WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Genoweffa ale masz brzuchal :) te 18 kg to chyba tylko tam poszło :)

Rewelka, oby!

Martosza, lepiej być w szpitalu pod opieką niż w domu się stresować, czy wszystko ok.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 11:46

Flakonik lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka moj konczy o 13 a w domu jest jakies gora 10 po jest w domu :)

U mnie imion bylo kilka wlasnie Antoni Alan JAs Leos i Kacper ale jak M uslyszal to ostatnie to nijak nie chcial sie przekonac do innego i jakos tak w ucho nam wpadlo i bedzie Kacper i juz wszyscy tak mowia wiec ciezko zmienic :)

To madzia mialas przechlapane w tym szpitalu nie lubie jak ktos nie zwaraca uwagi na innych i zachowuje sie jakby byl pod sklepem a nie w szpitalu :/

Genoweffa jaki brzuszek sliczny oj kiedy to zlecialo w kazdej chwili nasze zycie moze sie juz zmienic z powou tej malej kruszynki w brzuchu :)

MMoj M juz sie smieje ze Kacper bedzie teraz numer jeden a nie on :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 12:24

genoweffa, Madzia890722 lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk miescisz się w kurtkę z przed ciąży... Czy któraś też tak ma?

Matlena zdarzają się i takie doły,mi się wczoraj przypałętał na szczęście mały dołeczek :) ale od czasu do czasu warto :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 11:46

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Ja od początku ciąży też o 8 grudnia myślę, ale jest to związane z tym, że rok temu 8 grudnia dowiedziałam się, że serduszko nie bije u naszego dzieciątka i jakoś tak sobie pomyślałam, że to będzie dobra data na narodziny Antka ;)

No to kto wiedzy tak nie będzie :) taka przewrotnosc losu ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Rewelka moj konczy o 13 a w domu jest jakies gora 10 po jest w domu :)

Mój też :)

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    My początkiem października, ale ja pracowalam i mogłam rozpakowywać tylko wieczorem jak wracałam do domu. Czasem przyjezdzalam tak późno, że nie miałam już sił nic robić.
    Co do teściowej już opowiadałam. Jak się jej zaliłam że się nie wyrobię to mi powiedziała, że to nieważne, żebym się nie przejmowała balaganem, bo jak urodze i wrócę z dzieckiem do domu to sobie skończę sprzątać i rozpakowywać...

Hahaha AAA no to fantastyczna rada teściowej :D umarlam :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena kochana czasem zdarzaja sie takie doly i najlepiej sie wyplakac mnie to pomaga jak sobie troche porycze a naprawde podziwiam cie ze na koncowce jeszcze tak zapieprzasz zamiast odpoczywac ja bym chyba nie dala rady Meza zagon do pomocy w domu niech sie poczuje potrzebny :) A jak wrocisz z dzieckiem do domu to napewno bedziesz miala czas i sile na sprzatanie zlote rady tesciowej :)

MOja sie pyta czy juz posprzatalismy bo ona za 1.5 tyg przyjezdza :) I do tego stwierdzila ze jak Kacper sie nie urodzi jak ona bedzie i tylko 3 dni pobawi to sie strasznie na nas zdenerwuje no jakbym wiedziala kiedy moje dziecko zechce wyjsc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 12:29

Matleena lubi tę wiadomość

• Piegus Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojesu, to i ja się zamelduję, że jestem obecna!
    Oczywiście gratuluję nowym mamusiom, Mama Mai i Alicja, trzymajcie się ciepło, najważniejsze, że już macie maluszki obok siebie i jesteście po wszystkim. :)
    U mnie zostały teoretycznie 2 tygodnie do terminu z usg, choć liczę że coś się wcześniej ruszy. Codziennie mam skurcze i przy tym ból miesiączkowy, ale taki ciągły i nie nasila się. Aż w końcu przechodzi. Do tego czop mi dalej odchodzi kawałkami... Nie wiem ile tego ze mnie może jeszcze wyjść :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 12:36

agat lubi tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski!
    Gratulacje dla Alicji i Mamy Mai:)

Ja dzisiaj gnije, czuje się jakby ktoś mi skopal kość lonowa i ogonowa:/ i w dodatku co jakis czas sączy mi się mega wodnisty rzadki śluz aż zalewa mi gacie.. Mały wwierca mi się w podwozie, ta końcówka to masakra. Brzuch od rana prawie ciągle twardy, ale nie boli ... Z jednej strony myślę sobie niech to się już kończy, a z drugiej To może niech sobie zostanie w tym brzuchu jak mu tam dobrze;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w jeden płaszczyk mieszcze sprzed ciąży, ale to tylko dlatego, że ma guziki powyżej brzucha :D

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Podpadłaś kochana ;) dobrze że to tylko usunięcie komentarza a nie usunięcie z forum z powodu nieusprawiedliwionej nieobecności ;)

Współczuję tej kobiecie. Zapewne będzie miała "rygorystyczne" metody wychowywania ;)

Hehe do teraz pozbierać się nie moge:-)
    Jednak nie usunęła a skomentowała szefowa:-)

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moge zapomniec o kurtkach i plaszczach sprzed ciazy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus, u mnie też skurcze są codziennie, ale poza tym żadnych oznak. I chociaż wolałabym już urodzić, by zdążyć się zorganizować zanim mąż znów pojedzie na statek (tj. 22.12), to raczej nic takiego się nie wydarzy i Olka zechce wyjść w okolicach terminu z 1 usg, czyli 6.12.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Hehe do teraz pozbierać się nie moge:-)
    Jednak nie usunęła a skomentowała szefowa:-)
    Jak moglas zaklocic spokoj tych dziewczyn wstydz sie tak skomentowac te biedne podporzadkowane dziewczyny i ich przywodce :P

Anko:-) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Ja moge zapomniec o kurtkach i plaszczach sprzed ciazy :/

A ja się mieszczę :) Ale tylko dlatego, że kiedyś na allegro wylicytowałam kurtkę rozmiar 50 zamiast 40 :P

rewelka, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    A ja się mieszczę :) Ale tylko dlatego, że kiedyś na allegro wylicytowałam kurtkę rozmiar 50 zamiast 40 :P
    Hahah ale kurtka sprzed ciazy sprzed to sie liczy a rozmiar taka mala pomyleczka :)

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie mój mąż dzisiaj rozwalił:p
    Przypadkiem natknal się na program "porody" na Polsat Cafe, ale niestety końcówka i pokazywali maluszki i w pewnym momencie słyszę śmiech jak u podjaranego dziaciaka i haselko: hihi ale fajny, ale fajny:D też bede takiego miał, a nawet piękniejszego;p

Wasi mezczyzni też maja takie przeblyski? :p

Mi$ia26, genoweffa, moniek90, justyna14, lula.91, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To uciekam sie szykowac pomalu bo M niedlugo bedzie oby okazalo sie ze jest cos ciekawego w tym lumpku bo inaczej sie wkurze :P Spokojnie mi tu prosze :)

‹‹ 1795 1796 1797 1798 1799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ