X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka mnie też dziś energia rozpierała i posprzatałam cały dom, nawet zachciało mi się nawoskować wszystkie drzwi. I teraz mam identycznie jak Ty. Skurcze lekkie ale różnie, raz co 5 minut a raz co 15. Brzuch się stawia, a Mała ciśnie na szyjkę.
    Przesadziłem dziś z tym ruchem. Teraz ciekawe czy się wszystko w nocy uspokoi czy rozkreci :-P

Nadulka, Matleena, Madzisek lubią tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Bo na dziewczyny z Pomorza on pewnie nie działa :-D Szkoda kolan ;-)
    Kuźwa ale z nas odmieńce :D

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie też nie działa nic. Ani sexy, ani spacery, ani schody :-( a podobno od 1.5 miesiąca mam rozwarcie na 2 cm! I jak mam wygonić ta Joasię z brzucha?! :-P

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:26

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lewatywę robiła położona. Samemu to chyba ciężko by było...

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    kurcze serio? wszystkie są co 6 minut ale są naprawdę krótkie. Mąż się pyta czy może iść jeszcze na trochę spać? :D
    przez jaki czas miałaś te skurcze zanim pojawiły się te co 3 minuty?
    jakoś nie dociera do mnie że to może być to...

Tych co 6 min. dostałam w nocy i jeszcze drzemałam, a te silniejsze pojawiły się dopiero w dzień. Minęło kilka godzin. Byłam wtedy w szpitalu, więc mogłam spokojnie czekać na rozwój sytuacji.

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie ani sprzatanie ani seksik ani pelnia nie dziala :) No dziewczyny tydzien sie zaczal i zaczynaja sie porody cos czuje ze to bedzie bardzo dobry tydzien porodow :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu Was nadrobilam :) Ala Sara sliczna i tego naczyniaka nie widac, gdzybym nie wiedziala o nim to pewnie bym nawet nie zwrocila uwagi.
    Ja dzis caly dzien zalatana,ze tak powiem :) Rano bylismy w przedszkolu, zeby omowic wszytskie kwestie i Gabrys zaczyna chodzic tam codziennie od 7 grudnia, tylko na 3 godzinki, bo ja i tak w domu jestem :) Po wejsciu do przedszkola zostawil rodzicow i zaczal sie bawic, a my w tym czasie rozmawialismy z menadzerka. Miejsce mu znane bo prawie kazdy czwartek jestesmy tam na grupie mam z dziecmi :) jak bylo sie trzeba zbierac to byl placz i chcial pobic tatusia, przynajmniej ie bede sie stresowac,ze mu sie nie podoba tam :) pozniej pojechalismy do miasta, na male zakupy. Po powrocie wzielam sie za uszka i juz je zamrozilam, jutro zrobie kapuste wigilijna i pierogi a przynajmniej farsz a i musze biszkopt na tort urodzinowy Gabrysia upiec :) jeszcze barszczyk zrobie i wigilie bede miec prawie gotowa :) dzis juz tylko odpoczywc z mezem przed tv. Maz napalil w kominku, zaraz poprosze o herbatke i na dzis mi chyba wiecej do szczescia nie potrzeba. Gabrys ma katar i pzreszkadza mu we snie, mam nadzieje,ze noc bedzie znosna.
    Jesli chodzi o temp w domu to my przed narodzinami Gabrysia lubilismy nagrzac,ale jak sie urodzil zawsze bylo 19 max 20 21, tak wlasnie zalecala polozna miedzy 18 a 21 wiec sie zastosowalismy, choc na pocztku ja marzlam, ale Gabrys nie :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    kurcze serio? wszystkie są co 6 minut ale są naprawdę krótkie. Mąż się pyta czy może iść jeszcze na trochę spać? :D
    przez jaki czas miałaś te skurcze zanim pojawiły się te co 3 minuty?
    jakoś nie dociera do mnie że to może być to...

Mężowi daj pospać, może zdąży wypocząć. A tak wogóle to z emocji uśnie bo może żona rodzi ;-)
    U każdej kobiety inaczej poród przebiega, także nie wiadomo kiedy będziesz miała częściej.

Oluniaa i Ty też? No nie mogę!

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    a ja mam głupie pytanie: nigdy nie miałam lewatywy - ja ją sama będę miała sobie zrobić?
    Położna robi. I jak dla mnie ulga i komfort podczas porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:26

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka na wszelki wypadek dopakuj torbe na spokojnie :)

genoweffa, Nadulka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi skurczami to różnie bywa. Moja koleżanka miała bardzo nieregularne i to co 15, 20 min ale zgłosiła się do szpitala bo chciała się czuć bezpieczniej i podczas przyjęcia okazało się, że poród jest w trakcie i 15 min później urodziła ;-)

genoweffa, Ola_45 lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ale to na sali jakiejś i potem lecisz do toalety szybko czy jak?
    przepraszam za takie pytania...

U nas była to toaleta plus kozetka by zrobić wlew, także nie trzeba było nawet wychodzić.

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ale to na sali jakiejś i potem lecisz do toalety szybko czy jak?
    przepraszam za takie pytania...
    U nas to była taką sala do przygotowania się. I tam mnie ogolila, bo nie zdążyła m w domu i potem lewatywę mi zrobiła i zostawiła mnie tam samą. A mi się akcja rozkręciła i nie mogłam dojść na tą właściwą salę :-P

Suerte lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Dziewczyny z tymi skurczami to różnie bywa. Moja koleżanka miała bardzo nieregularne i to co 15, 20 min ale zgłosiła się do szpitala bo chciała się czuć bezpieczniej i podczas przyjęcia okazało się, że poród jest w trakcie i 15 min później urodziła ;-)

Marzenie, czyli poród miała jak marzenie :-D

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja informuje,ze leze w lozku, Mala sie uspokoila,czasem sobie tam tylko sie poruszy. Jutro z Malzem odwuoze Laure na 8 do szkoly i suniemy na ktg znowu..

kwiatakacji lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Marzenie, czyli poród miała jak marzenie :-D
    No niby tak, ale mnie wystraszyła myśl, że jednak da się to przegapić :-P

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:54

m@rzenie lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka a co, planowalas nie rodzic czy jak :D? (haha fajnje mi sie gada zobaczyny co bede robic jak u mnie sie zacznie :P)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1839 1840 1841 1842 1843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ