X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:09

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Moniek. :) Faktycznie spora ta Twoja kluska, ale dałaś radę i to najważniejsze. :)
    No ja zaczynam dziś 39 tydzień i u mnie też cisza i spokój. Też z mężem staramy się wygonić małego, ale jak widać z marnym skutkiem. :P Dziś się wezmę za porządki, może coś ruszy.

genoweffa lubi tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala na zapalenie piersi kapusta zielona zimna rozbita i wkladasz w stanik- podobno od razu ulge przynosi, a bie wiem jak to jest z odciaganiem ale chyba jak nie chcesz kp to nie powinno sie odciagac bo nim wiecej odciagasz tym wiecej pokarmu sie produkuje

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

menka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na SR mówili żeby absolutnie nie masować, co najwyżej podrzucać pierś. Zimne okłady i okłady z kapusty tak jak pisała Pchełka. Brać paracetamol do 3g dziennie, ale jak jest gorączka dłużej niż 24h to do lekarza.

Sama nie mam doświadczenia więc nie wiem, które metody są skuteczne.

U nas też śniegu odrobina po nocy została.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj Alicja nie masz lekko :( czyli definitywnie rezygnujesz z KP?
    Ojj dziewczyno normalnie trzeba Cie podziwiać... No a jak macie tera Sarke nawodnic??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik takie maluchy nawadnia sie mlekiem, jesli nie kp to mm. Mleko dla takiego dzieciaczka to zarowno jedzenie jaki i picie, chyba od 1 msc mozna jakies herbatki z tego co kojarze, ale moge sie mylic bo moja wiedza to jedynie z SR i od siostr;-)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kwiatakacji lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia!!! Wykrakałaś!!! Wstaję i widzę śnieg, Ty Czarownico :P

Pchełka, z tych jabłek możesz zrobić ciasto owocowe, takie zwykłe, szybko się robi bo właściwie mieszasz wszystkie składniki tylko, wlewasz do formy, układasz owoce i wsjo- do piekarnika :) Albo sok jeśli masz sokowirówkę ;)

kwiatakacji- jak to podrzucać pierś? :O

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też troszeczke przyproszylo śnieżka.
    Ja już mojego Antka nie wyganiam. Jak będzie chciał wyjść to wyjdzie. Zresztą jeszcze ma czas a moj mąż zawsze mówi że urodzi się 4go a że u nas zawsze wszystko się sprawdza co mówi i zawssemjest tak jakmon chce to kto wie. 3go mam wizytę to może po niej się ruszy :)
    Jutro jade jeszcze rzęski poprawić i potem mogę rodzic bo następne mam przed świętami tylko czy uda mi się na nie wyjść przy malenstwie :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek gratulacje :) Ja sie wlasnie boje porodu ze względu na wąska miednice. Moj lekarz starał sie żebym wczoraj urodziła ale nic. Wlasnie wróciłam do domu w dwupaku :( :( Mam sie zgłosić za tydzień gdyby sie nic nie działo do tego czasu. W szpitalu za ściana miałam porodówkę i powiem wam ze traumatyczne przeżycie. Boje sie po stokroć bardziej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, Acikk, nade mną mieszka pięcioletni ch.łopiec i też cały czas wyje, najgorzej wieczorami i w nocy...

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Moniek gratulacje :) Ja sie wlasnie boje porodu ze względu na wąska miednice. Moj lekarz starał sie żebym wczoraj urodziła ale nic. Wlasnie wróciłam do domu w dwupaku :( :( Mam sie zgłosić za tydzień gdyby sie nic nie działo do tego czasu. W szpitalu za ściana miałam porodówkę i powiem wam ze traumatyczne przeżycie. Boje sie po stokroć bardziej.

Jak to starał się żebyś urodziła ???

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek gratulacje! :)

Ala, śliczną masz córeczkę :)

Tinusia, piękny kącik :)

Ja wczoraj wymyśliłam sobie, że uszyję dekoracje do kącika. Kupiłam potrzebne materiały i zabrałam się do dzieła :D nawet nieźle mi idzie, a zawsze uważałam się za antytalencie w kategorii szycia ;)

alicja_, Tinusia, Tinusia lubią tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah ZieloneOliwki a u mnie ani grama sniegu :) Moja mama to jest straszna dawoni do mnie i gada ze moglabym juz urodzic bo ona sie zaczyna martwic ze maly moze sie obkrecil pepowina bo ja tak mialam jam sie urodzilam i mnie tak straszy wrrrr

Zmykam sie szykowac na to ktg bo jestem jeszcze w lesie trzymajcie kciukk zeby cos sie dzialo chociaz jakis skurcz blady sie zlapal :)

Alicja biedna nasza ty masz przeboje od poczatku ale los ci to wszystko wynagrodzi :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    A tak jak Ktoras pisala wczesniej ja tez nie moge sie sniegu doczekac:D i wogole to juz ubrana mam choinke:p przyszly lampki,bombki kupilam za jednym zamachem,ze jeszcze pudelko dosc spore mam schowane bo jakos juz za bogato by bylo;) nie ma gdzie sie to pomiescic na tych galazkach:p i zdecydowalam sie na biale zimne swiatelka tak jak chcialam i bialo-srebrna choinke,poprostu jest cudna!! Jak opruszona sniegiem wieczorem jak sie wlaczy :) moj Malz mowi,ze jestem nienormalna,ze juz u Nas choinka stoi a grudzien jeszcze sie nie zaczal:p hehehe ale juz moge isc spokojnie rodzic i mam przynamniej gotowa. Brakuje tylko lancuszka,musze kupic jakis koralikowy i cos na gore ale jeszcze sie nie zdecydowalam czy wielka kokarde srebrna czy gwiazde czy pike:p

Inso Ja mam na choince zawsze koraliki i organzę zamiast łańcuchów i mi się bardzo to podoba :)

Alicja też słyszałam że na bolące piersi najlepsza kapusta taka rozbita.

iNso87 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, ten nad nami to ewidentnie się zanosi i wymusza. Czasem mam wrażenie że kładzie się na podłodze i nawala głową i rękoma i nogami w podłogę... Potrafi nawet o 4 nad ranem się pruć.

Misia, powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 11:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:

revvelka- dokładnie to samo przeżyłam. Też miałam za ścianą porodówkę i te wrzaski i ryki nieźle mnie zniechęciły do porodu...

Ciągle mówiłam, że od 37 tyg. będę robić wszystko, żeby rodzić a teraz robię wszystko, żeby się nie przemęczać i nie rozpocząć akcji...

‹‹ 1852 1853 1854 1855 1856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ