X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Acikk a jak tam Twój Ancikk? :-D chce już wyjść? :-D bo mnie to się wydaje, że chyba nigdy nie urodzę :-D Czuję się jak "Skazana na brzuchal" :-P

Moniek szczerze to jak jeszcze wypatrywalam u siebie jakichś objawów tak odkąd pani dr powiedziała że na nic się nie zanosi tak po prostu czuje że kompletnie nic się nie dzieje, jak mnie w nocy brzuch bolal tak przestał, jak mi brzuch twardnial tak przestał... Zastanawiam się czy wogole urodze :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni gratulacje ;)

Mój mały też się chyba zabarykadowal i czeka do grudnia:p.z kolei mi w domu wróża 26 listopad- dzień urodzin mojego nieżyjącego już teścia..a jakoś nie czuje żeby się zanosiło na coś :p

Jeszcze tak zapytam z czystej ciekawości czy ktoras z Was zdecydowała się na poród bez męża? Czy wszystkie planują poród z mężem?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie tu piszą o czopach skurczach o tym że coś się leje jakieś bóle w pachwinach w szyjce opadających brzuchach...

A mi tylko ręce opadają i cycki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 13:32

Dżulia, moniek90, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    Jak lubi taki rygor, to pewnie będzie też wyrzucała za nieurodzenie w terminie ;)

To był cios poniżej pasa ha ha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też żaden czop nie odchodzi ...
    Acikk może jak u nas sie zacznie to ino roz:p czop - wody - skurcze i bach na porodowke haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak narazie przestało się lac:p pewnie to tylko jakieś uplawy. Staram się wsłuchać w swój organizm i narazie zero konkretów, zero akcji..żadnego bólu tylko brzuch napięty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 13:40

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole dziewczyny jak tj bo wczoraj uslyszalam coś co mnie zupełnie zbilo z nog że w pierwszej ciąży jak się nie urodzi w terminie to jeszcze 2 tyg się czeka o.O
    To by oznaczało że Antoni może jeszcze 4 tygodnie się gościć w brzuchu????????

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Mi też żaden czop nie odchodzi ...
    Acikk może jak u nas sie zacznie to ino roz:p czop - wody - skurcze i bach na porodowke haha
    Mówisz 3 godzinki i po sprawie :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni gratulacje :)

Ja pierd*** jaka się beksa przy końcówce ciąży zrobiłam. Za każdym razem ryczę przy reklamie allegro tej z małym dzieckiem, mikołajem i prezentem ehh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Jeszcze tak zapytam z czystej ciekawości czy ktoras z Was zdecydowała się na poród bez męża? Czy wszystkie planują poród z mężem?

Mojego namawialam cały czas, ale niewiadomo jak będzie bo pracuje zagranicą. Jak będę rodzić w terminie to będzie.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Moni gratulacje :)

Ja pierd*** jaka się beksa przy końcówce ciąży zrobiłam. Za każdym razem ryczę przy reklamie allegro tej z małym dzieckiem, mikołajem i prezentem ehh...
    To mnie rozbraja ta reklama chyba ibum czy coś jak te dzieci mówią dziękuje ci mamo za troskę coś tam coś tam i nagle ten mały chłopczyk z ta miseczka i to jego "heeeee" :P

annielica lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Moni gratulacje ;)

Mój mały też się chyba zabarykadowal i czeka do grudnia:p.z kolei mi w domu wróża 26 listopad- dzień urodzin mojego nieżyjącego już teścia..a jakoś nie czuje żeby się zanosiło na coś :p

Mój jak zdąży z podziemia to będzie :D ale jakby nie zdążył to bym się nie obrazila bo to by oznaczało że poszło piorunem :D

annielica lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mówisz 3 godzinki i po sprawie :D?

Jestem za ! Bez zbędnych ceregieli:p

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    My początkiem października, ale ja pracowalam i mogłam rozpakowywać tylko wieczorem jak wracałam do domu. Czasem przyjezdzalam tak późno, że nie miałam już sił nic robić.
    Co do teściowej już opowiadałam. Jak się jej zaliłam że się nie wyrobię to mi powiedziała, że to nieważne, żebym się nie przejmowała balaganem, bo jak urodze i wrócę z dzieckiem do domu to sobie skończę sprzątać i rozpakowywać...
    mega teściowa, ale ja się nie dziwie, moja odwiedziła nas raz, bo mąż jej nagadał, więc wpadła na pół godziny i tyle. Przy przeprowadzce też nie pomagała. Więc wiem jak się czujesz. Szkoda, bo zawsze lepiej byś się czuła, jakby wszystko było rozpakowane i ogarnięte do porodu.A może Twoja mama lub może jakaś siostra kuzynka? Popytaj, to nie wstyd a zawsze we dwoje czy troje to szybciej idzie.

Matleena lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    To mnie rozbraja ta reklama chyba ibum czy coś jak te dzieci mówią dziękuje ci mamo za troskę coś tam coś tam i nagle ten mały chłopczyk z ta miseczka i to jego "heeeee" :P

Dziewczyny ja tak nie mam. Jedynie to lezki mi poleciały na widok naszego Franusia Megi, tego ostatniego zdjęcia z kangurowania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w sumie z pracy ma bliżej do szpitala niż ja z domu:p ma na tyle dobrze, ze może się wyrwac. Ciul, ze sprzęt się zdupi, ważne, ze będZie z nami :)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Moniek szczerze to jak jeszcze wypatrywalam u siebie jakichś objawów tak odkąd pani dr powiedziała że na nic się nie zanosi tak po prostu czuje że kompletnie nic się nie dzieje, jak mnie w nocy brzuch bolal tak przestał, jak mi brzuch twardnial tak przestał... Zastanawiam się czy wogole urodze :D

No właśnie ja mam to samo :-/ brzuch bolał okresowo a teraz już jakoś nie...brzuch twardniał mi 100 razy bardziej miesiąc temu niż teraz...może nasze organizmy przyzwyczaiły się do bycia w ciąży i nasze dzieci zostaną w nas na zawsze? :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A wogole dziewczyny jak tj bo wczoraj uslyszalam coś co mnie zupełnie zbilo z nog że w pierwszej ciąży jak się nie urodzi w terminie to jeszcze 2 tyg się czeka o.O
    w tym szpitalu gdzie ja będę rodzić to jest tak, że w dniu tp stawiasz się na ktg, jak wszystko ok, to ktg co drugi dzień, po tygodniu od tp najczęściej wywołują już.

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    w tym szpitalu gdzie ja będę rodzić to jest tak, że w dniu tp stawiasz się na ktg, jak wszystko ok, to ktg co drugi dzień, po tygodniu od tp najczęściej wywołują już.
    Jezu no tydzień to rozumiem ale dwa!!! Toz to skandal :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 13:55

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Ja dostałam nakaz zgłoszenia się na oddział z torbą w 40t6d także nie wiem jak to jest...

relgh371b3i8nmn1.png
‹‹ 1797 1798 1799 1800 1801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ