WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a jak się czujesz masz skurcze boli Cię coś?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie myjcie okien!
    Generalnie chodzi o trzymanie w górze rąk w wysiłku, bo grozi to odklejeniem łożyska, a to może prowadzić do niedotlenienia dziecka a u kobiet do krwotoku...
    Tak samo nie powinnyśmy zakładać firanek itd.

Suerte lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jak to monopol! To ile chcesz rodzić? Do postawienia hotelu ;-) Może jakiś chińczyk - ciach mach i po ptakach :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej co tutaj się dzieje? :p

Trzymam kciuki za rodzące, ze te które dopiero zaczną no i gratuluję tym, które urodziły :*

I dużo zdrówka dla Franusia! Piękny z niego chłopak:) Trzymam kciuki za Was.

U mnie dzisiaj znów skurcze- straszaki, co 5, 8, 10 minut przez 2,5h jakoś. ile się namecze zanim zacznę rodzic..

Aha i zostanę ciocia latem! Szwagierka zrobiła kilka testów ciazowych i każdy zdała!:p na każdym ukazywala się mega wyrazna krecha.tylko nie jest w stanie stwierdzić w którym tc jest bo miała mega nieregularne cykle, zdarzało się, ze przerwy między @ trwały po 2, 3 m-ce

Mama-julka, moniek90, pati_zuzia, kwiatakacji, Hashija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:25

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ala jakąś szybką grę trzeba zorganizować :-P wezmę od chrześniaka jakąś co tylko kulasz kostką i pionkiem idziesz do przodu :-P

alicja_, Mama-julka lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    no właśnie o tym słyszałam, ale nie wiedziałam czy mam rację :P
    masz rację, spotkało to niestety daleką znajomą, całe szczęście że był to już koniec ciąży, zrobili jej CC i wszystko dobrze się skończyło.

Ja się wystraszyłam jak wieszałam sikorkom żarcie na balkonie, bo po chwili rozbolał mnie brzuch. Okna poczekają, trudno :P

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:51

moniek90, Suerte, Acikk, Mama-julka, Pola_27, pati_zuzia, Dżulia, Matleena, Klara87, Hashija lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja a jak się czujesz masz skurcze boli Cię coś?
    Mam, ale nieregularne. Leżę już w łożku i trochę mam stracha przed jutrem :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciągle tylko czekam na kolejne słodkie fotki maluszków ;) Moje hormony szaleją, aż łezki się w oku kręcą jak oglądam takie kruszynki małe

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha, Tinusia, byłabyś numerem jeden na porodówce :P chyba że stwierdziłabyś że jeszcze do szpitala nie jedeziesz, bo musisz dokończyć włosy :P Nawet jakby Ci tam wody odeszły :D

Tinusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja nie wiem czemu tyle osób myśli, że mycie okien przyspieszy porod i tylko dlatego nie można niby wcześniej tego robić :P
    tak się przyjęło, że sprzątanie to i mycie okien :P

Suerte lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknęłam co przyspieszy poród i tak oto seks, schody, mycie podłóg, spacer ale i :

"Wiele mam sięga po wywar z liści (nie owoców!) malin, które działają naskurczowo. Pamiętaj jednak, że nie zadziała on po jednorazowym zastosowaniu, a dopiero po kilku, kilkunastu dniach. Możesz go pić od 38. tygodnia ciąży."

a kiedyś mówiłam właśnie że słyszałam że maliny powodują skurcze :P no i miałam rację że z liści też :D

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:51

Suerte lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    No właśnie Ala jakąś szybką grę trzeba zorganizować :-P wezmę od chrześniaka jakąś co tylko kulasz kostką i pionkiem idziesz do przodu :-P

Bądź baaardzo dobrą koleżanką i jeszcze dawaj fory żeby szybciej było z tym i z tym ;-)

moniek90 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Mam, ale nieregularne. Leżę już w łożku i trochę mam stracha przed jutrem :D
    No nawet Ci się nie dziwie :P ale spróbuj jednak spać bo tak jak dziewczyny pisały lepiej żebyś miała dużo sily :) heh wiem wiem fajnie się gada :P

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ej, ale na partyjke chętnie wpadne do Was :D

moniek90, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Twistera!!
    Od razu wszystkie urodzicie :P

Acikk, Suerte, moniek90, alicja_, Mama-julka, Karola1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    hahaha, Tinusia, byłabyś numerem jeden na porodówce :P chyba że stwierdziłabyś że jeszcze do szpitala nie jedeziesz, bo musisz dokończyć włosy :P Nawet jakby Ci tam wody odeszły :D

I jeszcze mówiłyśmy o gratiskach - darmowe farbowanie do końca świata i jeden dzień dłużej :-)

Tinusia lubi tę wiadomość

‹‹ 1758 1759 1760 1761 1762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ