WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    I jeszcze mówiłyśmy o gratiskach - darmowe farbowanie do końca świata i jeden dzień dłużej :-)
    noo, Tinusia a jakby poród nie postępował za szybko to może i załapałabyś się jeszcze na fryzurkę na bożenie :D

Tinusia, Pola_27 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dziewczyny, Twistera!!
    Od razu wszystkie urodzicie :P
    Albo alko-chinczyk :D :D :D

ZieloneOliwki, moniek90, alicja_, Pola_27, Dżulia lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Albo alko-chinczyk :D :D :D
    to ja chętnie zagram po porodzie :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    to ja chętnie zagram po porodzie :P
    Fajna gra :D he he :D

A co do parcia na poród przed terminem bo już nie pamietam kto pytał.
    Ja nie mam parcia na poród przed terminem bardziej chodzi o to że to już tak blisko i ten stres że nie wiem co mnie czeka a wiem że mnie nie minie sprawia że chcialabym to już mieć za sobą :)
    I tak jak pchelkaa napisała ją się boje wywoływania.

Ale po dzisiejszej wizycie mam parcie by się wyspac :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już widzę jak we trzy gramy w twistera :-D pewnie na oddziale geriatrycznym graliby z większą gracją niż my :-D Chociaż cholera...z naszej trójcy to tylko ja mam brzuszysko :-D To tylko ja się nie nadaję do tej gry :-P buuuuuu...

Mama-julka, Suerte, Pola_27, Pchelkaa lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Zerknęłam co przyspieszy poród i tak oto seks, schody, mycie podłóg, spacer ale i :

"Wiele mam sięga po wywar z liści (nie owoców!) malin, które działają naskurczowo. Pamiętaj jednak, że nie zadziała on po jednorazowym zastosowaniu, a dopiero po kilku, kilkunastu dniach. Możesz go pić od 38. tygodnia ciąży."

a kiedyś mówiłam właśnie że słyszałam że maliny powodują skurcze :P no i miałam rację że z liści też :D

Nie z liści też tylko herbata z liści malin, a nie malinowa z owoców kupowana w sklepie ;-)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolę przed terminem, żeby było z zaskoczenia bo jak już nadejdzie ten dzień to się stresować będę że w każdej chwili może się wydarzyć no i też wolałabym uniknąć wywoływania...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Nie z liści też tylko herbata z liści malin, a nie malinowa z owoców kupowana w sklepie ;-)
    no tak, o tym właśnie mówię.

Mówiłyście że herbata z liści malin ułatwia poród, a ja mówiłam że z tego co wiem to ogólnie maliny powodują skurcze. No a któraś z Was pisała że maliny to maliny a liście malin to liście malin. A tu się okazuje że liście malin też powodują skurcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    noo, Tinusia a jakby poród nie postępował za szybko to może i załapałabyś się jeszcze na fryzurkę na bożenie :D

Ejjj, by musiała iść w inne miejsce - barber shop :-D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ja już widzę jak we trzy gramy w twistera :-D pewnie na oddziale geriatrycznym graliby z większą gracją niż my :-D Chociaż cholera...z naszej trójcy to tylko ja mam brzuszysko :-D To tylko ja się nie nadaję do tej gry :-P buuuuuu...
    A ja największą wagę więc jak bym się na Was zawaliła to lohohohoooo

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    no tak, o tym właśnie mówię.

Mówiłyście że herbata z liści malin ułatwia poród, a ja mówiłam że z tego co wiem to ogólnie maliny powodują skurcze. No a któraś z Was pisała że maliny to maliny a liście malin to liście malin. A tu się okazuje że liście malin też powodują skurcze.

Pod pojęciem malina kryje się dla mnie roślina - kuźwa poetkom zostane nie no!
    A dla zielarza to ważna jest każda część rośliny i jedna działa inna nie itd. o! I wsio, nieważne :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek, chyba że tam na tym kółeczku do losowania byłaby opcja 'brzuch" i wtedy... "lewa ręka na zielony" "brzuch na niebieski" to Tobie byłoby najłatwiej, wygrałabyś :D

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Pod pojęciem malina kryje się dla mnie roślina - kuźwa poetkom zostane nie no!
    A dla zielarza to ważna jest każda część rośliny i jedna działa inna nie itd. o! I wsio, nieważne :-D
    noooo, nie wiem, chyba się nie porozumiemy haha :D
    Ja mówię o liściach z krzaka malin, a nie o takich liściach w saszetce herbaty ;>
    albo myślimy o tym samym a inaczej piszemy :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez juz lezakuje w lozeczku postanowilam znalezv
    C dobre strony tego ze jeszcze nie rodze. :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ciężko nazwać to już leżakowaniem...
    raczej tak się czuję:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6326b8a0851.jpg

moniek90, kwiatakacji, Pola_27, Matleena, Pchelkaa, lula.91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    noooo, nie wiem, chyba się nie porozumiemy haha :D
    Ja mówię o liściach z krzaka malin, a nie o takich liściach w saszetce herbaty ;>
    albo myślimy o tym samym a inaczej piszemy :P

Przez Ciebie maliny będą mi się śnić :-P Tak chodzi o liście z krzaku maliny. Tylko z apteki. Ewent. świeżo zebranej. No to doszłyśmy do porozumienia :-D że te działają pobudzająco.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Przez Ciebie maliny będą mi się śnić :-P Tak chodzi o liście z krzaku maliny. Tylko z apteki. Ewent. świeżo zebranej. No to doszłyśmy do porozumienia :-D że te działają pobudzająco.
    nooo i maliny prosto z krzaka też powodują skurcze :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk do srody masz zakaz rodzenia ufff ciezko was nadrobic kurde co za tematy no ja to musze miec pusty pecherz jak was czytam jajcary :)

Pytam dzis mojego M jak myslisz urodze w przyszlym tyg a ten : niewiem ae najlepiej to gdyby to byla sobota godz 17 ale czemu to nie powiedzial :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    u mnie ciężko nazwać to już leżakowaniem...
    raczej tak się czuję:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6326b8a0851.jpg

Nic nie rozumiem ;-) Że lezysz na świni czy śpisz z nią :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za to mój mąż mówi "nie zacznij rodzić przypadkiem w środę w przyszłym tygodniu bo w środę, czwartek i piątek mamy w firmie inwentaryzacje" :D

‹‹ 1759 1760 1761 1762 1763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ