X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Ja mam caly czas ta glowke u gory i wlasnie nie dusi mnie tak na pecherz jak duzo dziewczyn ma na tym etapie, ani nic mnie tam nie uciska na szyjke i wgl , wydaje mi sie ze mogl Ci sie przekrecic trochę, ale mi lekarz mowil ze do 37 tyg , dziecko moze kilka razy jeszcze zmienic pozycje jesli ma na to miejsce :-) Ja na tym etapie mam nawet jeszcze szanse na obrót jesli mala ma jeszcze troszke miejsca.
    A jak robią cesarke to ile przed terminem ?

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas to trochę takie hmm dziwaczne, bo Mloda sobie fika raz tak, raz tak, a miejsca nie ma i dlatego to tak boli. Była główką w dół tydzień temu, za dwa dni znowu do góry. Skierowanie i wstępny termin cc są, w środę rozmowa z anestezjologiem, ale liczę na to, że jednak urodzimy naturalnie. Już bym chciała urodzić, nawet w tej chwili... Mam już dosyć

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cesarki planowane są zazwyczaj na 39 tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    No u nas to trochę takie hmm dziwaczne, bo Mloda sobie fika raz tak, raz tak, a miejsca nie ma i dlatego to tak boli. Była główką w dół tydzień temu, za dwa dni znowu do góry. Skierowanie i wstępny termin cc są, w środę rozmowa z anestezjologiem, ale liczę na to, że jednak urodzimy naturalnie. Już bym chciała urodzić, nawet w tej chwili... Mam już dosyć
    A jak czujesz malutka ?

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam parcia na pęcherz, ale wydaje mi się, że wczoraj mogła się przekręcić główką w dół, jednak pewności nie mam bo tak jak wspomniałam, to mały alien jest. W dwa dni potrafi zmienić pozycję... tak więc tego.. Jutro mamy wizytę, a w środę drugą wizytę w klinice. Się zobaczy. Liczę jednak na to, że ten mały uparciuch wyjdzie wcześniej drzwiami frontowymi, tak jak na kulturalną dziewczynkę przystało i obędzie się bez cc

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz Powiedzial, ze zrobi cesarke w terminie, ewentualnie kilka dni przed :P wiec to chyba od lekarza zależy :p Ja od poczatku ciazy bardzo chcialam rodzic naturalnie, ale jak w gre weszla opcja cc, to zaczelam szukać pozytywnych stron cc, i w sumie moge miec cerarke :D W kroku nic mi sie nie rozciagnie haha :P I bd mogla wrocic do seksu sprzed ciazy szybko :D haha, taki maly plusik cesarki :D Ale jak bedzie naturalnie, to tez fajnie, mój narzeczony bedzie mogl byc przy porodzie i wgl :-)

annielica lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek właśnie wypychala mi się pod żebrem z prawej strony, byłam przekonana, że to pupa, bo we wtorek na USG była główką w dół, a pani doktor pokazuje nam, że to główka :/ Tak więc to jak Ją czuję, niewiele ma się do tego, co tak na prawdę maluśka wypina...

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:48

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizytę za tydzień w środę wiec zobaczymy. No ja i tu i tu widzę plusy i minusy :D

• Piegus Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się również po weekendzie, który spędziłam na zajęciach w szkole i ledwo mogłam Was teraz nadrobić. W piątek trzymały się mnie bóle miesiączkowe i twardnienia brzucha, ustały dopiero koło 4 w nocy i wtedy też udało mi się zasnąć. Bałam się jak ja wytrzymam sobotę i niedzielę na zajęciach, ale na szczęście wszystko się uspokoiło. Dopiero dziś w nocy miałam dziwny moment, bo o 1.30 obudziła mnie chęć wymiotów, po prostu wszystko nagle zaczęło mi się cofać. Momentalnie usiadłam chyba w ostatniej chwili, bo bym pawia puściła na poduszkę. :/ I tylko mi poród przed oczami stanął, bo pisałyście, że może zacząć się od takiego przeczyszczenia organizmu. Niby chcę żeby się już zaczęło, a jak coś się dzieje to taki strach mnie ogarnia.
    Jutro również wizytuję, zobaczymy ile już moja kluska waży. I do tego jutro wg belly ciąża donoszona, więc niech już się dzieje co chce. :D

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Mi lekarz Powiedzial, ze zrobi cesarke w terminie, ewentualnie kilka dni przed :P wiec to chyba od lekarza zależy :p Ja od poczatku ciazy bardzo chcialam rodzic naturalnie, ale jak w gre weszla opcja cc, to zaczelam szukać pozytywnych stron cc, i w sumie moge miec cerarke :D W kroku nic mi sie nie rozciagnie haha :P I bd mogla wrocic do seksu sprzed ciazy szybko :D haha, taki maly plusik cesarki :D Ale jak bedzie naturalnie, to tez fajnie, mój narzeczony bedzie mogl byc przy porodzie i wgl :-)

u nas robią cc 10 dni przed terminem. Z pozytywów cc: Po wyjęciu dziecka, wkladają mi Malutką pod taki pas, żebym miała Ją na piersi, a mnie zszywają do konca itd. Później położna zabiera Malutką i męża do naszej sali i mąż na gołej klatce kanguruje Truskawkę do mojego przyjazdu z so.. To bardzo dla nas ważne jest, a w naszej klinice tak sie robi. Natomiast jeśli szukać negatywów, to jest ich cała masa i nawet nie chcę wiedziec jakie, żeby nie panikować. Dla mnie i męża najważniejsze było to, aby Malutkiej nam nie zabrali zaraz po porodzie. Zabierają dziecko do mycia i ważenia dopiero po dwóch godzinach, tak więc to nam się podoba, że starają się, aby cc było jak najbardziej zbliżone do porodu sn

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa jak to będzie :D jak już bym miała mieć cesarke to chcialabym przed świętami by wigilię spędzić w domku

• Matleena Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:19

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za tydzień wizytę , juz nie moge sie doczekać, bo ta niewiadoma mnie dobija, jaki poród mam miec :D Ale nie wazne którędy moje dziecko wyjdzie, ważne zeby nie bylo zadnych komplikacji i byla cala i zdrowa ! :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie jeszcze nie dowiadywalam jak to u mnie wyglada w szpitalu, wiem tylko ze po naturalnym bardzo dbaja o ciagly kontak dziecka z mama to moze po cc jest podobnie. Jak dotrwam do wizyty za tydzień to bd pytac lekarza o szczególy cc , jak narazie mam wielki znak zapytania jak to moje dziecko wyjdzie :P

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra rodziła przez cc w Polsce i synka dostala dopiero po jakims czasie jak juz byla na swojej sali i mogła w miarę sama zająć się dzidziusiem. Nie wiem tez jak to wygląda w innych szpitalach, może każdy szpital ma swoje własne praktyki, nie mam pojęcia

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Raczej w każdym szpitalu jest inaczej z cc. U nas mąż może czekać na bloku operacyjnym pod salą ale jak to jest później to nie wiem.. wiem tylko że działają w systemie rooming in ale nie wiem jak w przypadku cc...

Tinusia, Ty będziesz w Opolu rodziła, prawda? Czy mnie się coś porypało???

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Kup mi grzeska toffi na zakupach przy okazji haha :D

O ja cie sune! Kto komu czyta w myślach? Przy kasie w Biedrze były, 10 szt. za 7,40 to kupiłam. To niedługo wmłucę i przekaże telepatycznie smak i kalorie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 17:11

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
‹‹ 1683 1684 1685 1686 1687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ