Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:I jeszcze mówiłyśmy o gratiskach - darmowe farbowanie do końca świata i jeden dzień dłużej
Tinusia, Pola_27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ZieloneOliwki wrote:to ja chętnie zagram po porodzie
he he
A co do parcia na poród przed terminem bo już nie pamietam kto pytał.
Ja nie mam parcia na poród przed terminem bardziej chodzi o to że to już tak blisko i ten stres że nie wiem co mnie czeka a wiem że mnie nie minie sprawia że chcialabym to już mieć za sobą
I tak jak pchelkaa napisała ją się boje wywoływania.
Ale po dzisiejszej wizycie mam parcie by się wyspac -
Ja już widzę jak we trzy gramy w twistera
pewnie na oddziale geriatrycznym graliby z większą gracją niż my
Chociaż cholera...z naszej trójcy to tylko ja mam brzuszysko
To tylko ja się nie nadaję do tej gry
buuuuuu...
Mama-julka, Suerte, Pola_27, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Zerknęłam co przyspieszy poród i tak oto seks, schody, mycie podłóg, spacer ale i :
"Wiele mam sięga po wywar z liści (nie owoców!) malin, które działają naskurczowo. Pamiętaj jednak, że nie zadziała on po jednorazowym zastosowaniu, a dopiero po kilku, kilkunastu dniach. Możesz go pić od 38. tygodnia ciąży."
a kiedyś mówiłam właśnie że słyszałam że maliny powodują skurczeno i miałam rację że z liści też
Nie z liści też tylko herbata z liści malin, a nie malinowa z owoców kupowana w sklepie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Nie z liści też tylko herbata z liści malin, a nie malinowa z owoców kupowana w sklepie
Mówiłyście że herbata z liści malin ułatwia poród, a ja mówiłam że z tego co wiem to ogólnie maliny powodują skurcze. No a któraś z Was pisała że maliny to maliny a liście malin to liście malin. A tu się okazuje że liście malin też powodują skurcze. -
nick nieaktualny
-
moniek90 wrote:Ja już widzę jak we trzy gramy w twistera
pewnie na oddziale geriatrycznym graliby z większą gracją niż my
Chociaż cholera...z naszej trójcy to tylko ja mam brzuszysko
To tylko ja się nie nadaję do tej gry
buuuuuu...
moniek90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:no tak, o tym właśnie mówię.
Mówiłyście że herbata z liści malin ułatwia poród, a ja mówiłam że z tego co wiem to ogólnie maliny powodują skurcze. No a któraś z Was pisała że maliny to maliny a liście malin to liście malin. A tu się okazuje że liście malin też powodują skurcze.
Pod pojęciem malina kryje się dla mnie roślina - kuźwa poetkom zostane nie no!
A dla zielarza to ważna jest każda część rośliny i jedna działa inna nie itd. o! I wsio, nieważne -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Pod pojęciem malina kryje się dla mnie roślina - kuźwa poetkom zostane nie no!
A dla zielarza to ważna jest każda część rośliny i jedna działa inna nie itd. o! I wsio, nieważne
Ja mówię o liściach z krzaka malin, a nie o takich liściach w saszetce herbaty ;>
albo myślimy o tym samym a inaczej piszemy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:noooo, nie wiem, chyba się nie porozumiemy haha
Ja mówię o liściach z krzaka malin, a nie o takich liściach w saszetce herbaty ;>
albo myślimy o tym samym a inaczej piszemy
Przez Ciebie maliny będą mi się śnićTak chodzi o liście z krzaku maliny. Tylko z apteki. Ewent. świeżo zebranej. No to doszłyśmy do porozumienia
że te działają pobudzająco.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk do srody masz zakaz rodzenia ufff ciezko was nadrobic kurde co za tematy no ja to musze miec pusty pecherz jak was czytam jajcary
Pytam dzis mojego M jak myslisz urodze w przyszlym tyg a ten : niewiem ae najlepiej to gdyby to byla sobota godz 17 ale czemu to nie powiedzial
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny