X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Noo moze do konca tygodnia jeszcze urodzisz :P A czujesz go ze jest tak nisko? naciska Ci podczas chodzenia gdzieś tam ?
    Tak, czuję go bardzo nisko i czuje napieranie na szyjke. Jak mam te skurcze to czuję to jeszcze bardziej. Jakby się tam wstawial.

Poz!omka., Ola_45 lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. Jestem w szpitalu, lekarz twierdzi ze w nocy akcja powinna sie rozkręcić.

Nadulka, rewelka, ZieloneOliwki, Pola_27, Karola1990, lilianna, Moniusia89, moniek90, annielica, kwiatakacji, Marik, Suerte, Dżulia, Madzisek, m@rzenie, Pchelkaa, Piegus, pati_zuzia, Ola_45, alisss871, genoweffa, Matleena, Klara87, lula.91, Hashija, emilka24 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Alicja super że coś w końcu ruszyło. ZZO podają od 4 cm do maks 7 cm ale najlepiej 4-5 cm jak jest bo od 7 cm już szybciej idzie, najgorzej i najdłużej jest dojść do tych 4-5 cm. Potem z górki. Trzymam kciuki :) Do szpitala jedź jak będzie Cie z bólu zginać, to krócej się tam będziesz męczyć, a uwierz mi że w domu jest lepiej pocierpieć niż na oczach obcych ludzi. Mi pomagało chodzenie, dosłownie chodziła w tą i z powrotem, bo przy siedzeniu ból był jeszcze gorszy. Jak dobrze pójdzie to pewnie do rana urodzisz :) powodzenia

Narazie jest do wytrzymania, więc nigdzie nie jadę. :D
    Dzięki za info. Mam nadzieje, że zdązą podać zzo.

justyna14 lubi tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:50

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, ale jakbyś musiała wcześniej jechać to w nocy też daj znać pliiisss :-D

Dziewczynki wierzycie w moc księżyca :-) 25 grudnia też będzie, a to mój termin to podziała może podwójnie ;-)

alicja_, Pola_27, Matleena lubią tę wiadomość

• bella88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. Jestem w szpitalu, lekarz twierdzi ze w nocy akcja powinna sie rozkręcić.
    No to trzymam kciuki :-)

Widzę że u nas to idzie partiami :-P jedna zacznie i ciągnie za sobą kilka kolejnych hehe...

alicja_, Pola_27 lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:

o rety! następna!
    Trzymam kciuki!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Alicja, ale jakbyś musiała wcześniej jechać to w nocy też daj znać pliiisss :-D

Dziewczynki wierzycie w moc księżyca :-) 25 grudnia też będzie, a to mój termin to podziała może podwójnie ;-)

Jak wyjadę z domu to `wam dam znać z samochodu. :D
    Narazie idę się położyc i spróbować zasnąć, bo żeby być o 6:30 na porodówce - muszę wyjechać 5:50 a wstać przed 5 :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj to mamy już dwie :D revvelka powodzenia kobietko trzymam kciuki :)

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    No to trzymam kciuki :-)

Widzę że u nas to idzie partiami :-P jedna zacznie i ciągnie za sobą kilka kolejnych hehe...

To wszystko przez Ciebie! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revvelka żebyś szybko urodziła :-D życzę z całego <3

Misia dlatego nie czytam co tu się dzieje w miejscach publicznych. Bo nigdy nie wiadomo jak to się może skończyć he he.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Narazie jest do wytrzymania, więc nigdzie nie jadę. :D
    Dzięki za info. Mam nadzieje, że zdązą podać zzo.
    powiem Ci, że ja po zzo nie czułam żadnej ulgi także różnie z tym jest. A Ty jak już masz 3 cm rozwarcia to może jak bóle się nasilą to jedź, bo możesz nie zdążyć serio :) różnie bywa, moja szwagierka jak pojechała, bóle były jak twierdziła jeszcze do wytrzymania, to już miała 7 cm :) życzę i Tobie tak szybkiego i łagodnego postępu w akcji i szybkiego spotkania z Sarą :*

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh no dokładnie dziewczynki idzie kolejna tura :D i znowu dziewczynki nooo kiedy chłopaki będą szły??
    Misia my może razem :D?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 20:36

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo dziewczyny się rozkręcają wspólnie :P Kto bedzie ze mną rodził? zebym nie czuła sie samotnie :D
    Ogólnie czytając Wasze różne akcje przedporodowe , widze ze to nie jest takie hop siup, uspokoiłam się ze to wcale nie idzie tak szybko :P (mimo ze słyszałam od wielu znajomych że to tak szybko nie jest..) A ja panikowałam że lekkie skurcze i kiedy do porodu trzeba :D a to od lekkich jeszcze hohooh :D Dla mnie wizja porodowa była taka, ze bedzie trzeba szybko złapać za torbe i lecieć do szpitala :D ha ha :D Dobrze że istnieje to forum, im wiecej historii tym bardziej robie sie spokojna ze zdążę może nawet sie wykąpać przed porodem :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy kciuki dziewczyny:)
    buzka

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Megi aż się wzruszyłam jak zobaczyłam Was razem. Franuś jest pierwszym dzieckiem na forum na którego widok łza mi się zakręciła w oku :-) Mojemu synowi też pokazałam i on też już chce zobaczyć brata.
    Miło mi kochana <3 mam nadzieje ze moj synus w przyszlosci bedzie doprowadzal kobiete do lez ale tylko ze szczescia ;)

Rebvelka 3mam kciuki!!!

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    powiem Ci, że ja po zzo nie czułam żadnej ulgi także różnie z tym jest. A Ty jak już masz 3 cm rozwarcia to może jak bóle się nasilą to jedź, bo możesz nie zdążyć serio :) różnie bywa, moja szwagierka jak pojechała, bóle były jak twierdziła jeszcze do wytrzymania, to już miała 7 cm :) życzę i Tobie tak szybkiego i łagodnego postępu w akcji i szybkiego spotkania z Sarą :*

Dzięki! Oby było tak jak mówisz:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Jak wyjadę z domu to `wam dam znać z samochodu. :D
    Narazie idę się położyc i spróbować zasnąć, bo żeby być o 6:30 na porodówce - muszę wyjechać 5:50 a wstać przed 5 :D

3mam za słowo :-) Miłych snów :-)

• Pola_27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście niesamowite :D swoją drogą jakie to dziwne jest, że jak u jednej się zacznie, to automatycznie zaczyna sie u innych rozkręcać. Potęga podświadomości, czy cuś? Ja miałam rano pisać, że w nocy mnie skurcze jak cholera łapały, aż myślałam, że kupę muszę ale poszłam na kibelek i nic. Tylko że nie pisałam nic, bo jak weszłam na forum i poczytałam co się dzieje, to stwierdziłam, że przemilczę swoje hahahha.

Pchelkaa lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• mnk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam rodze dopiero najwczesniej w polowie grudnia, mi w dwupaku wygodnie jeszcze ale dziewczyny powodzenia :-* trzymam kciuki

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
‹‹ 1753 1754 1755 1756 1757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ