WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Noo moze do konca tygodnia jeszcze urodzisz :P A czujesz go ze jest tak nisko? naciska Ci podczas chodzenia gdzieś tam ?
    Tak, czuję go bardzo nisko i czuje napieranie na szyjke. Jak mam te skurcze to czuję to jeszcze bardziej. Jakby się tam wstawial.

Poz!omka., Ola_45 lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. Jestem w szpitalu, lekarz twierdzi ze w nocy akcja powinna sie rozkręcić.

Nadulka, rewelka, ZieloneOliwki, Pola_27, Karola1990, lilianna, Moniusia89, moniek90, annielica, kwiatakacji, Marik, Suerte, Dżulia, Madzisek, m@rzenie, Pchelkaa, Piegus, pati_zuzia, Ola_45, alisss871, genoweffa, Matleena, Klara87, lula.91, Hashija, emilka24 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Alicja super że coś w końcu ruszyło. ZZO podają od 4 cm do maks 7 cm ale najlepiej 4-5 cm jak jest bo od 7 cm już szybciej idzie, najgorzej i najdłużej jest dojść do tych 4-5 cm. Potem z górki. Trzymam kciuki :) Do szpitala jedź jak będzie Cie z bólu zginać, to krócej się tam będziesz męczyć, a uwierz mi że w domu jest lepiej pocierpieć niż na oczach obcych ludzi. Mi pomagało chodzenie, dosłownie chodziła w tą i z powrotem, bo przy siedzeniu ból był jeszcze gorszy. Jak dobrze pójdzie to pewnie do rana urodzisz :) powodzenia

Narazie jest do wytrzymania, więc nigdzie nie jadę. :D
    Dzięki za info. Mam nadzieje, że zdązą podać zzo.

justyna14 lubi tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:50

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, ale jakbyś musiała wcześniej jechać to w nocy też daj znać pliiisss :-D

Dziewczynki wierzycie w moc księżyca :-) 25 grudnia też będzie, a to mój termin to podziała może podwójnie ;-)

alicja_, Pola_27, Matleena lubią tę wiadomość

• bella88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. Jestem w szpitalu, lekarz twierdzi ze w nocy akcja powinna sie rozkręcić.
    No to trzymam kciuki :-)

Widzę że u nas to idzie partiami :-P jedna zacznie i ciągnie za sobą kilka kolejnych hehe...

alicja_, Pola_27 lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:

o rety! następna!
    Trzymam kciuki!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Alicja, ale jakbyś musiała wcześniej jechać to w nocy też daj znać pliiisss :-D

Dziewczynki wierzycie w moc księżyca :-) 25 grudnia też będzie, a to mój termin to podziała może podwójnie ;-)

Jak wyjadę z domu to `wam dam znać z samochodu. :D
    Narazie idę się położyc i spróbować zasnąć, bo żeby być o 6:30 na porodówce - muszę wyjechać 5:50 a wstać przed 5 :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj to mamy już dwie :D revvelka powodzenia kobietko trzymam kciuki :)

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    No to trzymam kciuki :-)

Widzę że u nas to idzie partiami :-P jedna zacznie i ciągnie za sobą kilka kolejnych hehe...

To wszystko przez Ciebie! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revvelka żebyś szybko urodziła :-D życzę z całego <3

Misia dlatego nie czytam co tu się dzieje w miejscach publicznych. Bo nigdy nie wiadomo jak to się może skończyć he he.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Narazie jest do wytrzymania, więc nigdzie nie jadę. :D
    Dzięki za info. Mam nadzieje, że zdązą podać zzo.
    powiem Ci, że ja po zzo nie czułam żadnej ulgi także różnie z tym jest. A Ty jak już masz 3 cm rozwarcia to może jak bóle się nasilą to jedź, bo możesz nie zdążyć serio :) różnie bywa, moja szwagierka jak pojechała, bóle były jak twierdziła jeszcze do wytrzymania, to już miała 7 cm :) życzę i Tobie tak szybkiego i łagodnego postępu w akcji i szybkiego spotkania z Sarą :*

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh no dokładnie dziewczynki idzie kolejna tura :D i znowu dziewczynki nooo kiedy chłopaki będą szły??
    Misia my może razem :D?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 20:36

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo dziewczyny się rozkręcają wspólnie :P Kto bedzie ze mną rodził? zebym nie czuła sie samotnie :D
    Ogólnie czytając Wasze różne akcje przedporodowe , widze ze to nie jest takie hop siup, uspokoiłam się ze to wcale nie idzie tak szybko :P (mimo ze słyszałam od wielu znajomych że to tak szybko nie jest..) A ja panikowałam że lekkie skurcze i kiedy do porodu trzeba :D a to od lekkich jeszcze hohooh :D Dla mnie wizja porodowa była taka, ze bedzie trzeba szybko złapać za torbe i lecieć do szpitala :D ha ha :D Dobrze że istnieje to forum, im wiecej historii tym bardziej robie sie spokojna ze zdążę może nawet sie wykąpać przed porodem :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy kciuki dziewczyny:)
    buzka

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Megi aż się wzruszyłam jak zobaczyłam Was razem. Franuś jest pierwszym dzieckiem na forum na którego widok łza mi się zakręciła w oku :-) Mojemu synowi też pokazałam i on też już chce zobaczyć brata.
    Miło mi kochana <3 mam nadzieje ze moj synus w przyszlosci bedzie doprowadzal kobiete do lez ale tylko ze szczescia ;)

Rebvelka 3mam kciuki!!!

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    powiem Ci, że ja po zzo nie czułam żadnej ulgi także różnie z tym jest. A Ty jak już masz 3 cm rozwarcia to może jak bóle się nasilą to jedź, bo możesz nie zdążyć serio :) różnie bywa, moja szwagierka jak pojechała, bóle były jak twierdziła jeszcze do wytrzymania, to już miała 7 cm :) życzę i Tobie tak szybkiego i łagodnego postępu w akcji i szybkiego spotkania z Sarą :*

Dzięki! Oby było tak jak mówisz:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Jak wyjadę z domu to `wam dam znać z samochodu. :D
    Narazie idę się położyc i spróbować zasnąć, bo żeby być o 6:30 na porodówce - muszę wyjechać 5:50 a wstać przed 5 :D

3mam za słowo :-) Miłych snów :-)

• Pola_27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście niesamowite :D swoją drogą jakie to dziwne jest, że jak u jednej się zacznie, to automatycznie zaczyna sie u innych rozkręcać. Potęga podświadomości, czy cuś? Ja miałam rano pisać, że w nocy mnie skurcze jak cholera łapały, aż myślałam, że kupę muszę ale poszłam na kibelek i nic. Tylko że nie pisałam nic, bo jak weszłam na forum i poczytałam co się dzieje, to stwierdziłam, że przemilczę swoje hahahha.

Pchelkaa lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• mnk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam rodze dopiero najwczesniej w polowie grudnia, mi w dwupaku wygodnie jeszcze ale dziewczyny powodzenia :-* trzymam kciuki

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
‹‹ 1753 1754 1755 1756 1757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ