X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak mnie od rana pecherz boli,poszlam sie wysisiac i dalej mam takie dziwne parcie jakby dalej tam cos jeszcze bylo a nic juz nie ma;/ normalnie jakbym miala chory pecherz,mam wrazenie,ze chce siusiu co chwile..
    I znowu poniedzialek,ja to normalnie od pn do pn zyje i tak mi te tygodnie umykaja szybko.
    Wczoraj jak bylam u Tesciowej na obiedzie to byli tez Tesciowie Mego Malza siostry,chociaz komplement dostalam,ze slicznie wygladam w ciazy:p to az mi sie milo zrobilo i nie wierzyli,ze za 2 tyg mam termin bo ani opuchnieta nic .. oczywiscie szwagierka nie byla tym zachwycona,jak ze Oni wogole mogli rozmawiac na inny temat niz Ona i Jej synek no.. :p

kwiatakacji lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ale ktos usunal ponad 20postow..bo sie calkiem pozmienial uklad stron. Ja jestem wzrokowcem i pamietam co bylo kto posal na poczatku jakiejsc strony. No np. Te moje zdjecia co wczoraj dodalam byly na 1965 a teraz sa na 1663 czyli latwo policzyc ze gdzies zniknelo ponad 20postow :P

Dagietka. Duzo zdrowka zycze dla malej
    A z druga nie ma problemow przy jedzeniu? Masz ja przy sobie czy jak?
    To sporo..hmmm

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to musze sie pozalic od rana bo wczoraj mi sie tak przykro zrobilo i szkoda tego dzieciaka..eh Jak przyszlismy to akurat spal..i spal gdzie? Jak zawsze w wozku spacerowce/parasolce..noz kur## dzieciak za 2 tyg 2 lata konczy a oni go zamiast klasc do lozka gdziekolwiek cisnie sie w parasolce..nogi zwisaja,przewrocic nie przewroci sie bo miejsca nie ma..ja nie wiem,toz to problemy z kregoslupem murowane.. jak wstal to jak spojrzalam na jego buzie,rece...cale upackane i brudne do tego porwany pajac na kolanie:o nie miesci mi sie to w glowie szczegolnie jakby moi Tesciowie czy ktos obcy mial przyjsc... przeciez to tez i wstyd.. no ale coz,do tego juz sama nie wiem czy cos nie tak z Nim bo wogole nie mowi;/ nie potrafi krotkiego zdania ulozyc,np mama daj czy cos w tym stylu... jakas masakra.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:15

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Słyszała któraś coś lub miała skurcze, bóle z krzyża?
    Mi bóle przy skurczach sz£y z krzyża. No nie powiem bo bol dosc silny. Pozniej podbrzusze i krocze. Tylko ze ja sie wspomagalam tensem i do 5cm nawet dawal rade ze ich nie czułam tylko te co z podbrzusza szły.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja jak z krzyża zdjęta, wstałam z mega bólem głowy, katar ciut mniejszy. Już po śniadanku i apapie. Mąż się zbiera do pracy a ja marze już o drzemce z Olkiem :)

Ja słyszałam, że bóle z brzucha to przy porodzie syna a z krzyża przy córeczce, ale czy to się w 100% sprawdza to nie mam pojęcia. Ja przy Olku miałam z brzucha i zzo na to nie działało. Więc teraz liczę, że skoro córka to będzie inaczej i w razie co zzo mnie trochę uratuje.

mnk lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jak u Ciebie? nadal masz nieregularne skurcze?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Alicja jak u Ciebie? nadal masz nieregularne skurcze?

Tak- mam ciagle te skurcze. Rano są trochę mniej dokuczliwe, za to wieczorem po całym dniu dają mocno popalic.
    Cieszę sie, ze dziś jadę na kontrole.

I kolejny poniedziałek...;) ja tez żyje od poniedziałku do poniedziałku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso - mam to samo z pęcherzem od tygodnia.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:15

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

I kolejny poniedziałek...;) ja tez żyje od poniedziałku do poniedziałku.

Też tak mam, chociaż i tak cały tydzień siedzę w domu ale jakoś ta sobota niedziela inną jest :)

Flakonik a można usunąć całkowicie post? Myślałam że tylko z edytować i ew. Usunąć zawartość.

Dziś mój mąż zaczyna nową pracę trzymajcie kciuki żeby wreszcie się okazała sensowną i na dłużej :)

alicja_, akira, ZieloneOliwki, Matleena, moniek90 lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga też jest w inkubatorze ale ona nie ma problemów z jedzeniem tylko z trzymaniem temperatury ciała i ją dojrzewają po prostu, ale jest silniejsza i radzi sobie dobrze.

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ktoś pousuwal po prostu swoje zdjęcia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mam jakieś takie uczucie dziś w brzuchu jak przed jakimś ważnym sprawdzianem :D nie wiem o co chodzi :D

• mnk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja słyszałam, że bóle z brzucha to przy porodzie syna a z krzyża przy córeczce, ale czy to się w 100% sprawdza to nie mam pojęcia. Ja przy Olku miałam z brzucha i zzo na to nie działało. Więc teraz liczę, że skoro córka to będzie inaczej i w razie co zzo mnie trochę uratuje.

Ja zaś slyszalam ze zaleza od tego jak sie mialo miesiaczke tak samo ida bole.:D moja kolezanka za kazdym razem na okres miala krzyzowe i jak juz zaczal sie porod to tez szly krzyzowe i urodzila chlopca, nawet dwoch:D ale co ludzie to inne gadanie jak to mowia :)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy myślałam, że juz rodze...obudził mnie okropnie mocny ból jak na okres, wzielam kapiel i ból przeszedl, ale skurcze mam ciagle, takie mocne parcie na szyjke. Do tego kręgosłup mnie boli i zaczęło to spojenie bolec... juz sama nie wiem co to...

• rewelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Ja zaś slyszalam ze zaleza od tego jak sie mialo miesiaczke tak samo ida bole.:D moja kolezanka za kazdym razem na okres miala krzyzowe i jak juz zaczal sie porod to tez szly krzyzowe i urodzila chlopca, nawet dwoch:D ale co ludzie to inne gadanie jak to mowia :)

To jak mnie zazwyczaj nie bolało podczas @ to teraz też nie będzie ? :) podoba mi się takie gadanie.

Dagietka trzymam kciuki żeby dziewczynki jak najszybciej się ustabilizowały

Alicja może sprawdzian porodowy? :)

alicja_ lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:

Byłoby super gdyby Twoja teoria sie sprawdziła bo ja bóle miesiączkowe miałam bardzo delikatne i zawsze normalnie funkcjonowałam przy okresie, podczas gdy inne koleżanki zwijaly sie z bólu i nie ćwiczyły na WF w szkole :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    To jak mnie zazwyczaj nie bolało podczas @ to teraz też nie będzie ? :) podoba mi się takie gadanie.

Dagietka trzymam kciuki żeby dziewczynki jak najszybciej się ustabilizowały

Alicja może sprawdzian porodowy? :)

Mi tez sie podoba :D
    No chciałabym żeby to był sprawdzian porodowy :) zobaczymy co powiedzą dziś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ją wczoraj spędziła cały dzień z M i nawet nie zagladalam do was nawet niewielkie czy dużo trzeba nadrabia u mnie naradzie spokojnie wszystkie bóle minęły czasem są skurcze ale nie bolesne noi siedziby juz z M w Przychodni mam nadzieję że coś tam więcej sie ruszyło :) Później postaram się was nadrobic

‹‹ 1673 1674 1675 1676 1677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ