WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    wy narzekacie że nic się nie dzieje, a ja się boję, bo Polka szuka chyba drogi wyjścia i jak dwa dni temu sobie pępek upodobała tak dziś mi cały dzień po szyjcie "jeździ". :/ i chyba mi się rozwarcie powiększyło, albo coś tam innego się zadziało, bo nie mogę już nogi na nogę założyć w ogóle, i generalnie czuje jakbym się rozlazła w kroku :/

edit: ale najważniejsze, że Olek od rana żadnej więcej kupki nie zrobił, więc Pchełkaa dzięki serdeczne, chyba węgiel zaczął działać, podałam mu już dwie tabletki. Teraz drzemka i przy kolejnym posiłku podam mu kolejną.
    chate posprzątaliśmy z mężem na tip top, ciuchy dzieciaków wszystkie poprasowane, ja do szpitala spakowana na 100% i Polka też. Auto naprawione więc tylko czekać aż znów coś się spier.... :)

Cieszę się, że Olek już lepiej ;-)

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja najważniejsze, że Sarka jest z Tobą :) ja już bym wiele dała żeby Rozi była już ze mną. Nie nastawiam się na lekki poród.
    Biedna jesteś z tym kroczem :( oby szybko się wygoiło. Trzymaj się tam! :)

alicja_ lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie nie nastawiam ani na najgorsze ani na najlepsze :D Ja nawet jeszcze nie wiem jaki poród mnie czeka :D Mam mysli skłębione gdzieś po środku, tak jakby wgl nie docierało do mnie ze to juz faktycznie koniec ciazy :p żyje z dnia na dzien :p

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala strasznie wspolczuje to rzeczywiscie musialas się na cierpieć :( tak mi Cię żal naprawdę nie dość że w ciazy mialas tyle problemów to koniec też taki ... :(
    Mam nadzieję że Sarka Ci to wszystko wynagrodzi szybko się zagoisz i zapomnisz o tym :) :*

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna strasznie pesymistycznie się nastawiasz :D skoro już wszystko porobnione i sprawne a z olkiem lepiej tzn że czas na poród :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Ja się wczoraj popłakałam, bo A. chciał żebym swoje parówki podgrzała z jego kiełbasą w jednym garnku xD ..a ja tak bardzo chciała w osobnym garnku haha , a na koniec rzuciłam swoimi parówkami do lodówki i puściłam focha haha

Chichibi powazna sprawa z tymi parowami... :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja współczuję :( ale na pocieszenie jak zdejmą Ci szwy to będzie o wiele lepiej, najgorszy właśnie ten pierwszy tydzień, w ,,tamtych miejscach" wszystko szybko się goi i szybko dojdziesz do siebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Chichibi powazna sprawa z tymi parowami... :D

No jak nic !!! :P dobrze, że nie skończyło się rozwodem :D jak on śmiał chcieć podgrzewać kiełbaski z parówkami !!! :D :*

Matleena lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    No jak nic !!! :P dobrze, że nie skończyło się rozwodem :D jak on śmiał chcieć podgrzewać kiełbaski z parówkami !!! :D :*
    Właśnie nie wiem... Kobieto, za kogo Ty wyszłas??? :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba bylo rzucic w meza tymi parowkami jak on smial wogole pomyslec o podgrzaniu ich razem z kielbaska oj te nasze hormony ciazowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Właśnie nie wiem... Kobieto, za kogo Ty wyszłas??? :D

Za kielbaskowego potwora :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole moni gratuluje najwazniejsze ze maly Kacperek jest zdrowy i wage mial imponujaca przy porodzie i to jeszcze miesiac wczesniej :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 11:47

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Moja teściowa wymiata w kwestii dobrych rad :D
    Moja droga myślę że samabys tego lepiej nie wymyśliła :D

Matleena lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesiadujecie już w siadzie krawca :D???

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni1403 bardzo gratuluje! Wazne ze z Kacperkiem wszystko dobrze. A ile synus ma cm? :)

Dziewczyny widze ze tu od rana cisniecie z lipcówek :D az sie poplakalam ze smiechu jak przeczytalam wasze posty ;)

Moze ustale wam jakis limit ile kto moze napisac postow w ciagu dnia? Bo ciezko mi sie nadrabia a jako ze jestem adminem Hmm hmmm... Hahahaha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 15:51

Mi$ia26, Madzisek, Pchelkaa, Marik, pati_zuzia, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przesiaduje ale moj panikuje ze niewiadomo czy tak wolno :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Justyna strasznie pesymistycznie się nastawiasz :D skoro już wszystko porobnione i sprawne a z olkiem lepiej tzn że czas na poród :D
    znam realia po prostu a rodzić jeszcze nie chce, ciężko mi, ale jeszcze nie mam pewności, że mąż sobie z Olkiem sam poradzi, muszę go przeszkolić i przetestować jeszcze :) no i "zimno" na ustach mi się jeszcze nie wygoiło do końca. No i ciąża jeszcze nie donoszona a mój ginek na urlopie do środy więc ja nie rodzę bez niego.

No i ja rodzę w szpitalu gdzie mój ginek pracuje i liczę, że na niego trafię jak za pierwszym razem. Jest tam zastępcą ordynatora :)

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Moni1403 bardzo gratuluje! Wazne ze z Kacperkiem wszystko dobrze. A ile synus ma cm? :)

Dziewczyny widze ze tu od rana cisniecie z lipcówek :D az sie poplakalam ze smiechu jak przeczytalam wasze posty ;)

Moze ustale wam jakis limit ile kto moze napisac postow w ciagu dnia? Bo ciezko mi sie nadrabia a jako ze jestem adminem Hmm hmmm... Hahahaha :D
    Oooo tak flakonik zacznij od nas i ustal godziny nocnej ciszy w których mamy się zamknac :D

Flakonik lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Ja przesiaduje ale moj panikuje ze niewiadomo czy tak wolno :)
    Ja właśnie też sobie siedze ale jakos nie wydaje mi się by to miało cos dać :D
    Asiowa ma fajnie ona ogarnie poród w szpagacie :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1800 1801 1802 1803 1804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ