Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi śliczny Franio :) :) jaki zadowolony, napewno będzie wszystko dobrze :*

Alicjaaaa! wreszcie! trzymam kciuki! :) mam nadzieje ze szybko wszystko się rozkręci i że nie będziesz za bardzo cierpiała ;) czekamy na info

Naox gratulacje!!!!! :):) tak myślałam że zaraz znowu będzie wysyp :)

25.11 pełnia, mam nadzieje ze to będzie mój czas :D :D :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole kino miałam dziś na tym USG bo pani dr nie mogła antkowi kości udowej zmierzyć bo zaczął tak chamsko dupsko wypinac hahah :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    hahah:D no ja nie mogę z Was ze śmiechu
    I ja tak codziennie mam... :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane <3
    Franuś jest malutkim śmieszkiem, co nas baaaaardzo cieszy i podtrzymuje na duchu :)

Alicja mi znieczulenie zaczelo dzialac po ok 10 minutach.

Pola_27 lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi Franuś to sama słodycz, widać że z mamą mu błogo i przyjemnie :-)
    Alicja chyba akcja rozkręca się na całego skoro zagadujesz o zzo?

relgh371b3i8nmn1.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Megi śliczny Franio :) :) jaki zadowolony, napewno będzie wszystko dobrze :*

Alicjaaaa! wreszcie! trzymam kciuki! :) mam nadzieje ze szybko wszystko się rozkręci i że nie będziesz za bardzo cierpiała ;) czekamy na info

Naox gratulacje!!!!! :):) tak myślałam że zaraz znowu będzie wysyp :)

25.11 pełnia, mam nadzieje ze to będzie mój czas :D :D :D
    To ja też chce :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się piszę na najbliższą pełnię! w końcu to będzie dzień przed terminem to wypadałoby rodzić :-D

Nadulka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się już nie odzywam, generalnie postanowilam dziś PIER... NIE RODZE !

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pola_27, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Też bym focha strzeliła na Twoim miejscu. Nie dość, że Antek lubi swój domek to jeszcze się dupką wypina. Oj nieładnie :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja super że coś w końcu ruszyło. ZZO podają od 4 cm do maks 7 cm ale najlepiej 4-5 cm jak jest bo od 7 cm już szybciej idzie, najgorzej i najdłużej jest dojść do tych 4-5 cm. Potem z górki. Trzymam kciuki :) Do szpitala jedź jak będzie Cie z bólu zginać, to krócej się tam będziesz męczyć, a uwierz mi że w domu jest lepiej pocierpieć niż na oczach obcych ludzi. Mi pomagało chodzenie, dosłownie chodziła w tą i z powrotem, bo przy siedzeniu ból był jeszcze gorszy. Jak dobrze pójdzie to pewnie do rana urodzisz :) powodzenia

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Też bym focha strzeliła na Twoim miejscu. Nie dość, że Antek lubi swój domek to jeszcze się dupką wypina. Oj nieładnie :-D
    Po ojcu takie to złośliwe :P

justyna14, Nadulka, moniek90, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi aż się wzruszyłam jak zobaczyłam Was razem. Franuś jest pierwszym dzieckiem na forum na którego widok łza mi się zakręciła w oku :-) Mojemu synowi też pokazałam i on też już chce zobaczyć brata.

Marta to.dobrze że nic się nie dzieje.

Zieloneoliwki widzę, że mamy mężów o takim samym imieniu :-D

Acikk jakiego masz dobrego męża, dba żebyś czuła się potrzebna ha ha. Ale powiedz - docenia Cię w każdym aspekcie życia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:24

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama julka taaaaak moj maz jest zdecydowanie wyjatkowy :D
    Alicja przez Ciebie mam dzis nocke z glowy bede zagladac czy czasem nie napisalas:P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox gratuluję!

Megi ten twój synek jest przeslodki. Uśmiech ma zabójczy i powalający :-)

Alicja no to w końcu się doczekalas :-D czekamy na jakieś relacje :-)

A u mnie dalej bez zmian. Skurcze jak były tak są. Trochę się nasilają ale baaardzooo powoli. Lekarz powiedział że tak może być i kazał czekać aż zacznie mnie bardziej boleć. Szyjka króciutka, rozwarcie na UWAGA... opuszek :-D mogę zacząć rodzic zarówno dzisiaj jak i za tydzień. Jak w takim tempie ma mi się to rozkrecac to nie wiem czy urodze do świąt :-P Poza tym zdjęcia nie mam żadnego bo mały jest już tak nisko że nie szło go podejrzeć. A waży 3400 co mnie już trochę przeraża :-P

nick nieaktualny, Karola1990, nick nieaktualny, Madzisek, Madzisek, m@rzenie, nick nieaktualny, Matleena lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Naox gratuluję!

A u mnie dalej bez zmian. Skurcze jak były tak są. Trochę się nasilają ale baaardzooo powoli. Lekarz powiedział że tak może być i kazał czekać aż zacznie mnie bardziej boleć. Szyjka króciutka, rozwarcie na UWAGA... opuszek :-D mogę zacząć rodzic zarówno dzisiaj jak i za tydzień. Jak w takim tempie ma mi się to rozkrecac to nie wiem czy urodze do świąt :-P Poza tym zdjęcia nie mam żadnego bo mały jest już tak nisko że nie szło go podejrzeć. A waży 3400 co mnie już trochę przeraża :-P

widac malenstwo sie ie spieszy;) co ma sie spieszyc, zle mu tam;)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Naox gratuluję!

Noo moze do konca tygodnia jeszcze urodzisz :P A czujesz go ze jest tak nisko? naciska Ci podczas chodzenia gdzieś tam ?

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Megi Franuś to sama słodycz, widać że z mamą mu błogo i przyjemnie :-)
    Alicja chyba akcja rozkręca się na całego skoro zagadujesz o zzo?

Nie rozkręca się na całego. Mam skurcze nieregularne tyle, że bolesne. Byłam pod prysznicem a teraz się kładę do łóżka. Spróbuje zasnąc, bo jutro ciężki dzień.
    Zagaduje o zzo bo skoro mam już 3cm to nie chciałabym przegapić możliwości podania zzo, a jestem na nie zdecydowana od początku ciąży. Mam niski próg bólu, więc wiem co się będzie działo bez znieczulenia.

Dzwoniłam do położnej i powiedziała, żebym była o 6:30 na porodówce, bo jest dużo formalności jeszcze do załatwienia. No i zrobimy lewatywę i wszystko przygotujemy. :D

moniek90, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena, Hashija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja dajesz czadu z tym urodzeniem trzymał kciuki i dasaj znać jak postępy :)

Megi franus jest cudowny a jego uśmiech pokazuje jaki jest dzielny i jak mu dobrze u mamy :)

Acikk w sklepie omalo nie popuscilam jak zobaczyła co twój mąż ci powiedział przynajmniej wiesz że się o ciebie troszczy :)

Ją też się pisze na ta pełnię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 20:27

‹‹ 1752 1753 1754 1755 1756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ