WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    moni gratuluję syneczka :-) Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło :-) To dla nas też przestroga, że nie warto się przeciążać. Dużo zdrówka dla Ciebie i Kacperka :-)

Moniek dla Nas to akurat wskazowka jak przyspieszyc porod :-D

moniek90 lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny a wszystkie rodzicie w szpitalach gdzie pracują wasi lekarze? Bo ja nie RODZE tam gdzie moja pracuje.

Mój jest ordynatorem w szpitalu w którym chce rodzić i chodzilam na przy szpitalną SR mam nadzieję być dobrze traktowana :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Mój jest ordynatorem w szpitalu w którym chce rodzić i chodzilam na przy szpitalną SR mam nadzieję być dobrze traktowana :)

No ja na przy szpitalna SR też chodziłam :) ehh zobaczymy jak to będzie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz tez jest ordynatorem w szpitalu gdzie chce rodzic :P jesli w poniedzialek nadal mala glowe u gory bd miec, to umawiam sie z moim lekarzem na cc w szpitalu, wiec plus taki ze moj lekarz wtedy bd przy porodzie. No jestem ciekawa, co tam slychac w brzuchu :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka a chcesz by się obróciła :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Pani ginekolog pracuje w szpitalu w którym będę rodzić.

A u nas też się nie spieszą z wywoływaniem porodu. Ja np urodziłam córcię 15 dni po terminie z om, lekarze czekali aż poród się sam zacznie, nie chcieli wywoływać, a że nic się nie działo typu rozwarcie czy skurcze to czekaliśmy, ale wyobrażacie sobie same że to było bardzo stresujące dla mnie. Dzięki temu urodziłam sn, bez oxy, poród był krótki i bardzo dobrze się czułam od razu po porodzie.

Jeśli chodzi o planowane cc to też nie wykonują wcześniej tylko jak najbliżej terminu, no wiadomo jeśli się nic nie dzieje złego.

Ja mam wrażenie że mój synek chce wyjść na świat przez brzuch bo tak się rozpycha że mało mi skóra nie pęknie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Alicja a Sara jest na twoim mleku czy mm?
    Próbuje karmić, ale nie wiem co z tego bedzie.. Narazie nam nie idzie. Co ja przykładam do cyca to od razu zasypia.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za kazdym razem gdy dowiadywalam sie ze glowa u gory bylam zalamana, po ostatnim usg zaczelam sie godzic z wizja cc , znalazłam nawet kilka fajnych plusow :D Wiec jesli teraz by byla na dole , hmm trochę bym sie zaczela bac ze przenoszę ciaze, albo ze zle sie ustawi w kanał :D moja siostra miala ciezki porod , bo dziecko zamiast brzuchem do plecow mamy, bylo brzuchem do brzucha odwrócone :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ala ale lepiej juz sie czujesz? A jak ogolnie porod?

Czuje sie lepiej poza mega bolącym kroczem. Bardzo mocno mnie nacieli w kilku miejscach, wiec nie umiem siedzieć.:(
    Poród jak dla mnie RZEŹNIA, ale to przez wiele nałożonych na siebie czynników.

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Zostawiają mnie do pn na obserwacji bo na ktg widoczne są skurcze...myslalam ze pójdę do domku ale moze i lepiej tak...no cóż...czekamy
    Wymarzona kliniczna? czy nic z tego?

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy rodzić z mężem razem, tak jak za pierwszym razem, a zobaczymy jak wyjdzie. U nas w grudniu urodziny mojego męża, siostry i jej męża, mojego bratanka, może któryś termin się pokryje. Mi podoba się 12.12.2015. taka data była by fajna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Cześć dziewczynki! przepraszam, że tak późno, nie skreślajcie mnie! :-D

Ala napisz jak przebiegał poród, mam nadzieję, że już masz Sarkę przy sobie. Jak krocze? Karmisz piersią? Jak położne na oddziale?

Martoszka napisz koniecznie, co powiedział lekarz.

Wczoraj tak nadawałyśmy na tych naszych mężów i oczywiście przełożyło mi się to na sny :-D otóż śniło mi się, że za Olę urodził mąż :-D A my wszystkie się śmiałyśmy, że Ola właśnie straciła prawo do narzekania :-P Zaczynam się bać mojego mózgu :-D

Wszystko opisze ze szczegółami jak dorwę sie do kompa, ale pod warunkiem, ze chcecie, bo nie chce Was wystraszyć czy coś. Mój poród nie był cudowny i bezbolesny dlatego nie każdy moze chce.

Mam juz Sarenkę przy sobie.
    Oko jeszcze opuchnięte - martwię sie :(
    Położne na porodówce wspaniałe, a na położnictwie średnie. Jako ze mi sie trochę kreci w głowie to poprosiłam jedna czy by mi nie mogła otworzyć okna - powiedziała ze ona nie jest tutaj od okien :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Acikk miescisz się w kurtkę z przed ciąży... Czy któraś też tak ma?

Matlena zdarzają się i takie doły,mi się wczoraj przypałętał na szczęście mały dołeczek :) ale od czasu do czasu warto :)

Ja chodziłam w kurtce z przed ciąży do końca :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja napisz jeśli chcesz kto nie będzie chciał to nie przeczyta ;)
    Najważniejsze że już lepiej :) i będzie tylko lepiej , skoro tak Cię ponacinali to przypuszczam że jakieś kleszcze poszły w ruch :/?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Kurde to ją mojemu kazalam sprzedać ale nie kupować wcale bo teraz ma być ojcem i musi być odpowiedzialny :P ale powiedział że na wiosnę sprzeda bo teraz się nie opłaca ale wątpie że sprzzeda szczerze mówiąc ;)
    Wiesz sprzedajebo wyjezdza i chce w Angli miec dzis ma ktos przyjechac zobaczyc :) Ale jego tekst wiesz ja zrobilem takie brzydkie zdjecia zeby sie za szybko nie sprzedal bo mam sentyment :) No jaki sentymentalny ten moj chlop :)

Ala super ze juz lepiej troche nic na sile moze nie bedzie ci dane karmic piersia :) Nie mozemy sie doczekac kiedy zobaczymy zdjecia sarki

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja dokladnie kto bedzie chcial to przeczyta ja szykuje sie na najgorsze i mnie jakos nie przeraza czytanie takich porodow wole sie nastawiac psychicznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja napisz jeśli chcesz kto nie będzie chciał to nie przeczyta ;)
    Najważniejsze że już lepiej :) i będzie tylko lepiej , skoro tak Cię ponacinali to przypuszczam że jakieś kleszcze poszły w ruch :/?

Miały pójść, ale w końcu udało sie bez.
    Grażyna mnie mocno nacięła a on przedramieniem wypychylal dzidzie :(
    Szył mnie ponad 30 min bo musieli tez nacinać tam w środku wszystko, nie tylko z zewnątrz.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moni gratuluje!

• Chichibi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Moni gratulacje :)

Ja pierd*** jaka się beksa przy końcówce ciąży zrobiłam. Za każdym razem ryczę przy reklamie allegro tej z małym dzieckiem, mikołajem i prezentem ehh...

Ja się wczoraj popłakałam, bo A. chciał żebym swoje parówki podgrzała z jego kiełbasą w jednym garnku xD ..a ja tak bardzo chciała w osobnym garnku haha , a na koniec rzuciłam swoimi parówkami do lodówki i puściłam focha haha

annielica, Suerte, Dżulia, Pchelkaa, alisss871, dorciamw, rewelka lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala ja też myślę, że lepiej nastawić się na najgorsze i mile zaskoczyć niż liczyć na słodki poród i przykro rozczarować. Teraz wszyscy Ci zazdroszczą bo masz to już za sobą :* teraz będzie tylko lepiej :)

‹‹ 1799 1800 1801 1802 1803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ