WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    flakonik - Rodziłam SN oxy + zzo + nacięcie.
    Dzidzia ma 2930gram i 54cm.
    Niestety poród miałam bardzo ciężki i moze lepiej nie będę opisywać, żeby nie straszyć.
    Dzidzia dostała 8pkt bo była dwa razy owinięta pępowina i cała fioletowa. :(
    O jejku. Wspolczuje przezyc. A zzo duzo pomoglo? Wiadomo juz kiedy wyjdziecie? Lekarze cos mowia?
    Ale najwazniejsze ze juz jestescie razem :*

• lips Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai, Alicja gratuluje wam dziewczyny :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja napewno bylas mega dzielna i najważniejsze że dobrze się skończyło Sara zdrowa i macie już to za sobą :* odpoczywaj kobietko i odezwij się do nas jak na bierzesz trochę sił :*

aneczka1983 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Jezeli pokazywalo 3200 to malo sie pomylilo. U mojej znajomej usg pokazywalo 4100 a urodzila 3400 .

Dobrze wiedzieć że raczej dodaje to USG :D pocieszalas mnie ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revvelka trzymam kciuki żeby coś się ruszyło u Ciebie zbys za długo nie musiała na daremno w tym szpitalu być :*

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dziewczynk i co do zzo to obilo mi się o oczy i uszy że właśnie przy zzo raczej nie da się uniknąć nacięcia bo kobieta nie ma takiego czucia i rozeznania co się dzieje

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Aha dziewczynk i co do zzo to obilo mi się o oczy i uszy że właśnie przy zzo raczej nie da się uniknąć nacięcia bo kobieta nie ma takiego czucia i rozeznania co się dzieje
    Acikk nacięcia czy z zzo czy bez i tak nie czujesz bo robią je podczas skurczu, a przy takim bólu to uwierz mi malutkie nacięcie naprężonej do granic wytrzymałości skóry to pikuś. Nacięcie robią wtedy jak widzą, że kobieta może popękać, raczej bez względu na to czy miała zzo czy nie.

Do mamuś: Olek ma biegunkę, co mogę mu podać? smecte zwymiotował, po enterolu nie ma poprawy bo stosujemy go już 2 tydzień, teraz jakiś zamienny probiotyk kupiłam. Ale dziś było od 6 rano do teraz 8 kup, czyli co zje to wykupczy, kupy obrzydliwe ciemne zielone, toksyczne ostro bo od razu pupka cała odparzona pomimo stosowania bepantenu i sudocremu. Właśnie moczyliśmy go w rumianku. Nie wiem już czy iść się zastrzelić czy co.... Jak nie choroba to teraz sraczka, czy to wszystko kiedyś minie? jak ja mam do tej wylęgarni bakterii wirusów noworodka sprowadzić? jestem załamana, bezsilna i zmęczona :(

7w3d 💔
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Do mamuś: Olek ma biegunkę, co mogę mu podać? smecte zwymiotował, po enterolu nie ma poprawy bo stosujemy go już 2 tydzień, teraz jakiś zamienny probiotyk kupiłam. Ale dziś było od 6 rano do teraz 8 kup, czyli co zje to wykupczy, kupy obrzydliwe ciemne zielone, toksyczne ostro bo od razu pupka cała odparzona pomimo stosowania bepantenu i sudocremu. Właśnie moczyliśmy go w rumianku. Nie wiem już czy iść się zastrzelić czy co.... Jak nie choroba to teraz sraczka, czy to wszystko kiedyś minie? jak ja mam do tej wylęgarni bakterii wirusów noworodka sprowadzić? jestem załamana, bezsilna i zmęczona :(

Uhhh, no ciężka sprawa powiem szczerze. Z takich domowych rzeczy to raczej tylko woda, banan, gotowana marcher. Ewentualnie chrupki kukurydziane. Z leków nie mam pojęcia co można małemu podać, ale ze smecty nie rezygnuj, możesz zmieszać z herbatką.Biedny ten Twój Olek...

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Zobaczcie jakie cudo :D

http://allegro.pl/komplet-swiateczny-ubranko-na-swieta-56-62-i5803566052.html

cudne!!
    kupiłabym gdyby była taka możliwość. Super pamiątka

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Acikk nacięcia czy z zzo czy bez i tak nie czujesz bo robią je podczas skurczu, a przy takim bólu to uwierz mi malutkie nacięcie naprężonej do granic wytrzymałości skóry to pikuś. Nacięcie robią wtedy jak widzą, że kobieta może popękać, raczej bez względu na to czy miała zzo czy nie.

Justyna, a podawałaś mu węgiel? Możesz takiemu maluchowi podać nawet 5 naraz.
    Jak kupka ze śluzem, to rzeczywiście nie jest dobrze.
    Zaparz mu zwykłej czarnej herbaty do picia, do jedzenia chrupki kukurydziane, ryż na wodzie z marchewką roztarty, leciutko osolone.
    Ale jako nr 1 podałabym węgiel. Rozgnieć "łyżeczką w łyżeczkę", dodaj parę kropel wody i przemyć mu jakoś może.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, i koniecznie daj mu syrop przeciwbólowy na noc, bo na pewno boli go brzuszek, co generuje stres, a ten z kolei pogarsza sytuację brzuszka.

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    hej :) mnie chyba po tym szpitalu jakas mala depresyjka odnosnie porodu dopadla... nie mialam odwagi tu do Was wejsc...
    Mowilam ciagle,ze chce juz rodzic a teraz boje sie,ze sie zacznie... ciagle mam w pamieci ten ryk kobiet z porodowki i juz nawet mysl,ze zobacze Antka mi nie pomaga...

A z samego szpitala i opieki jestem bardzo zadowolona, polozne-anioly, wszystkie mile i dobre, lekarze tez, nawet ordynator to fajny facet ;)

Dzis o 16:30 mamy wizyte, zobaczymy jak tam szyjka, bo od wczoraj znow mi sie skurcze pojawiaja

Acikk, moj Antek ma podobne terminy ;) 10 wedlug miesiaczki i prenatalnych a 6 z usg ;)
    Madziu Kochana, byłam ciekawa jak u Ciebie. Pisz i dawaj znać jak tam u Ciebie. Mój termin jak u Ciebie czyli 9 grudnia ale widzę, że Tobie bliżej niż mi więc troszkę Ci zazdroszczę. Ja mam lęki, że mi ktoś nieodpowiedzialnie dziecko zbyt szybko na świat będzie chciał wyjąć więc mam parcie na parci ;) ale jak na razie mały nie szykuje się . Jak samopoczucie? Mam nadzieję, że bardzo nie cierpisz...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka dzięki nie pomyślałam o węglu. Właśnie zasnął, ale dam mu przez sen przeciwbólowy syropek. Jak mi nie chorował to nie chorował a teraz kurna wszystko na raz. Nie wiem czy to możliwe, że od ząbkowania? czy to jakiś rotawirus się przyplątał? a mieliśmy się szczepić w przyszłym tygodniu. Aj.... biedny ten mój Olek ostatnio. Najdziwniejsze jest to, że on normalnie w sumie je, ma apetyt , nie marudzi jakoś bardzo, dziś tylko przez tą odparzoną pupe, ale to widać, że go boli bo dotknąć nie daje i płacze, ale tak to zadowolony uśmiechnięty... kurna nie wiem o co chodzi. Ząbki też daje myć bez marudzenia, więc chyba jakoś mega go te dziąsła nie bolą. Oszaleje w końcu z tego wszystkiego. Jak jutro do południa mu się ciut nie poprawi to znów do lekarza trzeba będzie jechać, żeby w niedziele na ip nie wylądować.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Do mamuś: Olek ma biegunkę, co mogę mu podać? smecte zwymiotował, po enterolu nie ma poprawy bo stosujemy go już 2 tydzień, teraz jakiś zamienny probiotyk kupiłam. Ale dziś było od 6 rano do teraz 8 kup, czyli co zje to wykupczy, kupy obrzydliwe ciemne zielone, toksyczne ostro bo od razu pupka cała odparzona pomimo stosowania bepantenu i sudocremu. Właśnie moczyliśmy go w rumianku. Nie wiem już czy iść się zastrzelić czy co.... Jak nie choroba to teraz sraczka, czy to wszystko kiedyś minie? jak ja mam do tej wylęgarni bakterii wirusów noworodka sprowadzić? jestem załamana, bezsilna i zmęczona :([/QUOTE]

Jeśli mogę coś zasugerować to ja bym podała mu jeszcze jakieś elektrolity nawadniające, które z reguły stosuje się przy biegunkach, żeby go nawodnić i wzmocnić bo jeśli biegunka będzie długo trwała to żeby się nie odwodnił

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka a marchewkę dałąm mu wczoraj, do obiadku posiekałam ugotowałam i pięknie zajadł z ziemniaczkami i mięskiem z nami, a dziś dosłownie w kupie były zupełnie nie strwaione kawałki marchewki, jak posiekałam i łyknął tak wyszły, więc na razie chyba marchewki mu nie dam.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik a jakie elektrolity dla takiego malucha? ja staram się mu podtykać co chwilę wodę, ale to wiadomo, łyka złapie, może dwa i dalej. Ale tak co chwile więc coś tam pije na bieżąco. Też się boję , że może się odwodnić, bo u dzieci to ponoć szybko.

7w3d 💔
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna moja siostra miała kiedyś bardzo często biegunki i lekarka kazała jej dawać oprocz leków co pół godziny łyżeczkę Coca-coli. Moze wydać się dziwne ale pomagało.

Kurde moj lekarz dalej ma tel wyłączony. Co myślicie żeby napisać mu smsa? Najgorsze że on od dzisiaj urlop chyba zaczął bo wiem ze akurat jak mam wizytę 2 grudnia to będzie pierwszy dzień właśnie po urlopie. Tak sie zestresowałam tymi wynikami że aż mnie brzuch boli i co chwilę do kibelka biegam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 20:51

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Marik a jakie elektrolity dla takiego malucha? ja staram się mu podtykać co chwilę wodę, ale to wiadomo, łyka złapie, może dwa i dalej. Ale tak co chwile więc coś tam pije na bieżąco. Też się boję , że może się odwodnić, bo u dzieci to ponoć szybko.

Orsalit ? Nie pamiętam ile ma Twój mały ale jest Orsalit dla dzieci.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Justyna moja siostra miala kiedys bardzo czeato biedunki i lekarka kazała jej dawac oprocz leków co pół godziny łyżeczkę Coca-coli. Moze wydać sie dzwne ale pomagało.

Kurde moj lekarz dalej ma tel wyłączony. Co myslicie zeby napisac mu smsa? Najgorsze ze on od dzisiaj urlop chyba zaczął bo wiem ze akurat jak mam wizytę 2 grudnia to będzie pierwszy dzień wlasnie po urlopie.
    coli nie mam ale jak jutro będzie tak samo to może i tego spróbuje :) wszystko, żeby tylko mu przeszło.

a co do lekarza to może mieć przez cały urlop wyłączony telefon, może jest ktoś na zastępstwo ? koniecznie wyniki z kimś skonsultuj jak najszybciej.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Orsalit ? Nie pamiętam ile ma Twój mały ale jest Orsalit dla dzieci.
    skonczone 14 msc. a gdzie to mozna kupic ? w aptece?

7w3d 💔
‹‹ 1779 1780 1781 1782 1783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ