nam, że to główka
Tak więc to jak Ją czuję, niewiele ma się do tego, co tak na prawdę maluśka wypina...
-
nick nieaktualny
-
Witam się również po weekendzie, który spędziłam na zajęciach w szkole i ledwo mogłam Was teraz nadrobić. W piątek trzymały się mnie bóle miesiączkowe i twardnienia brzucha, ustały dopiero koło 4 w nocy i wtedy też udało mi się zasnąć. Bałam się jak ja wytrzymam sobotę i niedzielę na zajęciach, ale na szczęście wszystko się uspokoiło. Dopiero dziś w nocy miałam dziwny moment, bo o 1.30 obudziła mnie chęć wymiotów, po prostu wszystko nagle zaczęło mi się cofać. Momentalnie usiadłam chyba w ostatniej chwili, bo bym pawia puściła na poduszkę.
I tylko mi poród przed oczami stanął, bo pisałyście, że może zacząć się od takiego przeczyszczenia organizmu. Niby chcę żeby się już zaczęło, a jak coś się dzieje to taki strach mnie ogarnia.
Jutro również wizytuję, zobaczymy ile już moja kluska waży. I do tego jutro wg belly ciąża donoszona, więc niech już się dzieje co chce. -
Poz!omka. wrote:Mi lekarz Powiedzial, ze zrobi cesarke w terminie, ewentualnie kilka dni przed
wiec to chyba od lekarza zależy :p Ja od poczatku ciazy bardzo chcialam rodzic naturalnie, ale jak w gre weszla opcja cc, to zaczelam szukać pozytywnych stron cc, i w sumie moge miec cerarke
W kroku nic mi sie nie rozciagnie haha
I bd mogla wrocic do seksu sprzed ciazy szybko
haha, taki maly plusik cesarki
Ale jak bedzie naturalnie, to tez fajnie, mój narzeczony bedzie mogl byc przy porodzie i wgl
u nas robią cc 10 dni przed terminem. Z pozytywów cc: Po wyjęciu dziecka, wkladają mi Malutką pod taki pas, żebym miała Ją na piersi, a mnie zszywają do konca itd. Później położna zabiera Malutką i męża do naszej sali i mąż na gołej klatce kanguruje Truskawkę do mojego przyjazdu z so.. To bardzo dla nas ważne jest, a w naszej klinice tak sie robi. Natomiast jeśli szukać negatywów, to jest ich cała masa i nawet nie chcę wiedziec jakie, żeby nie panikować. Dla mnie i męża najważniejsze było to, aby Malutkiej nam nie zabrali zaraz po porodzie. Zabierają dziecko do mycia i ważenia dopiero po dwóch godzinach, tak więc to nam się podoba, że starają się, aby cc było jak najbardziej zbliżone do porodu sn -
nick nieaktualny
-
Ja mam za tydzień wizytę , juz nie moge sie doczekać, bo ta niewiadoma mnie dobija, jaki poród mam miec
Ale nie wazne którędy moje dziecko wyjdzie, ważne zeby nie bylo zadnych komplikacji i byla cala i zdrowa !
Alicja.
-
Ja sie jeszcze nie dowiadywalam jak to u mnie wyglada w szpitalu, wiem tylko ze po naturalnym bardzo dbaja o ciagly kontak dziecka z mama to moze po cc jest podobnie. Jak dotrwam do wizyty za tydzień to bd pytac lekarza o szczególy cc , jak narazie mam wielki znak zapytania jak to moje dziecko wyjdzieAlicja
.
-
Moja siostra rodziła przez cc w Polsce i synka dostala dopiero po jakims czasie jak juz byla na swojej sali i mogła w miarę sama zająć się dzidziusiem. Nie wiem tez jak to wygląda w innych szpitalach, może każdy szpital ma swoje własne praktyki, nie mam pojęcia
-
Tinusia wrote:Raczej w każdym szpitalu jest inaczej z cc. U nas mąż może czekać na bloku operacyjnym pod salą ale jak to jest później to nie wiem.. wiem tylko że działają w systemie rooming in ale nie wiem jak w przypadku cc...
Tinusia, Ty będziesz w Opolu rodziła, prawda? Czy mnie się coś porypało??? -
nick nieaktualnyaannkkaa wrote:Kup mi grzeska toffi na zakupach przy okazji haha
O ja cie sune! Kto komu czyta w myślach? Przy kasie w Biedrze były, 10 szt. za 7,40 to kupiłam. To niedługo wmłucę i przekaże telepatycznie smak i kalorieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 17:11
Pchelkaa lubi tę wiadomość