X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:25

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Powiedzcie mi czy Wy też odbieracie codziennie milion telefonów i smsów czy już urodziłyście? Ją mam już tego dość... Każdego dnia tłumaczę, że przecież jak urodzę to dam znać a i tak w kółko słyszę te same pytania. Albo jak spotykam kogoś znajomego i pyta mnie ile jeszcze będę się tak toczyć to mam ochotę zrobić mu krzywdę :-P
    Tak, ja codziennie od mamy odbieram taki telefon :D A jak nie odzywam sie na facebooku to dostaje wiadomosci czy juz w szpitalu jestem haha :D

m@rzenie lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    O matko ależ tu się dzieje :-D aż z tych emocji brzuch mnie zaczął boleć...a mąż w pracy i zaraz na dół zjeżdża...

Jak by co to ja jutro czekam na porodówce na Ciebie :D zajmę Ci sale obok! :D

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie dzieje!
    Haha tez tak mam ze jak cisza to chce zeby juz i latam sprzatam, gotuje a jak zaboli to panika :-D

Kurde to jak wszystkie zdecyduja sie na pelnie 25.11 to beda listopadowki:-D ale zazsroszcze tym co juz cos sie rozkreca :-P mysle ze jutro 2 nowe mamy rano powitamy. W nocy bede zagladac ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Właśnie dlatego ja nie chcę niczego przyspieszać specjalnie :-D Boję się, że potem zamiast się skupić na rodzeniu to zaczęłabym sobie pluć w brodę co ja narobiłam :-P znam siebie :-P

Mam do Was pytanie dziewczyny. Orientujecie się jak długo mąż może zostać z żoną po porodzie w szpitalu?

nie wiem - ale jak się jutro dowiem - to Ci powiem :D

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha ha :D No teraz padłam , co ja mam z głową :D
    Właśnie byłam siusiu, i nagle usłyszałam chlup jak juz konczyłam sikac (wybaczcie za takie szczegóły :D ) i normalnie sama do siebie krzyknełam przerażona ''o jezuuu co to było!!'' odwracam się a to wacik :D ha ha :D bo ostatnio wkładki mnie drażniły i włóżyłam sobie wacik w majty i musiał sie przyczepić do mnie :D haha a ja juz myslalam ze to czop :D Takie przerażenie miałam ze az sama w to nie wierze :D no śmieje sie sama z siebie :D

Suerte, moniek90, dorciamw, Pola_27, Nadulka lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie acikk i moniek przeciez z alicją miałyście rodzić :)

alicja_, moniek90, Nadulka lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Jak by co to ja jutro czekam na porodówce na Ciebie :D zajmę Ci sale obok! :D

Ja jutro o 11 dzwonię do Grażynki czy można przyjechać na zwiedzanie :-D Mam nadzieję, że się wyrobisz do tego czasu i sala będzie wolna :-D
    No chyba, że mnie nadrze w nocy i wylądujemy obie :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte niby nie można, ale ja z tych co i tak robią wszystko, i mam troszkę manie sprzątania, ale robię sobie to powolutku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ej, a Wojtus? :P też dzisiaj miał się urodzić :)

No jo. Cesarka to z rana była, nie?

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    No wlasnie acikk i moniek przeciez z alicją miałyście rodzić :)

No ja w sumie bym chciała już :-D znowu mnie brzuch zaczyna boleć :-D Ale nie liczyłam odstępu między jednym bólem a drugim :-D zobaczymy jaka noc będzie :-D na Acikka to ja nie liczę, bo ten jej Antek zabarykadowany na maksa jeszcze :-D

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:50

Poz!omka. lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ja jutro o 11 dzwonię do Grażynki czy można przyjechać na zwiedzanie :-D Mam nadzieję, że się wyrobisz do tego czasu i sala będzie wolna :-D
    No chyba, że mnie nadrze w nocy i wylądujemy obie :-D

Grażyna ma jutro dyżur od rana do godz. 14:00 więc myśle,że spoko. No chyba, że wszystkie sale będą akurat zajęte i będzie młyn to pewnie nie.
    Tak czy inaczej -jak będziesz na porodówce to napisz sms, może jeszcze będę w 1 fazie porodu to się zobaczymy :D!

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Powiedzcie mi czy Wy też odbieracie codziennie milion telefonów i smsów czy już urodziłyście? Ją mam już tego dość... Każdego dnia tłumaczę, że przecież jak urodzę to dam znać a i tak w kółko słyszę te same pytania. Albo jak spotykam kogoś znajomego i pyta mnie ile jeszcze będę się tak toczyć to mam ochotę zrobić mu krzywdę :-P

Śmiało możesz krzywdę zrobić, każdy sąd Cię uniewinni :D

Mój mąż tak zawsze do mnie mówi, jak zostawię gąbkę do zmywania w zlewie :D haha

Mama-julka, m@rzenie lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam ciepłe mleko i idę spać, ciekawe co mnie tu rano zastanie . Miłego wieczoru Dziewczyny

• mnk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a tak ja z ciekawosci spytam. Czemu macie takie parcie na rodzenie przed terminem? Ja sobie nie wyobrazam jeszcze urodzic, jakos nie wiem. A im dluzej w brzuniu tym lepiej dla dzidzi

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojojoj co tu sie dzieje :D
    Naox gratulacje :)
    Megi widac gdzie Franusiowi jest najlepiej, slodziak.
    Ala Revvelka not to lekkich porodow. Ala Sarka chyba jest najbardziej oczekiwanym dzieckiem tutaj, caly czas trzyma nas w napieciu ;)
    jak tak dalej pojdzie to ktoras urodzi w grudniu :D
    Acik moj maz mowi w takiej sytuacji kochanie ja nie moge wszystkiego robic w tym domu ;) i w ogole gotuje telepatycznie, oczywiscie moimi rekoma, bo ja tylko przygotowuje wszystko ;)
    no to dzis mamy zapewniony interesujacy wieczor i noc, kino sesnsacyjne na forum ;)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Grażyna ma jutro dyżur od rana do godz. 14:00 więc myśle,że spoko. No chyba, że wszystkie sale będą akurat zajęte i będzie młyn to pewnie nie.
    Tak czy inaczej -jak będziesz na porodówce to napisz sms, może jeszcze będę w 1 fazie porodu to się zobaczymy :D!

Kurna, umawiata się jak na kawę. Może jeszcze poplotkujecie między jednym a drugim skurczem :-D Ale by było fajnie :-)

alicja_, moniek90, Nadulka, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

No właśnie wiem, że do 14 tylko jest, powiedziała żebym zadzwoniła o 11 to mi powie jak tam wygląda, bo w piątki też często papierkową robotę różnoraką nadrabiają. Jak przyjadę to Ci napiszę smska :-D

relgh371b3i8nmn1.png
‹‹ 1756 1757 1758 1759 1760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ