WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:49

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    a po czym poznać że się ją ma? jakieś swedzace krostki czy co?
    Nie Suerte, jak jest jakaś wysypka to to raczej nie cholestaza - tak przynajmniej czytałam. żadna z nas jak tu leżymy nie ma żadnej wysypki. Ja mam dosyć długie paznokcie, więc widzę na skórze zadrapania po nocy, ale w dzień świądu prawie nie odczuwam. Ale te dziewczyny, które mają poza kwasami podwyższone także próby wątrobowe (alat, aspat) drapią się bardzo, bardzo. Jak się stwierdza? Mnie przez raptem trzy dni strasznie swędziały pachwiny. Myślałam, że to przez to że się bardziej pocę, albo że infekcja tylko jakaś dziwna, bo to był świąd samych pachwin, ale lekarz na wizycie stwierdził, że ładnie, pięknie i asekuracyjnie dał skierowanie na próby wątrobowe. Trafiłam w moment, bo zaraz potem świąd sam ustał i bym być może chodziła w niewiedzy.
    Ale jest jeszcze jeden charakterystyczny objaw, wszystkie tu miałyśmy.. Mdłości po posiłku, konieczność drastycznego zmniejszenia zjadanych porcji, zanik łaknienia

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    mam to samo od dwóch dni a raczej nocy zgaga żyć mi nie daje :(
    nie mam pojęcia co robić
    No masakra, oszaleć można !!! :O

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:24

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdzam w google co to :D a jaki masz, tabletki czy zawiesina ?

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Poz!omka., Nadulka lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka świetnie Cię rozumiem, od tygodnia tak miałam, zero energii, z łóżka to ja o 14 wstawałam dopiero :P Dopiero dziś mnie trochę zmobilizowało :P A tak to ciągle w nocy mojemu stękałam, dyszałam i czułam się jak słoń :D nawet dziś nie mogłam swobodnie oddychać :D
    Chyba mój biedny usłyszy po pracy ''kochaniee jedź mi jeszcze do apteki'' :D i znowu bede mu jęczeć że zgaga, że ciężko itd :P Pociesza mnie fakt że jest jesień i taka do dupy pogoda, można przesiedzieć tą końcówke ciazy w domu pod kocem, bez wyrzutów sumienia, bo przecież i tak by sie nigdzie nie pojechało w taka pogode :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    pachwiny?? a wszędzie gdzie czytam to stopy i dłonie :/ masakra... bardzo Ci współczuje...
    No :) Teraz jak już coś zaswędzi to np. tył głowy (włosy) albo plecy... Ani razu nie miałam świądu rąk i stóp ;)

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ile tu się dzieje ;D
    Naox gratulacje kochana czekamy na zdjęcia!
    Alicja trzymam kciuki! Pewnie jutro o 8 to już będziesz miała Sarkę na rękach ;D
    Acikk słodkie zdjęcie synka !!

Ja melduję, że byłam na wizycie Moja mała waży 2400g wszystko dobrze, buźki nie pokazała bo zakryła obiema rączkami. Doktor pobrała GBS i za 2 tygodnie kolejna wizyta Szyjka długa i zamknięta. Już mi się strasznie dłuży Ważę 93 kg i jestem ciężka jak waleń, nie chce mi się dosłownie nic. ;D

moniek90, Mama-julka, Suerte, Karola1990, ZieloneOliwki, kwiatakacji, genoweffa, Matleena, Klara87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox GRATULUJĘ!!!

Alicja, widzę, że się już dzieje. Oby poszło pędzikiem :-D

Matlenaa wzięłaś do serca sobie stan Alicji i się pakujesz ;-)

Marta co tam u Ciebie?

Megi jak tam Franio :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox serdecznie gratuluje:*

Alicja duper wieści, myśle że akcja się rozkręci i bez oxy takze powodzenia na porodowce i 3mam kciuki za Was:*

My wrocilismy od Franusia. Po dzisiejszej rozmowie z lekarka tak naprawde nic wiecej nie wiem. Tak jak myslelismy byla bardzo ostrozna w rozmowie. Stwierdzila ze moze opierac sie tylko na opisie usg, ktory wg mnie byl dosc skapy. Jedyne co wiemy ze byl wtlew, prawdopodobnie 2 stopnia i ze lewa komora leeko powiekszona w stosunku do prawej. Nie bylo podanych wymiarow komór. Powiedziala ze na to potrzeba czasu aby stwierdzic czy skrzep sie wchlania czy nie i ze to juz bedzie w kompetencji neurologa. Na pewno nie ma wodoglowia ale wiadomo ze moze pojawic sie z czasem. Jutro porozmawiam z rehabilitantka bo przychodzi i cwiczy z kazdym wczesniakiem zobaczymy jak jej zdanie o Franusiu. Lekarka mowi ze stan Franusia jest dobry. Jutro sprawdza stan crp, dzis wazy tyle co w dniu porodu czyli jest juz ciagle wzrost masy. Jesli antybiotyk nie bedzie potrzebny to szansa ze po weekendzie go wypisza. Staram sie myslec pozytywnie. Nikt mnie nie zapewni co bedzie za pare miesiecy. Nikt nie przyzna co sie tak naprawde stalo. Na pewno po wyjsciu ze szpitala pojdziemy na usg jeszcze raz aby nam radiolog dokladnie opisal stan po tym wylewie. Wierzymy ze Franiu bedzie zdrowy, rósł jak inne dzieciaczki, biegał i czuł się szczęśliwy.
    Dziś pierwszy raz kangurowaliśmy <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc61f56bfa9d.jpg

annielica, evvik, Madzisek, Nadulka, rewelka, alisss871, Poz!omka., lula.91, aannkkaa, ZieloneOliwki, Pchelkaa, Pola_27, moniek90, Dżulia, Mama-julka, Piegus, Ola_45, bella88, dorciamw, akira, amos, Moniusia89, kwiatakacji, m@rzenie, pati_zuzia, niania.ogg, genoweffa, iNso87, Matleena, Klara87, Hashija, emilka24 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noax gratulacje :)

Megi miałaś się odezwać jak tam Franio? daj znać proszę.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w którym momencie można najpóźniej podać zzo?

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Poz!omka. lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Martusia Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na zgagę ? Wczoraj wieczorem sie meczyłam cały wieczór, dzisiaj też po obiedzie już 2 godziny mnie trzyma i czuję że szybko nie odpuści bo jest potężna :O pomocyyyyyyyy

Kochana kup sobie rennie u mnie działa cuda od razu przechodzi :)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

3jvz3e5ec3kq5rca.png
    bfarxzdv0dyzmrrn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dziewczyny a w którym momencie można najpóźniej podać zzo?
    Mi podali jak mialam 7cm i mowili ze to w ostatniej chwili bo rozwarcie szybko sie zwiekszalo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nadulka, Poz!omka. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to dla pocieszenia tych co przybrały w ciazy wiecej niz chcialy ;)
    Ja przytyłam 20kg. Tydzień od porodu mam 13kg na minusie.

evvik, Suerte, Nadulka, ZieloneOliwki, moniek90, Dżulia, Mama-julka, Ola_45, bella88, Moniusia89, kwiatakacji, genoweffa, iNso87, lula.91, emilka24 lubią tę wiadomość

‹‹ 1750 1751 1752 1753 1754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ