WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek Ty ty to wogole się ciesz że tu jesteś bo myślę że przez moderatorke lipcowek byś wogole nie została wpuszczona na grudniowe forum z terminem na listopad ! :D

Mi$ia26, Madzia890722, moniek90, alisss871 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widac ze u nas weekend sie zaczal normalnie o tej godzinie trzeba nadrabiac pare stron a dzis cisza spokoj Ja czekam na mojego az wroci z pracy i lece na zakupy i do lumpka moze cos ciekawego bedzie :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie pisze do porodu z wami :) bedzie 2:2 :) 2 antosi i 2 kacperki ;)

Acikk, Madzia890722 lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja bym sie na twoim miejscu zaczela obawiac. Bo juz chyba 5 dziewczynie snil sie twoj poród :P

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    OOo no to już całkiem wypas hehe :D

AAA wogole dzisiaj jest 21 czyli data która sobie wymarzlam na poród :D już widać ile sobie Antek że zdania matki robi :D

Ja się od godziny zabieram za sprzątanie. Efetk jest taki że się wykapalam umyulam włosy zrobiłam herbatke i siedze :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Acikk ja bym sie na twoim miejscu zaczela obawiac. Bo juz chyba 5 dziewczynie snil sie twoj poród :P

No no a sny się tłumaczy na odwrót - urodze jako ostatnia :D

Madzisek lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ty dopiero wstajesz a ja juz od 6:05 na nogach. Teraz obecnie castorama , panele kupuje. Wroce i robie obiad albo poprostu zamowie pizze . Ostatnia przed porodem

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M obstawia przyszla sobote godz 17 hahahha porod czas start :)

Ja to moze na przyszly rok z porodem sie zalape w takim tempie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom :)

Martosza83 trzymaj się w tym szpitalu.

Alicja, u Sarki to na pewno tylko otarcie. Będzie dobrze :)
    Mi$ia26 wrote:
    haha widzialyscie pierwsza strone lipcowe mamusie no poplakaam sie ze smiechu

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lipcowe-mamusie-2016,8804.html

Gorzej niż w szkole :P Gdyby tu ktoś chciał zaprowadzić taki rygor, to na pewno odpuściłabym sobie dalsze uczestnictwo.

Wczoraj wieczorem miałam napad swędzenia. Masakra! Wzięłam wapno raz i drugi i zasnęłam koło 2. Wyszło mi, że w ciąży ie służą mi winogrona, bo potem mam takie akcje.

Poniżej chyba już ostatnie foto brzucha przed porodem :) W obwodzie 124 cm, przy wzroście 178 cm. Przed ciążą było ok. 90 cm. Waga, jakieś 18,5 kg na plusie, a ostatnio waga się nie zmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 22:57

Piegus, ola25, moniek90, Mama-julka, ZieloneOliwki, Madzisek, Matleena, iNso87, kwiatakacji, lula.91, pati_zuzia, emilka24, m@rzenie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Misia no ale luzik sen o odchodzących wodach nie okazał się proroczy :D
    No to super to jest nas 3 do rodzenia misia madzia i ja :D 2 antki i kacperek :D madzia mi też powiedziala że jeszcze nie urodze w tym tyg więc moze następny będzie nasz :D

Moniek w sumie spoko opcja jakby tak meze mogli za nas urodzić :D

nooo... kurczę... i tak perspektywa nawet urodzenia w terminie, czyli za około dwa tygodnie jest imponująca :D Ja się pytam- kiedy to zleciało? Jeszcze chyba nigdy nie miałam tyle adrenaliny w sobie :D oczywiście na przemian z chwilową depresją :D

Łażę tylko do tego pokoju Antka i patrzę i patrzę i wyobrażam sobie i jeżdzę pustym wózkiem :D a potem się boję, że to już za chwilę :D zwariowałam? :D

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawiają mnie do pn na obserwacji bo na ktg widoczne są skurcze...myslalam ze pójdę do domku ale moze i lepiej tak...no cóż...czekamy

f2wlanlibm0fi1og.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a o której Twój mąż kończy? Mojemu już tylko godzinka została i dalej plan mam podobny do Twojego :)

Genoweffa ale masz brzuchal :) te 18 kg to chyba tylko tam poszło :)

Acikk a Ty niestety musisz poczekać aż Ci brzuch urosnie dopiero możesz rodzić :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:

To są chyba jedne z popularniejszych imion teraz. Na sali w szpitalu leżałam najpierw z przyszła mamą Antka, a dzień później z mamą, która czekała na Kacperka :D

Do tego okazało się, że mama Antka też poroniła w grudniu ubiegłego roku, też w 8 tygodniu i też teraz ma termin na grudzień i też będzie miała Antka! ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    nooo... kurczę... i tak perspektywa nawet urodzenia w terminie, czyli za około dwa tygodnie jest imponująca :D Ja się pytam- kiedy to zleciało? Jeszcze chyba nigdy nie miałam tyle adrenaliny w sobie :D oczywiście na przemian z chwilową depresją :D

Łażę tylko do tego pokoju Antka i patrzę i patrzę i wyobrażam sobie i jeżdzę pustym wózkiem :D a potem się boję, że to już za chwilę :D zwariowałam? :D

Ejjj mój mąż na mnie na krzyczał że nie wolno hustac pustego wózka bo się husta diabła :D także uwazaj żebyś potem małego diabelka nie miała :D

Mój mąż do dzis płacze że jak byl mały to powiedział "diabelku ja się z Tobą ożenie " no i teraz ma czego chciał :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Zostawiają mnie do pn na obserwacji bo na ktg widoczne są skurcze...myslalam ze pójdę do domku ale moze i lepiej tak...no cóż...czekamy

Lepiej poleżeć, być pod obserwacją i dzięki temu spokojniejszą ;) chociaż wiadomo- pobyt w szpitalu to nic miłego i wolałoby się być w domku. Powodzenia! :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

Acikk a Ty niestety musisz poczekać aż Ci brzuch urosnie dopiero możesz rodzić :)

Ale ja już mam naprawdę duży brzuch :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak serio to jakos ciągle mi chodzi po głowie 8 grudzień że wtedy będę rodzic Antoniego nie wiem czemu :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 11:46

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam, że w tym szpitalu to nieźle sobie cierpliwość ćwiczyłam... miałyśmy wspólną łazienkę z pokojem obok, w której były trzy dziewczyny, które tak mi niesamowicie działały na nerwy... nie dość, że zalewały całą łazienkę tak, że woda do naszej sali przez drzwi się lała to jeszcze non stop tak głośno były, krzyczały, śmiały się na cały oddział bez względu na to, czy to noc czy dzień... już nie wspomnę, że co drugie słowo to kur... nie wiem,ale mi się strsznie nie podoba jak kobieta przeklina... ok, może się zdarzyć, ale żeby tak w jednym zdaniu kilka razy? dziecko się urodzi będzie tego słuchać, bo przecież nie odzwyczai się w ciągu dnia...

Hashija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A tak serio to jakos ciągle mi chodzi po głowie 8 grudzień że wtedy będę rodzic Antoniego nie wiem czemu :D

Ja od początku ciąży też o 8 grudnia myślę, ale jest to związane z tym, że rok temu 8 grudnia dowiedziałam się, że serduszko nie bije u naszego dzieciątka i jakoś tak sobie pomyślałam, że to będzie dobra data na narodziny Antka ;)

‹‹ 1794 1795 1796 1797 1798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ