Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje Moniek.
Faktycznie spora ta Twoja kluska, ale dałaś radę i to najważniejsze.
No ja zaczynam dziś 39 tydzień i u mnie też cisza i spokój. Też z mężem staramy się wygonić małego, ale jak widać z marnym skutkiem.Dziś się wezmę za porządki, może coś ruszy.
genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAla na zapalenie piersi kapusta zielona zimna rozbita i wkladasz w stanik- podobno od razu ulge przynosi, a bie wiem jak to jest z odciaganiem ale chyba jak nie chcesz kp to nie powinno sie odciagac bo nim wiecej odciagasz tym wiecej pokarmu sie produkuje
-
nick nieaktualnyU nas na SR mówili żeby absolutnie nie masować, co najwyżej podrzucać pierś. Zimne okłady i okłady z kapusty tak jak pisała Pchełka. Brać paracetamol do 3g dziennie, ale jak jest gorączka dłużej niż 24h to do lekarza.
Sama nie mam doświadczenia więc nie wiem, które metody są skuteczne.
U nas też śniegu odrobina po nocy została. -
nick nieaktualnyAcik takie maluchy nawadnia sie mlekiem, jesli nie kp to mm. Mleko dla takiego dzieciaczka to zarowno jedzenie jaki i picie, chyba od 1 msc mozna jakies herbatki z tego co kojarze, ale moge sie mylic bo moja wiedza to jedynie z SR i od siostr;-)
-
nick nieaktualnyMisia!!! Wykrakałaś!!! Wstaję i widzę śnieg, Ty Czarownico
Pchełka, z tych jabłek możesz zrobić ciasto owocowe, takie zwykłe, szybko się robi bo właściwie mieszasz wszystkie składniki tylko, wlewasz do formy, układasz owoce i wsjo- do piekarnikaAlbo sok jeśli masz sokowirówkę
kwiatakacji- jak to podrzucać pierś? -
U nas też troszeczke przyproszylo śnieżka.
Ja już mojego Antka nie wyganiam. Jak będzie chciał wyjść to wyjdzie. Zresztą jeszcze ma czas a moj mąż zawsze mówi że urodzi się 4go a że u nas zawsze wszystko się sprawdza co mówi i zawssemjest tak jakmon chce to kto wie. 3go mam wizytę to może po niej się ruszy
Jutro jade jeszcze rzęski poprawić i potem mogę rodzic bo następne mam przed świętami tylko czy uda mi się na nie wyjść przy malenstwie?
-
nick nieaktualnyMoniek gratulacje
Ja sie wlasnie boje porodu ze względu na wąska miednice. Moj lekarz starał sie żebym wczoraj urodziła ale nic. Wlasnie wróciłam do domu w dwupaku
Mam sie zgłosić za tydzień gdyby sie nic nie działo do tego czasu. W szpitalu za ściana miałam porodówkę i powiem wam ze traumatyczne przeżycie. Boje sie po stokroć bardziej.
-
nick nieaktualny
-
revvelka wrote:Moniek gratulacje
Ja sie wlasnie boje porodu ze względu na wąska miednice. Moj lekarz starał sie żebym wczoraj urodziła ale nic. Wlasnie wróciłam do domu w dwupaku
Mam sie zgłosić za tydzień gdyby sie nic nie działo do tego czasu. W szpitalu za ściana miałam porodówkę i powiem wam ze traumatyczne przeżycie. Boje sie po stokroć bardziej.
Jak to starał się żebyś urodziła ??? -
Moniek gratulacje!
Ala, śliczną masz córeczkę
Tinusia, piękny kącik
Ja wczoraj wymyśliłam sobie, że uszyję dekoracje do kącika. Kupiłam potrzebne materiały i zabrałam się do dziełanawet nieźle mi idzie, a zawsze uważałam się za antytalencie w kategorii szycia
alicja_, Tinusia, Tinusia lubią tę wiadomość
Aniołek - 29.07.2014 (12tc) -
nick nieaktualnyHahahah ZieloneOliwki a u mnie ani grama sniegu
Moja mama to jest straszna dawoni do mnie i gada ze moglabym juz urodzic bo ona sie zaczyna martwic ze maly moze sie obkrecil pepowina bo ja tak mialam jam sie urodzilam i mnie tak straszy wrrrr
Zmykam sie szykowac na to ktg bo jestem jeszcze w lesie trzymajcie kciukk zeby cos sie dzialo chociaz jakis skurcz blady sie zlapal
Alicja biedna nasza ty masz przeboje od poczatku ale los ci to wszystko wynagrodzialicja_ lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:A tak jak Ktoras pisala wczesniej ja tez nie moge sie sniegu doczekac:D i wogole to juz ubrana mam choinke:p przyszly lampki,bombki kupilam za jednym zamachem,ze jeszcze pudelko dosc spore mam schowane bo jakos juz za bogato by bylo;) nie ma gdzie sie to pomiescic na tych galazkach:p i zdecydowalam sie na biale zimne swiatelka tak jak chcialam i bialo-srebrna choinke,poprostu jest cudna!! Jak opruszona sniegiem wieczorem jak sie wlaczy
moj Malz mowi,ze jestem nienormalna,ze juz u Nas choinka stoi a grudzien jeszcze sie nie zaczal:p hehehe ale juz moge isc spokojnie rodzic i mam przynamniej gotowa. Brakuje tylko lancuszka,musze kupic jakis koralikowy i cos na gore ale jeszcze sie nie zdecydowalam czy wielka kokarde srebrna czy gwiazde czy pike:p
Inso Ja mam na choince zawsze koraliki i organzę zamiast łańcuchów i mi się bardzo to podoba
Alicja też słyszałam że na bolące piersi najlepsza kapusta taka rozbita.iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInso, ten nad nami to ewidentnie się zanosi i wymusza. Czasem mam wrażenie że kładzie się na podłodze i nawala głową i rękoma i nogami w podłogę... Potrafi nawet o 4 nad ranem się pruć.
Misia, powodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 11:52
-
nick nieaktualnyrevvelka wrote:Moniek gratulacje
revvelka- dokładnie to samo przeżyłam. Też miałam za ścianą porodówkę i te wrzaski i ryki nieźle mnie zniechęciły do porodu...
Ciągle mówiłam, że od 37 tyg. będę robić wszystko, żeby rodzić a teraz robię wszystko, żeby się nie przemęczać i nie rozpocząć akcji...