X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka mnie też dziś energia rozpierała i posprzatałam cały dom, nawet zachciało mi się nawoskować wszystkie drzwi. I teraz mam identycznie jak Ty. Skurcze lekkie ale różnie, raz co 5 minut a raz co 15. Brzuch się stawia, a Mała ciśnie na szyjkę.
    Przesadziłem dziś z tym ruchem. Teraz ciekawe czy się wszystko w nocy uspokoi czy rozkreci :-P

Nadulka, Matleena, Madzisek lubią tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Bo na dziewczyny z Pomorza on pewnie nie działa :-D Szkoda kolan ;-)
    Kuźwa ale z nas odmieńce :D

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie też nie działa nic. Ani sexy, ani spacery, ani schody :-( a podobno od 1.5 miesiąca mam rozwarcie na 2 cm! I jak mam wygonić ta Joasię z brzucha?! :-P

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:26

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lewatywę robiła położona. Samemu to chyba ciężko by było...

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    kurcze serio? wszystkie są co 6 minut ale są naprawdę krótkie. Mąż się pyta czy może iść jeszcze na trochę spać? :D
    przez jaki czas miałaś te skurcze zanim pojawiły się te co 3 minuty?
    jakoś nie dociera do mnie że to może być to...

Tych co 6 min. dostałam w nocy i jeszcze drzemałam, a te silniejsze pojawiły się dopiero w dzień. Minęło kilka godzin. Byłam wtedy w szpitalu, więc mogłam spokojnie czekać na rozwój sytuacji.

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie ani sprzatanie ani seksik ani pelnia nie dziala :) No dziewczyny tydzien sie zaczal i zaczynaja sie porody cos czuje ze to bedzie bardzo dobry tydzien porodow :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu Was nadrobilam :) Ala Sara sliczna i tego naczyniaka nie widac, gdzybym nie wiedziala o nim to pewnie bym nawet nie zwrocila uwagi.
    Ja dzis caly dzien zalatana,ze tak powiem :) Rano bylismy w przedszkolu, zeby omowic wszytskie kwestie i Gabrys zaczyna chodzic tam codziennie od 7 grudnia, tylko na 3 godzinki, bo ja i tak w domu jestem :) Po wejsciu do przedszkola zostawil rodzicow i zaczal sie bawic, a my w tym czasie rozmawialismy z menadzerka. Miejsce mu znane bo prawie kazdy czwartek jestesmy tam na grupie mam z dziecmi :) jak bylo sie trzeba zbierac to byl placz i chcial pobic tatusia, przynajmniej ie bede sie stresowac,ze mu sie nie podoba tam :) pozniej pojechalismy do miasta, na male zakupy. Po powrocie wzielam sie za uszka i juz je zamrozilam, jutro zrobie kapuste wigilijna i pierogi a przynajmniej farsz a i musze biszkopt na tort urodzinowy Gabrysia upiec :) jeszcze barszczyk zrobie i wigilie bede miec prawie gotowa :) dzis juz tylko odpoczywc z mezem przed tv. Maz napalil w kominku, zaraz poprosze o herbatke i na dzis mi chyba wiecej do szczescia nie potrzeba. Gabrys ma katar i pzreszkadza mu we snie, mam nadzieje,ze noc bedzie znosna.
    Jesli chodzi o temp w domu to my przed narodzinami Gabrysia lubilismy nagrzac,ale jak sie urodzil zawsze bylo 19 max 20 21, tak wlasnie zalecala polozna miedzy 18 a 21 wiec sie zastosowalismy, choc na pocztku ja marzlam, ale Gabrys nie :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    kurcze serio? wszystkie są co 6 minut ale są naprawdę krótkie. Mąż się pyta czy może iść jeszcze na trochę spać? :D
    przez jaki czas miałaś te skurcze zanim pojawiły się te co 3 minuty?
    jakoś nie dociera do mnie że to może być to...

Mężowi daj pospać, może zdąży wypocząć. A tak wogóle to z emocji uśnie bo może żona rodzi ;-)
    U każdej kobiety inaczej poród przebiega, także nie wiadomo kiedy będziesz miała częściej.

Oluniaa i Ty też? No nie mogę!

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    a ja mam głupie pytanie: nigdy nie miałam lewatywy - ja ją sama będę miała sobie zrobić?
    Położna robi. I jak dla mnie ulga i komfort podczas porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:26

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka na wszelki wypadek dopakuj torbe na spokojnie :)

genoweffa, Nadulka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi skurczami to różnie bywa. Moja koleżanka miała bardzo nieregularne i to co 15, 20 min ale zgłosiła się do szpitala bo chciała się czuć bezpieczniej i podczas przyjęcia okazało się, że poród jest w trakcie i 15 min później urodziła ;-)

genoweffa, Ola_45 lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ale to na sali jakiejś i potem lecisz do toalety szybko czy jak?
    przepraszam za takie pytania...

U nas była to toaleta plus kozetka by zrobić wlew, także nie trzeba było nawet wychodzić.

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ale to na sali jakiejś i potem lecisz do toalety szybko czy jak?
    przepraszam za takie pytania...
    U nas to była taką sala do przygotowania się. I tam mnie ogolila, bo nie zdążyła m w domu i potem lewatywę mi zrobiła i zostawiła mnie tam samą. A mi się akcja rozkręciła i nie mogłam dojść na tą właściwą salę :-P

Suerte lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Dziewczyny z tymi skurczami to różnie bywa. Moja koleżanka miała bardzo nieregularne i to co 15, 20 min ale zgłosiła się do szpitala bo chciała się czuć bezpieczniej i podczas przyjęcia okazało się, że poród jest w trakcie i 15 min później urodziła ;-)

Marzenie, czyli poród miała jak marzenie :-D

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja informuje,ze leze w lozku, Mala sie uspokoila,czasem sobie tam tylko sie poruszy. Jutro z Malzem odwuoze Laure na 8 do szkoly i suniemy na ktg znowu..

kwiatakacji lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Marzenie, czyli poród miała jak marzenie :-D
    No niby tak, ale mnie wystraszyła myśl, że jednak da się to przegapić :-P

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:54

m@rzenie lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka a co, planowalas nie rodzic czy jak :D? (haha fajnje mi sie gada zobaczyny co bede robic jak u mnie sie zacznie :P)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1839 1840 1841 1842 1843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ