X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:50

alicja_ lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Noo dziewczyny się rozkręcają wspólnie :P Kto bedzie ze mną rodził? zebym nie czuła sie samotnie :D
    Ogólnie czytając Wasze różne akcje przedporodowe , widze ze to nie jest takie hop siup, uspokoiłam się ze to wcale nie idzie tak szybko :P (mimo ze słyszałam od wielu znajomych że to tak szybko nie jest..) A ja panikowałam że lekkie skurcze i kiedy do porodu trzeba :D a to od lekkich jeszcze hohooh :D Dla mnie wizja porodowa była taka, ze bedzie trzeba szybko złapać za torbe i lecieć do szpitala :D ha ha :D Dobrze że istnieje to forum, im wiecej historii tym bardziej robie sie spokojna ze zdążę może nawet sie wykąpać przed porodem :D
    taaak, ja też tak widziałam swoją akcję:P
    Ale ostatnio koleżanka mnie pocieszyła, mówi że jej się skurcze zaczęły to sobie zjadła, wykąpała się, umalowała się, włosy zrobiła, wtedy jej wody odeszły i dopiero na porodówkę :P

Poz!omka., Nadulka, Pchelkaa, Matleena lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Miło mi kochana <3 mam nadzieje ze moj synus w przyszlosci bedzie doprowadzal kobiete do lez ale tylko ze szczescia ;)

Rebvelka 3mam kciuki!!!
    Ojj nie wiem megi z takim uśmiechem to nie jedno serce złamie więc nie koniecznie że szczęścia :D

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Jesteście niesamowite :D swoją drogą jakie to dziwne jest, że jak u jednej się zacznie, to automatycznie zaczyna sie u innych rozkręcać. Potęga podświadomości, czy cuś? Ja miałam rano pisać, że w nocy mnie skurcze jak cholera łapały, aż myślałam, że kupę muszę ale poszłam na kibelek i nic. Tylko że nie pisałam nic, bo jak weszłam na forum i poczytałam co się dzieje, to stwierdziłam, że przemilczę swoje hahahha.

Pola tj efekt owczego pędu :D

Pola_27 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Suerte lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Jak wyjadę z domu to `wam dam znać z samochodu. :D
    Narazie idę się położyc i spróbować zasnąć, bo żeby być o 6:30 na porodówce - muszę wyjechać 5:50 a wstać przed 5 :D
    O ile nie będziesz musiała wcześniej jechac :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ale ostatnio koleżanka mnie pocieszyła, mówi że jej się skurcze zaczęły to sobie zjadła, wykąpała się, umalowała się, włosy zrobiła, wtedy jej wody odeszły i dopiero na porodówkę :P
    to u mnie podobnie było, mi o 3 w nocy odszedł czop i zaczęły się wody sączyć, o 7 pojechaliśmy na ktg, wszystko ok więc do domu, do 15 skurcze się mega rozkręciły, szybka wizyta u mojego gina, o 17-18 znów porodówka i o 23.50 Olek był na świecie :) i teraz z perspektywy czasu wiem, że mogłam spokojnie do 19-20 jeszcze w domu siedzieć i się męczyć bo w szpitalu nic mi nie zrobili tylko kazali czekać :)

Nadulka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Noo właśnie, i nogi by wypadało ogolić przed bo pozniej w tej koszuli dreptać w szpitalu :D I włosy umyć ''na zapas'' żeby sie nie martwić że w szpitalu nie ma się na to siły :D ojj duzo do przygotowania jest, więc lepiej zeby nie działo się tak jak w filmach :D ''ałaaaaaa, ałaaa, to juz, szybko do szpitala..5min pozniej, juz dziecko sie rodzi'' :D :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma szans was nadrovic. Niestety. Nie wiem kiedy znajde czas. Byloby latwiej jakby ktos robil na koniec dnia streszxzenie czy podsumowanie ,kto urodzil

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ahh no dokładnie dziewczynki idzie kolejna tura :D i znowu dziewczynki nooo kiedy chłopaki będą szły??
    Misia my może razem :D?
    Acikk 25.11 rodzimy pełnią naszą juhu :P

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:06

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem padnieta. To tyle w temacie. Trzymcie sie :* powodzenia zycze

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ależ tu się dzieje :-D aż z tych emocji brzuch mnie zaczął boleć...a mąż w pracy i zaraz na dół zjeżdża...

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ojj nie wiem megi z takim uśmiechem to nie jedno serce złamie więc nie koniecznie że szczęścia :D
    Hehehe taka rozana przyszlosc mu wrozysz :P
    No moj maz chwilami sam zazdrosny ;)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Alicja, ale jakbyś musiała wcześniej jechać to w nocy też daj znać pliiisss :-D

Dziewczynki wierzycie w moc księżyca :-) 25 grudnia też będzie, a to mój termin to podziała może podwójnie ;-)
    Ja wierze :) 5 lat temu rodziłam w pełnię akurat 25 grudnia ;)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:24

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Nie ma szans was nadrovic. Niestety. Nie wiem kiedy znajde czas. Byloby latwiej jakby ktos robil na koniec dnia streszxzenie czy podsumowanie ,kto urodzil

naox urodziła:
    "17 listopada o 19:53 narodził się Michaś z wagą 2470g i 51cm długości. Poród odbył się siłami natury."

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox - gratulacje czekamy na zdjęcie :)

Acikk, Megi - śliczne chłopaki :)

Alicja , Revvelka - powodzenia, żeby poszło szybko i łatwo.

My byliśmy na spacerze i kolacji, teraz leżę i nadrabiam forum.
    Też się piszę na tą pełnię - to mój termin z USG i też mam wtedy wizytę u mojej gin :) Eh a torba jeszcze nie spakowana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo nie! ja poproszę jakąś pełnie pomiędzy tą a tą grudniową :D

‹‹ 1754 1755 1756 1757 1758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ