WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Ale mnie mój mąż dzisiaj rozwalił:p
    Przypadkiem natknal się na program "porody" na Polsat Cafe, ale niestety końcówka i pokazywali maluszki i w pewnym momencie słyszę śmiech jak u podjaranego dziaciaka i haselko: hihi ale fajny, ale fajny:D też bede takiego miał, a nawet piękniejszego;p

Wasi mezczyzni też maja takie przeblyski? :p
    My ostatnio byliśmy w rossmanie ją coś tam wybieralam mój kajs tam poszedł i za chwilę leci do mnie "acik acik jaki tam jest mały dzidziuś ale taaaki maleńki że 2 tyg ma jaki kochany jaki fajny " :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia owocnych zakupów i nie zapomnij się zameldować bo wiesz co grozi za nie zameldowanie... :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Cześć dziewczynki! przepraszam, że tak późno, nie skreślajcie mnie! :-D

Ala napisz jak przebiegał poród, mam nadzieję, że już masz Sarkę przy sobie. Jak krocze? Karmisz piersią? Jak położne na oddziale?

Martoszka napisz koniecznie, co powiedział lekarz.

Wczoraj tak nadawałyśmy na tych naszych mężów i oczywiście przełożyło mi się to na sny :-D otóż śniło mi się, że za Olę urodził mąż :-D A my wszystkie się śmiałyśmy, że Ola właśnie straciła prawo do narzekania :-P Zaczynam się bać mojego mózgu :-D

Hahahahah hahahaha umarlam . Melduje , ze kupilam prawdaz lewatywe i czopki prawdaz ; D

moniek90 lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Hahahahah hahahaha umarlam . Melduje , ze kupilam prawdaz lewatywe i czopki prawdaz ; D
    Możesz przekazać mężowi skoro i tak będzie rodził za Ciebie :C

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa, a to dziwne, na suwaczku jesteś tydzień do przodu niż ja a termin mamy praktycznie taki sam. Mi lekarz też wyliczył na 5/6 grudnia i też niestety czuje ze dopiero wtedy urodze. Na pewno nie chciałabym przenosić tej ciąży. No ale za bardzo wyboru nie będę miała :P

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahha on i porod hahaha sluchajcie dwa lata temu mial robiona przepukline i wstawili mu jakas siatke czy cos. Generalnie do czego zmierzam , lezal na sali 5 osobowej i 3-ch plus on mieli to samo w ten sam dzien z tym , ze moj Pan byl pierwszy wchodze na sale kazdy lata a on jak go polozyli tak lezal ja podchodze i mowie ( zyjesz) a on ja umarlem nawet sie kurde nie napil wody w butelki dziubek niekapek hahahahaha

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ożesz kurka, melduję się chyba jako ostatnia!! Nie wyrzucajcie mię, plosęę!!

Genoweffa- też nie mogę jeść w ciąży winogrona, o dziwo tylko czerwonego :P Dostaję wysypkę na brodzie, wokół ust i na tyłku :D

Acikk... a właściwie to czemu "Acikk" ? :P

Anko:-), genoweffa lubią tę wiadomość

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Miałam być grudniową mamuśką jednak synuś zdecydował inaczej :)
    10.11.15 o godz 16:59 przyszedł na świat miesiąc wcześniej synek Kacper 3180g i 10 pkt.

5 listopada chyba trochę przesadziłam ze sprzątaniem.... ok dodz 15:30 odeszły mi wody. Dobrze że mąż był w domu bo wpadłam w panikę... jechaliśmy do szpitala jak szaloni ... od razu na porodówkę ktg żadnej akcji skurczowej więc oddali mnie na oddział ginekologiczny i czekanie na akcję skurczową albo do skończonego 37 tc. Niestety po 2 dobach coś zaczęło się dziać z maluchem ktg nie było już tak poprawne oscylacja się zawężyła ale przeleżałam jeszcze 2 dni. 10 listopada miałam kolejne usg przepływy nie były w normie.... ktg nie poprawiło się i jeszcze na dodatek młody był owiązany pępowiną...
    ok godz 11 decyzja o cc i tak do 17 przeleżałam na porodówce pod ktg.
    Całe szczęście na 2 dobę w szpitalu dostałam steryd na płucka:)Na całe szczęście mamy zdrowego syneczka :) Ale straszny z niego tadek niejadek .... muszę odciągać pokarm i kontrolować ile zjadł, bo przez 5 dób w domu przybrał tylko 40g.... mam bardzo mało pokarmu... i muszę dokarmiać me dziecię

kochane Powodzenia Wam życzę :) buziaki ślę :*

moniek90, ZieloneOliwki, Nadulka, rewelka, Pchełka, Madzia890722, myszata92, Mama-julka, Piegus, annielica, Dżulia, justyna14, iNso87, lula.91, kwiatakacji, Madzisek, Karola1990, Pchelkaa, Marik, niania.ogg, MeGi2986, pati_zuzia, Flakonik, aannkkaa, genoweffa, Pola_27, Matleena, kasiakasia11, m@rzenie, Klara87 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni gratulacje :) najważniejsze że wszystko ok z Wami a syneczek wcale niemały :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni gratuluję syneczka :-) Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło :-) To dla nas też przestroga, że nie warto się przeciążać. Dużo zdrówka dla Ciebie i Kacperka :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:52

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A zgłosiłaś Flakonikowi, że idziesz spać i nie będzie Cię 5h? Bo jak nie to sorry, wyrzucamy Cie za brak subordynacji

OMG nie zrobiłam tego 0:) Ale Flakonik ma dobre serce i napewno ten jeden raz przepuści bez usprawiedliwienia :-D Obiecuje poprawę :-D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Acikk... a właściwie to czemu "Acikk" ? :P

He he mój mężu to wymyślił. Na imię mam Agata a on zawsze do mnie mówił "agacik" ale z czasem chyba stwierdził że to za długie no i Acik to taki skrót od Agacik :D w zależności co odemnie chce występuje jeszcze wersja "Aciczek" tudziez "Aciątko" :D

A tu mam acikk przez dwa "k" bo tak mi się wklikalo i potem już nie szło zmienić :D ale nazwisko mamy na K więc moze być Acik K :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 13:07

moniek90, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni gratulacje :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk a jak tam Twój Ancikk? :-D chce już wyjść? :-D bo mnie to się wydaje, że chyba nigdy nie urodzę :-D Czuję się jak "Skazana na brzuchal" :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni gratulacje! Dziewczyny mnie też nie wyrzucajcie, mało piszę, ale sumiennie czytam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lubi taki rygor, to pewnie będzie też wyrzucała za nieurodzenie w terminie ;)

Madzia890722, moniek90, Mama-julka, lula.91, kwiatakacji, Flakonik, genoweffa, Matleena lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo będą kary za kolejny dzień zwłoki :-D Wpychać się w kolejkę pewnie też nie wolno :-P U nas to by się tych kar nazbierało :-D Tyle dziewczyn już mnie przeskoczyło :-P Chyba się poskarżę :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które urodziły przed ukończeniem 37 tc. Ile czasu po porodzie zostałyście z maluszkami wypuszczone do domu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Genoweffa- też nie mogę jeść w ciąży winogrona, o dziwo tylko czerwonego :P Dostaję wysypkę na brodzie, wokół ust i na tyłku :D

No nie dziwota że w tych miejscach, przecież sa bardzo ze sobą powiązane :-D

alisss871 lubi tę wiadomość

‹‹ 1796 1797 1798 1799 1800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ