WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Dokładnie!!! I jak mogę być zmęczona skoro jestem w domu...

Skad ja to znam ;/

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, aż przeczytałam co tam u tych lipcowych mamusiek słychać i jestem pod wrażeniem. Flakonik Ty nas za "luźno" trzymasz, my tu rozpuszczone jesteśmy okropnie :) Ciekawe czy tematy do rozmowy też im narzuci :) pewnie o alkoholu w ciązy sobie nie pogadają bo przecież pić nie można to i rozmawiać nie :) beka na całego :) jak jedna osoba może rozpieprzyć wątek.

Martoszka kciuki za Was zaciśnięte.W razie co ciąża już donoszona, więc jak tętno małego będzie skakać to zrobią cc, żeby nie ryzykować. Dobrze, że zostawiali Cie w szpitalu, przynajmniej wiesz, że masz dobrą opiekę.

Dzięki dziewczyny za wszystkie porady, już małemu rano węgiel podałam z kaszką, niestety z nabiału nie mam jak zrezygnować, bo to 80% tego co on je :) ale postaram się trochę ograniczyć może. Dwie kupki już od rana były. Jak do 12 zrobi jeszcze ze 2-3 to pojedziemy do lekarza, jak nie to poczekamy na rozwój wydarzeń. O 10 podam mu kolejny węgiel. Orsalit sobie zapisałam i zakupię na pewno.

Anko:-) lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Alicja . Alicja opisuj co i jak . Trzeba byc przygotowanym na kazda ewentualnosc. Ale co jak co ty to juz w tej ciazy sie nacierpialas. Pokaz nam swoja Sarke. I zapewne juz jestes tak plaska jak przed ciaza ;) jak soe czujecie? Maz szczesliwy?

8p3onafaaetblgsa.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i witam się w 9 miesiącu :) 36 tygodni skończyliśmy, najgorsze za nami, w razie "W" w moim szpitalu już mnie przyjmą a ciążę potraktują jak donoszoną, więc od razu bezpieczniej się czuję. Ale jeszcze choć tydzień, dwa chciałabym żeby Polka posiedziała w brzuszku,może zdążylibyśmy się wykurować i nie chciałabym, żeby była stratna z powodu zbyt wczesnego porodu. Olek urodził się po skonczonym 38 tyg i było akurat więc teraz też bym tak chciała.

Karola1990, kwiatakacji, Mama-julka, Anko:-), moniek90 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Mama Mai jak sie czujesz??

8p3onafaaetblgsa.png

• ania14 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    ania14 a ile przytyłaś przez całą ciążę? :)
    13kg ale to musiala byc głównie wida. Nogi mialam ogromne. W 4 dobie znalazlam wage w szpitalu i mialam juz 10kg mniej. W domu jak wrociliamy nastepne 2 mnie i później z dnia na dzień ostatni kg. Tylko woda tak zchodzi bo chudnac to tak się nie da.
    A jeszcze brzuch nie wciągnął się do końca i cyce sa dużo większe

Nadulka, genoweffa lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 11:46

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:52

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję kolejnych forumowych dzidziusiow ;) ale dużo się zrobiło listopadowych mamus :)

Co do spacerów to wczoraj położna powiedziała że można normalnie wychodzić. Pierwszy raz na 30 min i zwiększać o 15 min za każdym razem.

Co do wody to ja do mleka używam niegazowanego Żywca Zdrój i wodę podgrzewam w podgrzewaczu.

Nie wiem dziewczyny czy wiecie, ale położna wczoraj mi mówiła że dzieci - wczesniaki urodzone przed 37 tyg lub te co miały wagę urodzenia poniżej 2500g mają bezpłatne szczepionki skojarzone i na pewno pierwszą dawkę na pneumokoki.

Co do krwawienia ja już lekko krwawie i używam od 3 dni zwykłych podpasek.

No a teraz informacje z wczoraj. My z Martą od czwartku w domu. Olę wczoraj przenieśli z inkubatora do łóżeczka i odłączyli kroplowki. Wczoraj zjadła po 35 ml mleka każdorazowo. Zobaczymy dziś jak sobie radzi bez aparatury. Jeśli będzie wszystko ok, to może w poniedziałek ja wypuszcza do domu.

Jadę dziś do niej to zobaczymy co i jak.

Miłej soboty.

pati_zuzia, Nadulka, kwiatakacji, Madzisek, Mama-julka, Mi$ia26, moniek90, Ola_45, genoweffa, lula.91 lubią tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi to ja w ciąży przytyłam 9kg avjuz straciłam 8kg :)

pati_zuzia, Nadulka, kwiatakacji, lula.91 lubią tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do lipcowek to widzialam juz to dawno ale szkoda mi bylo tego komentowac :PP administrorka chyba koniecznue chciala prowadzic liste a nie udalo sie jej pierwsze zalozyc lipcowek..jestem ciekawa czy przez cala ciaze vedzie taka obecna i aktywna. Nie daj boze ake jak bedzie miala jakies problemy, albo brak internetu a i porodzie ciekawe czy bedzie codziennie tam bywac. Moze sama usunie sie ze swojego watku jak przekroczy jej nieobecnosc dwa tygodnie?
    Swedecznie pozdrawiam :*

kwiatakacji, Dżulia, moniek90, genoweffa, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Ciekawe jak Alicja . Alicja opisuj co i jak . Trzeba byc przygotowanym na kazda ewentualnosc. Ale co jak co ty to juz w tej ciazy sie nacierpialas. Pokaz nam swoja Sarke. I zapewne juz jestes tak plaska jak przed ciaza ;) jak soe czujecie? Maz szczesliwy?

Hej!
    Właśnie jestem po obchodzie i lekkim prysznicu. Dzidzia na noc była u położnych, bo mi sie kręciło w głowie i wymiotowałam :(
    Mam nadzieje, ze niebawem mi ja przywiozą.
    Nie mam jak wrzucić zdjęcia z telefonu, ale jest piękna! Na prawdę!

Nie wiem ile ważę, ale brzuch mam juz płaski jak przed ciąża, tyle, ze galaretowaty i delikatny bez mięśni. Nie wiem gdzie one sie podziały :D

Wczoraj Sarek miała bardzo spuchnięte oko, trzymajcie kciuki, żeby dziś jej przeszło i żeby to nie było żadne znamię a tylko otarcie jak mówią lekarze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 09:14

Flakonik, Matleena, kwiatakacji, Nadulka, Karola1990, Madzisek, pati_zuzia, Madzia890722, moniek90, Ola_45, Marta0912, ZieloneOliwki, Dagietka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Was nie nadrobię!:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż przeszczesliwy. Dziś organizuje pępkowe! Niech sie wybawi, bo jak wrócimy do domu to nie bedzie juz tak łatwo z wyjściem :P
    Ale przy porodzie... Widziałam jaki był sparaliżowany swoją bezradnością jak próbowałam przeć, a nie mogłam :(

pati_zuzia, ZieloneOliwki, Dagietka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a Sara jest na twoim mleku czy mm?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala ale lepiej juz sie czujesz? A jak ogolnie porod?

• ola25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala ciesze sie niesamowicie!!! I wierze , ze Sarka jest przepiekna. Daj koniecznie znac co z tym oczkiem malutkim. Dzieci czesto sie obcieraja!! Nie mialas sily przec?? Ale co sie dziwic , przeciez ty mialas wczesniej skurcze nieregularne, potem na wizycie masaz szyjki i jeszcze Cie zmordowali w szpitalu!! Jak Twoje krocze ? Boli jak diabli? Wymiotowalas chyba juz z wycieczenia i emocje opadaly. Maz to niech lepiej zacznie juz krzaki w okolicy wycinac , zeby malej piękności pilnowac

ANIA bardzo malo przytylas!!

Super laski macie z tymi brzuszkami . Ehh , zeby kazda z nas tak miala

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Chyba Was nie nadrobię!:(

Ala bo wiesz my w nocy o lewatywie i sraniu pisalysmy. Dlatego tak watek zasrany stronami ;)

8p3onafaaetblgsa.png

• rewelka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena a może po prostu siadz i popłacz? Na mnie zazwyczaj działa :) oczyszcza organizm :)

Alicja mogło też znieczulenie odchodzić, Ja zawsze tak odchorowuje znieczulenia i to dość długo... I trzymam kciuki żeby Ci Sarkę przywieźli :)

Dagietka super że z Martą już lepiej :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja mam nadzieje ze juz lepiej sie czujecie Ty i Sarka :) jestescie super babki wszystko bedzie git najwazniejsze ze juz macie to za soba i mozecie sie soba cieszyc no i odpoczywac.:)

Ja dziewczynki padlam wczoraj nie wiem kiedy i teraz sie dopiero budze pomalu aaa i od dzis caly tydzien nocuje z mezem wiec bede miec spokojne nocki :)
    No i przypuszczam ze to beda ostatnie moje spokojne nocki ni tylko w tej ciazy ale wogole na dluuuugi czas bo potem to juz bedzie grudzien wiec bede czekac az urodze :P a jak urodze no to wiadomo... :D takze musze dobrze wykorzystac ten tydzien na spanie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 10:17

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1792 1793 1794 1795 1796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ