Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, nie myjcie okien!
Generalnie chodzi o trzymanie w górze rąk w wysiłku, bo grozi to odklejeniem łożyska, a to może prowadzić do niedotlenienia dziecka a u kobiet do krwotoku...
Tak samo nie powinnyśmy zakładać firanek itd.Suerte lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOjej co tutaj się dzieje? :p
Trzymam kciuki za rodzące, ze te które dopiero zaczną no i gratuluję tym, które urodziły :*
I dużo zdrówka dla Franusia! Piękny z niego chłopak:) Trzymam kciuki za Was.
U mnie dzisiaj znów skurcze- straszaki, co 5, 8, 10 minut przez 2,5h jakoś. ile się namecze zanim zacznę rodzic..
Aha i zostanę ciocia latem! Szwagierka zrobiła kilka testów ciazowych i każdy zdała!:p na każdym ukazywala się mega wyrazna krecha.tylko nie jest w stanie stwierdzić w którym tc jest bo miała mega nieregularne cykle, zdarzało się, ze przerwy między @ trwały po 2, 3 m-ceMama-julka, moniek90, pati_zuzia, kwiatakacji, Hashija lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuerte wrote:no właśnie o tym słyszałam, ale nie wiedziałam czy mam rację
Ja się wystraszyłam jak wieszałam sikorkom żarcie na balkonie, bo po chwili rozbolał mnie brzuch. Okna poczekają, trudno -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZerknęłam co przyspieszy poród i tak oto seks, schody, mycie podłóg, spacer ale i :
"Wiele mam sięga po wywar z liści (nie owoców!) malin, które działają naskurczowo. Pamiętaj jednak, że nie zadziała on po jednorazowym zastosowaniu, a dopiero po kilku, kilkunastu dniach. Możesz go pić od 38. tygodnia ciąży."
a kiedyś mówiłam właśnie że słyszałam że maliny powodują skurczeno i miałam rację że z liści też
-
nick nieaktualnymoniek90 wrote:No właśnie Ala jakąś szybką grę trzeba zorganizować
wezmę od chrześniaka jakąś co tylko kulasz kostką i pionkiem idziesz do przodu
Bądź baaardzo dobrą koleżanką i jeszcze dawaj fory żeby szybciej było z tym i z tymmoniek90 lubi tę wiadomość
-
alicja_ wrote:Mam, ale nieregularne. Leżę już w łożku i trochę mam stracha przed jutrem
ale spróbuj jednak spać bo tak jak dziewczyny pisały lepiej żebyś miała dużo sily
heh wiem wiem fajnie się gada
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:hahaha, Tinusia, byłabyś numerem jeden na porodówce
chyba że stwierdziłabyś że jeszcze do szpitala nie jedeziesz, bo musisz dokończyć włosy
Nawet jakby Ci tam wody odeszły
I jeszcze mówiłyśmy o gratiskach - darmowe farbowanie do końca świata i jeden dzień dłużejTinusia lubi tę wiadomość