X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:50

alicja_ lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Noo dziewczyny się rozkręcają wspólnie :P Kto bedzie ze mną rodził? zebym nie czuła sie samotnie :D
    Ogólnie czytając Wasze różne akcje przedporodowe , widze ze to nie jest takie hop siup, uspokoiłam się ze to wcale nie idzie tak szybko :P (mimo ze słyszałam od wielu znajomych że to tak szybko nie jest..) A ja panikowałam że lekkie skurcze i kiedy do porodu trzeba :D a to od lekkich jeszcze hohooh :D Dla mnie wizja porodowa była taka, ze bedzie trzeba szybko złapać za torbe i lecieć do szpitala :D ha ha :D Dobrze że istnieje to forum, im wiecej historii tym bardziej robie sie spokojna ze zdążę może nawet sie wykąpać przed porodem :D
    taaak, ja też tak widziałam swoją akcję:P
    Ale ostatnio koleżanka mnie pocieszyła, mówi że jej się skurcze zaczęły to sobie zjadła, wykąpała się, umalowała się, włosy zrobiła, wtedy jej wody odeszły i dopiero na porodówkę :P

Poz!omka., Nadulka, Pchelkaa, Matleena lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Miło mi kochana <3 mam nadzieje ze moj synus w przyszlosci bedzie doprowadzal kobiete do lez ale tylko ze szczescia ;)

Rebvelka 3mam kciuki!!!
    Ojj nie wiem megi z takim uśmiechem to nie jedno serce złamie więc nie koniecznie że szczęścia :D

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Jesteście niesamowite :D swoją drogą jakie to dziwne jest, że jak u jednej się zacznie, to automatycznie zaczyna sie u innych rozkręcać. Potęga podświadomości, czy cuś? Ja miałam rano pisać, że w nocy mnie skurcze jak cholera łapały, aż myślałam, że kupę muszę ale poszłam na kibelek i nic. Tylko że nie pisałam nic, bo jak weszłam na forum i poczytałam co się dzieje, to stwierdziłam, że przemilczę swoje hahahha.

Pola tj efekt owczego pędu :D

Pola_27 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Suerte lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Jak wyjadę z domu to `wam dam znać z samochodu. :D
    Narazie idę się położyc i spróbować zasnąć, bo żeby być o 6:30 na porodówce - muszę wyjechać 5:50 a wstać przed 5 :D
    O ile nie będziesz musiała wcześniej jechac :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ale ostatnio koleżanka mnie pocieszyła, mówi że jej się skurcze zaczęły to sobie zjadła, wykąpała się, umalowała się, włosy zrobiła, wtedy jej wody odeszły i dopiero na porodówkę :P
    to u mnie podobnie było, mi o 3 w nocy odszedł czop i zaczęły się wody sączyć, o 7 pojechaliśmy na ktg, wszystko ok więc do domu, do 15 skurcze się mega rozkręciły, szybka wizyta u mojego gina, o 17-18 znów porodówka i o 23.50 Olek był na świecie :) i teraz z perspektywy czasu wiem, że mogłam spokojnie do 19-20 jeszcze w domu siedzieć i się męczyć bo w szpitalu nic mi nie zrobili tylko kazali czekać :)

Nadulka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Noo właśnie, i nogi by wypadało ogolić przed bo pozniej w tej koszuli dreptać w szpitalu :D I włosy umyć ''na zapas'' żeby sie nie martwić że w szpitalu nie ma się na to siły :D ojj duzo do przygotowania jest, więc lepiej zeby nie działo się tak jak w filmach :D ''ałaaaaaa, ałaaa, to juz, szybko do szpitala..5min pozniej, juz dziecko sie rodzi'' :D :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma szans was nadrovic. Niestety. Nie wiem kiedy znajde czas. Byloby latwiej jakby ktos robil na koniec dnia streszxzenie czy podsumowanie ,kto urodzil

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ahh no dokładnie dziewczynki idzie kolejna tura :D i znowu dziewczynki nooo kiedy chłopaki będą szły??
    Misia my może razem :D?
    Acikk 25.11 rodzimy pełnią naszą juhu :P

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:06

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem padnieta. To tyle w temacie. Trzymcie sie :* powodzenia zycze

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ależ tu się dzieje :-D aż z tych emocji brzuch mnie zaczął boleć...a mąż w pracy i zaraz na dół zjeżdża...

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ojj nie wiem megi z takim uśmiechem to nie jedno serce złamie więc nie koniecznie że szczęścia :D
    Hehehe taka rozana przyszlosc mu wrozysz :P
    No moj maz chwilami sam zazdrosny ;)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Alicja, ale jakbyś musiała wcześniej jechać to w nocy też daj znać pliiisss :-D

Dziewczynki wierzycie w moc księżyca :-) 25 grudnia też będzie, a to mój termin to podziała może podwójnie ;-)
    Ja wierze :) 5 lat temu rodziłam w pełnię akurat 25 grudnia ;)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:24

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Nie ma szans was nadrovic. Niestety. Nie wiem kiedy znajde czas. Byloby latwiej jakby ktos robil na koniec dnia streszxzenie czy podsumowanie ,kto urodzil

naox urodziła:
    "17 listopada o 19:53 narodził się Michaś z wagą 2470g i 51cm długości. Poród odbył się siłami natury."

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox - gratulacje czekamy na zdjęcie :)

Acikk, Megi - śliczne chłopaki :)

Alicja , Revvelka - powodzenia, żeby poszło szybko i łatwo.

My byliśmy na spacerze i kolacji, teraz leżę i nadrabiam forum.
    Też się piszę na tą pełnię - to mój termin z USG i też mam wtedy wizytę u mojej gin :) Eh a torba jeszcze nie spakowana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo nie! ja poproszę jakąś pełnie pomiędzy tą a tą grudniową :D

‹‹ 1754 1755 1756 1757 1758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ